çoğul gebelikte kilo alımı

ben de 10 kilo aldım
kolay kilo alan biri değilim ben aslında
ama normalde çok hareketliyimdir birden eve kapanınca vucutta birden ödem oldu sanırım
ama benim de sadece göbeğim var ,popom hala küçük
ben de bebeklere alıyorum yoksa hala 38 beden hamile pantolonları giyiyorum
bana da diyet verdi ..
sen hiç arada kaçamak yapıyormusun ,benim şekerim tam sınırda çıktı ama yine de diyet verdi
tatlıyı aşırı severim günde bi tane kurabiye yiyorum yoksa dayanamıyorum inş. bi sıkıntı olmaz
bende de gebelikte çıktı şeker öncesinde yoktu ,doktor gebelikten sonra geçer dedi
ben su içmeye çalışıyorum 2,2-5 litre
bi de sütü çok içiyorum
meyve ile süt içince meyve şekerini engelliyor dedi doktor
perşembe inş. teste gideceğim inş. düşük çıkar da şu diyetten de kurtulurum

nasılsınız canım? son bir kaç gününüz artık,
heyecan doruktadır
sen nasılsın sağlık açısından
sağlıkla kucağına al inşallah kuzucuklarını

nasılsınız canım? son bir kaç gününüz artık,
heyecan doruktadır
sen nasılsın sağlık açısından
sağlıkla kucağına al inşallah kuzucuklarını

Bisey kalmadı artık canım, Perşembe gunü inşallah dogum:) yarın son kontrolumuz var, inşallah onu da sorunsuz atlayıp saatleri saymaya basliycaz artık...benim vücut isyanlarda resmen karaciğer enzimleri ve safra asidi icin bı ton ilac icmeye başladım yinede gözlerim sararmaya basladi hafif hafif inşallah tam sarılığa dönmeden perşembeyi buluruz, onun dışındaki hersey 37. Hafta ikiz gebelik icin normal heralde, 34den sonrası fiziksel olarak baya zorluyor insanı...

İnanır mısın bugünlerin gelmesi bana hala saka gibi geliyor, fiziksel sıkıntı hadi Allah'ın emri öyle ya da boyle katlanıyoruz ama psikolojik olarak benim acımdan cok zorlu bı yoldu, son 4 ayın her gunü bebeklerimi kaybetme korkusuyla gecti, allahıma binlerce şükürler olsunki bugüne kadar geldik, saglikla su son iki gun de gecer, kavusuruz birbirimize inşallah...

Senin nasil geçiyor?

canım ben de kaybetme korkusuyla sürekli yatıyorum
22. haftamdayım
henüz beni zorlayan durumlar yok
sadece yataktan doğrulmakta zorlanıyorum
sürekli yattığım için 5 kilo aldım
an itibariyle kiloma daha çok dikkat edeceğim
sana hayranım canım ya
o kadar zorluğa ve vücudunun isyanına rağmen hep bir fazla gün diye mücadele ettin
senin kadarını yapabilir miydim
yoksa alın artık der miydim
inan bu sorunun cavabını bilmiyorum
sağlıkla evinize dönün inşallah kuzularınla
sonra sırada balımnur var sanırım
ben de internetten alışverişle kendimi oyalamaya çalışıyorum
mothercareden epey bir şeyler aldım
ayın 15 inde chicco dan park yatak almayı düşünüyorum 2 tane
bir de ikea dan 2 li gardrop alıcam bir de 5 li şifonyer alıcam
senin bir önerin var mı?
süt sağma makinesi aldın mı canım?
kullandıysan hangisini önerirsin?
doğumdan sonra da gir buraya bir şeyler paylaş lütfen, merakla hayırlı haberlerini bekliyorum canım

prenslerim az kaldı sabır 2 gün daha ne günleri atlattık şükürler olsun kavuşacaksın kuzuşlarına. sarılık olmaz inşallah dualarım seninle canım. benimde kontrolüm yarın bakalım ne diyecek drumuz. benmde sürekli tansiyonum yükseliyor psikoloji desen altüst zaten sürekli evde olmak sıkıntı.
papatyacım sürekli yatınca kilo alıyor insan ama sen yinede dikkat et kilo aldıkça vücutta ödem oluşuyor şeker yükseliyor o zamanda sıkıntılar dahada büyüyor. ikiz gebelik gerçekten çok zor. bana herkes 7 aylık doğurursun taşıyamazsın diyordu bak sabır ve dikkatle son zamanlara geldik sende dikkat et kuzuşlar zamanında gelsin.

