• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Canım zaten dediğin gibi artık ağırdan alıyorum işimin %90 ı bitti :O)
dün akşam da makinaya bebeklere dolap örtüsü ayarlamıştım (bizim dolaptakileri çıkardım eşim onlar bizden kıymetli mi dedi :O)
onları da hacışakir sabun tozu bebe matikle yıkadım hatta görümcemin yaptırdığı pikeleri falan a attım.onları serdim dün.başka da bir şey yapmadım.
dün işten çıkmadan önce tansiyoonum 14,5/9 du dışarıda atıştırdık eşimle eve dönerken de hastaneye uğrayıp ölçtürdüm tansiyonumu 11/8 bu nasıl bir şeydir anlamadım.
heyecanlanıyorum kendi tansiyonumu ölçerken ondan mı oluyor diğcem ya da acildeki kız ölçmeyi bilmiyor...
dün gece göbek deliğimin etrafı ve alttan biraz ağrım oldu ama şimdi daha iyiyiyim.
perşembe günü doktor görüşmem var hareketlerini say demişti ama ben şimdi sadece uzanınca kızı çok hafif hissediyorum oda sanırım sağ da baş aşşağı duruyor demişti doktor onun için hissediyorum galiba çünkü oğlan çapraz duruyordu...

prenslerim senin yakışıklıların kontrolü ne zaman bana her hafta görüşücez dedi (tansiyondan her halde )...

Muhtemelen tansiyondan dolayı her hafta görmek istiyor canım seni, sınırlarda geziyosun çünkü... benimkide cuma günleri kontrolum, haftasonu kabul edemiyor bizi artık, cok uzun sürüyor muayene nst, dopler, rahim agzi, bebislerin kilo boy ölçümü, haftalık seker kontrolu...vs derken 2-2,5 saat sürüyor, bütün randevular aksiyor sonra. Haftalık kontrol daha rahat oluyor canım eger bi problem varsa süre uzadıkça insan huzursuz oluyor çünkü...

Muhtemelen tansiyondan dolayı her hafta görmek istiyor canım seni, sınırlarda geziyosun çünkü... benimkide cuma günleri kontrolum, haftasonu kabul edemiyor bizi artık, cok uzun sürüyor muayene nst, dopler, rahim agzi, bebislerin kilo boy ölçümü, haftalık seker kontrolu...vs derken 2-2,5 saat sürüyor, bütün randevular aksiyor sonra. Haftalık kontrol daha rahat oluyor canım eger bi problem varsa süre uzadıkça insan huzursuz oluyor çünkü...

bundan sonra beni de nts ye bağlar mı ki her hafta???
bir de bebişlerin kilosu için doktor dedi ki bana bunlar ortalama rakamlar çok ciddiye alma dedi.
sonuçta ölçüm yapıyoruz dedi.
keşke her hafta 250-300 gram alsalarda bizler de rahatlasak.
normal de kaç gram alınıyor bilmiyorum da bizimkiler yavaş gidiyor değil mi bir yerde iki bebek sığdırınca...

göbek deliğim ve etrafı çok sert.ağrım var biraz.
tansiyonumu da 10:30 da ölçtüm ilki 14 e 9 ikinci 13/8,5 çıktı birincide heyecanlanıyorum diye ikinciyi listeyi yazıyorum.

bir de bebişlerin kilosu için doktor dedi ki bana bunlar ortalama rakamlar çok ciddiye alma dedi.
normal de kaç gram alınıyor bilmiyorum da bizimkiler yavaş gidiyor değil mi bir yerde iki bebek sığdırınca...

tansiyonumu da 10:30 da ölçtüm ilki 14 e 9 ikinci 13/8,5 çıktı birincide heyecanlanıyorum diye ikinciyi listeyi yazıyorum.

canım bebişlerin az kilo almaları normal 2 bebek sonuçta zaten normalden daha az kilolu doğuyorlar. bazılarının tek bebek olduğu halde 2 kg oluyor düşün artık bizim yine iyi 2 bebiş 2 plasenta taşıyoruz birde bunların suları var. önemli olan sağlıklı devam etmeleri biraz daha günlerine yakın doğmaları.
benimde karnım çok sert bebişler büyüdükçe baskı yapıyorlar merak etme. ağrıda sıkışıyorlar artık rahmi genişletmeye çalışıyorlar ondandır. ama ağrın çoğalırsa mutlaka doktoruna söyle artık her an doğum gerçekleşebilir dikkat etmeliyiz.
dün alışveriş yaptık yorulmuşum çok uyudum bebişler acıkmış dayanmış karnıma :))) aman yüreğin hop hop kalktım rüyamda kaynanamı gördüm gene :(((( bugüne kadar hiç güzel günümüzü bildirmedi hep kavga çıkarttı bebişelr doğmuş gene kavga çıkartıyor anneciğime laf söylüyor bende yakalıyorum bir kızıyorum kaynanama:((( artık içime işlemiş korkularım allah şerlerinden korusun inşallah şimdi oturduğu yerden plan yapıyor galiba gelmez arayıp sormaz ama ortalığı karıştırır öyle şirret birisi. rabbim inşallah onlara fırsat vermez.

