• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Canım benim prenslere bak sen neler de çektiriyorlar kraliçe anneye.bir çıksınlar sen kaşırsın onları :O)
nts en iyi dedi karnımdaki sertlik düzelmiyor çok geriyor ben sancının ne oluğunu bilmyiorum dedim. doktor kasılma işte onlar dedi.karnının sertleşmesi dedi.
bu 18 günde birden 4 kilo kadar almış oluyorum bunu söyledim doktora oda su tutuyordur vücudun dedi.tuzu zaten kesmiştik bulguru da yasakladı.
zaten pirinç.makarna falan yemiyordum da ekmeği de hiç yemicem artık su tutuyormuş onlar.

yarın doktorun inşAllah kaşıntına bir çözüm bulur bir arkkadaşım gebelik kaşıntısı olmuştu pul pul dökülmesi yoktu ama kıpkırmızı olmuştu cildi belki öyle bişeydir kortizon vermişlerdi sonra geçti.
kasımın ortasını görelim be öz. erken gelmesin meleklerimiz...

İnşallah ikinizin bebeği de kendi beklenen zamanlarında, nur topu gibi doğarlar.

Canım benim prenslere bak sen neler de çektiriyorlar kraliçe anneye.bir çıksınlar sen kaşırsın onları :O)
nts en iyi dedi karnımdaki sertlik düzelmiyor çok geriyor ben sancının ne oluğunu bilmyiorum dedim. doktor kasılma işte onlar dedi.karnının sertleşmesi dedi.
bu 18 günde birden 4 kilo kadar almış oluyorum bunu söyledim doktora oda su tutuyordur vücudun dedi.tuzu zaten kesmiştik bulguru da yasakladı.
zaten pirinç.makarna falan yemiyordum da ekmeği de hiç yemicem artık su tutuyormuş onlar.

yarın doktorun inşAllah kaşıntına bir çözüm bulur bir arkkadaşım gebelik kaşıntısı olmuştu pul pul dökülmesi yoktu ama kıpkırmızı olmuştu cildi belki öyle bişeydir kortizon vermişlerdi sonra geçti.
kasımın ortasını görelim be öz. erken gelmesin meleklerimiz...

Bende internetten araştırdım canım, gebelik kolestazi diye bisey varmış, onun tedavisinde kullanılıyormuş o kortizonlu ilac, sanırım arkadasinın ki oydu, benim şikayetlerimde benziyor bu zıkkıma, inşallah çıkmaz ya da o ilac bende de hemen ise yarar yoksa kolum bacağım kedilerin saldırısına ugramisim gibi oldu:)

Bence de ödemin var senin, birden 3 kilo alıp 2 kilo vermende o yüzden zaten, tansiyonunu bile tetikliyor olabilir.

Dün gece uyuyamayinca göbusumun resmini çektim, sabah size sürpriz yapicaktim, beceripte bı türlü ekleyemedim:( iphone'dan nasil ekleniyor biliyor musunuz?

Bende internetten araştırdım canım, gebelik kolestazi diye bisey varmış, onun tedavisinde kullanılıyormuş o kortizonlu ilac, sanırım arkadasinın ki oydu, benim şikayetlerimde benziyor bu zıkkıma, inşallah çıkmaz ya da o ilac bende de hemen ise yarar yoksa kolum bacağım kedilerin saldırısına ugramisim gibi oldu:)

Bence de ödemin var senin, birden 3 kilo alıp 2 kilo vermende o yüzden zaten, tansiyonunu bile tetikliyor olabilir.

Dün gece uyuyamayinca göbusumun resmini çektim, sabah size sürpriz yapicaktim, beceripte bı türlü ekleyemedim:( iphone'dan nasil ekleniyor biliyor musunuz?