aslında çok yemiyorum ama alıyorum, yani etrafımdakiler öyle söylüyor
ödemin farkında değilim henüz
evet ikiz gebelik zor, yatmak daha zor canım ya
san atrafındakiler demiş bana doktorumö diyor sen taşıyamazsın diye
boy da kısa sanırım o yüzden
34 ü görsem ilerisinde inan hiç gözüm yok
inşallah sen de yarın güzel haberlerle gelirsin canım

ikiz gebelik gercekten cok zormuş. bende 30. haftadan sonra baya zorlanmaya başladım. dogru düzgün hareket edemiyorum. oturduğum yerden annem yada eşim elimden tutarak kaldırıyor, kıyafetlerimi kendim giyemiyorum.geceleri desen sürekli tuvalete kalkmak kabus gibi.baya ödemim var ayaklarım resmen fil ayağı gibi oldu buda eklemlerimde ağrı yapıyor, elimi yumruk yapamıyorum, bir şeyin kapağını açamıyorum, bende de tansiyon yükselmeleri olmaya başladı ve bazen fenalık basıyo..kaşıntıların azaldı derken tekrar başladı özelliklede geceleri..uykusuz geceler şimdiden başladı..ya sabır diye diye dayanmaya çalışıyorum. herşey bebeklerimiz için.onlar iyi olsunda napalım çekerim diyorum gerçi bazen çıldırma noktasına geldiğimde olmuyo değil..herşeyin hayırlısı allah daha beterinden korusun diyorum.
benimde bugün kontrolüm var 34+4 te yiz..5 gün önce kiloları 2500 gr a yakındı bi aksilik çıkmazsa 36. haftada içinde alırız dedi doktor. inşallah bi aksilik çıkmazda o günleri görürüz. allah herkesin yardımcısı olsun..

ay hayatım boyla ne alakası var ben sanki uzunum çok güldüm vallahi benimde boyum 1,53 :))))) yattıkça ödem artıyor özellikle ellerde ve ayaklarda hatta benim karnımda bile ödem oluştu. çokda korkma allahın izniyle herşey yoluna giriyor.

selam herkese ben diyete başladım başlayalı kilo almıyorum
2 haftadır kilom aynı
perşembe randevum var inş. bebişler büyümüştür içeride
doktor tamamen hamsilere yönelik protein ağırlıklı diyet verdi ama kilo almadım
inş. onlar alıyordur
hareketliler çok şükür ama endişe ediyorum bazen kilo almadığım için

canım aynı dertlerdeyiz sadece 3 gün aramız var şükür bu günleri gördük ya allah kucağımıza almayı nasip etsin. maşallah seninkilerin kilolarıda iyi bakalım benimkiler kaç oldu yarın kontrolümüz var. ben gündüz kendi başımayın zor kalkıyorum akşam oldumu eşime binbir naz yapıyorum :)))) 2 hafta daha sabır ondan sonra alıyor zaten alıyorlar. benim asıl düşündüğüm emzirme meselsi ikisiniirden nasıl emzirebilirim taktik geliştirmeye çalışıyorum videolar seyrediyorum felan. aklımız fikrimiz onlar oldu artık annelik böyle zormuş işte

inşallah bebeklerimize yetecek kadar sütümüz olur..ben ilk günlerden korkuyorum biraz sezaryan sonrası hemen sütüm gelmezse ve mamam vermek zorunda kalırsam sonrasında memeyi almazlarsa diye..hastanede hemşirelere demeli biberonla vermemeli mamayı kaşık yada enjektörle vermeliki memeden soğumasınlar.hayırlısı artık.

sanki bana başlarda ikisini aynı anda emziremezmişim gibi geliyor, çok küçükler ikisini birden nasıl kavrıycam.ayrı ayrı emzirmekte çok zaman alıcı olur muhakkak.birini emzir,gazını çıkar, altını değiştir sonra aynısını diğeri için yap derken tekrar başa dönersin sıra diğerine gelir:)..valla bu günler zor ama doğduktan sonrası daha zor olacak bizim için.allah yardımcımız olsun..ama güzelliğinin zorluğundan daha fazla olacağını düşünüyorum..böyle bir güzellik için değer..

banada mama takviyesi yaparız gibi geliyor. birisini emzirip diğerini emzirmek daha zor olur bence birde ilki sütü bitirirse diğerine kalmaz süt beklemek zorunda kalırız. rabbim hayırlısını versin bol bol sütümüz olsun kuzucuklar doysun inşallah. çokda dert etmiyorum yeğenlerim mamayla büyüdüler çock bu öyle yada böyle büyüyorlar yeterki sağlıklı olsunlar.

