• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çaresiz hissediyorum

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.142
1.006
333
37
Merhaba bayanlar
uzun zamandır konu acmiyordum ama bu ara biraz sıkıntım var :(
Ben 6,5 yillik evliyim bir kizim var şimdi 2. Hamileligim
ve dogumda annem gelip yanımda kalmak istiyor ama ben istemiyorum soyleyemiyorumda
dogumdan once 1 ay gelir 1 ayda dogumdan sonra en az 2 ay kalmayi planlıyor
neden istemedigime gelince annem bugüne kadar ne bana nede ablama hic destek olmadi manevi anlamda
varsa yoksa oglu gelini ve abimin çocukları
ablam bosandi boşanma asamasinda bile ablamin kapisini 1 kez acmadi yigenime 1 ay bakti sadece sonra rahatimi bozamam dedi bakmak dedigim sadece okula birakip okuldan aldi o kadar ablam cocuk ortada kaldı diye isten çıktı

annemle abimler ayni evde oturuyorlar 12-13 yildir falan şimdi bu sene ilk kez yengemle aralari bozulur gibi oldu annem öyle hatirladi kızları oldugunu ablam hic taviz vermedi anneme acik acik soyledi bile gelininle kotu oluncami bizi hatirladin dedi sen benim cocugumu ortada biraktin benden Hayır bekleme dedi
annem şimdi sozde bana bakmak için bizde kalıyor ama geliniyle arasi bozuk diye geldi eminim çünkü 5 aylik hamileyim o kadar bulanti zamanlarimda bi kere olsun sormadi simdi en iyi zamanimdami beni düşünüyor
ilk hamileligimde de hic aramadi sormadi dogumdan 1 hafta sonra geldi az yanımda kaldı başladı torunlarimi özledim burda sıkılıyorum senin kocan söyle böyle demeye ve her fırsatta o küçücük iyiligi yuzume vurdu sen dogum yaptın sana baktim dedi halbuki ben zaten iyiydim artık o geldiğinde zaten lohusa halimle sürekli kavga etti benimle

Benim evliligimdede bir süru sorun çıkardı çalıştığım halde parami son kurusuna kadar aldi ceyizime bi cop aldirmadi nisanlandim nisanimi bozmak için elinden geleni yapti Nitekim nikahima kinamada gelmedi

Yani isin ozu geliniyle arasi bozulmadan once dis kapinin mandaliydik simdi ablamla ben kiymete bindik heee ak dediğine kara dersekde ağzına geleni sayar

Bende yine dogumda ayni olaylar olucak ve 1 bardak suyu bile basima kakacak insanin yardimini istemiyorum ama soyleyemiyorumda
Ben bu kez gerçekten rahat olmak sakin olmak istiyorum lohusaligimda annemle ugrasarak geçirmek istemiyorum bunu nasil yapabilirim bi fikri olan var mı diye sormak istedim

(Çok uzun biliyorum ama annemin bizi dislamalarina örnek versem sayfalar yetmez)

Aile problemleri ölene kadar bitmez .
Anne bu .
Yanınızda olmak istemiş .
Bence sizlerde uzatmamalisiniz

Ablan soylemis acikca ...
Sende soyleseydin ozaman , hem sizde kalip hem esini kotulemesi de ayri bir olay zaten.
Begenmiyorsa gitsin evine ozaman alla alla....

Aile problemleri ölene kadar bitmez .
Anne bu .
Yanınızda olmak istemiş .
Bence sizlerde uzatmamalisiniz

Cocuklugumuzdan beri hic yanimizda olmadi ablam yıllar oncede boşanmak istediginde annem benim evimde yer yok bana guvenmeyin ben huzurumu bozamam dedi ablama kizinin arkasında durmadı beni bugune kadar ne arayip ne sorardi bizim zorumuza giden gelini sirt donmeseydi annem uine bizi umursamazdi

Ablan soylemis acikca ...
Sende soyleseydin ozaman , hem sizde kalip hem esini kotulemesi de ayri bir olay zaten.
Begenmiyorsa gitsin evine ozaman alla alla....

Ben soyleyemiyorum
esime ilk günden beri takik zaten
esimde bir dediğini ikiletmez aileme saygida kusur etmez ben bile esim kadar degilim inanin o derece evlatlık yapar aileme

Annenin size ne kadar annelik görevini yapmış olmasa da annenz sonucta belki sizin iyi niyetiniz, tavrınız ona bazı şeyleri çok yanlış yaptığını göstermek için fırsat olabilir?
Kaynana değil sonuçta içinden geldiği gibi konuş yanlışlarını tekrarladığı anda güzelce yüzüne vur ama gitmesi için değil ikinizinde huzur bulması için.
Allah bağışlasın bu arada kolay doğum nasip etsin inşallah.