yok hayatım ben ofisten pc den giriyorum valla bende çekim akşma bi dünya olmuş urumdayız :O)

slm kızlar. bugün dr dr gezdik valla çok yorulduk prenseslerle. şeker kontrolüm vardı yine yüksek çıktı. oradan aile hekimliği izlemim vardı tasiyonum 140/80 çıktı biraz dinlendim ölçti 130/80 çıktı oda idrara baktılar protein çıktı ondada endişelendiler. kendi doktoruma gittik söyledik oda endişelendi idrar istedi ordada keton çıkmış. şeker içinde başka bir dra yönlendirdi sonuçları gösterdik şimdilik ilaç kullanmayalım ama sıfır tuz dedi 2 hafta sonra kontrol tekrar. yalnız netten baktım protein tehlikeliymiş preeklemsi diyo çok korkuyorum. akşamda yedikelrimi çıkarmıştım gebelik zehirlenmesi felan yaşamayalımda allah korusun azıcık daha dursun kuzucukalrım daha çok küçükler.
bu arada komşumun prensi dünyaya geldi çok tatlı sarı bişey allahım hepimize o günleri gösterir inşallah.

Son düzenleme:
slm kızlar. bugün dr dr gezdik valla çok yorulduk prenseslerle. şeker kontrolüm vardı yine yüksek çıktı. oradan aile hekimliği izlemim vardı tasiyonum 140/80 çıktı biraz dinlendim ölçti 130/80 çıktı oda idrara baktılar protein çıktı ondada endişelendiler. kendi doktoruma gittik söyledik oda endişelendi idrar istedi ordada keton çıkmış. şeker içinde başka bir dra yönlendirdi sonuçları gösterdik şimdilik ilaç kullanmayalım ama sıfır tuz dedi 2 hafta sonra kontrol tekrar. yalnız netten baktım protein tehlikeliymiş preeklemsi diyo çok korkuyorum. akşamda yedikelrimi çıkarmıştım gebelik zehirlenmesi felan yaşamayalımda allah korusun azıcık daha dursun kuzucukalrım daha çok küçükler.
bu arada komşumun prensi dünyaya geldi çok tatlı sarı bişey allahım hepimize o günleri gösterir inşallah.

Ay balım uslu dur nolur, preeklemsi falan çıkarma basımıza, Allah korusun!inşallah iki hafta sonra sonuclar iyi çıkar...bebisler iyi mı peki?

prenslerim bence kaşıntın için mutlaka bilirubin düzeyi ve karaciğer enzimlerine baktırmalısın, çünkü gebelik kolestazı tehlikeli bir durum ve Ursodeoksikolik asit kullanman gerekir.gebelik kolestazında kabarma kızarma olmuyomuş. kuru kaşıntı oluyormuş.
benimimde kaşıntımvar,benimki PUPPP hastalığına uyuyo, el ve ayak içlerim kaşınmıyo, benim her yerim kabardı kaşıdıkça ve karaciğer enzimlerim-bilirubinim normal çıktı.

bence sen doktoruna söyle mutlaka karaciğer enzimlerine ve bilirubinine baksın...
kortizol dediğin ilaç aynı zamanda bebekte akciğer gelişimi olsun diye yapılan ilaç.her türlü kaşıntının tedavisindede merhemi, iğnesi kullanılabilir ama onunda kullanımı bir yere kadar merhemini uzun süre kullanamıyosun, çünkü ciltte incelme yapıyor. ayrıca iğnesininde kendine göre yan etkileri var. artıları ve eksileri hesaplanarak son çare olarak yapılmalı...

prenslerim bence kaşıntın için mutlaka bilirubin düzeyi ve karaciğer enzimlerine baktırmalısın, çünkü gebelik kolestazı tehlikeli bir durum ve Ursodeoksikolik asit kullanman gerekir.gebelik kolestazında kabarma kızarma olmuyomuş. kuru kaşıntı oluyormuş.
benimimde kaşıntımvar,benimki PUPPP hastalığına uyuyo, el ve ayak içlerim kaşınmıyo, benim her yerim kabardı kaşıdıkça ve karaciğer enzimlerim-bilirubinim normal çıktı.

bence sen doktoruna söyle mutlaka karaciğer enzimlerine ve bilirubinine baksın...
kortizol dediğin ilaç aynı zamanda bebekte akciğer gelişimi olsun diye yapılan ilaç.her türlü kaşıntının tedavisindede merhemi, iğnesi kullanılabilir ama onunda kullanımı bir yere kadar merhemini uzun süre kullanamıyosun, çünkü ciltte incelme yapıyor. ayrıca iğnesininde kendine göre yan etkileri var. artıları ve eksileri hesaplanarak son çare olarak yapılmalı...

