şu ana kadar 10 kilo aldım sadece oda sanırım bebişlerin kiloları kendimde bir değişiklik yok gibi sanki sadece karnım var. öyle kalçam felan büyümedi birde tuzu hamurişini kesmeme rağmen ödem oluştu. ellerim uyuşuk bacaklarımda ağrı var o kadar. şekerede dikkat edin kızlar ben insüline başladım öyle fazla tatlıda yemem aslında ama genetik birazda
canın ne sporu 3,5 aydır yatıyorum raporlu geçirdim hamileliğimi. ilk 3 ay kilo almadım ondan sonra almaya başladım onuda drum normal diyor. zaten kilolu birisiyim birde kilo alsayım vay halime. normalde yemek az yerim aynı düzenim devam etti. sadece hamurişi, pirinç, tatlı, tuzlu yemedim ama ona rağmen ödem oluştu şekerim çıktı felan. yedikelrinize özen gösterim ben çok meyve yerdim o bile sınırlandı herşeyin fazlası zarar. bol bol yoğurt tüketin ayran için.
nasılsınız canım? son bir kaç gününüz artık,
heyecan doruktadır
sen nasılsın sağlık açısından
sağlıkla kucağına al inşallah kuzucuklarını
Bisey kalmadı artık canım, Perşembe gunü inşallah dogum:) yarın son kontrolumuz var, inşallah onu da sorunsuz atlayıp saatleri saymaya basliycaz artık...benim vücut isyanlarda resmen karaciğer enzimleri ve safra asidi icin bı ton ilac icmeye başladım yinede gözlerim sararmaya basladi hafif hafif inşallah tam sarılığa dönmeden perşembeyi buluruz, onun dışındaki hersey 37. Hafta ikiz gebelik icin normal heralde, 34den sonrası fiziksel olarak baya zorluyor insanı...
İnanır mısın bugünlerin gelmesi bana hala saka gibi geliyor, fiziksel sıkıntı hadi Allah'ın emri öyle ya da boyle katlanıyoruz ama psikolojik olarak benim acımdan cok zorlu bı yoldu, son 4 ayın her gunü bebeklerimi kaybetme korkusuyla gecti, allahıma binlerce şükürler olsunki bugüne kadar geldik, saglikla su son iki gun de gecer, kavusuruz birbirimize inşallah...
Senin nasil geçiyor?
prenslerim az kaldı sabır 2 gün daha ne günleri atlattık şükürler olsun kavuşacaksın kuzuşlarına. sarılık olmaz inşallah dualarım seninle canım. benimde kontrolüm yarın bakalım ne diyecek drumuz. benmde sürekli tansiyonum yükseliyor psikoloji desen altüst zaten sürekli evde olmak sıkıntı.
papatyacım sürekli yatınca kilo alıyor insan ama sen yinede dikkat et kilo aldıkça vücutta ödem oluşuyor şeker yükseliyor o zamanda sıkıntılar dahada büyüyor. ikiz gebelik gerçekten çok zor. bana herkes 7 aylık doğurursun taşıyamazsın diyordu bak sabır ve dikkatle son zamanlara geldik sende dikkat et kuzuşlar zamanında gelsin.
aslında çok yemiyorum ama alıyorum, yani etrafımdakiler öyle söylüyor
ödemin farkında değilim henüz
evet ikiz gebelik zor, yatmak daha zor canım ya
san atrafındakiler demiş bana doktorumö diyor sen taşıyamazsın diye
boy da kısa sanırım o yüzden
34 ü görsem ilerisinde inan hiç gözüm yok
inşallah sen de yarın güzel haberlerle gelirsin canım
ikiz gebelik gercekten cok zormuş. bende 30. haftadan sonra baya zorlanmaya başladım. dogru düzgün hareket edemiyorum. oturduğum yerden annem yada eşim elimden tutarak kaldırıyor, kıyafetlerimi kendim giyemiyorum.geceleri desen sürekli tuvalete kalkmak kabus gibi.baya ödemim var ayaklarım resmen fil ayağı gibi oldu buda eklemlerimde ağrı yapıyor, elimi yumruk yapamıyorum, bir şeyin kapağını açamıyorum, bende de tansiyon yükselmeleri olmaya başladı ve bazen fenalık basıyo..kaşıntıların azaldı derken tekrar başladı özelliklede geceleri..uykusuz geceler şimdiden başladı..ya sabır diye diye dayanmaya çalışıyorum. herşey bebeklerimiz için.onlar iyi olsunda napalım çekerim diyorum gerçi bazen çıldırma noktasına geldiğimde olmuyo değil..herşeyin hayırlısı allah daha beterinden korusun diyorum.
benimde bugün kontrolüm var 34+4 te yiz..5 gün önce kiloları 2500 gr a yakındı bi aksilik çıkmazsa 36. haftada içinde alırız dedi doktor. inşallah bi aksilik çıkmazda o günleri görürüz. allah herkesin yardımcısı olsun..