canım bebişlerin az kilo almaları normal 2 bebek sonuçta zaten normalden daha az kilolu doğuyorlar. bazılarının tek bebek olduğu halde 2 kg oluyor düşün artık bizim yine iyi 2 bebiş 2 plasenta taşıyoruz birde bunların suları var. önemli olan sağlıklı devam etmeleri biraz daha günlerine yakın doğmaları.
benimde karnım çok sert bebişler büyüdükçe baskı yapıyorlar merak etme. ağrıda sıkışıyorlar artık rahmi genişletmeye çalışıyorlar ondandır. ama ağrın çoğalırsa mutlaka doktoruna söyle artık her an doğum gerçekleşebilir dikkat etmeliyiz.
dün alışveriş yaptık yorulmuşum çok uyudum bebişler acıkmış dayanmış karnıma :))) aman yüreğin hop hop kalktım rüyamda kaynanamı gördüm gene :(((( bugüne kadar hiç güzel günümüzü bildirmedi hep kavga çıkarttı bebişelr doğmuş gene kavga çıkartıyor anneciğime laf söylüyor bende yakalıyorum bir kızıyorum kaynanama:((( artık içime işlemiş korkularım allah şerlerinden korusun inşallah şimdi oturduğu yerden plan yapıyor galiba gelmez arayıp sormaz ama ortalığı karıştırır öyle şirret birisi. rabbim inşallah onlara fırsat vermez.

Balım senin kayınvalide düşman başına vallahi...
torunlar gelince yola gelir merak etme çünkü onları görmesi için önce senden geçmeli.
sabırlı ol görürsün bak mecbur kalbini kazanıcak.
hiç olmaadı eşin zaten senin canını sıkmasına izin vermemeli hoş anneler oğullarına pamuk gibi görünürler gelinlere çektirirler de
ama bence için rahat olsun çünkü elindeki koz büyük bebişler seninin hihihaaaahhhaaaaa :O)

bozma moralinini ben ne rüyalar görüyorum bir de unutma beterin beteri var benim kayınvalidem 80 yaşında tonton bir nine ama süper bilmiş
sosyetik 8 görümcem var 6 sı bekar ama emin ol sennden benden ve tüm annelerden iyi bebek bakarlar...
onun için dua et Enigma'nın yerinde de olabilirdim de :O) şaka şaka emin ol hiç bir şey sinirini bozmaya değmez...

alış-veriş bitti mi?
benim bir pijama/geceliğim meme kremim kaldı.
gerisi tamam gibi.
çantamı hazırlim diyorum bu hafta sonu.

torunlar gelince yola gelir merak etme çünkü onları görmesi için önce senden geçmeli.
hiç olmaadı eşin zaten senin canını sıkmasına izin vermemeli hoş anneler oğullarına pamuk gibi görünürler gelinlere çektirirler de
ama bence için rahat olsun çünkü elindeki koz büyük bebişler seninin hihihaaaahhhaaaaa :O)

bozma moralinini ben ne rüyalar görüyorum bir de unutma beterin beteri var benim kayınvalidem 80 yaşında tonton bir nine ama süper bilmiş
sosyetik 8 görümcem var 6 sı bekar ama emin ol sennden benden ve tüm annelerden iyi bebek bakarlar...
onun için dua et Enigma'nın yerinde de olabilirdim de :O) şaka şaka emin ol hiç bir şey sinirini bozmaya değmez...

alış-veriş bitti mi?
gerisi tamam gibi.