Cok saol canım uyarın icin, bugün dayanamayip dr'umu aradım zaten, yarın kontrolum vardı, hemen gözlerimde sararma olup olmadıgını sordu oda kolestazdan şüphelendi sanirim, yarın tahlil yapacagını soyledi...

Kızlar benim karnım eskisi gibi büyümüyor sanki, yani 30dan sonra resmen yavasladigini hissediyorum, sizdeki durum nedir?

Balım canım endişelenme inşAllah hiç bir şey olmaz şekeri keesmiştin zaten artık mecburen tuzu da kesmiş oldun.
ben ayylardır preeklemsi korkusuyla savaşıyorum biliyorsun.ve emin ol ki preeklempsi ha deyince olan bir şey değil gebeliklerin küçük bir oranına görünüyormuş.
yani olma ihtimalin düşük çok endişe etme eğer öyleysende takibe alınıyorsub tansiyonun iyi giderse bebişler ne zamanki 2-3 hafta kilo almıyor olurlarsa o zaman bebişleri erken doğum ile alıyorlar
biliyorsun benim 20 haftamdan beridir tansiyon sorunlarım var o yüzden bu konuda bana güvebebilirsin.
endişelenme şu an için protein atımın çok önemli ama her protein atımında da preeklemsi olduğun ortaya çıkmaz sanırım.

ben özellikle 2-3 haftadır preeklemsi ile yatıp kalkıyorum tansiyonumdan dolayı doktorum yine de idrar testi vermedi bana çünkü bebişlerin geliimi normal gidiyor.
tansiyonun bir kerecik yüksek çıktı diye mi idrar testi yaptı yoksa prenseslerde bir durgunluk mu var.

Kızlar benim karnım eskisi gibi büyümüyor sanki, yani 30dan sonra resmen yavasladigini hissediyorum, sizdeki durum nedir?

Canım benim karnımda 2 haftadır ani bir büyüme ile ani sertlik oldu üstüne de 3 kilo birden aldım.
biliyorsun her bebek ve her anne farklı gelişim gösterir.
bunlar kilo boy orantıları ile de alakalı şeyler örneğin minyon tipliysen ani değişiklikleri ani hissedebilirsin.
ben tabiki cağirse :O) 171 boyla 90 kiloluk bir balinaydım şimdi oldum minik boylu bir topalak ::O)
fizyolojik yapıyla da ilgili onu demek istiyorum.
ama endişelenme oğulların canını okuyacak nasıl olsa :O)

Ay balım uslu dur nolur, preeklemsi falan çıkarma basımıza, Allah korusun!inşallah iki hafta sonra sonuclar iyi çıkar...bebisler iyi mı peki?

Balım canım endişelenme inşAllah hiç bir şey olmaz şekeri keesmiştin zaten artık mecburen tuzu da kesmiş oldun.
ben ayylardır preeklemsi korkusuyla savaşıyorum biliyorsun.ve emin ol ki preeklempsi ha deyince olan bir şey değil gebeliklerin küçük bir oranına görünüyormuş.
yani olma ihtimalin düşük çok endişe etme eğer öyleysende takibe alınıyorsub tansiyonun iyi giderse bebişler ne zamanki 2-3 hafta kilo almıyor olurlarsa o zaman bebişleri erken doğum ile alıyorlar
biliyorsun benim 20 haftamdan beridir tansiyon sorunlarım var o yüzden bu konuda bana güvebebilirsin.
endişelenme şu an için protein atımın çok önemli ama her protein atımında da preeklemsi olduğun ortaya çıkmaz sanırım.

ben özellikle 2-3 haftadır preeklemsi ile yatıp kalkıyorum tansiyonumdan dolayı doktorum yine de idrar testi vermedi bana çünkü bebişlerin geliimi normal gidiyor.
tansiyonun bir kerecik yüksek çıktı diye mi idrar testi yaptı yoksa prenseslerde bir durgunluk mu var.

