SamsunCanım araştırma hastanesine randevu için MHRS değil hastanenin sitesinden alacaksınız randevu hangi sehirdesiniz bakayım ben
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SamsunCanım araştırma hastanesine randevu için MHRS değil hastanenin sitesinden alacaksınız randevu hangi sehirdesiniz bakayım ben
Evet baktım direkt yokmuş o zaman ürolojiye gidin araştırma hastanesinden doktor muayene ve tahlil yapsın siz deyin beni nefroloji bölümüne yönlendirir misiniz deyin dahiliye pek anlar mı bilmiyorum çünküSamsun
Aynen. Ürolojisi belki iyidir ama burada bulunduğum yerden. Belki gerek bile kalmaz da inşallah iyidirEvet baktım direkt yokmuş o zaman ürolojiye gidin araştırma hastanesinden doktor muayene ve tahlil yapsın siz deyin beni nefroloji bölümüne yönlendirir misiniz deyin dahiliye pek anlar mı bilmiyorum çünkü
Aynen önce tahlil yapılır kesinlikle daha iyidir buradaki sistem oradan baya farklı ücretle prof öğretim üyelerine direkt muayene olunuyor ücretsiz olunca asistanlar muayene ediyorAynen. Ürolojisi belki iyidir ama burada bulunduğum yerden. Belki gerek bile kalmaz da inşallah iyidir
Çok teşekkürler canım. Ben normal istiyordum zaten. Ki bunu doktoruma söylediğimde sen normal doğuramazsın ki diye ezdi beni. Hamile ve ilk kez doğum yapacak birisine (üstelik gebelik tansiyonum da vardı ) yüzlerce makale yazmış amerikadan ödül almış bir doktor bunu derse ona inanıyor insan. Planlı sezaryen olacaktım. Ama tansiyonumun aşırı yükselip müşahede altındayken bile düşmeyince planlı tarihten önce hastane tatildeyken oldu sezaryenim. Doktor da grip oldugu için giremedi. Doğum sonrası kontrollerimi kendisi yaptı. Bu 1000de 1lik durumu düşünüp beni taburcu etmemeliydi. Ya ölseydim o gün diye düşündükçe bunalıma giriyorum çünkü ben pıhtı attığında nöbet geçirmişim 15 dk boyunca baygın kalmışım. Elim ağzım yamulmuş titreyerek yataktan düşmüşüm. Dişlerim kitlenmiş. Ki ben bayılma öncesinde tek gözüm kör oldugu için annemin yanına koştum ve orada bayılmışım. Ya bana kalıcı inme inseydi? 360 tane iğne vuruldum ben. Epilepsi ilacı kullandım. Bunlar çok ağır ilaçlar süt veren lohusa biri için. O belgeyi okumaya fırsat bile vermediler ki. Beni spinale zorlayan kendileri. Biz genel anestezi ile yapmıyoruz doğumu dediler.Canım ben daha 20 haftalık gebeyken özel bi doğuma hazırlık eğitimi almıştım, orda anlatmışlardı bunu. Mesela doğumda bebeğine bişi olma ihtimali yüzde 1 , ama bu dediğim epidural yapılırken omuriliğe sızma ihtimali binde 1.. bize tüm bu değerleri anlatmıştı doktor. Ters gelen bi bebeğin biyerinin doğumda çıköa kırılma ihtimali sanırım yüzde 3 falandı. Yani aslen imzaladığın kağıtların biryerinde yazıyor bu . Mesela en basit amelyat için yediğin genel anesteziden bile uyanamama ihtimalin var. Ben bu sebeple herşeyi doğalıyla halletmek için herşeyi yapıyorum. Zor durumdaysan konu sağlıksa yapılacak bişey tabii ki yok. Veya doğumdan korkuyorsan da diyebileceğim hiçbirşey yok. Tıp çok ilerledi bu bir seçim halini aldı zaten. Ama çok çok geçmiş olsun Bebeğinin ilk aylarında bir de bu çileyi çekmişsin. Benim 11 yaşımdan beri migrenim var, baş ağrısı nedşr iyi bilirim .
