• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok bunaldım artık :( !

amanda061

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
204
19
318
34
o kadar çok bunladım sıkıldım ki evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum artık o kadar sevmeme rağmen artık kaldıramıyacağım iki ailede birbirine zıtlar bizimkiler sürekli uyanık olduklarını kötü niyetli olduklarını düşünüyorlar sürekli iğneliyorlar onları sürekli laf sokuyorlar bizimkiler sütten çıkmış ak kaşık değil ama artık herşey batıyor bana en büyük sorunum eşya alınması karşı taraf herşey üst üste binmesin diye oturma odasını çamaşır makinesini bulaşık makinesini almışlar kullanıyorlar şuanda sonra ben kullancam onları salon takımı yemek takımı alacaklarmış mutfağın dolaplarını yaptırıyorlar ve evi aldılar işte elimizden bunlar geliyor dediler ailem hiçbir şeye karışmak istemedi (çevremizde bu aralar hep böyle kız hiç bişi almıyor bi mutfağını alıyor tabak falan gerisi erkek alıyor beyaz eşya dahi ) yatak odasını alamam dedi nişanmlım ikna edemedim onu ya bende ailemi zar zor ikna ettim almaları için bizimkiler de 2 ay arayla düğün yapacakları için çok fazla hareket edemiyorlar önümde ablam var nisanda o benmki de hazranda oda darılıyor niye alıyorsunz diye ordan ayrıca bi uğraşıyorum halılar var perdeler var salonun halısını perdesini alıyorlar ama diğer odaları bilmiyorum bizimkiler de alamam diyorlar artık soramıyorum da ailele konuşmuyorlar birbirlerinden hoşlanmıyorda sürekli ben konuşmak zorunda kalıyorum nişanmla ayrılma noktasna kadar geliyoruz çok sıkıldım bunaldım ben yapamıcam artık dayanamıyorum para yok ne yapacağımıda bilmiyorum diyorum kimse birşey yapmasın biz alalım diyorlar bizimkiler yaparlar sizinkiler de yapsınlar evi aldık borç ödüyoruz kreddi ödüyoruz kendi kızlarını evlendirdi onlar yani görümcem beyaz eşyasını halısını falan hep bunlar almış onları ödüyorlarmış daha off

Son düzenleme:
Canım seni çok iyi anlamaya basladım emin ol :50: daha biz yolun basındayız ama korkularım yetiyo bana..
Fakat anlamadıgım birsey var..daha önceden almaları tamam eşyaları güzel ama neden kullanıyolar? hem bu durumda sana şuan kulandıklarını verince kendileri yeni alacaklar sadece o durum sacma geldi :44:

Canım seni çok iyi anlamaya basladım emin ol :50: daha biz yolun basındayız ama korkularım yetiyo bana..
Fakat anlamadıgım birsey var..daha önceden almaları tamam eşyaları güzel ama neden kullanıyolar? hem bu durumda sana şuan kulandıklarını verince kendileri yeni alacaklar sadece o durum sacma geldi :44:

canım şimdi şöle anlatıyım anladığım kadarıyla kaynanamın kendi evi kendi eşyaları var ama başka bir ilde nişamlım daha iyi ortamı olsun daha iyi iş bulsun diye bursaya gelmişler işte burda kirada oturuyorlarmış yanlarında hiç eşya getirmemişler eskicide esti oturma grubu almışlar eski çamaşır mak. falan sonra ev alınca kira vermeyelim evlenene kadr oturalım demişler eski eşyaları da koymak istememişler alalım dursun zaten 1 sene kullancaz düşüncesiyle almışlar karşı çıktı tartışma oldu ayrıldık ama sonra anladımki çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi için değmez dedim tmm dedim nişanlımda salon takımı alcaz istediğin gibi yemek takımı falan televizyon buzdolabı bunları idare ederiz dedi öle kabul ettim

senin eşyalarını kullanmaları çok çirkin, nişanlın ne yapıyor bu arada ? 3 maymun mu

senin eşyalarını kullanmaları çok çirkin, nişanlın ne yapıyor bu arada ? 3 maymun mu
Kesinlikle katılıyorum ne kadar ayıp yeni gelin evi eşyaları kullanılmaz maşşallah rahata bağlamışlar iyice , tabiki 3 maymun 5 bile olabilir çok kızıyorum bn böyle erkeklere !!!!!!!

