- 9 Aralık 2016
- 1.891
- 3.066
- 83
- 38
öyle bir imkanım yok canm ne yazık ki :/ inan maddi durumumuz olsa calısmam :/ bu eziyeti çekmem gücüm kalmadı
memeden henüz kesmedim ama bu söylediklerini muhakkak deneyeceğim çok teşekkür ederim
ah ne yazık ki akşamları anneme bırakma sansm hiç yok
annem 2. evliliğini yaptı ve adam bizden zerre hoşlanmıyor oglumu bıraksam cocugua neler eder kim bilir
denedm ama içmiyor canm neler denemiyorum tek lokma almıyor yatmadan evvelgecede 8 defa emzirmeye kalkarım ikizlerimi ve tam olarak 2 yaşında memeden kestim mamaya başladım sonraları hiç kalkmaz oldular acıkıyor olabilir.Cici bebe ve sütü mama olarak gece yatmadan önce vermeni tavsiye ederim cocuk tok olarak yattıgı için daha az kalkacaktır kalkınca da hemen memeyi ver meme de uyumayı çok sever bebekler.
hayır annem hep yatıyormıyor artıkAma sen lady marmalade imişsin
Annen çocuğu sürekli yatırıyor hiç yormuyor ki
O hep aman uyusun büyüsün modunda
Bnm küçük kızım da öyle aynen anlattığınız gibi beni emzik gibi kullanıyor gece çıkmasın diyor ağzımdan , uykusuzluk ve bu kadar emmesi beni çok zayıflattı ,memeden kesin derim bende kesicem yaşını doldurmasını bekliyorum.bulamıyorum diyorum ya dipteyim artık sanki aglayamıyorum bile ona bile gücüm yok
bu anlattıklarınız o kadar uzak imkansız geliyor ki bana ben kendimi teselli bile edemiyorum artık eşimlede tüm iletişimimiz koptu zaten.. sohbet etmek felan ne mümkünSiz aklımda kalan üyelerdensiniz yorumlarınız mantıklı geliyor.Allah kolaylık versin.Gerçekten yorucu görünüyor.
Bu günler geçecek inşaallah siz çayınızı oğlunuz sütünü içerken film izleyebilecek, aile bahçesinde o parkta oynarken göz ucuyla onu takip ederek eşinizle sohbet edecek, gece 9 da yatağına yatırıp üstünü örtüp deliksiz uyuyabileceksiniz inşaallah.Sağlık olsun yeter ki..
(bende de ikiz bebeler var ben böyle teselli buluyorum:))
evet babalar bu konuda daha ters özellikle dışarda agladıkları zaman hele ki cıldırıyorlaranladım canım çocuk büyütmek zor maalesef ama çok güzel işte bunu düşünüp sakin kalmaya çalışmak zorundayız.
çocuklar sakinliği, düzeni sever. her şeyi aynı saatte yapmaya çalış muhakkak. yemesi, aktivitesi, uykusu.. şimdi benim oğlum 9buçuk dedi mi uykum geldi diyor hadi banyo yapalım anne. sonra kitabını okuyoruz birlikte uyuyoruz götürüp yerine yatırıyorum bazı geceler geliyor yanımıza. gerçekten geçecek. eşinle de bunu güzelce konuş önemli olanın evladının sağılığı olduğunu muhakkak anlasın. babalar biraz ters maalesef.
Tükenmediniz hayattasınız ve sağlıklısınız. Siz her şeyi kafaya çok takan bir bireysiniz. Kendiniz için yardım almayı düşündünüz mü?hiç halim kalmadı ayakta durmaya mecalim yok :/ bende biliyorum gecici ama ben tükendim :/
sanrm bende keseceğim artık ama o zamanda düzelmez ise boşuna kesmiş olacagımBnm küçük kızım da öyle aynen anlattığınız gibi beni emzik gibi kullanıyor gece çıkmasın diyor ağzımdan , uykusuzluk ve bu kadar emmesi beni çok zayıflattı ,memeden kesin derim bende kesicem yaşını doldurmasını bekliyorum.
hayır annem hep yatıyormıyor artık
sadece tek uyku uyuyor 2 saat kadar.