canım bebişlerin kalp atışı normal çıktı kendi doktorum bakmadı pazartesi gideceğim ya o zaman bakılacak ama hareketleri iyi. aile hekimimiz çok iyi tansiyn yüksek çıkınca ödemde olunca idrara baktılar protein yüksek çıkınca doktoruna mutlaka söyle dedi işte bizde hemen gittik doktorumuza oda korktu yüz ifadesinden belli oldu :((( oda idrar istedi ondada keton pozitif çıkmış işte. ge.en gün hem çok yoruldum hemde sinirlendim tansiyon onun içinde çıkmıştır ama dün akşamda yüksekti bende korktum açıkcası. annemde hem tansiyon hem şeker olunca korkularım artıyor. şimdi ölçtüm tansiyon 123/81 çıktı. gayet güzel bakalım inşallah sorunlar çıkmaz.
dün eşime çok kızdım üzüldüm saatlercede ağladım, prenseslerimde hissettiler karnıma dayandılar ikiside sanki biz varız anneciğim der gibi ben ağladıkça onlarda orada durdular. kesin yine kaynanam veya görümcem bişey dedi oda sinirlendi bana yansıttı ama bende dayanamıyorum işte artık. evleri toparlamaya çalışıyorum şunu yap diyorum evet yapıyor ama on tane laf sayıyor bana bende kızdım en sonunda yapma ben yaparım dedim. erkekler çocuk gibi oluyorlar hem söyleniyor hemde yapıyor hiçde sevmem. bende o kızgınlıkla ben öleyimde kurtul 2 çocukla yüzüne bakacaklarmı bakalım dedim. kesin kaynanamın parmağı var bu işte ama allah büyük.

canım bebişlerin kalp atışı normal çıktı kendi doktorum bakmadı pazartesi gideceğim ya o zaman bakılacak ama hareketleri iyi. aile hekimimiz çok iyi tansiyn yüksek çıkınca ödemde olunca idrara baktılar protein yüksek çıkınca doktoruna mutlaka söyle dedi işte bizde hemen gittik doktorumuza oda korktu yüz ifadesinden belli oldu :((( oda idrar istedi ondada keton pozitif çıkmış işte. ge.en gün hem çok yoruldum hemde sinirlendim tansiyon onun içinde çıkmıştır ama dün akşamda yüksekti bende korktum açıkcası. annemde hem tansiyon hem şeker olunca korkularım artıyor. şimdi ölçtüm tansiyon 123/81 çıktı. gayet güzel bakalım inşallah sorunlar çıkmaz.
dün eşime çok kızdım üzüldüm saatlercede ağladım, prenseslerimde hissettiler karnıma dayandılar ikiside sanki biz varız anneciğim der gibi ben ağladıkça onlarda orada durdular. kesin yine kaynanam veya görümcem bişey dedi oda sinirlendi bana yansıttı ama bende dayanamıyorum işte artık. evleri toparlamaya çalışıyorum şunu yap diyorum evet yapıyor ama on tane laf sayıyor bana bende kızdım en sonunda yapma ben yaparım dedim. erkekler çocuk gibi oluyorlar hem söyleniyor hemde yapıyor hiçde sevmem. bende o kızgınlıkla ben öleyimde kurtul 2 çocukla yüzüne bakacaklarmı bakalım dedim. kesin kaynanamın parmağı var bu işte ama allah büyük.

Ya lütfen şu saatten sonra yok kaynana yok görümce takma artık. Ev işlerini de öyle. Şimdi önemli olan sadece sen ve bebeklerin.Tüm dünya yansa umrunda olmayacak doğuma kadar.Hepimiz benzer sıkıntılar yaşıyoruz.İnsanlar bazen eşler bile sen ikiz gebesin, hassassın, yorgunsun diye düşünmüyorlar.O halde sen de onları düşünmeyeceksin.(Bunları yazarken biraz sana biraz kendime söylüyorum.)
Tansiyonun normale dönmesi çok iyi, tuzu kesince diğer tahlillerde iyi çıkar inşallah.
Ben sizlere özeniyorum ne güzel 30.haftayı geçmişler acaba ben nasıl geleceğim o zamanlara diye.Sen de biraz daha dayan canım.Allah yardımcın olsun.

