- 19 Haziran 2015
- 2.015
- 3.013
- 37
-
- Konu Sahibi LouisaClark
ırkçılık sadece bir ırktan nefret etmek değildir, kendi ırkından olmayanı kabul etmeyi büyüklük saymaktır aynı zamanda, kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmektir, ben yazıda böyle bir hava sezdim bu yüzden söyledim.ırkçı olduğunu nerden çıkardınız ki bence gayet de doğru düşünüyor ırkçı olsa bu ilişkiye en başta başlamazdı bi engel teşkil ederdi onun için.
bu konuda biraz hassas olduğum için kabullenemiyorum ben onu memleketi için dili dini rengi için sevmedim ki ben onu o olduğu için sevdim şevkati için sevdim ama bu durum gerçekten farklı ve hassas bi durumbabam her zaman için toprak sevmem insan severim der.. siz de o politikada olun, bırakın kime veriyorsa versin. ha diyorsanız ki ben kabulennemem yol verin.
sizin görüşlerinize saygı duyan bir sevgiliniz var ve siz onun görüşlerinize saygı duymuyorsunuz. Allah yardımcınız olsun ne diyelim.bunun sevmekle hiçbir alakası yok bu meseleden sonra anladım ki herşey sevmek aşk değilmiş bi kaç günde öyle yıprandım ki demiştim zaten sevgilim benim görüşlerime saygı duyuyor ben seni seviyorum sorun yok diyor Allah kimseyi çıkmaza düşürmesin
kendinizce haklı olabilirsiniz ama bu durum cok farklı her insanın her olaya aynı tepkiyi ve hassasiyeti göstermesini bekleyemezsiniz belki farklı bi konuda da sizin hassas olduğunuz bi konu beni ilgilendirmeyebilir öncelikle bunda bi anlaşalım sevgilim bana hep saygı duyuyor zaten bunu da dile getiriyor ben seni seviyorum sorun yok diyor takmıyor arkadaşlarım konusuna gelince ben hiçbir zaman arkadaşlarımla siayset din vs. konuşmam çünkü siyaset öyle bir belaki birak arkadaşlıkları anne çocuk baba arasını bile bozuyor ki arkadaşlarımın ne düşündüğü beni ilgilnedirmez olay sevgilimse ilgilendirir çünkü ciddi düşünüyoruz ve seviyoruz ilerisi için sorun olsun istemiyorum çünkü sevgilim sempatizan değil ama ailesini daha tanımıyorum bile bunlar beni düşündürüyor doğal olarak soğuma meselesine gelince vicdanımdan dolayı böyle oluyor başka bir açıklaması yok hala seviyorum ve çıkmazdayım yinede teşekkürler fikirleriniz içinBence saygı duymak zorundasın, herkes birbirine saygı duymak zorunda. Aleviler ve Kürtlerden çok arkadaşın varsa o parti seni o kadar irite etmemeli diye düşünüyorum. Söz konusu partiye de sadece Kürtlerin sempatizan grubu oy vermiyor, feministler, sosyalistler, özgürlükçüler, eşcinsellerin de oy verdiği bir parti o. Bence erkek arkadaşınla empati kurmalısın o senin oy vereceğin parti dolayısıyla senden soğusa buna tepkin ne olur? Bunun üzerine düşün. Sevgilim oy verdiğim parti dolayısıyla benden soğusa zaten iyiki soğumuş derdim. Seçim ve fikirlerime saygı duymayan ,tahammül edemeyen sevgili istemezdim kendi adıma.
