Çok dağınığım düzenli olamıyorum ama cok üzülüyorum lütfen tavsiye

Ben yarim gun calisiyorum ama mutlaka ogleden sonra birseyler cikiyor eve 4-5 gibi evde oluyorum...ozellikle hamileleikte daha da usengec oldum cok cabuk yoruluyorum suan evimi gorseniz birsey goturuyor yani gaza gelip bigunde topluyorum ama gel gor ki aksama yine dagiliyor cozum bulamadim ben

Bir arkadasım kafanız Dağınık olur Demiş ya aynen öyle ev Dağınık oldu mu iyice enerjim Düşüyor evimi sevmiyorum o zaman

Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
canım bende evlenmeden önce aynı öyleydim annem sürekli söylenirdi çok üşengeçtim. sağlık açısından söyleyim sana B12 vitaminine baktır ben b12 düzelince üşengeçliğim geçti. işten 17:15 de çıkıyorum saat 18:00 da evde oluyorum. eşim vardiyalı çalışıyor hergün değişiyor onla beraber evdeysek yemek harici hiç birşeyle ilgilenmiyorum. onun gece geleceği vardiyalarda 18:00 eve gidince üstümü çıkarır çıkarmaz hemen süpürgeyi açıyorum süpürüyorum her yeri sonra bir vileda atıyorum. toz varsa hafta sonuna bkırakıyorum genelde toz olmuyor evimde pek kullanılmadığı için odalar. ama elimde ne varsa yerine koymayı tercih ediyorum yoksa birikiyor.

canım bende evlenmeden önce aynı öyleydim annem sürekli söylenirdi çok üşengeçtim. sağlık açısından söyleyim sana B12 vitaminine baktır ben b12 düzelince üşengeçliğim geçti. işten 17:15 de çıkıyorum saat 18:00 da evde oluyorum. eşim vardiyalı çalışıyor hergün değişiyor onla beraber evdeysek yemek harici hiç birşeyle ilgilenmiyorum. onun gece geleceği vardiyalarda 18:00 eve gidince üstümü çıkarır çıkarmaz hemen süpürgeyi açıyorum süpürüyorum her yeri sonra bir vileda atıyorum. toz varsa hafta sonuna bkırakıyorum genelde toz olmuyor evimde pek kullanılmadığı için odalar. ama elimde ne varsa yerine koymayı tercih ediyorum yoksa birikiyor.
Ne güZel ya

Biz de ev arkadaşımla çooook dağınığız öyle böyle değil çöp ev neredeyse bizimki. Bu haftasonu beraber dip köşe temizledik ve şöyle bir kural koyduk: her akşam saati kurup 20 dakika boyunca evi topluyoruz ve bulaşıkları biriktirmiyoruz. Gerçekten (evimiz küçük) 20 dakika sonunda baya fark ediyor. Bir de haftada bir şöyle 2-3 saati ayırıp temizlik yapıcaz işte tamam yeter.

Siz de eşinizle birlikte her akşam yatmadan bir 20 dakika yarım saat toplasanız her şeyi haftada bir de 2 saat temizlik yapsanız gayet güzel olur bitti gitti.

Benimde 1 yasnda oglum var hergun evi suprmek zornda kaliyrm evn icnde dolstgi icn toz olmamasna ozen gostryrm yerlri halilari toplrm balkndan salarm ama supurrm once snra yrlri silerm oglum bulndgu odayi sicak suyla silerm birz sirke atrm suya ozllkle aldgmi yerne koymaya calsrm hersyn yeri ayri olnca karsmiyor ama kiyaftlrle zamn zamn bende zorlnyrm cabk dagiliyo surekli katlyrm ama ev sncda bugun yapysn yarin inkar edyo kisir bir döngu gbi:-)

Biz de ev arkadaşımla çooook dağınığız öyle böyle değil çöp ev neredeyse bizimki. Bu haftasonu beraber dip köşe temizledik ve şöyle bir kural koyduk: her akşam saati kurup 20 dakika boyunca evi topluyoruz ve bulaşıkları biriktirmiyoruz. Gerçekten (evimiz küçük) 20 dakika sonunda baya fark ediyor. Bir de haftada bir şöyle 2-3 saati ayırıp temizlik yapıcaz işte tamam yeter.

