• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dağınık ve üsengecim evimden soğudum.

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.438
13.760
248
Önceden böyle değildim. Dagitirdim ama toplardim da. Sonra ev sahibiyle sorun yaşadım evden iyice koptum. iş yerinde bir takım sorunlar var eve geldigimde evimi temiz görmek istiyorum ama temizlemekte içimden gelmiyor.Gözüme her şey batıyor. Beyaz esyalarim ikinci el ne kadar temizlesem pis duruyor gözüme batıyor. Evimdeki ufak tefek şeyler için tamirci çağırıyorum yanlis yapıyor, yapmıyor,gelmiyor, temizlikçi tutmak istiyorum üslupları hoşuma gitmiyor,mutfakta tesisat kaynaklı iğrenç bir koku var. Süpürgelerim bozuldu garantiye göndermeye üşeniyorum. Yani şu an ev pislik içinde. Farasla normal süpürgeyle tüyleri falan genel olarak topluyorum ama çok bıktım. Yani şu an mutfak bankosunda bulaşık yığılı, beyaz esyalarim pislik içinde. Yerde lekeler var,Ocak leş gibi. Odamda çok dağınıktı ama topladım. Yani durum bu vaziyet ve benim hiçbir şey yapasım gelmiyor bir yerden başlamak istiyorum ama nereden nasıl başlasam karar veremiyorum 🤦 burada 3 çocuklu ve evi pırıl pırıl olan hanımlar siz nasıl yapıyorsunuz ?

Bence bu sizin de dediğiniz gibi eşyaları, evi sahiplenme ile ilgili. Annemin evindeki dağınıklığımı anlatmaya utanırım yani saçımı düzleştirirdim saçlarım uçtan kopardı yerde bi tomar kıl, hiçbirini de süpürmezdim. Annem de süpürmezdi oda benim odam olunca o orada 10 gün kalırdı yani iğrenç. Şimdi evi seviyorum eşyalarımın hepsini kendim seçtim o yüzden hepsine ayrı bi ilgim var vs. İleride geçer belki ama durum bu şu an. Sizin eşyalar, ev sorunlu olduğu için içinizden gelmemesi bana çok normal geldi. Yapabiliyorsanız büyük değil ama küçük bazı şeyler alıp hevesinizi yerine getirebilirsiniz. Size çok sempatik gelen 1-2 biblo, vazo, kuru çiçekler vs. Belki bu şekilde evin size ait bi alan olduğu hissiyatını tekrar kazanırsınız. Olmuyorsa da mecbur bir takvim yapıp o takvime uymaya çalışmak. Pazartesi yerler süpürülecek salı toz alınacak çarşamba banyo fırçalanacak vs vs.

Telefondan müzik açın yada bir dizi ,sonra başlayın. Bu sekilde keyif aliyorum ben .
Baslamak bitirmenin yarisi derler. Ben de kızıma küçük bir adım atmak ,hiç adım atmamaktan iyidir diyorum. Seni bir yerden bir yere götürür.

Telefondan müzik açın yada bir dizi ,sonra başlayın. Bu sekilde keyif aliyorum ben .
Baslamak bitirmenin yarisi derler. Ben de kızıma küçük bir adım atmak ,hiç adım atmamaktan iyidir diyorum. Seni bir yerden bir yere götürür.
A buna çok katılıyorum. Ya Mesut Süre açarım güle güle dinleyerek ev temizlerim ya da Tarkan'ın tüm şarkılarının olduğu bi listeyi. İkisi de beni temizliğe adapte ediyor 😅

Bence bu sizin de dediğiniz gibi eşyaları, evi sahiplenme ile ilgili. Annemin evindeki dağınıklığımı anlatmaya utanırım yani saçımı düzleştirirdim saçlarım uçtan kopardı yerde bi tomar kıl, hiçbirini de süpürmezdim. Annem de süpürmezdi oda benim odam olunca o orada 10 gün kalırdı yani iğrenç. Şimdi evi seviyorum eşyalarımın hepsini kendim seçtim o yüzden hepsine ayrı bi ilgim var vs. İleride geçer belki ama durum bu şu an. Sizin eşyalar, ev sorunlu olduğu için içinizden gelmemesi bana çok normal geldi. Yapabiliyorsanız büyük değil ama küçük bazı şeyler alıp hevesinizi yerine getirebilirsiniz. Size çok sempatik gelen 1-2 biblo, vazo, kuru çiçekler vs. Belki bu şekilde evin size ait bi alan olduğu hissiyatını tekrar kazanırsınız. Olmuyorsa da mecbur bir takvim yapıp o takvime uymaya çalışmak. Pazartesi yerler süpürülecek salı toz alınacak çarşamba banyo fırçalanacak vs vs.
Ya aslında ev temizken evimi seviyorum eve gelince mutlu oluyorum. Dediğinizi deneyeyim en azından günlere bilsem bir haftada ev biter hedhalde 🤷
A buna çok katılıyorum. Ya Mesut Süre açarım güle güle dinleyerek ev temizlerim ya da Tarkan'ın tüm şarkılarının olduğu bi listeyi. İkisi de beni temizliğe adapte ediyor 😅
Müzik falan beni motive etmiyor 🤦 bir uerden başlamak lazım haklısınız