Balım kendini boşuna yıpratıyorsun birtanem niye kayınvaliden için kendini heder ediyorsun.
erkeklerin bir çoğu birbirine benzer.hepsi kendi işllerini bile kendileri halledemiyorken (bir bardak su almak gibi)
şimdi senin isteklerini de yerine getirmek zorlarına gider tatlım.
o yüzden kendini öldürme od ne yapsın erkek olupta annesinin evinde şımartılmayan erkek mi var.

Bak kafan dağılsın gül düye anlatıyorum...
eşim inşaat mühendisliği okurken ilk sene okula gitmiş bir hafta sonra ben yurtta yapamıyorum deyip mersine dönmüş.
sonra 8 görümcemin en büyüğü onuda alıp okula geri gelmiş orda ev tutmuşlar.görümcem bir senelik iznini kullanımş bir ay kalmış ve ev normal bir evmiş öğrenci evi gibi değil yani
mikseinden çamaşır makinasına kadar herşeyi almışlar.
ablası sistemi oturtup mersine dönmüş.
1 hafta sonra eşim mersine dönmüş ben okumicam temiz bardak temiz çorap kalmadı diye...
bir adam bu kadar şımartılıp bu kadar uyuz yetiştirilir mi bardak dediğin bannyoda olmaz ya aç mutfaktaki dolapları al bir tane yoksa da yıka hiç bilemedin bir kız arkadaş eidin o yıkasın ya da kadın tut.
neyse okulun ilk yılı 8 ay boyunca 8 görümcem birer ay izin-rapor alarak eşimin yanında kalmışlar.
bekarken bu hikayeyi dinleseydim eşimle evlenmeyi iki-üç kez tekrar düşünürdüm :O)ama söylemedi eşim bu hikayeyi...

şimdi belki bu kadarı değildir ama eşin de annesi ve kız kardeşi trafından el bebek gül bebek yetiştirilince ellerinde değil istiyorlar aynı muameleyi.

eşime evlenirken dedim ki bak "bak umut,karının evi ananın evine benzemez,ananın evinde elin bir şeye değmemiş olabilir ama bu evde ikimizde eşitiz ben temizlik yaparım,yemek te yaparım ama sannmaki annenin evi gibi olur"
onunda cevabı "aşkım kapı kolu ve kumanda dan başka şeyi ellemem"demişti.
bu arada eşimin ankilozan spondilit adında iltihaplı romatizmal bir tahatsızlığı var.bu yüzden de her sene en az 3 kez atak geçirirdi bu ataklar 1 ay kadar sürer yataktan kendi başına kalkmayı bırak sağa sola dönemezdi
Deprem dede varya kambur birde suna pek uysal var oda kambur işte onların rahatsızlığı eşimde kamburluk yok ama rahatsızlık tedavi edilmezse oda öyle kambur olucak ileride ki biz ankaraya hacettepeye gidiyoruz doktora
3 senedir çok şükür atak geçirmiyor kullandığı enbrel adında bir iğneden dolayı.
her neyse biraz da bu yüzden de çok narin yetiştirilmiş.
işte şimdi bana diyorki sen vaktinde (5 senedir evliyiz birde 3 sene çıktık)"ben boynumu çeviremezken benim yerime baktın herşeye,benim yerime çorabımı da giydirdin
o yüzden şimdi bu hamileliğinin son ayı kendimi görüyorum sende kendi başına kalkamıyorsun,uyuyamıyorsun,dönemiyorsun.bizim için iki civciv taşıyorsun ve inşAllah sana yardımcı olabiliyorumur "diyor.

HAAAA!!! balım evet çorabımı giydiriyor evi temizlerken BAZEN yardım ediyor(süpürmeyi beceriyor sadece) ama ablaları asla bunları bilmiyor bir keresinde yardım ettiğini söyledim de voltranı oluşturdular aynı anda
vay sen bizim biricik oğlumuzu nasıl çalıştırırsın diye.bende aynısını onlaa da söyledim "ben ona demiştim ana evini çok özlersin diye"dedim...

yni canım benim eşimi 20 yaşındayken bile gece kalkıp kızlar atletini değiştirirlermiş.deli bu insanlar hsta piskopatlar vAllahi diyorum.nasıl piskopatlarsınız siz de donlarını atletlerini evlenene kadar ütülemişler varmı böyle bir şey
evlendiğimizde adam ütü yaparken bana aval aval baktı neden atletlerimi ütülemiyorsun diye "al umutçum sen ütüle meleğim" dedim :O) ben kendi kıyafetlerini ütülemiyorum senin ütülerinden birde atlet don mu ütülicem dedim...

