Çok canım yanıyor...

Belki aynı şeyi yapmak istememiştir. İnsan zamanla da sakinlik istiyor. Butik otel tercih etmesi bundan olabilir. Ben de 5 yıldızlı kalabalık yere gitmektense butik otel ya da balayı villası kiralardım. Yüzük ben de eşim de ara ara takarız. İlla yüzük meraklısı değiliz. Onun dışında davranışları nasıl size karşı? Evde değer verdiğini hissediyor musunuz?

G
erçi ikinci şık uymafı dimi senin teyzenin varsayımına

Haklısın canım eşinin takması lazım yara felan bahane etmiş gibime geldi. Ben de ilk başta yüzüğümü yatmadan önce çıkartırdım alışamıyordum birtürlü sonra artık çıkarmicam dedim ve Alıştırdım iyice. Benim de Eşim takmıyor sağlıkçı olduğu için işi dolayısıyla acilde korona bölümünde çalışıyor yüzük kolye vs yasaklamışlar. Yüzüğünü artık tak deyince bana bu açıklamayla geldi ben de üstüne gitmedim tabi. İlk evlendiğimiz zaman da çıkarırdı uyurken ama biryere gidince de takardı. Ama bana göre Erkeğin yüzük takması gerekiyor bizim parmağımızda yüzük varsa onlarında olması gerekiyo.

Öncelikle uğraşmak istemedik yalan yok. Ben isteseydim eşim hayır demezdi ama o ara akademiye geçtim falan derken bir de düğün stresi yaşamak istemedim. Pişman mıyım? Asla değilim. Yine olsa yine o teferruatların hiçbirini yapmam ama yurtdışında nikah tazeleme güzel fikirmişBen bunu eşimle konuşayım

Seni sevdiğine eminsen, davranışlarıyla bunu hissettiriyorsa,seni mutlu etmek için cabaliyorsa bırak geçmişle kıyas yapmayı.Evliligin kalitesini veya sevginin daha çok olduğunu belirleyen yüzük veya 5 yıldızli otel olsaydı,eşin ve eski eşi boşanmazdı değil mi? Belirli bir yaştan sonra insanların mantıklari,hayata bakış açısı değişiyor.Fakat bu kötü bişey değil.Eskiden çok zevk aldıgımız şeyler yerini daha farklı tercihlere bırakabiliyor.Fakat bu eskiyle alakalı değil,bizim olgunlasmamiz ve bakış açımızın değişimiyle alakalı.Yüzük takmasını çok istiyorsanız (benim eşim hiç takmadı ilk birkaç ay dışında)bunu eskiyle kıyaslayıp,onla evliyken takiyorduna getirmeden sakin bir ama kararlı bir tavırla bir kez söyleyin ve bu konuyu rafa kaldırın.Takarsa takar.Takmazsa da büyütmeyin.Bunun için boşanmazsın sanırım.. Önemli olan sana nasıl hissettirdiği.Sevgisi, saygısı.İnan yüzükmüş,otelmis bunlar boş şeyler..

işte kadın vefası, sevdiğinin üstune gül koklamıyor, evlilik yürümese bile duygular baki kalıyor demek, erkeklerin ki de aynen dediğiniz gibi bir kez deneyimledikleri huzuru konforu yeniden bulma çabası oluyor

Konu sahibinin esi icin demiyorum ama bosanan bir erkek hemen evleniyorsa genelde yalniz yapamadigindan oluyor.

Abartmak kiskanclik veya simariklik degil sizinki. Oldukca haklisiniz. Yuzuk evliligin semboludur, cok elde olmayan durumlar dışında keyfen takilmayacak bir sey değildir. Diger konularda da haklisiniz, daha once severek yaptiysa sizinle yapmamasina kirilmaniz cok normal. Umarim sizi ne denli uzdugunu anlar..

Ben de sizin gibi düşünüyorum tekrar evlendiğimde herşey daha sade olur ,curcunaya grek yok,eski eşle olan herşeyim abartoliydi,farklı şehirlerde olunca iki düğün iki kına (kınayı kv kişisi kendi tarafında da istemişti çünkü)dis çekim falan derken o gelinliği 3,4 defa giy çıkart, artık sade beyaz bi elbise tercihim doyurdular yani herşeye sağolsunlar heves bırakmadılar, benim de içim geçmiş gibi :))Ha karşıma biri çıkınca da aynı şeleri mi düşünecem onu zaman gosterecek:)erkeklerde de aynı durum olabilir yani sözün kısası, onlar da su an benim hissettiğim gibi hissedebilirler.

