• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok acil kizlar aramızda avukat olan yada anlayan biri varmı

Ylzumutcm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
531
391
23
Kizlar birsey soracağım.
Evlilik sözleşmesi imzalandı diyelim, sonra da erkeğin suçundan dolayi boşanma olacak . Bu durumda evlilik sozlesmesi iptal edilir mi ? Yoksa ne olirsa olsun geçerli mi

Tam bilgim yok ama zaten sözleşme ne olursa olsun tarafların beyanları üzerine kuruluyor ve eğer kişiler kusur durumu ile ilgili bir madde koymadıysa, o kusura bağlı maddeler yazmadıysa sözleşme her durumda geçerlidir diye düşünüyorum.zaten sözleşmeyi yapmanın amacı tarafların kendini güvenceye alması. Eş kusurlu diye sözleşme geçersiz olmaz bence.

sözleşme geçerliliğini korur eğer buna istinaden bi madde eklenmediyse

Türkiye Cumhuriyeti Medeni KAnununda evlilik sözleşmesi adı altında bir düzenleme bulunmamaktadır. Düzenlediği iddia edenlerdə muhtemelen film ve dizilerden esinlenerek sözde sözleşme yapmışlardır. Evlilik sözleşmesi değil ama mal rejimi seçimi yapılabiliyor. Her halukarda kusurlu olan esin art niyetle yaptığı sözleşmeyi kanunlar korumaz.

sözleşmede bununla ilgili bir madde muhakkak vardır
taraflardan suçlu olanlardan biri karşı tarafa ne ödeyeceği ble yazar çoğunlukla

Türkiye Cumhuriyeti Medeni KAnununda evlilik sözleşmesi adı altında bir düzenleme bulunmamaktadır. Düzenlediği iddia edenlerdə muhtemelen film ve dizilerden esinlenerek sözde sözleşme yapmışlardır. Evlilik sözleşmesi değil ama mal rejimi seçimi yapılabiliyor. Her halukarda kusurlu olan esin art niyetle yaptığı sözleşmeyi kanunlar korumaz.
Kesinlikle katılıyorum. Evlilik sözleşmesi diye bir şey yok sadece mal rejimi var. Ama herkes evlilik sözleşmesi olduğunu sanıyor. Hatta es le ilgili sıkıntı yaşayanlar kendince maddeler ekleyip notere gidiyor işini garantiye almak için ama noter bu tür şeyleri onaylamıyor. Çünkü kanunen hiçbir geçerliliği yok.

biz evlenirlen nikah defterine bana ayrica bir yere imza attirilmisti evlilik sozlesmesi yoktur diye hatta nikah memuru bu senin iyiligin icin canim demisti bana imzayi atarken belki gecerli olacak olan bu imzadir sizede attirildiysa

Evlilik sozlesmesi diye bir sey yok kanunda diye biliyorum. Sadece mal paylasimi ile ilgili bir sozlesme var o da zaten bildigim kadariyla bosanma durumunda devreye giriyor. Bir arkadasimin vardi sozlesmesi,harfi harfine yerine getirdi maddeleri oyle bosadi esini

Back
X