Soyle bir sey var çalışıyorum aslında ama su anda tatildeyiz, ogretmenim. Okul zamani hafta içi okul ve derslere hazırlık yemekle geçiyor. Hafta sonu ancak temizlikte ugrasabiliyorum ki o da yetmiyor o zaman salonu temizliyorum koltukları falan çekip ertesi gün de yatak odasını temizliyorum hafta sonu bitiyor.Temizliği tek seferde yapamıyorsanız günlere bölün.
Pzt mutfak
Salı yatak odası
Çarşamba salon gibi...
İlk 2 hafta dolap içleri düzenlerine de girin. Mesela salonda varsa tv ünitesi konsol kütüphaneyi de düzeltin. Gereksiz eşyaları atın düzenleyiciler alın daha sade görüntü oluşturun.
İçleri düzenli olunca dağınıklık daha zor oluşur.
2 hafta bu şekilde yoğun geçer. Sonrası daha kolay mesela salı yatak odasını yapıyorsunuz silip süpürüp çıkmadan yine tüm dolapları kontrol edip gözden geçiriyorsunuz sadece dağınık yerleri düzeltip o günkü işi bitiriyorsunuz. Zamanla alışacaksınız düzene. Bir anda sıfır dağınıklık olmayacak tabii ki. Bu şekilde inanın dağılmıyor ev dolap düzen.
Hahaha ayy ben biraz da üşengecim belki ondanMuhtemel geleceğim.
Ben uyusam cocuk uyumuyor maalesef aslında belki o da düzensizlikten hani herkes uyusun toplayıp yatayım diyorum ama esim veya ben uyumayınca o da uyumuyor.Uyku düzenim benimde bi ara çok kötüydü bi gece hiç uyumadım gün içinde hiç uzanıp dinlenmedim akşam 11 gibi uyudum sabah otomatik erken uyandım sonra düzeldi uyku düzenim geceleri bitki çayları içtim. Temizlik konusunda kendinize bi rutin belirleyin haftada 2 gün süpürge yer silme gibi akşamları uyumadan da evi toplasanız sabaha dağınık eve uyanmayacağınız için gün içinde sizi yormaz ev düzeni . Evinizde çok eşya varsa sadeleşin mesela belirli bi rutin oturtusanız öyle devam eder
Bakıyorum hemenSeni mancınıkla direk buraya fırlatmak lazım
Thread 'Düzenli Evimiz & Hayatımız'
Düzenli Evimiz & Hayatımız
Bende öğretmenim. Ancak okul zamanı da bu şekilde günlük yaparak içinden çıkıyorum. Yatak odası dolaplar dahil maksimum 30 dk alıyor diyelim. Eve kaçta gelirsem geleyim yapıyorum deneyin mutlaka. Bende başta haftasonu yapıyordum şimdi tam tersi haftaiçi yapıp haftasonu daha rahat oluyorum. Haftaiçi zaten yoruluyoruz az daha fazla yorulsam ne olur ki diyorumSoyle bir sey var çalışıyorum aslında ama su anda tatildeyiz, ogretmenim. Okul zamani hafta içi okul ve derslere hazırlık yemekle geçiyor. Hafta sonu ancak temizlikte ugrasabiliyorum ki o da yetmiyor o zaman salonu temizliyorum koltukları falan çekip ertesi gün de yatak odasını temizliyorum hafta sonu bitiyor.
Su anda tatilde olduğum için en azından sene içinde bana dağınıklık çıkaran gereksiz şeyleri atıyorum dediğiniz gibi dolap içlerini düzenliyorum mutfakta falan gereksiz olanları atıp bazılarını kaldiriyroum ki en azından sonra bana dağınıklık çıkarmasın diye.
Ama okul olunca ikisini birlikte yürüyemiyorum maaalsesef yani herkes yaparken ben neden yapamıyorum bilmiyorum.
Tavsiyeniz için teşekkürler
Sen uyumazsan bebeğinde uyumaz kiBen uyusam cocuk uyumuyor maalesef aslında belki o da düzensizlikten hani herkes uyusun toplayıp yatayım diyorum ama esim veya ben uyumayınca o da uyumuyor.
Aslında her hafta salonu temizliyorum dip köşe koltuklarını çekip silip süpürüp bir de yatak odasını yine çamaşırlardan falan toz oluyor.