Annenin size ne kadar annelik görevini yapmış olmasa da annenz sonucta belki sizin iyi niyetiniz, tavrınız ona bazı şeyleri çok yanlış yaptığını göstermek için fırsat olabilir?
Kaynana değil sonuçta içinden geldiği gibi konuş yanlışlarını tekrarladığı anda güzelce yüzüne vur ama gitmesi için değil ikinizinde huzur bulması için.
Allah bağışlasın bu arada kolay doğum nasip etsin inşallah.

Annemle konusup anlasmak hic mümkün değil daha önce cok denedik hep hüsran :(
Vaktiniz varsa eski konularimdan da bakarsaniz cok sorunlarimiz oldu hep hepp
konusarak sadece kendimi daha fazla uzuyorum artık bunu anladım
amiinn cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için

Merhaba bayanlar
uzun zamandır konu acmiyordum ama bu ara biraz sıkıntım var :KK43:
Ben 6,5 yillik evliyim bir kizim var şimdi 2. Hamileligim
ve dogumda annem gelip yanımda kalmak istiyor ama ben istemiyorum soyleyemiyorumda
dogumdan once 1 ay gelir 1 ayda dogumdan sonra en az 2 ay kalmayi planlıyor
neden istemedigime gelince annem bugüne kadar ne bana nede ablama hic destek olmadi manevi anlamda
varsa yoksa oglu gelini ve abimin çocukları
ablam bosandi boşanma asamasinda bile ablamin kapisini 1 kez acmadi yigenime 1 ay bakti sadece sonra rahatimi bozamam dedi bakmak dedigim sadece okula birakip okuldan aldi o kadar ablam cocuk ortada kaldı diye isten çıktı

annemle abimler ayni evde oturuyorlar 12-13 yildir falan şimdi bu sene ilk kez yengemle aralari bozulur gibi oldu annem öyle hatirladi kızları oldugunu ablam hic taviz vermedi anneme acik acik soyledi bile gelininle kotu oluncami bizi hatirladin dedi sen benim cocugumu ortada biraktin benden Hayır bekleme dedi
annem şimdi sozde bana bakmak için bizde kalıyor ama geliniyle arasi bozuk diye geldi eminim çünkü 5 aylik hamileyim o kadar bulanti zamanlarimda bi kere olsun sormadi simdi en iyi zamanimdami beni düşünüyor
ilk hamileligimde de hic aramadi sormadi dogumdan 1 hafta sonra geldi az yanımda kaldı başladı torunlarimi özledim burda sıkılıyorum senin kocan söyle böyle demeye ve her fırsatta o küçücük iyiligi yuzume vurdu sen dogum yaptın sana baktim dedi halbuki ben zaten iyiydim artık o geldiğinde zaten lohusa halimle sürekli kavga etti benimle

Benim evliligimdede bir süru sorun çıkardı çalıştığım halde parami son kurusuna kadar aldi ceyizime bi cop aldirmadi nisanlandim nisanimi bozmak için elinden geleni yapti Nitekim nikahima kinamada gelmedi

Yani isin ozu geliniyle arasi bozulmadan once dis kapinin mandaliydik simdi ablamla ben kiymete bindik heee ak dediğine kara dersekde ağzına geleni sayar

Bende yine dogumda ayni olaylar olucak ve 1 bardak suyu bile basima kakacak insanin yardimini istemiyorum ama soyleyemiyorumda
Ben bu kez gerçekten rahat olmak sakin olmak istiyorum lohusaligimda annemle ugrasarak geçirmek istemiyorum bunu nasil yapabilirim bi fikri olan var mı diye sormak istedim

(Çok uzun biliyorum ama annemin bizi dislamalarina örnek versem sayfalar yetmez)
Yarin sartlarin ne getireceği ni bilemezsiniz..ve coook ararsiniz ona bisey olursa..bana dusmez ama dayanamadim yazmadan edemedim yine...ikinci evladiniz karninizda seneler sonra ayni kisi olacaksiniz ayni anneniz gibi...ayniyle vaki. .aynisibun fazlasını yaşadım bende ailemle...asla kiyamam ama..asla..sizde kızmayın dusunmemeye calisin ve herseyi Allah rizasi isin yaparsaniZ insanlarin nankorlukleri size batmamaya baslar..yani ben oyle yapinca düzeldi ruhumdaki uzuntuler..siz hep Allaha siginip herkse selaminizi dahi Allah rizasi icin verirseniz ne gecmis ne gelecekte iyi yada kotu size yapilanlar sizi uzmeyecektir.hayirli olsun bebeginiZ bu arada