Çok ama çok geçmiş olsun ya gercekten çok çekmişsin iyi atlatmışsın hepsini. Ama prezervatifler de sadece yüzde 97 koruyor ya da ikili test yüzde 66 doğru, yani herşey yüzdelerde mağlesef. Bu değer her epidural sezeryan için geçerli canım. Genel anestezide de sanırım yüzde 1 birdaha uyanmama ihtimalin var. Doktor değilim tam yüzdeleri bilmiyorum ama bu böyle. Arkadaşımın oğlunun doğumdan hemen sonra nefes alımı durmuş, acilen kalp masajıyla hayata döndürmüşler3 gün hastanede yatmış. Bu anlattıgım bi alman ve olay almanyada olmuş. Bunu bana niye anlattı, ben ikinci çocuğumu evde soğrumak istiyorum dedim. Zaten hersey standartsa sorun çıkmayacaktır dedim ve bana bunu anlattı. O sırada doğumda bir çocuk doktoru yoğun bakım olmasa oğlum ölmüş olacaktı dedi. Hayatta herşeyde böyle ihtimaller var, siz de bu ufak ihtimali yaşamışsınız mağlesefÇok teşekkürler canım. Ben normal istiyordum zaten. Ki bunu doktoruma söylediğimde sen normal doğuramazsın ki diye ezdi beni. Hamile ve ilk kez doğum yapacak birisine (üstelik gebelik tansiyonum da vardı ) yüzlerce makale yazmış amerikadan ödül almış bir doktor bunu derse ona inanıyor insan. Planlı sezaryen olacaktım. Ama tansiyonumun aşırı yükselip müşahede altındayken bile düşmeyince planlı tarihten önce hastane tatildeyken oldu sezaryenim. Doktor da grip oldugu için giremedi. Doğum sonrası kontrollerimi kendisi yaptı. Bu 1000de 1lik durumu düşünüp beni taburcu etmemeliydi. Ya ölseydim o gün diye düşündükçe bunalıma giriyorum çünkü ben pıhtı attığında nöbet geçirmişim 15 dk boyunca baygın kalmışım. Elim ağzım yamulmuş titreyerek yataktan düşmüşüm. Dişlerim kitlenmiş. Ki ben bayılma öncesinde tek gözüm kör oldugu için annemin yanına koştum ve orada bayılmışım. Ya bana kalıcı inme inseydi? 360 tane iğne vuruldum ben. Epilepsi ilacı kullandım. Bunlar çok ağır ilaçlar süt veren lohusa biri için. O belgeyi okumaya fırsat bile vermediler ki. Beni spinale zorlayan kendileri. Biz genel anestezi ile yapmıyoruz doğumu dediler.
Normal doğumen kolayında bile uzun ve sabır gerektiren sakinlik gerektiren bir süreç. Benim doğumum için yüzde 95 başarılıydı, çok kolay bi doğumdu demişti doktorum. Ben doğum bittiğinde içimden öf bee ne zormuş, artık ikinciyi sezeryan yaparım demiştim ama bu içimdendi, tam doğurmuşum masadan inmişim ayağa kalkmışım o anda. Ki ben yoga meditasyonla hazırlanmıştım. Tansiyon kalp ritmi ve bebeğin strese girmemesi en önemlileri, doktorun büyük ihtimalle bu konuda başından haklıymış ama işte hersey ters denk gelmişÇok teşekkürler canım. Ben normal istiyordum zaten. Ki bunu doktoruma söylediğimde sen normal doğuramazsın ki diye ezdi beni. Hamile ve ilk kez doğum yapacak birisine (üstelik gebelik tansiyonum da vardı ) yüzlerce makale yazmış amerikadan ödül almış bir doktor bunu derse ona inanıyor insan. Planlı sezaryen olacaktım. Ama tansiyonumun aşırı yükselip müşahede altındayken bile düşmeyince planlı tarihten önce hastane tatildeyken oldu sezaryenim. Doktor da grip oldugu için giremedi. Doğum sonrası kontrollerimi kendisi yaptı. Bu 1000de 1lik durumu düşünüp beni taburcu etmemeliydi. Ya ölseydim o gün diye düşündükçe bunalıma giriyorum çünkü ben pıhtı attığında nöbet geçirmişim 15 dk boyunca baygın kalmışım. Elim ağzım yamulmuş titreyerek yataktan düşmüşüm. Dişlerim kitlenmiş. Ki ben bayılma öncesinde tek gözüm kör oldugu için annemin yanına koştum ve orada bayılmışım. Ya bana kalıcı inme inseydi? 360 tane iğne vuruldum ben. Epilepsi ilacı kullandım. Bunlar çok ağır ilaçlar süt veren lohusa biri için. O belgeyi okumaya fırsat bile vermediler ki. Beni spinale zorlayan kendileri. Biz genel anestezi ile yapmıyoruz doğumu dediler.