bu konuda biraz hassas olduğum için kabullenemiyorum ben onu memleketi için dili dini rengi için sevmedim ki ben onu o olduğu için sevdim şevkati için sevdim ama bu durum gerçekten farklı ve hassas bi durum
kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ben asla kürt türk ayrımı yapmam ama sizin dediğiniz gibi olay farklı benım dayım şehit ve mahallemizden iki tane gencecik çocuk şehit oldu 5 sene evvel ve bu durum benım vicdanımı sızlatıyor içimi kemiriyor anlatamıyorum duygularımı o derece zaten ilerisi olursa ikimizde mühendis olucaz ve büyük bi şehirde yaşamayı düşünüyoruz ankara gibi oda hem fikir köyde yaşamak gibi bişey olamaz yani benim asla kabul etmiyeceğimi biliyor konuşmuştuk bu konuyu ben oldu ki ayptım bi hata kabul ettim ailemin kabul etmeyeceğini bilirBende kürt türk ayrımı yapmıyorum ama pkk ayrımı evet yapıyorum ve pkk nın başındaki adamın posteriyle poz veren insana oy verilmesini kabullenemiyorum. Yoksa çok başırılı ve zeki bir başkanları var bunu da kabul ediyorum. Benimde çok zıt düştüğüm bir parti var ama onlara oy veren insanlardan rahatsız olmuyorum. Fakat konu diğer parti olunca şehitlerimiz dahi gözümün önüne geliyor ve vicdanım sızlıyor. Kürt yada türk olmanız sorun etmez ama bence konu ne olursa olsun sevmediğiniz bir şeye sempati duyması değilde vicdanınız sızlayacak kadar ters düştüğünüz bi konuya sempati duyması işleri değiştirebilir. Bir de şehire ve küçük aileye alışıksan köy hayatı ve geniş aile sana zor gelebilir. Kafanda iyice tart ne kendi yıllarını heba et ne de onun derim.
Not: herkesin politik görüşüne saygı duymak zorundayım, sadece hislerimi söylemek istedim.
Yuz ustu birakmak gibi dusunme. Ilersini dusunmedigin biriyle devam etmek de onun ve kendinin yillarini calmak, zamaninizi almak gibi dusun. Evet erkek arkadasinla ilk basta iyi gidiyordu iliskin, sonra birbirinize uygun olmadigini anladin ve bitti. O kadar. Bu kimseyi yuz ustu birakmak degil hatta durustluk bence.aynen öyle şimdiye kadar zaten hiçbir sorun yaşamamıştık bi kaç gündür aklım karmakarışık.inanın ki kültür farklılığını bile umursamıyorum ama siyasi görüşü beni yıpratıcak gibi çünkü tahammül edemiyorum vicdan yapıyorum sevdiğim insan sonuçta yüzüstü de bırakmak istemiyorum
öncelikle yeni üye oldum ve konu açmayı bile yarım saat içinde aradım buldum ve sırf bu konuda yardım almak için üye oldum neden beceremediğimi anlamadım yani bunu açıklarsanız sevinirim ikincisi belli bir siyasi görüşe bağlı yada sempatizan değilim sadece bi seçim olsa su partiye oy veririm diyorum o kadar biz daha ilk tanıştığımız günlerde hep bu konuyu tartıştık durduk tartışmak derken tatlı dille birbirimize anlattık anladık ama sonradan gelişen bazı durumlar oldu ve bu konuda hassasım sevgimin azalmasından koekuyoeum zaten çünkü o kadar iyi yürekli bi insan ki onu kaybetmek istemiyorum zaten siyasetten bu yüzden nefret ediyorum arkadaşların ailelerin sevgililerin arasını açtığı için !!eğer anket yapmaktaki amacın, siz olsanız ne yapardınız diye sormak ise?
ben ayrılmazdım.
senden tam 10 yaş büyüğüm, zaman içinde siyasi görüşüm de gelişti, hayata bakış açım da, artık daha tahammüllü bir insanım örneğin.
hayatın siyah ve beyazdan ibaret olmadığını, bize anlatılanların her zaman anlatıldığı kadar olmadığını vs vs bir sürü şey gördüm, öğrendim.
kastettiğin partiye ya da muadillerine hiç oy vermedim, vermem de.
ancak saygının ve sevginin azalmasına sebep olarak sunduğun nedenlerin tümünün bir partinin icraatından çok daha fazlası olduğunu okudum, araştırdım.
başkası benimle aynı fikirde olmayabilir elbette.