Ya aslında ev temizken evimi seviyorum eve gelince mutlu oluyorum. Dediğinizi deneyeyim en azından günlere bilsem bir haftada ev biter hedhalde 🤷

Müzik falan beni motive etmiyor 🤦 bir uerden başlamak lazım haklısınız
Bir yerden başlayın ya pis dağınık ev dibe çeker insanı

Bende çok temiz titiz değilim ama ev dağınık pis olunca depresyona giriyorum diye yapıyorum

Ben taksit taksit yapıyorum. Öyle çok temizlik takıntılı biri değilim ama artık annem yok tabi arkamı toplasın :D bir akşam çamaşırları yıkayıp asıyorum. Evi haftada 3 defa robot süpürüyor (icat edenden Allah razı olsun) , 2 gün viledayla yerleri siliyorum sadece. Haftasonu toz alınıyor 1 gün. Öyle harıl harıl ev işi yapmıyoruz evde, ama her gün ufak ufak bişeyleri toparlıyoruz dönüyor bi şekilde. Dağınıkları da hemen toplamak lazım yoksa kalıyor. Mesela akşam dizi izlerken koltuğa pikeyi aldıysam yatarken mutlaka kaldırırım , yoksa haftalarca kalır orda ortada

Ben taksit taksit yapıyorum. Öyle çok temizlik takıntılı biri değilim ama artık annem yok tabi arkamı toplasın :KK70: bir akşam çamaşırları yıkayıp asıyorum. Evi haftada 3 defa robot süpürüyor (icat edenden Allah razı olsun) , 2 gün viledayla yerleri siliyorum sadece. Haftasonu toz alınıyor 1 gün. Öyle harıl harıl ev işi yapmıyoruz evde, ama her gün ufak ufak bişeyleri toparlıyoruz dönüyor bi şekilde. Dağınıkları da hemen toplamak lazım yoksa kalıyor. Mesela akşam dizi izlerken koltuğa pikeyi aldıysam yatarken mutlaka kaldırırım , yoksa haftalarca kalır orda ortada
Robotun bozuldu işte garantiye göndermeye üşeniyorum 🤦

Temizlik avcıları izleyip gaza gelin önce . Sonra kendinize bir liste hazırlayın öncelik sırasına göre . Sonra kalkın yapın yani bu kadar pislikte hangi insan yaşamak ister …. Kendinize değer verin . Bir seferlik harcamadan kısıp yarım gün bir yardımcı tutabilirsiniz . kolay gelsin

Buradakilerin gazına gelip ufacık salon ve yığılı bulaşığı hallettim. Yaklaşık 3.5 saat sürdü ve hala bitmeyen şeyler var salonda. Önce ortalığı topladım bulaşıkları yıkadım sonra masayı sildim sonra ocağı sildim sonra beyaz eşyaları üstün körü sildim salonu süpürdüm Viledaladjm. Halıyı serdim kocaman sehpayi tek başıma kaldırdım sildim 🤦 belim ve boynum tutuldu. Ama hala birkaç parça bulaşık kaldı. Düşünün 20 M2 yeri temizlemek 3 saatimi aldı ev nasıl pisse kendimden utandım. Daha koltuk arkalarına girmedim

Temizlik avcıları izleyip gaza gelin önce . Sonra kendinize bir liste hazırlayın öncelik sırasına göre . Sonra kalkın yapın yani bu kadar pislikte hangi insan yaşamak ister …. Kendinize değer verin . Bir seferlik harcamadan kısıp yarım gün bir yardımcı tutabilirsiniz . kolay gelsin
Yardımcılar çok sıkıntı ya. 1+1 eve sadece sil süpür toz almaya 325 dedi en ucuz. Bir de onu yapmam bunu yapmam..etiket sökmek,perde takmak, Ocak silmek hep ekstra iş çıkartıyorsun diye burun kivirdi. Olmadı anlaşamadık.

Back