ay canım valla benim bir görümce yetiyor allah sabır verisn sana :)))) ben çantamı hazırladım canım bugünde gittigidiyor dan lansinoh sipariş verdim onuda koydummu çantaya tamam. çantamdakiler;
1 sabahlıklı gecelik, 1 takım pijama, 2 uzun gecelik, 2 pijama alt
4 er tane iç çamaşırı + sütyen
şalım ve yeleğim
kalın örgü patik
1 paket ped, göğüs pedlerinden
ufak şişe zemzem ve hurma da koydum.
kırmızı çemberim
1 takım havlu (belki duş alırım diye)

başka aklıma gelirse koyarım artık hazır dursun valizler

ay canım valla benim bir görümce yetiyor allah sabır verisn sana :)))) ben çantamı hazırladım canım bugünde gittigidiyor dan lansinoh sipariş verdim onuda koydummu çantaya tamam. çantamdakiler;
1 sabahlıklı gecelik, 1 takım pijama, 2 uzun gecelik, 2 pijama alt
4 er tane iç çamaşırı + sütyen
şalım ve yeleğim
kalın örgü patik
1 paket ped, göğüs pedlerinden
ufak şişe zemzem ve hurma da koydum.
kırmızı çemberim
1 takım havlu (belki duş alırım diye)

başka aklıma gelirse koyarım artık hazır dursun valizler

canım not aldım senin çantayı bende ona göre hazırlarım ama sende makyaj,macun fırça tarak tarzı şeyleri de unutma...

Boncuk'cum Yaradan Rabbim seninde bizlerin zamanına gelmeni ama sağlıkla çünkü biz 3 ümüzün maalesef şeker ve tansiyonu var ama olsun canla başla baş etmeye çalışıyoruz.bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
Eminim ki şimdiden tuzuna da hareketlerine de dikkat eiyorsundur. tuzunu kes bu çok önemli tansiyon sorunun olmasa da ödem için ve senin bebişlerin sağlığı için tuz dan kaçın.
aslını istersen beslenbmene çok dikkat et bunu kilo için söylemiyorum şimdi farketmezsin de gebeliğinin ileri aylarında hele hele ciddi ciddi hareketlerini hissettiğinde onların sağlıklı olması için keşke en başından beridir dikkat etseydim diye düşünüyor insan.
yani balığını (sevmesende),ıspanağını,sebzeni meyveni herşeyini dikkatli bir şekilde tüket.ben hata yaptım mide çok bulanıyor diye dışarıdan fast-food çok tükettim.ve gereksiz kilo aldım daha hamileliğimin bile başındayken...
yani bol bol yürü (doktor engelin yoksa).
inanki bu zamanlarını çok arıyacaksın.
ben şu an yataktan tek başıma kalkarken bir milyon uğraşıyorum...
sormak istediğin bir şey de olursa hiç çekinme...

Teşekkür ederim tavsilerin için. Sen de bizi dinle ve yorma artık kendini.

canım not aldım senin çantayı bende ona göre hazırlarım ama sende makyaj,macun fırça tarak tarzı şeyleri de unutma...

sürekli makyaj yapan birisi değilim zaten canım ama diş fırçası macun ve tarakta var çantamda yazmamışım :))) hatta saç kremide var saçlarım kıvırcık tarayamam sonra. ben artık iyice yorulmaya başladım. az kaldı artık çabucak geçsin günler artık kucağımıza alalım kuzuşları yaa...

sürekli makyaj yapan birisi değilim zaten canım ama diş fırçası macun ve tarakta var çantamda yazmamışım :))) hatta saç kremide var saçlarım kıvırcık tarayamam sonra. ben artık iyice yorulmaya başladım. az kaldı artık çabucak geçsin günler artık kucağımıza alalım kuzuşları yaa...

benim saçlar da sık algalı kıvırcığa yakın bişey sürmesem koyun gibi oluyor :O)
saç serumu kullanıyorum ama diyorum ki fön çektirsek ya nasıl olsa kış ayı doğumlarımız inşAllah tabii....
benim çok sevdiğim bir arkadaşım doğumdan sonra öylesine şiş falan dı ki milletten makyaj buluşturduk kızcağıza onun için bir parlatıcı da olsa at çantaya nolur nolmaz...
şimdi patronumun kızı ile konuştuk bana mutlaka mustela nın kremini aventin de yıkanabilir göğüs pedini (ki bende aventin normal göğüs pedi var)
emzirdikten sonra ise gaz ilacı olarak zinco damla ve son olarak ra serum fizyolojik diye( kulak burun boğaz içinmiş )almam gerektiğini söyledi.

sen aldın mı bunları hoş mustelayı kesin alıcam da bu gün bakıcam ona...