eğer daha milliyetçi/militarist bir çizgide duruyorsan ki durabilirsin de o da bir görüş, sana tavsiyem hiç bulaşma bu işlere ikiniz de boyunuzdan büyük işlere kalkışırsınız
ama yok ben daha demokrat, daha özgürlükçü, siyasi görüşümü vatan/millet temelli değil, özgürlük, hak, emek gibi kavramlar üzerinden tanımlıyorum diyorsan
bir dur, bilmediğin konuları bir araştır.
benim okuduklarım, dinlediklerim, bazı fikirlerimi değiştirdi.
belki seninkileri de değiştirir.
ha yok ben daha milliyetçi bir insanım diyorsan, öylesindir, zorlamanın anlamı yok.
seni anlıyorum.
onu da anlıyorum.
eğer sen, benim düşüncem bu diyorsan;
siz farklı toprakların çiçeklerisiniz, birinizin iklimi diğerini soldurur, hiç bulaşmayın.
kendi ikliminizden biriyle daha mutlu olursunuz.
bir de senin nezdinde tüm yeni üyelere sesleniyorum: lütfen anket yapmayın, beceremiyorsunuz!
her insanın aynı konulara aynı hassasiyet ve tepki vermesini bekleyemezsiniz ne mutlu ki böyle bir sevgilim var belki de siyasi görüşümün yanlış olmadığını düşündüğü için saygı duyuyordur ne dersinizsizin görüşlerinize saygı duyan bir sevgiliniz var ve siz onun görüşlerinize saygı duymuyorsunuz. Allah yardımcınız olsun ne diyelim.
hayır etnik köken benim hiçin önemli değil siz yanlış anlamıssınızhassas olan nedir? dili dini renginden ötürü siyasi olarak oy verdiği parti de farklı olacak zaten. sizle aynı görüşte olmasını bekleyebilirsiniz ama aynı olmadığı zaman soğuyorsanız demekki etnik köken sizde gayet de etkili olmuş
dediğim gibi o parti hariç hangi parti olursa olsun saygı duyabilirdim ki duyardım çevremde ailemde her çeşit insan var ama o konudaki hassasiyetim çok başkabu arada, benim de erkek arkadaşımla siyasi görüşüm tamamen zıt. ben a desem o z der. biz sürekli birbirimizle dalga geçeriz seçim zamanı vs.. bak gittin yine ona verdin utanıyorum insanlara sevgilim bu partiye veriyor oyunu demeye diye :) ve bu farklılıkla gurur duyarız. daha çok tartışabiliriz. daha çok kendimizi savunabilir daha çok konuşmalar yaşayabiliriz. bu açıdan bak?
insanı diğer türlerden ayıran nadir özelliklerden biri düşüncemiz olması (bazı türler de kısıtlı da olsa düşünebiliyor ama anladın demek istediğimi.)öncelikle yeni üye oldum ve konu açmayı bile yarım saat içinde aradım buldum ve sırf bu konuda yardım almak için üye oldum neden beceremediğimi anlamadım yani bunu açıklarsanız sevinirim ikincisi belli bir siyasi görüşe bağlı yada sempatizan değilim sadece bi seçim olsa su partiye oy veririm diyorum o kadar biz daha ilk tanıştığımız günlerde hep bu konuyu tartıştık durduk tartışmak derken tatlı dille birbirimize anlattık anladık ama sonradan gelişen bazı durumlar oldu ve bu konuda hassasım sevgimin azalmasından koekuyoeum zaten çünkü o kadar iyi yürekli bi insan ki onu kaybetmek istemiyorum zaten siyasetten bu yüzden nefret ediyorum arkadaşların ailelerin sevgililerin arasını açtığı için !!