Yarin sartlarin ne getireceği ni bilemezsiniz..ve coook ararsiniz ona bisey olursa..bana dusmez ama dayanamadim yazmadan edemedim yine...ikinci evladiniz karninizda seneler sonra ayni kisi olacaksiniz ayni anneniz gibi...ayniyle vaki. .aynisibun fazlasını yaşadım bende ailemle...asla kiyamam ama..asla..sizde kızmayın dusunmemeye calisin ve herseyi Allah rizasi isin yaparsaniZ insanlarin nankorlukleri size batmamaya baslar..yani ben oyle yapinca düzeldi ruhumdaki uzuntuler..siz hep Allaha siginip herkse selaminizi dahi Allah rizasi icin verirseniz ne gecmis ne gelecekte iyi yada kotu size yapilanlar sizi uzmeyecektir.hayirli olsun bebeginiZ bu arada

Anneme tabiki Allah korusun bisey olursa mahfolurum ama ben ilk dogumumda cookkk kotu ve hatta saçma seyler yasadim ki annem sagolsun o yüzden bu dogumumda rahat olmak istiyorum
ben annemle gorusmiym ipler kopsun demiyorum sadece dogum zamani lohusalik zamani rahat bir psikolojide olmak istiyorum
annelige gelirsek annem gibi bir anne değilim cok şükür annem kiz evlatlarinin basini hiç oksamayan erkek evladini pasalar gibi yetistiren bir anne maalesef cocuklugumuz böyle geçti Üzgünüm ama gerçek bu :(

Konunun devaini
Anneme tabiki Allah korusun bisey olursa mahfolurum ama ben ilk dogumumda cookkk kotu ve hatta saçma seyler yasadim ki annem sagolsun o yüzden bu dogumumda rahat olmak istiyorum
ben annemle gorusmiym ipler kopsun demiyorum sadece dogum zamani lohusalik zamani rahat bir psikolojide olmak istiyorum
annelige gelirsek annem gibi bir anne değilim cok şükür annem kiz evlatlarinin basini hiç oksamayan erkek evladini pasalar gibi yetistiren bir anne maalesef cocuklugumuz böyle geçti Üzgünüm ama gerçek bu :KK43:
Resmen ayni anneden bahsediyoruz sanki kendimi görüyorum sizde esimde ayni sizin esini gibi birde sonra aşağıya doğru yazdıklarınızı okuyunca daha net gordum benzerligi..kardes konusunda bile ayniyiz..ayni sekilde buyudum bende hatta bende kaba kuvvet dahil cok daha fazlasi vardi..yani demeye calistgim bu yorumu yorum yapmis olmak icin inanin yapmadim.lohusalik ve hamilelik donemi icin haklisiniz oncelik sizsiniz sizin sagliginiz ve psikolojiniz elbette..eger benm gibi anne baba da ayriysa kurtulusu yok cogu seyin.gorusmezsiniz kayinvalideniz akrabalar ayiplar gorusursunuz ayri dert.bende cok seybiriktirdim içimde. .kaedeslerimden birinide kaybettim bu yuzden belkide herseye ya kaybedersem diye baktigimdan olsa gerek Allah rizasi için annemle gorusmeye eevam ettim.bu yuzden boyle yorumda bulundum sizede..ama Biliyormusunuz ben annem gibi yapmayacagim dedigimiz ne varsa da yeri gelior yapiorken buluyorum kendimi cok kez..iste oyuzden yine de büyüklük sizde kalsin kabilinden yorumda bulundum.bizlerin durumunda kalmak cok zor.bir nevi kendi yolumu sundum size benim stresten oturu iki kez bebegim dustu.anlayacagini belkide sizin gibi bakmak mantikli olaylara..ben henuZ bakamiyorum yapamiyorum o sekilde..