oglenleri ben gelmeden asagı iniyor ben geldim zamanda parkta oynuyoruz biraz
aksam hava iyi olursa yine cıkartıyorum gün içinde sürekli oynaşıyorlar. cok az cizgi film izliyor
Küstüm falan demeyin. Eğer istediği şeyi yapmayacaksanız bırakın ağlasın ama asla yalnız bırakmayın yanında olun izin verirse sarılın omzunuzda ağlasın. İstediği şeyi yapacaksanız da hiç ağlatmadan yapın. Babası bu davranışları tetiklediğinin farkına varmalı.ben zaten bu doktorları hiç anlamıyorum birine götürüyorsn acıktıgı içindir diyor
birisi huy zamanla düzelir yapacak birşey yok diyor
herkes farklı telden çalışıyor..
ben mesela agladıgında istediğini yapmıyorum bırakıyorum kendi halinde aglıyor.. yada ilgsini dagıtıyorum eline bir oyuncak felan veriyorum. küstüm diyorum ama babası benm gibi sabırlı değil kızıyor sinirleniyor. babası kızdıkca daha cok deliriyor ve kafasını yere vurmaya başlıyor artık..
havalar iyi oldukca cıkarıyoruz aksam yoruyoruz hatta banyo yaptırıyorum masaj yapıyorum yok yok :/ yarm saate kalkıyor
sanrm haklısınız böyle olmakta çözüm değil :/ kendimi toparlayabilmeyi cok istiyorum ama su uykusuzluk yok mu maffediyor beni biraz uyusam kendime geleceğim zatenİnanın oğluma uyumadan önce okuduğum kitaplar yüzünden boğazım acıyor :) Size kitaplar tavsiye edebilirim. Uykucu aslan nasıl uyur? Haylaz timsah dişlerini nasıl fırçalar? Tavşancan ve Faresu serisi. Küçük vak vak serisi. Hareketli kitaplar var iş banksı yayınlarının onları çok seviyor. Ben akşam eve survivor parkuru kuruyorum. Sandalyenin altından geçiyor engellere takılmadan koşuyor topları çamaşır sepetine atmaya çalışıyor falan. 5'te çıkıyorum işten mutlaka 1 saatte olsa parka götürüyorum. Uyuma saatine kendi karar veriyor. Yanına uzanıyorum uyuyormuş gibi yapıyorum o da döne döne uyuyor. Bazen 1 saatte bazen 10 dakikada. 24 aylık oğlum. Sabırlı olun. Bazen hepimiz tükenmiş hissediyoruz. Siz ne kadar sakin olursanız bebeğiniz de o kadar sakin olacak inanın.
denemediğim kasık mamaları kalmadı canmUykusuzluk zor ya...
Ben calismiyorum ama ona ragmen uykusuz kaldiğimda huysuzum zira uyamiyorsun cocuga bakiyorsun...
Kaşik mama vermeyi dene istersen gece
Aksilik konusunda benim ki de oyle
Istedigi olmayinca ciğlik ciğliğia kaliyor
Çözumu zaman sanırim
pedagog olsa götüreceğim de yok ki canm dogru düzgün doktor bile yok burdaYaa cidden böyle şeyler okudukça korkuyorum yaa çocuk sahibi olmak ne kadar zorÇok üzüldüm halinize 41 kilo ne demek. Siz iyi olmazsanız bebişe nasıl yetişeceksiniz yaa. Cidden içim şişti. Pedagoga götürdünüz mü hiç yani enerjisini atabileceği uyuyup kalabileceği bir aktivite yok mudur ki?
önceden yetmiyordu evet ama oturduk güzelce konuştuk canm artık dikkat ediyor mesela cizgi filim bile izlettirmiyorum artık 1 saat izin verdiriyorum halen yetmeyebilir ama eskiye nazaran en azından biraz daha iyi..peki ama annenin ben senin çocuğa yetemediği kanaatindeyim
Bu kanaate de senin konularından ulaştım ne seni ne anneni tanırım
Lakin çocuğa annen bakıyor ve sen bu akşam çorba yapmayayım da duş alayım yarın annem kaynatıversin bir çorba diyemiyorsun
Çocuğuma bakıcı baktı her öğün taze taze pişirip yedirdi yeri geldi çocuk kustu yeni yemek pişirip verdi
En azından emmek için uyanmaz ki zaten sizin oğlunuz büyük ben o kadar bekleyemicem sanırım .sanrm bende keseceğim artık ama o zamanda düzelmez ise boşuna kesmiş olacagım
Çocuk küçük değilmiş eğer doğmadığı için uyaniyorsa yatmadan önce kendi eliyle yiyebileceği biseyler versen muhallebi yerine kendi yesin belki daha da yer doyunca da güzel uyurKendimi çok bitkin hissediyorum, resmen hayattan soğudum, Herşey boş ve anlamsız geliyor , omuzlarımda bir yük var taşıyamıyorum sanki . !