Siz de eşinizle birlikte her akşam yatmadan bir 20 dakika yarım saat toplasanız her şeyi haftada bir de 2 saat temizlik yapsanız gayet güzel olur bitti gitti.

cumartesi günleri yaklaşık 5 saat temizlik akşamları yarım saat temizlik yapıyorum ama evim pis:63:

sizin ev küçük ondan heralde 2 saatte ne iş yapılırki bir makine tutulur bir toz alma yer silme (eee mutfak dolapları,beyaz eşyalar, kapılar camlar, gardrop- çekmece içleri vs ne olcak:mad:

Yalnız değilsin merak etme benim yatağı toplamadığım günler oluyo ani misafirler korkulu rüyam eşim şikayetçi değil çünkü tüm gün temizlik yapsamda o geldiğinde yatana kadar bi güze hakkından geliyo evin şükür :)) o yüzden kasmıyorum ben, oturduğun odan toplu olsun mutfağın yeter bence misafir başka yerlerle ilgilenmez zaten

Ben de aynı durumdayım.
Evim, birisi gelse sıkıntı olacak durumda değil ama 1 gün salsam kötü oluyor.
Bir de, baktığımda mükemmel duramıyor.

Hanımlar ya ben bu düzen işini yapamıyorum ev işine geldi mi bir gün Hevesle topluyorum bir hafta Dağınık eve misafir gelcek diye Aklım çıkıyo misafiri istemediğinden değil ev Dağınık ve kirli olunca utandığından.calısan bir bayanım 10aylık bebeğim var annem bakıyo o da bıktı benden eşim deseniz benden daha Dağınık ama düzeni sever yine de söylenmez Sağolsun
Benim evimde hep dağınık,31 aylık kızım var topluyorum, uyuyor uyanıyor ev yine darmadağınık.1 odam oyuncaklarla dolu oyun odası göya ama o oyuncaklar durmuyorki odada. Bunun dısinda pek bir dağınıklığım olmaz,mutfağımı, banyomu vs genel anlamda temiz ve düzenli tutarım. Siz çalışıyorsunuz, bebeginiz küçük haliyle daha zor sizin için ama şunu söyleyebilirim, bir şeyi kullandıktan sonra yerine koymuyorsanız o ev dağılır. Ben buna azami dikkat ediyorum ve böylece dağınıklık sadece oyuncaklardan kaynaklı oluyor, eşinizde dağınıkmış buda dezavantaj sizin için, onuda ufak yyönlendirnelerle en azından kendi dağınıklığını toplamaya ikna edebilirseniz bir an önce iyi olur zira bebeğiniz yürüyüp oyuncaklarla oynamaya başlayınca cok daha kötü olur dağınıklığın boyutu.
Kolaylıklar dilerim.

herkes aldığı şeyi yerine koyarsa dağılmıyor. evlenmeden önce bende dağınıktım. eşim düzenlidir, ona bakıp ayıp olmasın diye düzenli olmaya çalışıyorum. bazen birşeyleri attım mı eşim uyarıyor:KK53:. çok düzenli olunca da canım sıkılıyor :KK45:

temizlik konusunda bazen kadın geliyor bazen kendim yapıyorum. hafta içi pek bir şey yaptığım yok akşam eve 7 de gelip seriliyorum.

Ben çalışmıyorum ama yazıyım:)

Yemek yaparken çıkan bulaşığı hemen yıkayın kenarda birikmesin.

Çamaşırlar kuruyunca toplarken katlayarak seleye koyun ve hemen yerleştirin.