Canım normal tekil gebelikte bebekler 30-32den haftadan sonra kilo almaya başlıyorlar, senin dediğin haftada 300 gr'lar anca tekil gebelikte olan seyler, ikizlerde cok mümkün degil öyle olsa 37. Haftada 3,5 kilo doğarlar bizimkiler ise artık 300 gr'i aralarında paylasarak alacaklar diyebiliriz yerleri cok daraldı büyümeleri otomatikman yavaşlayacak, ikizlerde dogum kilosu vaktinde doğarsa 2200 ile 2800 arasında değişiyormuş, bunun 150-200 gr'imi da odemdir doğumdan toplam 3 gün sonra gider zaten. Bi de aslında bebek 37den sonra cok kilo alıyor, son 3 haftada artık organ gelişimi yok çünkü alınan tüm kalori bebeğe kilo oluyor ki ikizlerin 37den sonrasını görmesi cok zor zaten. Bence 34-37 haftaları arasında 2000-2500 kilo arası dogan ikizler gayet iyi. Ben aslında her kontrolde bebeğin aldığı kiloya degil persantilini takip edip etmediğine bakarım ama bu haftadan sonra büyüme yavasliyacagi icin sanırım baya bı sapma olacaktır.

Nst'de kasilma ve bebek kalp atışları takip ediliyor eger tansiyondan dolayı bebeklerin strese girip girmediğini görmek istiyorsa mutlaka alacaktır her hafta nst'ye, öyle alsa bile bebeklere zararlı olan bisey degil. Bence tedbirli gitmesi cok iyi dr'unun çünkü senin tansiyonun cok oynak, 13-14 neyse hadi basından beri bu sekilde devam ediyor desek ama sinirlenince hop fırlıyor... büyük ihtimal bencede rahim buyumesiyle ilgilidir göbek deliğinin ordaki sertlik ve ağrı ama yakın takip kafanın rahat olmasını sagliyacak.

alış-veriş bitti mi?
gerisi tamam gibi.

Benim kayınvalidem de bugün bizdeydi, bilmislik taslar, kendi oğluna gelinine bakmaz herkesi eleştirir, gercek anlamda hastalık hastası zaten (mecazi olarak demiyorum gercekten yani), beni, evimi cok inceler evdeki en ufak bı degisikligi farkeder, iltifat mı ediyo laf mı sokuyo anlamazsın, hersey ilgi alanına girer merak edip idiklemedigi şey yoktur, süper inatçı ve ekstra kıskançtir...vs. hatta efe ameliyat oldugunda hastanede anneme çıkışıp sorun çıkarmıştı, bu benim torunum sen git oğullarının cocuklarını sahiplen demiş, zaten oglumada rahmetli babamin adını koydurmamisti, iyce dolmuşum bende kıyameti koparmıştım hastaneden eve dönünce, ne babamin acısını yaşattılar ne lohusligimi ne de oğlumun ameliyatı atlatmasının sevincini... esimede resti çektim, ameleyatli bebeğimi alıp memlekete donmuştum. Erkek milletnde zaten jetonlar hep is isten geçtikten sonra düşüyor, neyse iste düşe kalka bugünlere geldik ama kadın her bizim eve geldiginde inanılmaz bı bas agrisiyla beraber benim burnum kanıyor, her hafta geliyor bı de:( bugün yine saril saril kanadı burnum, annemde bana kızıyor halımı görünce doguruvericeksin şurada diye. Annem de esim de bosver diyor iyi hosta kadın sürekli tepemde gelmezse hergun arıyor, bebekler hareketli mı, ayrı ayrı hissediyo musun, şekerin kac çıktı, nabzın 100u gecti mı, akıntın var mı, kanaman var mı...vs, anne kusura bakmayın ama size ne dedim bı gün, olursa bisey ben takip ediyorum dr'uma haber veririm siz dr'musunuz bisey mı yapabileceksiniz, sıkılıyorum sormayın bu kadar dedim, 3 gün sürdü etkisi sonra yine başladı takibe. Bı de arkadaşları var onlarla kritiğimi yapıyorlar, bilmem ne teyzen dedi ki bilmem kimde de olmuş, sunu yemiş, bunu surmuş...falan deli ediyo beni.

