Çok ağrım var. Ne yapmalıyım?

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
31
Arkadaşlar 4 gün önce kapalı böbrek taşı ameliyatı oldum. Böbreğimde büyüme de vardı. Doktor stent taktı.
Benim sorum. Ameliyattan çıkar çıkmaz felaket ağrılar yaşadım. Saatlerce dinmedi en son narkotik iğne yaptılar ancak öyle. Doktor böbrekle biraz uğraşmış ağrın olur ama artık o kadar olmaz dedi beni taburcu etti. Az br şey taş da kalmış dökersin onları dedi birkaç taşı da çıkarmış. Ben eve geldim ama günlerdir çok ağrı çekiyorum. Sürekli ağrı kesici alamıyorum o ağrı geçene kadar ölüp ölüp diriliyprum. Bir gün de toplasam 6 7 saat ağrı çekmiyorumdur. Gerisi hep ağrı.

Sizcr doktora gitmem gerekir mi? Doktorum biraz şey açıklama doğru dürüst yapmıyor. Ters cevap veriyor. Olur olur deyip yollıyor ultrason tahlil bir şey yok. Vallahi giderim de kızar diye düşünüyorum evde bu ağrıyı çekiyorum. Ben anlamadım yaşayan var mı bu kadar ağrı normal mi? Her gün ya her gün..
Böyle bir şey yaşayan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Acilden giriş yapın akşam... maalesef doktor kısmı biraz tuhaf olabiliyor. Sizi sizden daha fazla kimse düşünmez. Bana usg çekin tahlil yapın diye diretin. En azindan içiniz rahatlasın...
Acillik oldun tabi. Dedim yapar mısınız diye ama Bizim işimiz rahatlatmak onun için polikliniğe geleceksiniz dedi.

Acillik oldun tabi. Dedim yapar mısınız diye ama Bizim işimiz rahatlatmak onun için polikliniğe geleceksiniz dedi.
Ilde baska doktor var mi ilgilenebilecek? Yoksa mecbur gidersiniz de imkaniniz varza baska bi doktor görsün

Ilde baska doktor var mi ilgilenebilecek? Yoksa mecbur gidersiniz de imkaniniz varza baska bi doktor görsün
İlçedeyim iki doktor var. Sen onun hastasıymışsın diyip gönderiyolar. Kapıları da dip dibe e senin doktorun benim diyorlar falan. Belki ile giderim. Böyle devam ederse gideceğim mecbur

Bakın ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Daha sonra benim acayip baş ağrım oldu. Yatınca azalan ayağa kalkınca artan. Doktora söylediğimde anestezinin yan etkisi oldugunu kafein almamı falan söyledi. Benim tansiyon sıkıntım da oldugu için her kahve çay içtiğimde tansiyonum iyice yükseliyordu. Beni baş ağrılarıma rağmen taburcu etti. Noldu? 1 hafta sonra beynime pıhtı attı. Ölebilirmişim de öyle dedi doktorlar ya da felç kalacağımı. Ucuz atlatmışım. 1 hafta nörolojide yattım. Neymiş spinal anestezi anında omurgada kaçak olmuş. Bu da kafa içi basıncımı düşürmüş o yüzden ağrım oluyormuş. Nerden nereyeeeee. Ki beni taburcu eden kadın doğumcu parayla özel muayene oldugum docentti. Kimseye koşulsuz güvenmeyeceksin o da beni terslerdi sorularımı falan saçma bulurdu. Tek tavsiyem başka doktora git hem de hemen.

Dip not:Her gün ama her gün 1 hafta boyunca çığlık attıracak baş ağrım oldu. Günde 3 tane ağrı kesici içiyodum çocuk emzirmeme rağmen.

Aaaa çok geçmiş olsun. Ben de böyle bir şeyden korkuyorum. Bir şey mi oldu acaba diye düşünüyorum ama işte doktor normal diyor. Onu geçtim sanki ben abartıyormuşum gibi bir muamele.. Ama ben ne çektiğimi.biliyorum. ağlıyorum ağrıdan. Taş mı düşürüyorum bilmiyorum da. İki gün daha bekleyip gideyim diyorum. Belki o kadar bile beklemem. Sağ olun çok

Başka doktora git gerekirse ama arkdaşlarsa birşey varsada söylemeyebilir.başıma benzer birşey geldi.doktorlara yüzde yüz güvenme her işte olduğu gibi iyisi var kötüsü var.

Başka doktora git gerekirse ama arkdaşlarsa birşey varsada söylemeyebilir.başıma benzer birşey geldi.doktorlara yüzde yüz güvenme her işte olduğu gibi iyisi var kötüsü var.
Arkadaşlar ya. İle gideceğim sanırım.