neyse anlayacağın bir erkeği biz hamur gibi yoğururuz ama bunu yapmak için uygun yollar bulunmalı yani erkeklerin hiç biri zorla yaptırılan bir şeyi yapmazlar yapsalarda sonra işte böyle hır gür çıkarıyorlar :O)
bizde çok tartışıyoruz bebişlerin odaları ya da benim endişelerim hakkında ama ne oluyor tansiyonum da olduğu için alttan alıyor şimdilik...

neyse çok uzattım Balım bir şey daha söylüyeyim eşin senin evinde seninle yaşıyor yani sen kayınvaliden ve görümcenden kopardın o adamı bu onlar için kolay deği daha doğmamış kızların için aynı şeyi düşün elin adamı gelip alıp götürecek...

umarım havanı değiştirebilmişimdir bak eşine kızma oda heyecanlı ve eli ayağına dolanıyor ne yapacağını bilmiyor adamcaz...

Son düzenleme:
Ya lütfen şu saatten sonra yok kaynana yok görümce takma artık. Ev işlerini de öyle. Şimdi önemli olan sadece sen ve bebeklerin.Tüm dünya yansa umrunda olmayacak doğuma kadar.Hepimiz benzer sıkıntılar yaşıyoruz.İnsanlar bazen eşler bile sen ikiz gebesin, hassassın, yorgunsun diye düşünmüyorlar.O halde sen de onları düşünmeyeceksin.(Bunları yazarken biraz sana biraz kendime söylüyorum.)
Tansiyonun normale dönmesi çok iyi, tuzu kesince diğer tahlillerde iyi çıkar inşallah.
Ben sizlere özeniyorum ne güzel 30.haftayı geçmişler acaba ben nasıl geleceğim o zamanlara diye.Sen de biraz daha dayan canım.Allah yardımcın olsun.

sağol canım takmamaya çalışıyorum zaten ama işte bazen doluyorum galiba böyle oluyor. tansiyonum iyide olsa hasta gibiyim bugün. birde bünyem güçsüzleşiyormuş sanırım beişler tüm vitamini alıyorlar. işyerimdeki kişilere sinirlendiğimden 19. haftamda kanamam olmuştu ve o zamandan beridirde raporluyum zaten. şükür bişey olmadı bebişlere ama ortamdan uzaklaşmam iyi geldi. sende hayırlısıyla rahat geçirirsin inşallah canım.

enigmacım süpersin valla güldürdün beni :))) eşinin rahatsızlığı için ise allah şifa versin üzüldüm inşallah herşey iyiye gider canım. benim eşim bekarken gece bile eve girmeyen birisiydi evlendik evden çıkmaz şükürler olsun. ama kız gibi evde annedine ayrım eden birisidir birde. bazen kendiside der annem beni nasıl aramasın tek yardım eden bendim der ablası bişle yapmazken eşim yaparmıştı düşün artık. ablasıda kardeşide oturduğu yere yapan cinsinden yani ama eşimi hep ezmeye çalışırlar. benim kızdığım onlara sesini çıkartamayıp gelip stresini bana yansıtması ailesiyle kavgada etse eve güleryüzlü gelmesini istiyorum. eşimde anlıyor ama beni üzdükten sonra şimdi sürekli arıyor bin takla atıyor :)))) ikimizinde çalışma saatleri aynı olunca her işi beraber yaparız. son aya girdik uyku yok, yataktan kalkamıyoruz, v.s. bunlarda bizde stres yapıyor sanırım. allah hepimizin yardımcısı olsun gün günü aratıyor dahada ağırlaşıyoruz.