Uykuda bile rahat yok haa...ben ilk lohusaligimda cok ağladım onun yüzünden cok akillanmistim güya hiç takmiycaktim, simdi vakit yaklaştıkça neler yapabileceğini düşünüp stres basmaya başladı yine, mümkün oldukça kuzularının tadını çıkar, ben öyle yapmaya calisicam ne kadar becerebilirsem artık, neyseki eskisi gibi toy değilim, benimde dilim iki lafa donüyor artık...

benim saçlar da sık algalı kıvırcığa yakın bişey sürmesem koyun gibi oluyor :O)
saç serumu kullanıyorum ama diyorum ki fön çektirsek ya nasıl olsa kış ayı doğumlarımız inşAllah tabii....
benim çok sevdiğim bir arkadaşım doğumdan sonra öylesine şiş falan dı ki milletten makyaj buluşturduk kızcağıza onun için bir parlatıcı da olsa at çantaya nolur nolmaz...
şimdi patronumun kızı ile konuştuk bana mutlaka mustela nın kremini aventin de yıkanabilir göğüs pedini (ki bende aventin normal göğüs pedi var)
emzirdikten sonra ise gaz ilacı olarak zinco damla ve son olarak ra serum fizyolojik diye( kulak burun boğaz içinmiş )almam gerektiğini söyledi.

sen aldın mı bunları hoş mustelayı kesin alıcam da bu gün bakıcam ona...

3 haftadan önce bebekte gaz sancısı başlamaz canım, sakin gazı var sanıpta bosuna ilac verme bebislere. Supsimplex diye bı damla var gaz icin şiddetle onu öneririm yanlız mutlaka güvendiğin bı eczaneden al, sahtesi de var. Bebeklerin gazı ilk 3-4 ay cok oluyor, o arada yediğine dikkat edersen (sana gaz yapan seyleri yeme yeter) cok gazı olmaz, tabi bunlar mamada alacak ama karnını ve ayağını sıcak tutmak cok önemli. Bi de ayaklarını one doğru ittirdigin zaman veya göbek deliğinin etrafına
saatin ters yönünde yağlı masaj yaparsan cok rahat gaz çıkarıyorlar, basta zor oluyor, ise yaramıyor gibi geliyor emin ol ise yariyor...gaz damlaları son çaren olsun... Ben burnu tikandigi zaman burnuna ikişer damla anne sutu damlatirdim, serum fizyolojik aldım ama kullanmadım hiç. Baslarda göz yası kanalları tıkalı olabiliyor bebislerin, ben yasamadım ama onun icinde anne sutu damlatabiliorsun gözlere, bı de özel masajı var onun. 1 damla anne sütünde binlerce canlı organizma var...

Son düzenleme:
selam herkese
24.haftadayım ikiz gebeyim 7 kilo aldım şu zamana kadar
sizler toplamda kaç kilo aldınız yazabilirmisiniz
en çok hangi haftalarda kilo alınıyor acaba

Uykuda bile rahat yok haa...ben ilk lohusaligimda cok ağladım onun yüzünden cok akillanmistim güya hiç takmiycaktim, simdi vakit yaklaştıkça neler yapabileceğini düşünüp stres basmaya başladı yine, mümkün oldukça kuzularının tadını çıkar, ben öyle yapmaya calisicam ne kadar becerebilirsem artık, neyseki eskisi gibi toy değilim, benimde dilim iki lafa donüyor artık...

senin kaynanada alemmiş. benimkide kardeşinin kızının ikizleri avr o dedi ki deyip durdu ben takmayınca sesini kesti. birgün, zaten sevmiyorum birde adını anıyor söyle annene anmasın sinirleniyorum dedim eşime :))) söyledimi bilmem valla. herşeyimizi kendimiz yapıyoruz daha baştacı yapacaklarına sinir ediyorlar. valla öyle kadınlar varki oturdukları yerden kalkmıyorlar yemekleri bile önlerine geliyor. biz annemle beraber yengeme 9 ay hizmet ettik doğum yaptı gene yattı yengem ama oda ne annemin nede benim kıymetimizi bilmiyor.

günler geçiyor yavaş yavaş, kuzuşlar bi gelsin hayırlısıylada. sinir stres olmadan bir atlatsak şu günleri daha ne isteyelim.

selam herkese

ben şimdiye kadar 8,5 kilo aldım. ilk 3 ay almadım ondan sonra yaklaşık ayda 1-1,5 kilo alıyordum bu son ay 2,5 kilo birden aldım. ben birde raporlyum evde yatıyorum ondanda kaynaklı falza hareket yasak. tatlı, tuzlu, hamurişi yasak. bazen kaçamak yapıyoruz bebişlerimle ama:))

ben şimdiye kadar 8,5 kilo aldım. ilk 3 ay almadım ondan sonra yaklaşık ayda 1-1,5 kilo alıyordum bu son ay 2,5 kilo birden aldım. ben birde raporlyum evde yatıyorum ondanda kaynaklı falza hareket yasak. tatlı, tuzlu, hamurişi yasak. bazen kaçamak yapıyoruz bebişlerimle ama:))