canım aynı dertlerdeyiz sadece 3 gün aramız var şükür bu günleri gördük ya allah kucağımıza almayı nasip etsin. maşallah seninkilerin kilolarıda iyi bakalım benimkiler kaç oldu yarın kontrolümüz var. ben gündüz kendi başımayın zor kalkıyorum akşam oldumu eşime binbir naz yapıyorum :)))) 2 hafta daha sabır ondan sonra alıyor zaten alıyorlar. benim asıl düşündüğüm emzirme meselsi ikisiniirden nasıl emzirebilirim taktik geliştirmeye çalışıyorum videolar seyrediyorum felan. aklımız fikrimiz onlar oldu artık annelik böyle zormuş işte
canım ben de kaybetme korkusuyla sürekli yatıyorum
22. haftamdayım
henüz beni zorlayan durumlar yok
sadece yataktan doğrulmakta zorlanıyorum
sürekli yattığım için 5 kilo aldım
an itibariyle kiloma daha çok dikkat edeceğim
sana hayranım canım ya
o kadar zorluğa ve vücudunun isyanına rağmen hep bir fazla gün diye mücadele ettin
senin kadarını yapabilir miydim
yoksa alın artık der miydim
inan bu sorunun cavabını bilmiyorum
sağlıkla evinize dönün inşallah kuzularınla
sonra sırada balımnur var sanırım
ben de internetten alışverişle kendimi oyalamaya çalışıyorum
mothercareden epey bir şeyler aldım
ayın 15 inde chicco dan park yatak almayı düşünüyorum 2 tane
bir de ikea dan 2 li gardrop alıcam bir de 5 li şifonyer alıcam
senin bir önerin var mı?
süt sağma makinesi aldın mı canım?
kullandıysan hangisini önerirsin?
doğumdan sonra da gir buraya bir şeyler paylaş lütfen, merakla hayırlı haberlerini bekliyorum canım
prenslerim az kaldı sabır 2 gün daha ne günleri atlattık şükürler olsun kavuşacaksın kuzuşlarına. sarılık olmaz inşallah dualarım seninle canım. benimde kontrolüm yarın bakalım ne diyecek drumuz. benmde sürekli tansiyonum yükseliyor psikoloji desen altüst zaten sürekli evde olmak sıkıntı.
papatyacım sürekli yatınca kilo alıyor insan ama sen yinede dikkat et kilo aldıkça vücutta ödem oluşuyor şeker yükseliyor o zamanda sıkıntılar dahada büyüyor. ikiz gebelik gerçekten çok zor. bana herkes 7 aylık doğurursun taşıyamazsın diyordu bak sabır ve dikkatle son zamanlara geldik sende dikkat et kuzuşlar zamanında gelsin.
ikiz gebelik gercekten cok zormuş. bende 30. haftadan sonra baya zorlanmaya başladım. dogru düzgün hareket edemiyorum. oturduğum yerden annem yada eşim elimden tutarak kaldırıyor, kıyafetlerimi kendim giyemiyorum.geceleri desen sürekli tuvalete kalkmak kabus gibi.baya ödemim var ayaklarım resmen fil ayağı gibi oldu buda eklemlerimde ağrı yapıyor, elimi yumruk yapamıyorum, bir şeyin kapağını açamıyorum, bende de tansiyon yükselmeleri olmaya başladı ve bazen fenalık basıyo..kaşıntıların azaldı derken tekrar başladı özelliklede geceleri..uykusuz geceler şimdiden başladı..ya sabır diye diye dayanmaya çalışıyorum. herşey bebeklerimiz için.onlar iyi olsunda napalım çekerim diyorum gerçi bazen çıldırma noktasına geldiğimde olmuyo değil..herşeyin hayırlısı allah daha beterinden korusun diyorum.
benimde bugün kontrolüm var 34+4 te yiz..5 gün önce kiloları 2500 gr a yakındı bi aksilik çıkmazsa 36. haftada içinde alırız dedi doktor. inşallah bi aksilik çıkmazda o günleri görürüz. allah herkesin yardımcısı olsun..
inşallah bebeklerimize yetecek kadar sütümüz olur..ben ilk günlerden korkuyorum biraz sezaryan sonrası hemen sütüm gelmezse ve mamam vermek zorunda kalırsam sonrasında memeyi almazlarsa diye..hastanede hemşirelere demeli biberonla vermemeli mamayı kaşık yada enjektörle vermeliki memeden soğumasınlar.hayırlısı artık.
sanki bana başlarda ikisini aynı anda emziremezmişim gibi geliyor, çok küçükler ikisini birden nasıl kavrıycam.ayrı ayrı emzirmekte çok zaman alıcı olur muhakkak.birini emzir,gazını çıkar, altını değiştir sonra aynısını diğeri için yap derken tekrar başa dönersin sıra diğerine gelir:)..valla bu günler zor ama doğduktan sonrası daha zor olacak bizim için.allah yardımcımız olsun..ama güzelliğinin zorluğundan daha fazla olacağını düşünüyorum..böyle bir güzellik için değer..
ben bide doğum sonrası sarılıktan korkuyorum.ABO uyuşmazlığı olabilir..benim kan grubum 0 Rh (+) , eşiminki A Rh(+) bebeklerim ya 0 yada A kan grubu olacak. eğer A kan grubu olursa sarılık olacaklar ve fototerapi için hastanede yatmaları gerekecek, inşallah böyle bir durum oluşmaz
İnşallah olmaz canım, bizde de ben a esim 0, efe a olunca sorun yaşamamıştık, inşallah bunlarda a olur kolayca atlatiriz. Allahtan +/- uyuşmazlığı yok
canım anne 0 dışında bir kan grubu olunca sorun olmuyo..Kan grubu 0 olan annenin, kan grubu A ya da B olan bir bebeği olduğunda sorun oluyo. Bakalım hayırlısı daha olmadan endişelenmek yersiz..ayrıca olursada allah beterinden korusun, başka hastalık vermesin sağlıkcakla doğsunlarda inşallah..
Rh uyuşmazlığı anne + kan grubuysa olmaz..eğer anne - kan grubu ise hamilelikte rogam yapılması gerekir.Rh uyuşmazlığı, ABO uyuşmazlığına göre daha tehlikeli ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?