Ay bu erkekleri Allah nasil biliyosa öyle yapsın inşallah...benim iki abim, milyonlarca erkek kuzenim var, tamamen erkeklerin arasında büyüdüm, macosu, kilibigi, pasaklisi, titizi, tembeli, hiper aktifi...her cinsinin kiz arkadaşlarını ne kadar üzdüğünü görerek büyüdüm, sayelerinde bı tane bile erkek arkadasım olmadı, "erkeklere güvenmedikleri icin korudular beni!" neyse esimi tanıyana kadar kesinlikle evlenmem diyodum, ay tanımaz olaydım hepsinden gicik çıktı! Bu cinsin iyisi yok, idare edeni, buna şükürü, bundan iyii can saglıgı modelleri var. Gerçi benim oğlumda görüp öğrendiğim şey bizim şikayetçi olduğumuz seyler onların doğuştan getirdikleri özellikleri oldugu, Allah öyle yaratıyor onları. Benim esimle aramda 7 yas var, o evin büyük oğlu kendi annesi babası bile her dediğini kanun kabul ediyor, is yerinde yıllardır üst düzey yonetici olarak çalışıyor, dolayisla evde de kanun koyucu, astığı astık kestiği kestik tiriplerinde geziniyor... zamanında cok kavga ettik, yeni evlendigimizde bigun bana senin yainda kac kisi yönetiyorum ben, senin gibi bı cocuğun dediğini mı yapicam dedi. Ogun bi karar verdim, tartismayı, fikir alışverişi yapmayı bıraktım, önce istediğim seyleri yavaş yavaş alttan islemeye basliyorum, sonra istedigim seye dogru onu yonlendirip onu secmesini sagliyorum, boylece karari o vermis oluyor, benim gibi bi cocugu dinlemiyor:) o en iyi kararı vermiş olmanın zafer sarhosluguyla etrafta dolanirken ben kahvemi yudumluyorum:) erkek dediğin boyle bı yaratık iste okadar. kayınvalidem cok etkiler sürekli dolduurdu esimi, bu sekilde artık aramıza giremiyor. Sürekli bu sekilde oyun oynamakta cok yorucuoluyor tabi sikilip, bunalıyorum doğal davranamadigim icin ama ozamanda bı kavga çıkarıp desarj oluyorum:)

Ay kızlar çıldırıcam yaa!!!
bu gün beşikler gelicekti zaten çok afilli bir şey almamıştık çünkü neticede 3-4 yaşına kadar yatıcaklar htta ilk 6 ay falan bizim odada kalıcaklar bir park yatakta(daha doğrusu ikisi aynı yerde yatabilecekleri kadar)
neyse saabah anahtarı görümceme bırakmıştım ben işteyim diye pembe krem olan zaten korkuluğundan dolayı salıya kalmıştı beni arayıp bilgilendirdiler ve şimdi görümcem aradı ki ben bunları kabul etmiyorum çünkü
bunun boyası akmış gibi duruyor dedi..sinirlendim elimde değil.o zmanan alma abla dedim.şimdi sinirim bozuldu babamlara çok masraf olmsın diye paket şeklinde iki beşik aldık uyku setleri cibindirikleri döşşekleri içinde kampayalı bir üründü.
babamın kartından çekildi şimdi babam da yok fransadalar görümcem iade edelim gibisinden bir şey söyledi ama ayıp olmazmı babamlara ay çok sinirim bozuldu kaldım ortada elim ayağıma dolandı.
çünkü ellerinde pembeninki teşhirdi mavi ise atölyeden direk gelicekti.
bu görümcelerimin asortiklikleri bişeyi beğenmemeleri beni çıldırtacak indirimde 1000 liraya mal oldu iki beşik.şimdi babama bana senin beşikleri iade edicem kartını yolla mı diğcem...

Yanlış hatırlamıyorsam 26yi 6 kilo ile bitirmiştim, suan toplamda 12 kilodaydim. Yanlız ben 19. haftadan beri sürekli yatıyorum ve 28. haftadan beri de seker diyeti yapıyorum yani aldigim kilo cokta benim kontrolümde degil aslında... 30a kadar hiç ödemim yoktu, son iki haftadır odemlerde başladı...

ben de bir aydır evdeyim yatıyorum ben de
ben de bir ayda yatarak aldım 3 kiloyu zaten yoksa bir ay öncesine kadar sadece 4 kilo almıştm
bakalım ben kaçla bitireceğim
ben herşeyi yiyorum valla
bayramdan sonra şeker yüklemem var
yarım kilo baklava yedim nerdeyse akşam :1:

Back