Çalışan bir anneyim, 18 aylık yaramaz, huysuz aksi inatcı bir oğlum var.. Rabbime şükrediyorum sağlık sıhat yerinde olsunda geçer diyorum, ama sabır sabır biryere kadar ben tükendim.. !
Gece uymuyor.. yarım saate bir kalkıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım.. doktora götürdüm
Sütüm azaldı artık , doymadığı için kalkıyordur gece yatarken muhallebi yahut süt içir dedi..
biberon almaz, bardakla süt içiremiyorum ,içse bile yarım saatte zor içiyor, muhallebi agzına sürmez..
Gece 10 da uyumuş oluyor.. ondan sonra hep aynı terane.. gündüz tek uyku uyuyor. uyuduktan sonra ;
10 30. da kalkar ..
11 de kalkar
sansım varsa 1 saat uyur 12 de kalkar sabaha kadar böyleyiz, tam uykuya dalacağım oglum uyanıyor..
Dayanacak gücüm kalmadı !! gece saçımı başımı yoluyorum artık duvarları yumrukluyorum sinirden
Eşimlede birbirimize giriyoruz..
Benim işim hafif , bütün gün oturduğum yerdeyim ! onun işi ağır çok yoruluyor akşama kadar arabalarla ugraşmaktan muayene etmekten.. ayakları sızlıyor eve gelince
Ama uykusuzluk bu yahu ? değil mi ? benim işim hafif diye ne kadar dayanabilirim ben uykusuzluğa bende insanım
Gece eşimde kalkıyor bırak ben sallayım birazda sen uyu diyor tamam diyorum..
10 dakika sallıyor uyuya kalıyor eşim, daha sonra oglum uykuya dalmadan geri uyanıyor bu sefer uyutmak daha cok zaman alıyor..
Madem yardım edeceksin .. adam akıllı uykuya daldır çocugubu konuda bana destek olmuyor..
Kendime hiç zaman ayıramıyorum, oglum uyuduktan sonra inanın 5 dakika oturamıyorum duşa bile afedersiniz koştur koştur giriyorum uyanacak diye.. zaten uyuduğu vakit hemen evi toplayıp corbasını felan koyuyorum camasır olursa eşim seriyor vs sonrada uyanmış oluyor.
Ne kendime, ne evime, ne eşime zaman ayırabiliyorum şöyle oturupda oglum uyuduktan sonra 5 dakika sohbet muhabbet edemiyoruz.. tam eşimin yanına geliyorum oturayım diye oglum uyanıyor, hadi git geri uyut geri gel derken bizim pilimiz bitiyor eşim bir köşede uyumuş kalmış oluyor !
5 gündür duş alamıyorum inanırmısınız , yorgunluk uykusuzlukeridim ,bittim resmen aynada kendimi tanıyamıyorum 41 kiloya düşmüşüm beni görenler böyle oluyor herkes ne oldu sana.. diyor
Bir diğer mevzu ; oglum bu aralar çok hırcınlaştı cok aksileşti cok inatlaştı.. istediği birşey olmasın ortalıgı aya kaldırıyor yere yatıyor ve ağlamaya başlıyor hadi bunu evde yapınca sabrediyorum.. ama dışarda yapınca eşim dayanamıyor, pazar günü avm gitmiştik yine öyle yaptı eşim kızdı bagırdı..
Yahu diyorum bagırma, kızma sen kızınca bagırınca ne değişecek ? cocuk duruyor mu kesiyor mu aglamasını diyorum, hayır diyor..
EE o zaman neden bagırıyorsun kızıyorsun ?
herkese rezil oluyoruz artık benim de dayanacak gücüm kalmıyor diyor.. en nefret etttiğim şey cocugun dışarda aglaması zır zır düşmesi diyor !
bir yandan eşim bir yandan oglum bir yandan evin yükü maffoldum :/
Hanımlar inanın artık korkuyorum biliyormusunuz biryere bayılıp düşmekten..İnsanlıktan çıktım biz ilçede yaşıyoruz burda cocuk psikologu pedagog felanda yok :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?