Çok Acil Bu işi Halletmem lazım Avukat arkadaşlar Yada bilenler

Şu yorumunuzdan sonra eşinize adam sıfatı pek yakışmıyor (lütfen kusura bakmayın gerçekten çok sinirlendim). Hakkınızda hayırlısı olsun, boşanmak için para istiyoru duyduktan sonra çok doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum.

Gerçek yüzü çıktı ortaya. Allahım bir insan nasıl böyle bir maske takabilir..
para vermezsem evden gitmeyeceğini söylüyor. Hadi gitti diyelim asla duruşmalara gelmezmiş
Kuzum senin baban abin filan yok mu? O pisliğin ailesi yok mu? Sen niye sessiz sedasız kabul ediyorsun herşeyi? Git gerekirse onlara söyle, bir yerlere şikayet et defolup gitsin. Bence çekişmeli boşanma davası aç, pazartesi günü izin alıp git bir avukattan destek al,evden de uzaklaştır

Boşandığında işte

Aşağıdaki örnek anlaşmalı boşanma dilekçesi için;

AİLE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

DAVACI_______:…………. Adres

DAVALI_______ :…………Adres

DAVA KONUSU:Şiddetli geçimsizlik nedeni ile Anlaşmalı boşanma talep ve davası.

DAVA TARİHİ:../…/…

İZAHI :
1-Davacı (İsim) ile davalı eşi(İsim) ../../….tarihinden beri evli bulunmaktadır.
2-Ancak eşler evlendikleri günden bu güne kadar birbirine uyum sağlayamamışmüşterek hayat çekilmez hale gelmiştir. Bu nedenle bir arada yaşayarak evlilik birliğini devam ettirmeleri mümkün görünmemektedir.
3- Davalı eş ………de boşanmayı kabül etmektedir.Eşler arasında ../../….tarihli bir protokol yapılarak mali sonuçları hakkında anlaşmaya varılmıştır.
Bu protokol dilekçemize ekli bulunmaktadır.Bu itibar ile Medeni Kanunumuzun ilgili maddesi uyarınca tarafların anlaşmalı boşanmalarını talep etmek zaruretimiz hasıl olmuştur.

SONUÇ VE İSTEK :
Davalı eş………..de boşanmayı kabül ettiğinden ../../….tarihli prokol de göz önünde tutularak tarafların boşanmalarına
Duruşma gününün tarafımıza bildirilmesine dair iş bu dilekçemin kabulünü arz ve talep ederiz. …/…./20..

DAVALI DAVACI

Arkadaşlar tabiki adam değil. ben ne dediğimi biliyormuyum. Yıkıldım ben ya yıkıldım. Nasıl atlatırım bu süreci

nasıl 15 dk içinde boşandı canım nolur aydınlat beni. hemen o gün dilekçeyi verince davaları görüldümü
Aynen 15 dk ,gittiler hiç bir talebimiz yok dediler sözlü ifadeyle sonrasında da boşanıp geldiler.Buna benzer bir kağıt hazırladılar teslim ettiler sonrasında da mahkeme duruşma direkt bitti.Arz talep olmayınca iki tarafında rızası olunca çok fazla uzun sürmedi.

boşanma kesinleşmeden para vermem deyin.

anlaşmalı boşanma kağıdını imzalasa bile hakimin önüne çıkınca vazgeçtim diyebilir.

Şart koşun siz de.

boşanma kesinleşecek, sonra para diye.

çekişmeli olsun, para vermeyin diyen arkadaşlar olmuş, ama avukat parası, mahkeme masrafları vs astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Psikolojik yıpranma da ayrı.
Yani ne kadar birikimi istediği de önemli.

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Son düzenleme:

sağolasın canım. Allahım bana güç kuvvet versin

Dilekçenizi hazırlayın dava harcınızı yatırın ve ertesi sabah mutlaka sabah gidin ve harç yaptırdığınız yere sorun dosyanız hangi mahkemeye düşmüş, esas numarası ile birlikte öğrenin. Hemen o mahkemenin kalemine gidip anlaşmalı boşanacağınızı ve günü öne çekmelerini rica edin çoğunlukla sözlü olarak kabul ediyorlar bazı mahkeme kalemleri bu talebinizi orada bulunan matbu bir dilekçeye dökmenizi istiyor, esas numarasını ve isminizi yazıp imzalayın en geç 1 hafta sonraya gün veriyorlar ve tek celsede boşanıyorsunuz.

Aynı gün dilekçemizi verip 30 dk da bitti canım sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…