Dolaptan kıyafet alacağınız zaman alttan çekip üsttekileri dağıtmayın.

Her şeyin yeri belli olsun mesela takılarınız tokalarınız için düzenleyiciler olsun.

Akşam çıkardığınız kıyafetinizi kirliyse kirli sepetine temizse dolaba yerine koyun.

Çocuğunuzun oyuncakları için mutfakta oturduğunuz oda da sepet olsun kolayca toplanır, hem çocuğunuzu yaşam alanına dahil edersiniz hem düzenli olursunuz.

Sabah kalkınca yatağınızı toplayıp yatak odasından öyle çıkın.

Akşamdan ortada çerez tabağı çay bardağı vs. bırakmayın

Toz almak için toz alma sopaları var ucu mikrofiber bezli onlardan bulundurun günlük göze batan yerlerde kullanışlı oluyor.

Kısaca her aldığınızı yerine koyun ertelemeyin.

Kolay gelsin:)a

bu da benden olsun
dolaplariniz icin dolap duzenleyicileri var onlardan kullana bilirsiniz
yatak odasinin, varsa salonun kapisini temizledikten sonra kilitleyin
bir odayi en azindan duzenli tutun ki misafir falan gediginde kurtarici olsun
mutfak cekmecelerinden plastik kap kacak ,cok gucuk seyler olmayan bi kac dolap disinda diger dolaplari cocuk kiliti ve ya iple baglayin
hem dolap duzenli kalir hem de cocuk tehlikeli seylerle oynamaz
sabah kalkar kalkmaz wc lavaboya fisfis temizleyici skin ise giderken carcabuk fircalayip sfonu cekin
eski giymediginiz temiz coraplardan toz almak icin ayirin
ise giderken car cabuk elinize eldiven gibi gecirip gorunen yerlerin tozunu alip kirliye atin
cok guzel toz aliyo
buyrun size calisan bayanlar icin temizlik programi:KK66:yeni baslayanlar icin agir gele bilir ama belki bi kac tuyo isinize yarar
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lisan-bayanlar-icin-temizlik-programi.810126/

Ben de çalışan bir anneyim ve seninle yaklaşık aynı durumdayım. Evim çok çabuk dağılıyor. Çok da küçük. Her şeye bir yer bulamıyorum. Baza altları Gardrop üstleri koltuk sandıkları her yer dolu. Buralara arada kullandığımız eşyaları fazlalıkları koyuyorum. Kalanlar evi dağıtmaya yetiyor. Ben de konuyu Takipteyim

Ben de dağınıklardanım...
Komşularıma pek özenirim...

Benim vereceğim tüyo ise şu olacak: BENİM YAPTIKLARIMI YAPMAZSAN DAĞINIK OLMAZSIN :KK53:

1- Çok kararsızımdır...Akşamdan ne giyeceğime karar vermem. Sabah kıyafetleri dener dener yatağın üstüne fırlatırım.
2- Süslüyümdür. Ama sabah vakit hiç yetmez..banyoda ayna üzeri her sabah açık kremler, allıklar, maşalarşa doludur.
3- Ehli keyifimdir. Eşim ve oğlan uyanmadan önce her sabah saat 7 de tv karşısında kahvaltımı yaparım.. E haliyle işe geç kalacağım diye tepsiyi mutfağa götürmem :KK45:
4- Temiz koku takıntım var. Bir giydiğimi yıkanmadan bir daha giymem. nerdeyse her akşam çamaşır makinası çalışır. Kurutmadan çıkanlar koltuk üzerinde ağrı dağı gibi olur.
5- maalesef ütü takıntım da var...mutlaka giysiler ütülü dışarı çıkacağım..Haliyle ütü masası akşam salonun ortasında beni karşılar..
6- Biraz serbest bir anneyim sanırım. her odada resim yapmasına itiraz etmem..istediği yerde oyun oynayabilir. Ev dağılacak diye kızmam..
7- çok fazla aksesuarım var. işten gelince ya tv kenarına koyarım..ya mutfakta mikrodalga yanına.
8- iş çantamı gelir gelmez kapının yanına atarım. çocuk da bana çekmiş :KK53:
9-Gördüğüm her vırtı zırtı alırım...garip gurup mutfak aletleri. Organizatörlerin her türlüsü ama işe yaramaz :KK47:
10-yemek sonrası hemen sofrayı toplamam. Çayımı alır tvye bakarım :KK50:
11- yemek yapacağım diyelim. kullanılan karabiber, yağ, salça hemen yerlerine koymam...