Merhaba arkadaşlar.Hayırlı akşamlar.Daha bugün aranıza katıldım.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Üniversite öğrencisiyim.19 yaşındayım.Üç ayı geçkin süre önce üniversiteden biriyle tanıştım.Kendini bana çok iyi tanıttı içim çok ısındı.Benden çok arkadaşlarım istiyordu hatta sevgili olmamızı yani çok iyi bi insan.Aslında kimseyi düşünmüyordum ama arkadaşlarımın gazıyla ve benimde içim ısındığı için kabul ettim.Olgun çok güzel seviyor şevkat dolu çevresinde sevilen bir insan.Daha çok çok yeniyiz ama ben her zaman tek bir kişiyi seveyim onla sevgili olayım ve evleneyim derdim.Aynı şekilde sevgilim de öyle.Şimdeden ciddi düşünüyoruz.Allah tan bir mani çıkmazsa geleceğimizi beraber kurmak istiyoruz hayallerimiz bu yönde.Zaman ne gösterir bilemem.Burdan şuraya geleyim.Sevgilim doğulu ve kürt ama bu sözüm yanlış anlaşılmasın başka bir konuya geleceğim yani ben hiçbir zaman ırkçı bi insan olmadım en yakın arkadaşlarım hep kürt alevi oldu.Çok iyi anlaşıyorduk.Sevgilimi kabul etmeden önce zaten biliyordum ırkını hatta bu konuları cok defa konustuk kendisi açtı hep ve benım için asla sorun olmadığını söyledim bunu asla sorun etmeyerek kabul ettim.Zaten sorun türk kürt meselesi olamaz en fazla ileride çıkabilecek bazı örf adet vb. konular sıkıntı olabilir.Ama bunu bilerek kabul ettim.Dediğim gibi insanları sadece iyi ve kötü insan diye ayrırım.Bu zamana kadar da aramızda herhangi bir sorun çıkmadı bu yüzden.Sevgilim bana anlayış gösteriyor ben de ona anlayış gösteriyorum.Taa ki bir kaç önceye kadar.Sevgilimin siyasi konulara ilgisi yada sempatizanlığı yoktur aynı şekilde benimde.Bir kaç gün önce sevgilim benim asla tahammül edemediğim bir partiye ısındığını ve bi dahaki seçimlerde ona oy vereceğini söyledi.Biz sevgili olmadan öncede kendisi ve ailesi başka bir paritye oy veriyormus ama bu seçimlerde abisi vb. oyunu değiştirmiş bundan dolayı mı fikri değişti bilmiyorum.İnanın her partiye saygım sonsuz annem babam bile farklı siyasi görüşlerdedir.Ailem de her çeşit insan var zaten bu konuda.İsim vermek istemiyorum ama sanırım tahmin etmişsinizdir bu tahammül edemediğim partiyi.Bu konuda çok hassasım.Bunu nasıl dile getireyim bilmiyorum ama inanın söylediğinden beri geceleri uyuyamıyorum içimde öyle büyük bir sıkıntı var ki bunu anlatamam.Uyku tutmuyor o derece.Sevgilimi sevmeme rağmen bunu öğrendiğimden beri içimde sanki bir soğuma oluştu.Kin diyemem kin çok ağır bir laf ama dediğim gibi işte elimde değil çünkü bu konuda hassasım sadece o partiye karşı bi hassaalığım ve sevmeme dururum var.İnanın benim vicdanım sızlıyor sevgilimin o partiye o vereceğini düşündükçe.Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.Tahammül edememiyorum.Nefret ettiğim tahammül edemediğim bişeye sevdiğim insanın sempati kazanıp sevmesi beni çok yıpratıyor.Anlatamam hissettiklerimi.Sadece ben değil ailemde aynı şekilde bi gelecek kurmak istesem ve ailem öğrense bi şekilde siyasi görüşlerini kabul etmezler.Babam sorun çıkarır mesela.Kürt olmasına değil yanlış anlamayın siyasi görüşüne.Belki kürt olması bile sorun yaratır.Ben değilim annem de değil ama babam bu konuda biraz anlayışsız olabilir.Kendi kendime diyorum ki bu böyle gitmez bu konuyu düşündükçe sevgim azalacak gibi geliyor.Sanki onunla sevgili olmaya devam ettikçe vicdanım sızlıyor.Bu böyle devam eder mi sizce?Ne yapmam gerekiyor?