Çok çaresizim lütfen yardımcı olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aslihannnn8888

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2025
42
6
1
25
Kızlar ben 25 yaşındayım. 7 aydır siğillerim vardı ama çıkan siğiller kaybolup başka yerde yenileri çıkıyordu. Son zamanlarda vajina girişimde 3-4 tane küme halinde gördüm yan yana sivilce gibi kabarcıklar. Ve anüs etrafımda 2 tane et beni şeklinde. Doktora gittim doktor 30 yaş altı Smear almıyoruz ama hpv var alalım dedi aldılar sonra rahmime ultrasondan bakıldı temiz dediler. Ama siğillerimi yakmadan gönderdiler. 1 buçuk ay sonra smear sonucum çıkacakmış o zaman gel dediler. Ama ben erkene randevu aldım siğiller psikolojimi bozuyor bi an önce yok olmalarını istiyorum. O an neden müdahale edilmedi anlayamadım. Asistanı kolposkopiden falan bahsetti ama o an o kadar kötü hissediyordum ki ne dediğini tam anlamadım bile. Sorum şu smear ile beraber Hpv testi de yapılmış mıdır ben yüksek riskli hpv taşıdığımı nasıl anlayacağım ve Smear negatif gelirse bile kolposkopi yaparlar mı? Çok korkuyorum açıkçası. Yüksek risk olursa kolpos yaptıklarını biliyorum ama ben de yüksek riskli hpv olmazsa yine de yaparlar mı Ve siğil yaktıranlar vajina girişimde var içeriye uzanıyorsa bunu nasıl anlayacaklar içerideki siğilleri yakmak için ? Lütfen bu konuda bilgili kişiler yorum yaparsa sevineceğim.

Birçok konu açmışsınız telaşınızı anlıyorum ancak ilk başta sakin olmakla başlayın. Bu stres size hiç iyi gelmez lütfen.. Smearda Hpv türleri her şey çıkar zaten. O sonuca göre doktor bir tedaviye başlayacak. Dünyanın sonu değil her 10 kadından 8inde var bu virüs. Burda binlerce konu var ve hepsi negatif e döndü. Sakin kalın

Açtığım konulara çok cevap alamadığım için tekrar açtım ve evet telaşlıyım ailemden gizli tek başıma mücadele etmek zorunda kaldığım için kimseyle paylaşamıyorum o yüzden buraya döktüm içimi. kolposkopi + biyopsi çok can yakıyor diyorlar özele gitsem belki anestezi yaparlardı ama umarım gerek kalmaz. tek duam yüksek riskli çıkmaması.

30 yaş altı smear almıyoruz ne demek yahu? Smear ve hpv testi farklı şeyler. İkisi için de ayrı ayrı sürüntü alınması gerekir. Smear temiz çıksa da hpv yok anlamına gelmez. Bu sebeple smear temiz çıkarsa Kolposkopiye gerek yok diyemeyiz. Düşük ya da yüksek sende hpv var belli ki. Yakmak sadece geçici çözüm. Senin aşı olman lazım. Ayrıca hpv testi yaptırman lazım. Çıkan sonuca göre doktor gerek duyarsa Kolposkopi yaptırman lazım. Evet siğil olarak kendini belli etmiş ama bakalım rahim ağzı ne durumda? Başka bir doktora daha gideceksin. Kolposkopi anestezili yapılıyor özellerde ama can yanması falan en son düşüneceğin şey. Tehlikeli hpv varsa, rahim ağzında lezyon yaratmışsa, kanser öncesi son evreyse ne yapacaksın? Bir an önce tedavi ol.

İnşallah ama yaşınız daha çok genç. Benim tanıdığım birinde çıkmıştı sizin yaşlarda. Ve 6 gibi bi süreçte negatif sonucu aldı. Testlerden sonra yakılma işlemi yapıldı. Sağlığına dikkat etti ve ondan sonra çocuk sahibi oldu yaşı da 10 çocuğun şu an. Bir daha da tekrarlanmadı size umut olsun

Ay bunları bilmiyordum. Size bir şey sormak istiyorum. Benim ilk birlikteliğim eşimle oldu. Ne onda ne bende hiçbir şikayet yok şimdiye kadar. 27 yaşındayım ne olur ne olmaz diye bir test yaptırsam mı? Hiç alttan dahi muayene olmadım bu yaşıma kadar. Ve aşı olmak istiyorum bende. Test verip öyle mi aşı olsam ki. Geçen anneme söyledim de annem şikayetiniz yoksa niye test veriyorsun ki dedi. Ama burda o kadar konu açıldı ki tedirgin oldum önlem almak istiyorum

Smear zaten alındı. Hpv testi de yapıldı belki onunla beraber bilmiyorum. 1 bucuk ay sonra sonuçlarım gelecek. Ben de hpv olduğunu siğillerden dolayı zaten doktor söyledi. Smear temiz ve düşük riskli gelirse kolposkopiye gerek kalmaz inşallah. Kalırsa da tabi ki yaptıracağım. Bir an önce tedavi ol derken anlayamadım şu an zaten tedavi görüyorum.