Allah sabrini veriyor canım iste, sende 28-30u bı geç bak moralin daha iyi olacak ve ozaman dayanma gücün daha da artacak, simdi içindeki kaybetme korkusu yiyip bitirir seni... ben artık psikolojisi iyi bir ikiz annesi olduğunu düşünmüyorum zaten, kesin hepimizde kalıcı hasar oluyodur valla, korku manyagi oluyoruz 9 ayın sonunda, neticede hafif çatlak, takıntıli, pimpirikli tipler olucaz heralde:)

Mothercare'in ürünlerini hiç biseyle değişmem valla, yıka, kaynat, citile hiç bisey olmaz, cok doğru bı karar vermissin, bizde efeden kalanlar ikizleride buyutucek resmen, yepyeni duruyorlar ki ben bebek çamaşırını 60 dereceden aşağı yıkamam hiç. Süt sagma makinası bende medela var, Efedeyken hiç kullanmadım ilk bebek hevesi diye her gördüğümü alıyodum o sırada alivermisim galiba onuda:) Yanlız medela'nin avantaji biberonlarinin bebegi memeden sogutmamasi, normal bi biberon gibi degil zaten onun yeni dogan biberonlari, aparatlari falan cok farkli. Sende hangi biberonu kullanacaksan onun sagma makinasını al derim, bi de enigma aventten cok memnundu en son yazdığında. Mobilya isinide de iyi cozmussun bence, bende Efe'nin odasını ikeadan yaptım yeni, cok memnunum.

Bide kızlar bebek arabasi konusunda bisey soyliycem; efeden biliyorum ki bebek arabasının çift yönlü olması cok önemli, yani bebeğin yüzü istendiğinde dışarı istendiğinde anneye dönük olmalı bence ama ikiz arabalarında bu sadece önlü arkali modellerde var, yanyana modellerde yok (bugaboo dısında, oda sagolsun 4 bin lira!). Eger sizde benim gibi yanyana olanlardan tercih ediyorsanız iki tekli araba alıp bı aparatla birlestirebilirsiniz. Bizde zaten Efe'nin bı chicco arabasi vardı bı tane daha alıp aparatla birleştirdik cok da güzel oldu. Aparat ebebekte 80 liraya satılıyor, sadece chicco degil tüm arabalara uygulanabiliyor, yanyana ikiz arabasından daha geniş oluyor ama istendiğinde hemen ayrıldığı icin asansöre girmede falan sorun olmuyor, arabanın manevra kabiliyetinden de hiç bisey kaybolmuyor haberiniz olsun.

Öyle valla canım, kader ortağı olduk burda hepimiz, bizi bizden daha iyi anlayan yok bence, bunu yaşayan bilir ancak...bugün son kontrolum vardı, o kadar ilaca ragmen enzimler yükselmiş ama korkacak seviyede değilmiş, sarılık olmadan bitircez dedi Dr:) yaa senin su tansiyon benim canımı cok sikiyo ama neyseki güzel haftalardasin artık, bı de ciğer geliştirici oldum demiştin, Dr belkide tansiyondan dolayı riske atmak istemedi yaptı, cok da iyi yaptı valla...

Kaşıntı icin Dr bana telfast vermisti, dr'una sorup bı dene istersen...

Canım ilk günlerdeki sütun azlığından hiç korkma, ilk 1 hafta 10 gün agiz sutu denen cok yağlı ve bir bebege verebileceğin en kaliteli süt gelecek senden, zaten çeneleri güçsüz oldugu icin cok ememeyecekler iste o agiz sutu az olmasına ragmen yetecek onlara, 2-3 hafta sonra hem onların çeneleri güçleniyor, hem sendeki süt artıyor dengeyi buluyorsun. Göğsün yara olsada, mama takviyesine ihtiyac duysanda, yorulsanda...vs emzirmekten vazgeçme, bı süre sonra dengeyi bulursunuz. Benim göğüslerim küçük oldugu icin ikisini aynı anda emzirmem mümkün degil mecbur sırayla emircem, cok komik seyler yaşanacağı kesin:)

ben bide doğum sonrası sarılıktan korkuyorum.ABO uyuşmazlığı olabilir..benim kan grubum 0 Rh (+) , eşiminki A Rh(+) bebeklerim ya 0 yada A kan grubu olacak. eğer A kan grubu olursa sarılık olacaklar ve fototerapi için hastanede yatmaları gerekecek, inşallah böyle bir durum oluşmaz

İnşallah olmaz canım, bizde de ben a esim 0, efe a olunca sorun yaşamamıştık, inşallah bunlarda a olur kolayca atlatiriz. Allahtan +/- uyuşmazlığı yok

İnşallah olmaz canım, bizde de ben a esim 0, efe a olunca sorun yaşamamıştık, inşallah bunlarda a olur kolayca atlatiriz. Allahtan +/- uyuşmazlığı yok

canım anne 0 dışında bir kan grubu olunca sorun olmuyo..Kan grubu 0 olan annenin, kan grubu A ya da B olan bir bebeği olduğunda sorun oluyo. Bakalım hayırlısı daha olmadan endişelenmek yersiz..ayrıca olursada allah beterinden korusun, başka hastalık vermesin sağlıkcakla doğsunlarda inşallah..

Rh uyuşmazlığı anne + kan grubuysa olmaz..eğer anne - kan grubu ise hamilelikte rogam yapılması gerekir.Rh uyuşmazlığı, ABO uyuşmazlığına göre daha tehlikeli ..

Ben bu kadar detayını bilmiyordum canım, saol. İnşallah bisey olmaz sizde de...istanbulda mısın, nerede yapicaksin dogumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…