İlerde bu konuda sıkıntı sorun yaşar mıyız?Daha da soğumaktan korkuyorum.Hatta soğudum gibi geliyor.Onun görüş düşüncelerini değiştirecek değilim.Ben ankara da yaşıyorum o ailesiyle ilçede köyde yaşıyor yaşantımız geleneklerimiz tamamen farklı.Ben tek çocuğum.O 11 kardeşli bi aile.Küçük aileye alıştım ben.Ama bunları sıkıntı etmiyorum.Aynı bölümde okuyoruz.Benden üç yaş büyük.Çok olgun çok iyi yardımsever çalışkan biri.Onu asla ama asla kaybetmek istemiyorum.İlerde devam edersek ne nasıl olur hiç bilmiyorum.Çok bağlanmak istemiyorum bu yüzden.Belki benimle aynı şeyleri yaşamış arkadaşları vardır.Lütfen güzel fikir ve önerilerinizi esirgemeyin çok çıkmazdayım..[/QUOTE
Bende kürtüm ve onun gibi bir insani kaybedersen cok üzülürsün bu konuda eminim gelenek gorenekleriniz farklı olucak ama bu sevginize engel mi? Bi siyasi yüzünden uykunuz kacabiliyosa kusura bakmayin siz onu ne seviyorsunuz ya da ırkcı bir insan değilim diye kendinizi avutuyosunuz. Bence asıl siz onu hak etmiyosunuz cünkü ben kürt erkeklerin nasıl oldugunu bilirim sonunda pisman olucağiniz kesin kürt erkeği kadar adam gibi adam yoktur. Simdi birakin bu siyasi yüzünden uykum kacmalari kime oy veriyosa verir sizene sizi niye ilgilendiriyo, madem sana göre biri değil git baska birini bul.
haklısın ben zaten dilini dinini ırkını rengini sorun etmiyorum etseydim en başta kabul etmezdim ama zamana bırakmaya calısıcamİnsanların en yakın çevresinde bile hep vardır farklı görüşler. Eğer farklıysa asla sevdiğim insanlarla siyaset konuşmam. Saygı duymaya çalışırım. Eger tek sorun buysa takmamak kabullenmek zorundasin. Zamanla fikirlerin bile değişebilir daha çok gençsin. Hiç bir konuda büyük konuşmamak lazım.
İyi insan bulmak bir de aşık olmak kolay değil bu devirde. Örf adeti de aileleri vs yi de kafana takip canını sıkma bence, biz kadinlar ileriyi düşünmeye çalışmaktan hayatımızı kurgulamaktan anı yasayamiyoruz abartiyoruz. Ben de uzun bir süre kaygı duymuştum ailem bişey der mi düğünde evlilikte vs sorun çıkar mı çocuk olunca nasıl olur..seneler gecti ve o zaman aklıma takılan sorunlarin hiçbiri gercek olmadi. Olabilirdi belki ama bizim düşünerek geleceği görmemiz mümkün değil. Biraz akışına bırakmak lazım
partiyle insanlığın hiçbir alakası yok nasıl hristiyan yada atesit bi insan dünya kötüsü değilse yada bir müsalüman dünya iyisi değilse patiyle de bi alakası yok sevgilim çok şükür iyi anlayışlı bi insan partisi dili dini onu kötü yapmaz ama hoşnut olmadığım hatta nefret derecesinde sevmediğim birşeye sempati duyması benim vicdanımı sorgulatıyorinsanı diğer türlerden ayıran nadir özelliklerden biri düşüncemiz olması (bazı türler de kısıtlı da olsa düşünebiliyor ama anladın demek istediğimi.)
siyaset parayı nasıl kazanacağın, kazandığını nereye harcayacağındır.
eğer senin o gözünde o partiye oy veren insanlar sorunluysa sevgilin sandığın kadar iyi bir insan değildir. sevgilin çok iyi bir insansa parti hakkındaki görüşlerini gözden geçirmen gerekir.
o yüzden diyorum işte boyunuzdan büyük işler diye.
konuyu açarken de anket ekle seçeneğine tıklama bir daha sefere, sorun olmaz.