çok acil yardım lütfen....hapımı almayı unutmuşum yeni farkettim :(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi ngf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

ngf

Ziyaretçi
günaydın herkese
yaklaşık 1 senedir doğum kontrol hapı ile korunuyorum (yasmin). Ancak bu ay 1 tane hap almayı unutmuşum ama ne zaman unuttuğumu hatırlamıyorum sanırım 2.haftasına ait olan bir gün almamışım. dün normalde son olması gereken hapımı içtim 1 tane daha var acaba bugün içsemmi onu artık faydası olurmu ne dersiniz?

yada hiç ara vermeden yeni bir kutuya mı başlasam hamile kalmamak için?
cevap yazın lütfennn....

son kalan hapını da içip bir sonraki kutuya zamanında başlarsın pek gebelik olma ihtimali yok gözüküyor

valla ben 1,5 sene kullandım ama çok şükür hiç unuttuğum olmadı :jeyyar:
bence o hapıda iç yeni kutuya başlama fakat korun başka şekilde bu daha güvenli olucaktır bana göre.

canım ben de yasmin kullanmıştım.ben bir gün unuttuysam ertesi gün hem ogünün hem de unuttuğum gününkünü alıyordum.doktorum öyle söylemişti.iki taneyi içiyordum.bir zararı da olmamıştı.

evet normalde bende unuttuğumda ertesi gün veya daha öncesinde farkettiysem hemen içerim ama bu sefer günler sonra fazla hap görünce atladığımı farkettim. koltukta uyukladığım zamanlardan birinde yatağa giderken unutmuş olmalıyım :)
ya çok tereddütte kaldım test falan mı yapsam acaba? hamile kalınca kaç gün sonra belir olur ki acaba?

canım adet tarihinden en az 4-5 gün önce belli olur.benim 5 gün önce belli oldu.dikkat et ama unuttuğunda hapını iç hemen ve ek korunma kullan .

bir gün hap kullanmadığın veya unuttuğun zaman birşey olmıycağanı söylüyolar o yüzden normal zamanını bekle sonra hapa başla bence veya bir test alıp dene normalde 3 günlük hamilelikleri bile gösteriyo testler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…