Aşı olmayı da erteleme çünkü ilerde tekrarlayabilir. Hpv testi ayrı çubukla alınır alındığından eminsen sonuca göre hareket edersinx

Eşinizin daha önce birlikteliği olmuş mu?

Aşı olmayı da erteleme çünkü ilerde tekrarlayabilir. Hpv testi ayrı çubukla alınır alındığından eminsen sonuca göre hareket edersinx
Evet olmak istiyorum zaten doktora da reçete yazdıracağım da fiyat çok pahalı 2 hafta sonra siğilleri yaktırmaya gidince sorucam hpv testi de alındı mı diye

Evet olmak istiyorum zaten doktora da reçete yazdıracağım da fiyat çok pahalı 2 hafta sonra siğilleri yaktırmaya gidince sorucam hpv testi de alındı mı diye
Aşı maalesef pahalı ve sigorta da karşılamıyor. Bazı özel sigortalar karşılamaya başlamış ama belli bir yaşa kadar…

Eşinizin daha önce birlikteliği olmuş mu?
Cinsel birliktelik olmamış. Yani şöyle erkeklere güven olmaz tabii de hdjdjdjd ilk gecemizde ikimizde mal gibiydik anlaşılıyordu yani birleşmeyi bile zor yapmıştık korkudan titriyordu hatta o gece olmadı gibi bir şey. Ama elbet kız arkadaşıyla yakınlaşma yaşamış. Tam birliktelik olmamış ama o bile yeterli bence kapmak için

Böyle erkek var mıymış ya ne güzel ne mutlu size. Yine de cinsel hayatı aktif kadınların daha önce birliktelik yaşamasalar bile düzenli olarak smear testi yaptırması gerekir. Belirti beklemeye gerek yoktur. Senede bir defa yaptırabilirsiniz tabi eşinizin durumundan eminseniz

Ben eşimin ikinci kız arkadaşıyım biraz utangaç ya hdhshshshs biraz açtım onu tabi zamanla ilkinde uzak mesafe ilişkisiymiş. O yüzden tam olamadılar herhalde ben test vereyim güven olmaz bu erkolara jdjdjdjdjdjd

Siz bu konuda bilgili gözüküyorsunuz ben formda okuduklarım kadarıyla ahcc + aşı ile bu hastalığı yendiklerini gördüm ama maddi durumumdan dolayı birini tercih etmek zorundayım ve aşıya daha yakınım belki şuan ahcc kullanmadan bağışıklığım yener ama ilerde yakalanmak istemiyorum tekrar sizce hangisini tercih etmeliyim

Bu bir noktaya kadar doğru. Fakat dediğim gibi eğer rahim ağzında lezyon varsa, bu lezyonlar cin2/cin3 ise o zaman bağışıklık güçlendirmek pek işe yaramaz, rahim ağzının konizasyonu veya leep işlemi önerilir. Hpv’nin hangi türünü taşıdığını da hpv testi ile öğrenebilirsin.

Yüzeysel siğil görünümünü yakarak yok ederler fakat bu maalesef hpv tedavisi değil. Bu yüzeysel bir şey. Yapılan kişi hala hpv taşıyor olabilir, hpv’nin o kadar çok türü var ki, çoğu belirti de vermiyor.

Mesela bende hiç ama hiç belirti yoktu. Ta ki hpv testiyle tehlikeli hpv taşıdığımı öğrenene kadar. Doktor kurbanı oldum, aşıyı erteledim. O zaman daha cin1 çıkmıştı. Kendi kendine geçebilir dendi. Bir sene sonrasında gittiğim başka bir doktor taşıdığım hpv türlerinin arttığını söyledi. Kolposkopide cin3 çıktı. Maalesef leep olmak zorunda kaldım. Ve bütün süreci evliliğimde yaşadım. Şimdi hamileyim ve rahim ağzı yetmezliği ile savaşmak zorunda kalabilirim leep yüzünden. Evet aşı oldum, hpv tamamen kayboldu ama maalesef rahim ağzımın bir kısmını kaybettim.

İşte insanlar bunları bilmiyor. Hpv gerçekten basit bir şey değil. Kendi kendine geçmesini beklemek büyük bir yanılgı aslında. Aşı olmadıkça, cinsel hayat aktif devam ettikçe bulaş riski devam eder. O yüzden aşı gerçekten hayati derecede önemli.

Ben olsam ben de önceliğimi aşıya verirdim ve hpv testi ile durumu takip ederdim.

Bu arada ilk hpv taşıdığımı öğrendiğimde aktif spor yapıyordum, aşırı sağlıklı besleniyordum. Sigara alkol zaten yoktu. Buna rağmen bir tip taşırken 1 sene sonra 4 tipe yükselmişti. Gerçekten doktor kurbanı oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…