Ama gerisi kaliyor maalesef
Benim de hafta içi kolum kalkmıyor yemegi zor yapiyorumBende öğretmenim. Ancak okul zamanı da bu şekilde günlük yaparak içinden çıkıyorum. Yatak odası dolaplar dahil maksimum 30 dk alıyor diyelim. Eve kaçta gelirsem geleyim yapıyorum deneyin mutlaka. Bende başta haftasonu yapıyordum şimdi tam tersi haftaiçi yapıp haftasonu daha rahat oluyorum. Haftaiçi zaten yoruluyoruz az daha fazla yorulsam ne olur ki diyorum
Evet biz uyumayınca o da uyumuyor doğruSen uyumazsan bebeğinde uyumaz kiÇocuğunun da uyku düzeni çok önemli sabah erken uyanıp kahvaltı yapması lazım . Evdeki herkes uyursa çocuğunuzda uyur o şuan sizi örnek alıyor . Çocuk varken evin sürekli düzenli olmasını bekleme zaten yani şöyle de yapabilirsin çıkan dağınıklığı o an toparlasan işleri biriktirmezsen evin o kadar kirlenmez çocuklu evinde pırıl pırıl olmasını kimse beklemiyo ki .
En azından sorun nerde onu biliyosunuz geriside gelirEvet biz uyumayınca o da uyumuyor doğru
O uyumayınca da ben bir şey yapamıyorumresmen kısır döngü ama ben vaktimi boşa da cok harcıyorum telefona falan bakıyorum sacma sapan
En kötüsü biriktirmek daha yorucu oluyor aslinda
Sus sus ben de ben deeHahaha ayy ben biraz da üşengecim belki ondan
Kızınız eninde sonunda uyuyordur onunla uyumak yerine uykuda birgün feda edip silip şupurun eşiniz varsa yardımcı da olabilir. Yada bir aile buyugunuze köyün işinizi halledin . Haftalık olarak silin supurun . Aldiginizi hemen kaldırır koyarsanız yıkanan edeni kafanızda tutarak katlar yerleştirir koyarsanız zamanla ayak uydurur duzen oluşturursunuz yatmadan önce sago solu toplayın duzeltin alışırsınız. Bence kendinize kıyıp yapamıyorsunuz. Bana göre herkes eV işimi vs yapabilir erkekte kadında birgün silip birgün süpürmek olmayacagina göre gayette yapılır. Usengeclikte yoksa kendinizi alıştırırsınız gözünüze batıyordur illaki dağınıklıkİyi geceler
Başlıkta da gördüğünüz üzere itiraf ediyorum ki çok dağınigim
Yani sadece ev işi olarak düşünmeyin genel olarak bir düzensizlik
Evim hiç habersiz misafir gelse ağırlayacak kadar temiz ve düzenli olmaz bir gunde birçok is yapamam hani bazı insanlar tek günde dip köşe temizlik yapar ya asla yapamam
Hayatımda da uyku düzenim maalesef yok gibi bir kızım var gec yatiyor gec kalkıyor etrafı illaki dağıtıyor ama olay sadece onun dağıtması değil ben kendim de asiri toplu olamıyorum
Bana akıl verin lütfen.
Yardımcı al diyebilirsiniz bir defa taşınırken aldim ve doğru dürüst temizlemedi bir de üstüne kavga çıkardı sonra da hiç aramadım.
Düzenli olmak istiyorum
Yatma kalkma saatim belli olsun kızımın saati belli olsun evim düzenli olsun istiyorum ama yapamıyorum.
Lütfen akıl verin.
Birde siz uyumayinca oda uyumuyor demenize şaşırdım siz çocuğu uyutun siz yine uyumayın öyle olmuyormu? Telefonla vakit geçirene kadar çocuğunuza mutlaka rutin oluşturun hikaye okuyup beraber yatın o uyuyunca yanından kalkın eşinizle vakit geçirin yada evi toplayın.cocugun geç yatıp geç kalkması hiç iyi birşey değil.buna izin vermeyin.acaba evde olmadığınız için çocukla vakit geciremediginiz icinmi geç yatiriyorsunuz bilmiyorum ama gün içinde ben çocukla okadar yoruluyorum ki sabirsizlikla saatin 9 olmasını bekliyorum uyku saati gelsin diyeEvet biz uyumayınca o da uyumuyor doğru
O uyumayınca da ben bir şey yapamıyorumresmen kısır döngü ama ben vaktimi boşa da cok harcıyorum telefona falan bakıyorum sacma sapan
En kötüsü biriktirmek daha yorucu oluyor aslinda
Seni mancınıkla direk buraya fırlatmak lazım
Thread 'Düzenli Evimiz & Hayatımız'
Düzenli Evimiz & Hayatımız
Pişman olmazsınız,sayfam diye demiyorum ya da diyorumBakıyorum hemen