Çok bunaldım

tatli_telasss

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
80
131
293
Sevgili anne dostları..biri 7 biri 5 yaşında iki çocuğum var. İkisi de hàlà benimle uyuyor. Bu yaştaki çocuklar nasil uyumali? Kendi yataklarina birakip kendi kendilerine mi uyumalilar? 5 yasindaki hala ayagimda saalanarak uyuyor ve cok zor uykuya dlabiliyor.7 yasindaki ise asla bana temassiz uyuyamiyor. Lütfen bana fikir verin..

Herkes için zor değil mi bu şekilde.
Alıştıkları şekilde devam ediyorlar.
Yavaş yavaş ayrı odalarında siz de yanlarında bekleyerek alıştırın önce ( belki çok temas istiyorlarsa uykuya dalana kadar elini tutabilirsiniz) sonra kendileri tek uyumaya da alışırlar zamanla.

Öncelikle siz kararlı olduktan sonra hemen olmasa da bir duzene oturur.
Oğlumu poposuna pıt pıt vurarak uyuturdum. Kızım ise kök söktürdü bana. En son elimi tutarak uyurdu. Hanfendi dönüp uyusa da elim ona doğru olacakmış. Bı gün bı geldiler bana el falan tövbe ettim.
Kendi yataklarinda aynı odada uyumaya alıştılar. Oğlum 6 yaşında , kızım 3.5 akşam uyku saatleri gelince odalarına gidip üst baş değişir. Son bı kitap okurum. Işığı kapatıp ninni. Uyku zamanı artık deyip opup çıkarım. Uykularında sarildiklari peluşlari var. Bir de koridor isigi az açık kalir . Bazen kırk kere bahaneden su isterler ama eskiye göre ateşi bulmuş kadar çağ atladık.
Her seslendiklerinde başlarda gittim ki güvende olduklarını yakinda olduğumu bilsinler. Sonra alıştılar. Kızım da oğlum da dağınık yatıyorlar . Kendi yataklarında daha kaliteli uyumaya başladılar. Darısı başınıza inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…