Kesinlikle katılıyorum ne kadar ayıp yeni gelin evi eşyaları kullanılmaz maşşallah rahata bağlamışlar iyice , tabiki 3 maymun 5 bile olabilir çok kızıyorum bn böyle erkeklere !!!!!!!
evet oda arada kaldı işte biraz düzenimizi kuralım istediğini alırız diyor oda idare et diyor

çok üzerine gittiğim zaman bu seferde işte bunları sizin almanız gerekiyor zaten diyor ailem de hiçbir şeye karışmak istemiyorlar hepsini alacaklar diyor oda elimden bu kadarı geliyor ev aldık onun kredisi var diyor idare edersin sonra istediğini alırız dedi yine televizyon aldı yenisini alacak salon takımı alacak mutfağı hiç beğenmedim onu yaptıracak yemek takımı alacak halıyı perdeyi alacak hani ona gücüm yetmez daha diyor

Ev almışlar, yeni salon takımı ve başka eşyalarda yapacaklar. sizin aileniz hiç bir şey yapmayacak
kuzum siz bulunmaz hint kumaşımısınız :)))
Gelip geçici şeyler için kendinizi üzmeyin lütfen eşya dediğin ne ki eskir sıkılırsın ilerde yenisini alırsın.
Eşya almak ne ki 36 ay taksit bile yapan yerler var çok kolay alırsın.
Ama ev kirası vermek ev almaya uğraşmak çok zor kıymetini bilin kendi evinizde oturacaksınız.
.Bu güzel günlerinizi keyifli geçirmeye bakın her şeyin telafisi var huzursuzluğun kalp kırmanın yok.
Mutluluklar dilerim.

canım şimdi şöle anlatıyım anladığım kadarıyla kaynanamın kendi evi kendi eşyaları var ama başka bir ilde nişamlım daha iyi ortamı olsun daha iyi iş bulsun diye bursaya gelmişler işte burda kirada oturuyorlarmış yanlarında hiç eşya getirmemişler eskicide esti oturma grubu almışlar eski çamaşır mak. falan sonra ev alınca kira vermeyelim evlenene kadr oturalım demişler eski eşyaları da koymak istememişler alalım dursun zaten 1 sene kullancaz düşüncesiyle almışlar karşı çıktı tartışma oldu ayrıldık ama sonra anladımki çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi için değmez dedim tmm dedim nişanlımda salon takımı alcaz istediğin gibi yemek takımı falan televizyon buzdolabı bunları idare ederiz dedi öle kabul ettim

Canım bosver o zaman hic üzülme olmadı onları bir odaya koy misafir gelince vs yatar eder uzaktalarmıs sende kalanda cok olur..kendinede hayalindeki gibi mobilyalar al hem misafir odan hem oturma odan orası olsun..en azından içinde kalmaz..

Son düzenleme:
para yok pul yok o onu alamam diyor bu bunu alamam diyor ne diye evlenmeye kalktınız anlamış değilim nişanlınla durumunuzu düzeltip para biriktirip ya da kredi çekip kendiniz yapacaksınız herşeyi başka çaresi yok gibi görünüyor misal biz öyle yaptık eşimin ailesinin durumu yoktu kredi çektik evlendik 5,5 aydır evliyiz ikimizde çalışıyoruz ödüyoruz kavuşmak istiyorsanız başka çare yok

düğünü biraz erteleyemezmisiniz 2 ay arayla ailene çok ağır gelir biraz kendilerini toplasalar

karşı tarafında hataları var ama niye herşeyi onlar yapıyor.?yeni gelin eşyalrını kullanmaları hoş değil:19:

ev kurmak o kadar kolay mı ?

maşallah bütün herşeyi karşı tarafa yüklemiş sizin aileniz de.. el insaf yani. madem herşey iki taraflı bir zahmet herkes elini taşın altına koysun...:40:

(ps: yazınız o kadar küçük ki şaşı oldum okurken:1:)

heryerin adeti farklıdır, ama şu yuva kurarken o taraf bu taraf yok artık gençler kendileri alıyorlar ödüyorlar seçiyorlar...sizin karşı tarafın ailesi en büyük fedakarlığı yapmış ev almış, ki bu fazla bile, eşin ödemeyecek evlenince size takmayacaklar kendi evin borcunu buna şükredin, çeyizinizi neden almadınız kız çeyizini kendi alır gücü yettiğince, yemek tkmı. vs alınmöası lazım kız tarafından.karşı tarafında şu hatası var gelinin eşyasını kullanılmamalı, siz alınca ikinci el eşya olarak alıcaksınız bu durumda? ablanızla aranıza keşke biraz mesafe koysaydınız düğünleri bu kadar yakın yapmasaydınız? kendi aileniz size destek anlamında daha rahat olurdu

