- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.870
+1Temizliği tek seferde yapamıyorsanız günlere bölün.
Pzt mutfak
Salı yatak odası
Çarşamba salon gibi...
İlk 2 hafta dolap içleri düzenlerine de girin. Mesela salonda varsa tv ünitesi konsol kütüphaneyi de düzeltin. Gereksiz eşyaları atın düzenleyiciler alın daha sade görüntü oluşturun.
İçleri düzenli olunca dağınıklık daha zor oluşur.
2 hafta bu şekilde yoğun geçer. Sonrası daha kolay mesela salı yatak odasını yapıyorsunuz silip süpürüp çıkmadan yine tüm dolapları kontrol edip gözden geçiriyorsunuz sadece dağınık yerleri düzeltip o günkü işi bitiriyorsunuz. Zamanla alışacaksınız düzene. Bir anda sıfır dağınıklık olmayacak tabii ki. Bu şekilde inanın dağılmıyor ev dolap düzen.
Sorunu çözsem evet gelecek deEn azından sorun nerde onu biliyosunuz geriside gelirbende aksine inanılmaz düzenli takıntılı temizlik delisi biriyim eşim bile bana alıştı oda dağınıklığa hiç gelemiyo benim gibi olmakta iyi değil ama diyebileceğim tek şey asla biriktirmeyin o an temizleyin toparlayın
Benim evimde sürekli dağınık ama benden kaynaklı değil eşimin kızından kaynaklı. O kadar dağınık ve pis ki artık onun pisliğini temizlemek istemiyorum. On günde bir temizlik için yardımcı alıyorum. Artık kendi kişisel harcamalarımı bıraktım temizlik için para ayırıyorum artık düşünün. Yardımcı gelince salon mutfak toparlanıyor. Kendi odamı ve özel banyomu sürekli temiz tutuyorum ama kızın kullandığı banyo için çözümüm yok. Misafir geleceği zaman midem bulana bulana temizliyorum pisliğini mecburen ama diğer zamanlarda dokunmuyorum. Sizin evinizde böyle dağıtan ve pisleten dış bir faktör olmadığı için ayda bir yardımcı alarak bence çözümlersiniz bu sorununuzuİyi geceler
Başlıkta da gördüğünüz üzere itiraf ediyorum ki çok dağınigim
Yani sadece ev işi olarak düşünmeyin genel olarak bir düzensizlik
Evim hiç habersiz misafir gelse ağırlayacak kadar temiz ve düzenli olmaz bir gunde birçok is yapamam hani bazı insanlar tek günde dip köşe temizlik yapar ya asla yapamam
Hayatımda da uyku düzenim maalesef yok gibi bir kızım var gec yatiyor gec kalkıyor etrafı illaki dağıtıyor ama olay sadece onun dağıtması değil ben kendim de asiri toplu olamıyorum
Bana akıl verin lütfen.
Yardımcı al diyebilirsiniz bir defa taşınırken aldim ve doğru dürüst temizlemedi bir de üstüne kavga çıkardı sonra da hiç aramadım.
Düzenli olmak istiyorum
Yatma kalkma saatim belli olsun kızımın saati belli olsun evim düzenli olsun istiyorum ama yapamıyorum.
Lütfen akıl verin.
Ah canım gel sarılalımSus sus ben de ben dee
Esim yardım eder sag olsun yapar da şunu yap dediğimdeKızınız eninde sonunda uyuyordur onunla uyumak yerine uykuda birgün feda edip silip şupurun eşiniz varsa yardımcı da olabilir. Yada bir aile buyugunuze köyün işinizi halledin . Haftalık olarak silin supurun . Aldiginizi hemen kaldırır koyarsanız yıkanan edeni kafanızda tutarak katlar yerleştirir koyarsanız zamanla ayak uydurur duzen oluşturursunuz yatmadan önce sago solu toplayın duzeltin alışırsınız. Bence kendinize kıyıp yapamıyorsunuz. Bana göre herkes eV işimi vs yapabilir erkekte kadında birgün silip birgün süpürmek olmayacagina göre gayette yapılır. Usengeclikte yoksa kendinizi alıştırırsınız gözünüze batıyordur illaki dağınıklık
Aslında evim pis değil yani dağınık belki klişe bir söz ama asiri bir pislik hali yokBenim evimde sürekli dağınık ama benden kaynaklı değil eşimin kızından kaynaklı. O kadar dağınık ve pis ki artık onun pisliğini temizlemek istemiyorum. On günde bir temizlik için yardımcı alıyorum. Artık kendi kişisel harcamalarımı bıraktım temizlik için para ayırıyorum artık düşünün. Yardımcı gelince salon mutfak toparlanıyor. Kendi odamı ve özel banyomu sürekli temiz tutuyorum ama kızın kullandığı banyo için çözümüm yok. Misafir geleceği zaman midem bulana bulana temizliyorum pisliğini mecburen ama diğer zamanlarda dokunmuyorum. Sizin evinizde böyle dağıtan ve pisleten dış bir faktör olmadığı için ayda bir yardımcı alarak bence çözümlersiniz bu sorununuzu
Bana uyar
Pişman olmazsınız,sayfam diye demiyorum ya da diyorum
Birlikte başarırız
Benimki hepsiInstagram'da sadeevim var Rabia sakartepe onun bana sürekli değil ama iş yükünü azaltmak açısından faydası oldu.camasir yada eşya biriktirmemeye çalışıyorum hemen veriyorum fakat dağınıklık bambaşka bir alışkanlık.nasıl geçer bilmiyorum çünkü bende çok dagınığım.hatta bı ara dikkat dağınıklığı ve odaklanamama konsantrasyon sorunum olduğunu düşünüp ilaç kullanmayi bile düşündüm.fakat beni arada bir yardimci gelmesi motive ediyor.misafir gelmeside motive ediyor.eger misafir gelecekse uykusuz kalıp yinede düzene girmeye çalışıyorum.sizde bir yardımcı alın ve bir veya iki günde düzene girmeye çalışın.atiyorum yardımcıya dolap icleriyse dolap içleri,ütü ise ütü veya farklı şeyler konusunda anlaşın önce düzeni sağlasın ve ertesi güne temizlik yapsın sonrasında ayda bir gelse o kişide evin duzenine alışır ve ona göre hareket eder.sizde o düzeni sağlarsınız.mesela birde kendinizi tanırsınız en büyük hatanız ne? Çamaşırlari katlayıp yerinemi koymuyorsunuz yada bulasikmi biriktiriryorsunuz? En çok zorlayan ne kendinizi iyi tanıyın.beni mesela çamaşır çok zorluyor bulaşık değil.en büyük hatam hemen katlayıp yerine koymamak oluyor ve işler birikiyor.utu desen her hafta yapsam bukadar birikmicek ama öyle yapmıyorum birikince de depresyona giriyorum.sonra işin icinden çıkamıyorum.aşırı düzenli bir arkadaşım bana şey demişti bir şeyi aldığın zaman mutlaka ama mutlaka yerine koy aman şurada dursun sonra yerine koyarım deme demişti.sizde bunu deneyebilirsiniz.
Tencerelere gelene kadaaarTencereniz gözlerinizden daha parlak olmasın, önemli olan da bu değil mi :)