- 9 Ağustos 2009
- 2.987
- 2.591
- 723
- Konu Sahibi mutsuzkizzz
-
Türkçe değil matematik öğretmeni arkadaşAyzaymır dediğiniz 'alzheimer' olmasın. Babanızın hastalığının adını bilmemeniz ya da bu kadar yanlış yazmanız garip geldi bana.
Hemde üniversite mezunu 13 yıldır matematik öğretmenliği yapan birinin, erkek arkadaşım ilkokul mezunu yanıma yakıştırmaz laf ederlerse deyip aralarındaki kültür farkını vurguladıktan sonra bu hastalığı bu şekilde yazması çok ilginçAyzaymır dediğiniz 'alzheimer' olmasın. Babanızın hastalığının adını bilmemeniz ya da bu kadar yanlış yazmanız garip geldi bana.
yorum için tsk arkadsımHemde üniversite mezunu 13 yıldır matematik öğretmenliği yapan birinin, erkek arkadaşım ilkokul mezunu yanıma yakıştırmaz laf ederlerse deyip aralarındaki kültür farkını vurguladıktan sonra bu hastalığı bu şekilde yazması çok ilginç
bazı ailelerde kız evlenince aile yanında ayrılabilir malesefkiAnladığım kadarıyla üniversite mezunu olmanıza rağmen henüz bir birey gibi davranma şansına erişememişsiniz. Türkiyede yaşıyoruz şartlarımız belli, aile yapılarımız benzer ancak iş kişide bitiyor. Siz de birey olmak için çaba göstermemişsiniz gibi geldi bana. Maddi güvencesi yoktur fırsat yaratacak durumu yoktur anlarım ama sizin ekmeğiniz elinizde. Az çok tanıdığınız biriyle evlilik kararı almadan önce birey olmaya çalışmanız sizin için daha sağlıklı olur. Başka bir şehire tayin isteyebilirsiniz ailenizin baskısına boyun eğmek zorunda değilsiniz. Diğer konuya gelecek olursak ilkokul veya lise mezunu biriyle evlenen çok öğretmen tanıdım ve gayet mutlulardı. Ben olsam evlenmezdim ama onlar o şekilde mutlular. Önemli olan soru sizin içinizden geçen ne?
Benim ailem de karadenizli arkadaşım ben de öğretmenim. Puanım ailemin yaşadığı ilçeye yetmesine rağmen ben tercihlerime yazmadım aynı ilin başka bir ilçesini yazdım aramızda 60 km var. Atama sonuçta bu mecburen kabul ediyorlar. Şimdi aynı ilde ayrı evlerde yaşıyoruz hem ben rahatım hem de onlar yakın olduğum için memnunlar. Onlara bıraksaydım kararı onlar da ancak evlenirsin bu evden çıkarsın diyorlardı ama şimdi beş sene oldu ben ayrılalı ve herkes bu duruma alıştıbazı ailelerde kız evlenince aile yanında ayrılabilir malesefki
siz sanslıymıısnız ama benim o dönemde yalnız bırakıp gidemediğim kızkardesim vardı elimi kolumu bağlayan o oldu. yoksa bende basımın çaresine bakmak için ugrasirdim.ama siz onuda beraber alırdınız yanınıza diyebilirsiniz ne yazıkki böle sansim olamazdı evde hizmet edicek kimse olmaz die bile evlenmesine izin verilmeyen kizin benimle gelmesine izin verilmezdi zatenBenim ailem de karadenizli arkadaşım ben de öğretmenim. Puanım ailemin yaşadığı ilçeye yetmesine rağmen ben tercihlerime yazmadım aynı ilin başka bir ilçesini yazdım aramızda 60 km var. Atama sonuçta bu mecburen kabul ediyorlar. Şimdi aynı ilde ayrı evlerde yaşıyoruz hem ben rahatım hem de onlar yakın olduğum için memnunlar. Onlara bıraksaydım kararı onlar da ancak evlenirsin bu evden çıkarsın diyorlardı ama şimdi beş sene oldu ben ayrılalı ve herkes bu duruma alıştı
evet cok doğru sölüyorsunuz tsk ederimçok yakın bır arkadasım ki kendısı avukattı.eşi ılkokul mezunu bakkaldı.sonra batırdı bakkalı bı suru dukkan actı dikiş tuttruamadı.ilk askıydı.onunla evlendı hıç dusunmedı mıllet ne der dıye......
okumakla adam olunmuyo arkadasım.evet haklısın ıllakı derler ama kımse evın ıcındekı yasadıgın mutlulugu bılemez.oyla boyle yıllar gecmış bence sevıyorsa deger göruyorsan mıllet ne der dıye dusunme derım.senın aklına yatması onemlı....herseyden öte adam olması onemlı
AMİNNN TSK EDERİMKarar sizin. Başkalarının ne dediğini umursamam, o beni seviyor ben onu seviyorum diyecekseniz çok fazla bekletmeyin birbirimizi derim. Ama insanların ne diyeceğini nasıl bakacağını düşünecekseniz hep ileride de bu sizin için içinden çıkılamaz bir hale gelecektir. Kararsız kalmak çok kötü bir şey ama önce bir adım atarsanız ilerisi için de bir şeyler belirmeye başlar. Allah hakkınızda hayırlısını versin.
Canim sende soyleme ilkokul mezunu oldugunu adamin alninda yazmıyor ya tabi memur gibi olmayınca illa konuşulur
zengin bir kuyumcu ile evlenmesine rağmen öğretmen bir tanıdığım içinde aynı şeyler söylendi
okumuş kız gitti lise mezunuyla evlendi diye adamın geliri o maaşı 4 e katlayacak düzeydeyken üstelik
40.000 tl ye inandınız mı gerçekten öyle bir yaşantısı var mı?[/QUOT
Evet kazandığı miktar doğru ama maddiyat tek basına yeterlimi ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?