çok üzerine gittiğim zaman bu seferde işte bunları sizin almanız gerekiyor zaten diyor ailem de hiçbir şeye karışmak istemiyorlar hepsini alacaklar diyor oda elimden bu kadarı geliyor ev aldık onun kredisi var diyor idare edersin sonra istediğini alırız dedi yine televizyon aldı yenisini alacak salon takımı alacak mutfağı hiç beğenmedim onu yaptıracak yemek takımı alacak halıyı perdeyi alacak hani ona gücüm yetmez daha diyor

ne alaka tamam senin de alman gereken şeyler var ama bu onların kullanmaları gerektiği anlamına gelmez. istedikleri gibi at mı koşturacaklar ?

nasıl olsa biz aldık deyip her hakkı kendilerinde bulmuşlar maşallah

ev almak ev düzmek düğün yapmak çok zor hepsi maddiyata bakan işler.
kız tarafı erkek tarafı en çok bu yüzden kavga çıkarır zaten. ama ileride bir gün herşeyini biz aldık sen ne getirdin derlerse
hiç şaşırma.sonuçta bir yuva kuruluyorsa herkes elini taşın altına koyacak arkadaşım.üzerine düşeni yapıcaksın
yatak odası, bulaşık mak. çamaşır mak. ocak üstü, fırın, mutfak eşyalarının daha doğrusu mutfak ve yatak odası halısından perdesine varana kadar kıza aittir. kız çeyizi ağırdır. ama sen aldıysan bende aldım diyebileceğin şeyler oluyor.tamam hepsi maddiyata bakıyor ama çok iyisini almazsın idare edenini alırsın en azından kimseye laf söyletmezsin. ayrıca onların senin o eve gelmeden işyalarını kullanmaları hoş değil. neyse allah yardımcın olsun...

o kadar çok bunladım sıkıldım ki evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum artık o kadar sevmeme rağmen artık kaldıramıyacağım iki ailede birbirine zıtlar bizimkiler sürekli uyanık olduklarını kötü niyetli olduklarını düşünüyorlar sürekli iğneliyorlar onları sürekli laf sokuyorlar bizimkiler sütten çıkmış ak kaşık değil ama artık herşey batıyor bana en büyük sorunum eşya alınması karşı taraf herşey üst üste binmesin diye oturma odasını çamaşır makinesini bulaşık makinesini almışlar kullanıyorlar şuanda sonra ben kullancam onları salon takımı yemek takımı alacaklarmış mutfağın dolaplarını yaptırıyorlar ve evi aldılar işte elimizden bunlar geliyor dediler ailem hiçbir şeye karışmak istemedi (çevremizde bu aralar hep böyle kız hiç bişi almıyor bi mutfağını alıyor tabak falan gerisi erkek alıyor beyaz eşya dahi ) yatak odasını alamam dedi nişanmlım ikna edemedim onu ya bende ailemi zar zor ikna ettim almaları için bizimkiler de 2 ay arayla düğün yapacakları için çok fazla hareket edemiyorlar önümde ablam var nisanda o benmki de hazranda oda darılıyor niye alıyorsunz diye ordan ayrıca bi uğraşıyorum halılar var perdeler var salonun halısını perdesini alıyorlar ama diğer odaları bilmiyorum bizimkiler de alamam diyorlar artık soramıyorum da ailele konuşmuyorlar birbirlerinden hoşlanmıyorda sürekli ben konuşmak zorunda kalıyorum nişanmla ayrılma noktasna kadar geliyoruz çok sıkıldım bunaldım ben yapamıcam artık dayanamıyorum para yok ne yapacağımıda bilmiyorum diyorum kimse birşey yapmasın biz alalım diyorlar bizimkiler yaparlar sizinkiler de yapsınlar evi aldık borç ödüyoruz kreddi ödüyoruz kendi kızlarını evlendirdi onlar yani görümcem beyaz eşyasını halısını falan hep bunlar almış onları ödüyorlarmış daha off

canım sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz.evet nişanlının ailesinin aldığı eşyaları kullanma davranışı çok ayıp ve kötü bi durum ama boşver nişanlın seni sahipleniyosa,ikiniz bişeyleri halledebiliyosanız salla ailesini.elinden geldiğincede uzak dur uzak yaşa.. benim ailem dışında nişanlımın aileside hiç bişeye karısmıyolar -durumları yokmuş, üniversitede çocuk okutuyolarmış vs.- ilk başlarda bende çok takıyodum ama nişanlımın tutumuna bakarak artık umursamıyorum bile bu durumu..kredileri biz çekiyoruz,eşyaları biz alıyoruz... borçlarımız tavan yapmış durumda.inşallah birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece borçlarında üstesinden gelicez. eger çalışıyosan ve eline üç beş kuruşta olsa maaş geçiyosa kimseye müdana etme..
buarada özelden yazmış olduğun mesaja cevap yazamıyorum yeni üye olduğum için:30:

Back