merhaba kizlar canim cok sikkin kizim 2590 gram dogmustu 4 gun sonra 3 aylik olacak ama kilosu 4400lerde. 2. aydan beri mama ilavesi yapiyorum doktor az buluyor kilosunu mamayi da cogalttim sütümün sulu oldugunu söyledi, aslinda bol geliyodu sütüm tabi mamayla azaldı. ama mama da cok kilo aldırmıyor, gunde 600 ml falan mama veriyprum 200 ml sut . bazen sut olmayip sirf mama bile oluyor. hipp ve similac kullaniyorum.oncesinde de aptamili smayi denemistim.yine 1 ayda alip alacagi 600 gram oluyor. doktor daha fazla kilo almasi gerektigini soyledi kalp ekosu cektirdik 2 tane 1-2 mm capinda delik çıktı kapanirmis onemsemediler onu. idrar tahlili de temiz çıktı. neden boyle oluyor ya? cin gibi ve hareketli bi cocuk. gece 3 kez kalkip besliyorum her seferinde 95-110 ml arasi süt veya mama iciyor gunde 800 ml falan içmiş oluyor toplam.istahsiz değil yani. esimle de cok fena kavga ettik gdo lu mamalari icirip duruyosun diyo bana sut vermiyosun kolaya kaçtın diyo halbuki lilo alsin diye ugrasiyorum uykum bile yok dogru düzgün o kadar feci kavga ettik ki az daha evden gidiyodu valizle, ben çıktım gittim sonra geri döndüm falan agliyorum şimdi. yardimci olun nolur napicam ben?
Ya bise sorabilirmiyim.. madem sutun bol neden mama veriyorsun? Kilo almasi icin mamayi veriosunda bu cocuga zararli.. bu sunun gbi bise zayif bir insana kilo almasi icin sadece yagli kalorili seyler yedirmek gbi evet kilo alir ama ic sagligina zarar verilmis oluyor. Sen bebegin giruntu ve agirlik olarak kilo almasi icin cocugun organlarina zarar veriyorsun 6 aydan onceeeee mama verilmez daha kimse anlayamadimi yaaa.. siz cok dert ediosunjz diee doktor dior mama verin diye onlarida anlamiorum bunun dogrusu 6 aya kdr sadecee anne sutu verilir ister zsyif ister kilolu onemli olan sagligi anlatabildimmi? Kalbinde delik olup kapandigini ilk defa duyuyorum insallah oyle olur gecmis olsun ama bebeginin hareketli oldugunu soyluosun metabolizmasi hizli calisiosa zayf kalabilir illa bi hastalik olmasina gerek yok ama bebeginin gercek anlamda saglikli olsun istiosan sadece sut ver valla yazik ya 3 aylik bebegin migdesini ve bagirsaklarini yoruyorsunuz.. 6. Aya kdr hicbir bebegin migdesi ve bagirsaklari anne sutunden baska biseyi kaldiramaz.. ha o bebek yer ama ilerde cok cabuk hastalanablir zayif olur lütfen dikkat edin sutunuzde iyiymis zaten sadece sutunhzu verin ne olcak... o kdr bebek sadece anne sutuyle tosun gbi nasil oluyo peki? Demekki mamayla bi alakasi yok bebegnizn ya metabolizmasi hizli yada baska bisey var ama bnu mamayla cozemezsinkz hemen mamayi kesin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.