Ay bu bahsettikleri binde bir ihtimal çok geçmiş olsun! Ben sezeryandan korkuyordum hala da korkuyorum, normal doğum yorucu ama böyle ihtimalleri yok. 9 saat sürmüştü doğumum, 20 saat de sürse sezeryan olmamak için herşeyi yaparım ya çok geçmiş olsun. Hayat boyu o ağrı sürebiliyormuş bi de iyi ki atlatmışsın Ay bi de kucağında minicik bebek o sana muhtaç sen o hallerde çok gecmiş olsun

Teşekkürler size de çok geçmiş olsun. İhmal etmeyin lütfen.

Çok teşekkürler. Tansiyon hastasıydım. Son aylarda sürekli hastanede yatıyordum zaten. Doktor da sen zaten normal doğuramazsın dedi. Mecbur sezaryen oldum. Ama ilk suç anestezici de doktorumun bu ihtimali değerlendirmemesi de büyük hata. Pıhtı akciğerime ya da kalbime atsaydı ölmüştüm 7 günlük bebeğim annesiz kalacaktı. Çok şükür 6 aylık tedavi sonucu iyiyim. Çok iyi bir nörologla karşılaştım bi doktor hayatımı kararttı bi doktor yeniden hayatımın yeşermesine yardımcı oldu Rabbimin izniyle. Çok şükür Rabbime. Ama hala ölüm korkusu yaşıyorum tek kalamıyorum.

Bence ihmal etme tekrar doktora git, ters davranırsa da şikayet et. Ameliyat sonrası ağrının giderek azalması beklenir. Hiçbir şekilde azalmıyorsa şiddetlenerek artıyorsa bu normal değil.

Canım ben daha 20 haftalık gebeyken özel bi doğuma hazırlık eğitimi almıştım, orda anlatmışlardı bunu. Mesela doğumda bebeğine bişi olma ihtimali yüzde 1 , ama bu dediğim epidural yapılırken omuriliğe sızma ihtimali binde 1.. bize tüm bu değerleri anlatmıştı doktor. Ters gelen bi bebeğin biyerinin doğumda çıköa kırılma ihtimali sanırım yüzde 3 falandı. Yani aslen imzaladığın kağıtların biryerinde yazıyor bu . Mesela en basit amelyat için yediğin genel anesteziden bile uyanamama ihtimalin var. Ben bu sebeple herşeyi doğalıyla halletmek için herşeyi yapıyorum. Zor durumdaysan konu sağlıksa yapılacak bişey tabii ki yok. Veya doğumdan korkuyorsan da diyebileceğim hiçbirşey yok. Tıp çok ilerledi bu bir seçim halini aldı zaten. Ama çok çok geçmiş olsun Bebeğinin ilk aylarında bir de bu çileyi çekmişsin. Benim 11 yaşımdan beri migrenim var, baş ağrısı nedşr iyi bilirim .

Aynı sorunlar annemde de vardı ürolojinin böbrek konusunda tek bilgisi taşı alıp stent takma aynı sorun annemde de var biz hiç senelerce nefroloji bölümüne gitmedik öyle hata etmişiz ki her ihtimale karşı nefroloji bölümüne gidin ve buscopan ve paroldan başka ağrı kesici sakın kullanmayın 2 tane Parol yutun birşey yapmaz kuzenim üroloji doktoru annem bu rahatsızlıkta bu konuda baya bir bilgi birikimim var

Ya gerçekten mi? Nefrolojiye direkt sıra alamıyorum. Dahiliye veya üroloji yolluyor sanırım. E onlar da öyle bir şey yapmıyor bu süreçte. Başka bir yerin ürolojisine gideceğim bakalım o bu ağrı durumuna ne diyecek. Annenizde de oluyor muydu böyle? Sonuç ne çıktı? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum ya. Taş düşürüyorumdue belki ama 4 5 gün boyunca süren bir ağrı daha ne kadar sürer ne zaman düşer bilmiyorum ki. Stent takılınca ağrı olmaz diyorlardı üstelik..

Buscopan parol demişsiniz. Ama hiç yeterli gelmiyor ki.. Günde yaklaşık beş tane ağrı kesici alıyorum dayanmaya çalışıyorum ama çok zor. Apranax, arveles ve buscopan içiyorum. Yani mide kanaması geçirmezsem iyi..

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama nefrolojiye direkt gidebilirsiniz tavsiyem araştırma Hastanesi nefroloji bölümüne gidin benim annem artık ömür boyu stent takılı olacak 3 ayda 6 ayda bir değişiyor cuma günü değişti daha ama kesinlikle ihmal etmeyin 8 kere kapalı 1 kere açık ameliyat oldu annem biri bize nefroloji bölümüne gidin demedi ağrı kesici dikloron kullana kullana ihmalden böbreklerk şu an %50 çalışıyor toplamda ve öyle pismaniz ki tahlilde üre kreatin değerleriniz nasıl? Bu böbrek ağrısı hiç normal değil annemde dün değişti ama normalde stent ağrıyı da alıyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…