Konunun devaini

Resmen ayni anneden bahsediyoruz sanki kendimi görüyorum sizde esimde ayni sizin esini gibi birde sonra aşağıya doğru yazdıklarınızı okuyunca daha net gordum benzerligi..kardes konusunda bile ayniyiz..ayni sekilde buyudum bende hatta bende kaba kuvvet dahil cok daha fazlasi vardi..yani demeye calistgim bu yorumu yorum yapmis olmak icin inanin yapmadim.lohusalik ve hamilelik donemi icin haklisiniz oncelik sizsiniz sizin sagliginiz ve psikolojiniz elbette..eger benm gibi anne baba da ayriysa kurtulusu yok cogu seyin.gorusmezsiniz kayinvalideniz akrabalar ayiplar gorusursunuz ayri dert.bende cok seybiriktirdim içimde. .kaedeslerimden birinide kaybettim bu yuzden belkide herseye ya kaybedersem diye baktigimdan olsa gerek Allah rizasi için annemle gorusmeye eevam ettim.bu yuzden boyle yorumda bulundum sizede..ama Biliyormusunuz ben annem gibi yapmayacagim dedigimiz ne varsa da yeri gelior yapiorken buluyorum kendimi cok kez..iste oyuzden yine de büyüklük sizde kalsin kabilinden yorumda bulundum.bizlerin durumunda kalmak cok zor.bir nevi kendi yolumu sundum size benim stresten oturu iki kez bebegim dustu.anlayacagini belkide sizin gibi bakmak mantikli olaylara..ben henuZ bakamiyorum yapamiyorum o sekilde..

Aynen bende dayakta yedim cok kotu seyler de yasadim annem babamla olan sorunları yüzünden bizi yorulana kadar doverdi çünkü babami dovemezdi bizi doverdi
Sozlu siddette cok gorduk hala bu yasimizda bile her ortamda asagilar biz kızlarını birgunde gormedimki ovsun bizi
ama gerçekten ben en azından henuz annem gibi olmadim bilmiyorum belki evliliginde yaşadığı sorunlardan dolayı öyleydi ama bizi hep yuk olarak gordu hepte dile getirdi bunu
Ya en basiti ben kalp hastasiyim ve doğuştan gelen bir şeymis çocukken de ilk genclik donemlerimde de bunun belirtileri vardı kac kez fenalasmama ragmen doktora goturmedi beni biseyi yok bunun deyip durdu
ancak evlendikten sonra ogrendim hastaligimi
dediğiniz gibi kayinvalide vb kisiler aman laf soz etmesin diye susuyorum hep
görüşelim hep görüşelim artık zaten alistim sevgisizlige ama dedigim gibi lohusaligimda rahat sakin olmak istiyorum

Haklisin birebir hersey ayni. Rabbimin de bizlere sinavi bu sekilde.cok sukur evlatlarin var..insallah hersey iyi olacak en azndan hu dönemde yanliz olmak istediğini kalp kirmadan dile getir.aksi halde sinirlerin yipranir yine snaa zarari var stres in..hele benmki ben naaaptim ki der sasar kalirsin yani zorla deli ediyorlar vogu zaman ama ben astim artik cidden dert etmiyorum benden iyi olsunlar die dua ediyorum herseyini ben alir evini temizlerim hala..esimle iki gun icindr evlendim kaçmış gibi. .saymakla bitmez.cok sukur rabbim bana acimis olacak ki kotu seyler yasamadim evlenince. .diyeceyim hala sagol demez tskr etmez. En uzen hayirsiz evladı benmisim..akrabalar gülüyor bu sozlerine onun..kimse ciddiye almiyor.napicaksin mecbur idare ediyorum.allahim senin icin diyorum evini temizliyorumbyardima ihtiyacı olsa allahim sen gor diyorum yardim ediyorum kapimi acip bir tas çorba yapmama akrabalae hayretle karsiliyor ama hepsibi Allah rizasi icin yapinca koymuyor canım benim..sen cok sukur ki evlat sahibisin.hanileligin ve logusaligin hasssas donemelrr hu yuzden kirmadan uzmeden mesafe koymak zorunda kalicaksin mecburen en azndan kendin ve bebeğinicin..sonrasinda katlanamiyorsab elbette mesafe ni cizmek zorundasindir ama inan el kisinin iyiliginden kat be kat iyidir anamin bana kotulugu..tercih senin RABBIms seni evlatlarina cok daha iyi bir anne etsin omur versin insallah.

Lohusalik psikolojisi hic stres sinir kaldirmiyor çok iyi anlıyorum seni. Annen gelince anne ben iyiyim düzenini bozma sen diye güzelce söyle bence. Yok illa kalacam derse de, yaptıklarını başıma kakmayacaksan tamam yoksa ben kendi işimi yaparım sen kalmak istediğin için kal de. İleride yine bir şey derse ben sana demiştim dersin en azından.

Bu anneler gerçekten boyle mi yoksa siz onu istemediginiz icin vicdaniniz rahatlasin diye bazi seyleri buyutuyor musunuz

Back