G
erçi ikinci şık uymafı dimi senin teyzenin varsayımına
gelen tekliflerden illallah etmiş gibi anladım ben , kocasından illalah etmiş de olabilir ama nefret etmemiş demek bu arada lafın sahibi teyzem 67 yaşında, eski kurtlardan yani , onların evlilik anlayışı bugüne ne kadar uyar tartışılır tabii

Hatan en basında dert etmemen ne derse desin taktır

işte kadın vefası, sevdiğinin üstune gül koklamıyor, evlilik yürümese bile duygular baki kalıyor demek, erkeklerin ki de aynen dediğiniz gibi bir kez deneyimledikleri huzuru konforu yeniden bulma çabası oluyor
Yok canımmmm nefret etmiş adamdan da bir daha ne işim olur diye

Benımde esımın ıkıncı evlılıgıyım. Ilk zamanlar bızdede olurdu hep eskıyle kıyaslama yapardım benı sevmedıgını dusunurdum. Yuzuk 4 sene taktı sonra calısırken sıkıntı yaratıyor dedı (tamırcı kendısı bı kac kere kepce fılan tamır ederken yuzuk bıyerlere takılmıstı parmagı morarmıstı gordum) calısırken takma dısarda tak dedım takmayınca alıstı sımdı hıc takmıyor bende cıkardım onun yalan soyledıgını dusunurdum ama banada oyle oldu bı kac ay takmadım suan yuzuguklerım nerde onu bıle bılmıyorum asırı rahatsız edıyor. Balayı fılanda yasayıp hevesını aldıgı ıcın esımde ben istersem bıseylerı yapar ama cokta benım gıbı heveslı olmazdı. Bıgun asırı kavga edıp eskı evlılıyle herseyı kıyasladım bosanacam dedım. Bosanmak ıstıyorsan senı zorla tutamam ama ben o kadın benı aldattıgı ıcın sımdı sukredıyorum ıyıkı yapmıs ıyıkı ben senınle evlenmısım dedı. O herseyı sıldı bende bunuda sadece sozle degıl ogunden sonra yansıtmaya basladı hevesı olmadıgını anlıyorum bı cok seyde artık yasım gectı babayım sorumluluklarım var artık calısıp tek derdım onlara ve sana ıyı gelecek sunmak yasım gecınce hıcbısey yapamam dıyor ama ona ragmen kırılmayım kıyaslama yapmayım dıyeheveslı gıbı davranıyor anlıyorum numara yaptıgının ama benım ıcın ona ugrasması bıle bıseydır. Esınızde oyledır muhtemelen sevmedıgınden degıldır. Ben olsam daha fazla ılgı gosterırım oyle dusunmesın dıye ama erkekler bızım gıbı ınce dusuncelı degıller malesef sız kendınızı onun yerıne koyun sız olsaydınız eskı heycanınız olurmuydu. 28 yasındayım eskı sevgılılerımle konustugum kadar esımle konusmuyorum artık ınsan onlara bossey gozuyle bakıyor.
Yas yasanmıslıklar hayat yorgunlukları sadece guzelce otur konus burda yazdıklarını eskıyle kıyaslama hatıc anlat ne dusundugunu ne hıssettıgını o kavga bıle etse eger ıyı bı ınsansa merhametlıyse sonra onları dusunup daha dıkkat edecektır.
Bıde su var benım esım oyle en azından yuzugu sızın zorunuzla cenen kapansın dıye taktım derken benım esım kadın sozu dınlemeyı gurur yapar benı dınler her konuda ama sus dıye yaptım sen dedın dıye degıl der ama benı kaybetmekten korktugu ıcın yapar caktırmaz belkı oda oyledır.

Adam yüzük takmaktan bıkmış olabilir.
Ben de 2-3 sene sonra bir bıraktım pir bıraktım hiç takmıyorum.
Ama eşimi de tak diye zorlamıyorum tabii.
Balayı şanssızlık olmuş, en azından telafisi olmalıydı.
Başka sorunlar yoksa tolere edilir şeyler, varsa durun düşünün gerçekten.

Ben de üzülürdüm açıkçası. Çok haklısınız. Zaten düşüncelerinizle eşinizin tutumunu çözmüşsünüz üzerine daha da söyleyip sizi üzmek istemiyorum ama şöyle söyleyeyim az bile yapmışsınız

Benim 2 eşimin ilk evliliği ve ben de yüzük takmıyorum, hele şimdi korona yüzünden elli kere el yıkayıp dezenfekte ediyoruz diye hiç takamıyorum ama eşimi de çok seviyorum. Yani bu değer vermede bir ölçüt değildir. Lüks otele de belki ex eşin zoruyla istemeden gitti, kötü vakit geçirdi sıkıldı vs. Belki adam daha bohem seviyor. Bana kocanız size değer vermiyor gibi gelmedi. Boşa üzülmeyin bence.

Eski evliliğiyle suanki evliliği kiyaslamaniz yanlış. Esimde takmıyor yüzük, bende. Bir günde birbirimize sormadık neden takmıyorsun diye. Benmi cok anlam yüklemiyorum yüzüğe bilemiyorum ama yüzük bir sevgi ölçütü değildir. Ama kötü birşeyler hissettim, nasil anlatiyim sanki hic birseye hevesi kalmamış amaaan olursa olur olmazsada olmaz gibi boşvermiş eşiniz.
Ayrılma sebeplerini biliyor musunuz?

Toplumda hep ikinci hanımlar kıymetli olur algısı var ama.. Kıyas yapmak gereksiz elimizde iki veri var. Biri yüzük biri otel. Yüzüğe hiç takılmıyorum adam evli mi evli , evliyken de aldatır istese de bekarım diye takılır. Lüks otel ise dönemden döneme değişir. İki sene önce gittiğim otele gidemem şu anda fiyatlar uçmuş. 10 yıl önce balayına gittiğim otele de ben gitmem , hayata bakışım değişti. Sevgisinden eminseniz sorun yok ama her konuda sizi üzüyorsa o zaman oturup düşünmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…