işte bunun gibi sayacağım bir sürü şey....

bunları yapmasam çok toplu olacağım da...

huylu huyundan vazgeçmez..

bana arkamı toplayacak biri lazım:KK53::KK53::KK53:

bu da benden olsun
dolaplariniz icin dolap duzenleyicileri var onlardan kullana bilirsiniz
yatak odasinin, varsa salonun kapisini temizledikten sonra kilitleyin
bir odayi en azindan duzenli tutun ki misafir falan gediginde kurtarici olsun
mutfak cekmecelerinden plastik kap kacak ,cok gucuk seyler olmayan bi kac dolap disinda diger dolaplari cocuk kiliti ve ya iple baglayin
hem dolap duzenli kalir hem de cocuk tehlikeli seylerle oynamaz
sabah kalkar kalkmaz wc lavaboya fisfis temizleyici skin ise giderken carcabuk fircalayip sfonu cekin
eski giymediginiz temiz coraplardan toz almak icin ayirin
ise giderken car cabuk elinize eldiven gibi gecirip gorunen yerlerin tozunu alip kirliye atin
cok guzel toz aliyo
buyrun size calisan bayanlar icin temizlik programi:KK66:yeni baslayanlar icin agir gele bilir ama belki bi kac tuyo isinize yarar
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lisan-bayanlar-icin-temizlik-programi.810126/
eski çorapla toz alma fikrine bayıldım:)

Dağınıklık biraz el çabukluğu ile ilgili canım.Eğer hızlı değilsen mümkünatı yok yetişmez işler.
Çalışan anneyim.Kızım 27 aylık.
Yatma saatim gece 1:00, sabah 6:00 kalkma saatim.
Geç uyuma nedenim ertesi günün yemeklerini yapmak ve çamaşır asmak ve ortalığı toplamaktan kaynaklı.
İşten çocuğu alıp geliyorum.Önceden yaptığım yemekleri ısıtıp yiyoruz.Mutfaktaki dağınıklığa asla tahammül edemediğimden eşim kızımızla ilgilenirken ben hemen mutfağı toplarım.Sonra kızımız uyuyana kadar oyun oynarız.Akşam 22:00 gibi uyutur eşim.Ben o arada çamaşır as,katla topla işiyle meşgul olurum.Haftaiçi evi gırgırlıyorum yada çok sık kullandığım mutfak ve odayı süpürüyorum.Ütüyü yemek yapmadığım bir zaman yapıyorum.
Eşim mutfak işini sever lakin o mutfağa girince toplamak ömrümü tüketiyor mümkün olduğunca mutfağa sokmuyorum:)
Anneler gününde kızımla kahvaltı hazırlamışlar mutfak halısında yumurta kırmışlar.:))
Velhasıl kelam aldığını yerine koy,katlananları hemen yerleştir.

Oh be yalnız değilmişim kendimi daha az pasaklı hissediyorumhissediyorum:21: ama düzeleceğim insallah eee düzen olmayınca sabah ne nerde bilmiyorum ne bulursam onu giyiyorum sonra gidiyorum işe herkes bir Süslü ben öyle uyduruk giyinince kötü duruyo yani Herşeyin bası düzen

X