Balım Anllah nazarlardan saklasın kilonda ne güzelmiş öyle :O)
benimki senin iki katını bile geçmiş 18 lerde benim ki :O)

selam herkese

ben ilk aylarda çok gereksiz yedim aklım başıma geldiğinde artık 6 aydaydım o yüzden şimdilik 18 kilodayım ve son 3 ay gerçekten de ani artışlar oluyor dikkat etmek gerekli...

Canım normal tekil gebelikte bebekler 30-32den haftadan sonra kilo almaya başlıyorlar, senin dediğin haftada 300 gr'lar anca tekil gebelikte olan seyler, ikizlerde cok mümkün degil öyle olsa 37. Haftada 3,5 kilo doğarlar bizimkiler ise artık 300 gr'i aralarında paylasarak alacaklar diyebiliriz yerleri cok daraldı büyümeleri otomatikman yavaşlayacak, ikizlerde dogum kilosu vaktinde doğarsa 2200 ile 2800 arasında değişiyormuş, bunun 150-200 gr'imi da odemdir doğumdan toplam 3 gün sonra gider zaten. Bi de aslında bebek 37den sonra cok kilo alıyor, son 3 haftada artık organ gelişimi yok çünkü alınan tüm kalori bebeğe kilo oluyor ki ikizlerin 37den sonrasını görmesi cok zor zaten. Bence 34-37 haftaları arasında 2000-2500 kilo arası dogan ikizler gayet iyi. Ben aslında her kontrolde bebeğin aldığı kiloya degil persantilini takip edip etmediğine bakarım ama bu haftadan sonra büyüme yavasliyacagi icin sanırım baya bı sapma olacaktır.

Nst'de kasilma ve bebek kalp atışları takip ediliyor eger tansiyondan dolayı bebeklerin strese girip girmediğini görmek istiyorsa mutlaka alacaktır her hafta nst'ye, öyle alsa bile bebeklere zararlı olan bisey degil. Bence tedbirli gitmesi cok iyi dr'unun çünkü senin tansiyonun cok oynak, 13-14 neyse hadi basından beri bu sekilde devam ediyor desek ama sinirlenince hop fırlıyor... büyük ihtimal bencede rahim buyumesiyle ilgilidir göbek deliğinin ordaki sertlik ve ağrı ama yakın takip kafanın rahat olmasını sagliyacak.

İnşAllah 200 gram da alsalar bizim için süper kar zaten doktor da bu ölçümlerin sembolik olduğunu doğum da daha büyük veya daha küçükte olabileceğini söyledi.benim randevum yarın sabah inşAllah bebişler iyidirler.en son doktor oğlan için ortalama 2 kilogram kız da 1850 gibi demişti erken doğum olucam diye çok korkuyorum o yüzden bir an önce büyüsünler istiyorum tansiyondan korkum büyük...

3 haftadan önce bebekte gaz sancısı başlamaz canım, sakin gazı var sanıpta bosuna ilac verme bebislere. Supsimplex diye bı damla var gaz icin şiddetle onu öneririm yanlız mutlaka güvendiğin bı eczaneden al, sahtesi de var. Bebeklerin gazı ilk 3-4 ay cok oluyor, o arada yediğine dikkat edersen (sana gaz yapan seyleri yeme yeter) cok gazı olmaz, tabi bunlar mamada alacak ama karnını ve ayağını sıcak tutmak cok önemli. Bi de ayaklarını one doğru ittirdigin zaman veya göbek deliğinin etrafına
saatin ters yönünde yağlı masaj yaparsan cok rahat gaz çıkarıyorlar, basta zor oluyor, ise yaramıyor gibi geliyor emin ol ise yariyor...gaz damlaları son çaren olsun... Ben burnu tikandigi zaman burnuna ikişer damla anne sutu damlatirdim, serum fizyolojik aldım ama kullanmadım hiç. Baslarda göz yası kanalları tıkalı olabiliyor bebislerin, ben yasamadım ama onun icinde anne sutu damlatabiliorsun gözlere, bı de özel masajı var onun. 1 damla anne sütünde binlerce canlı organizma var...

Harika bir çözüm müş anne sütü ne kadar da şifalıymış.Çok haklısın hiç bunları almadan önce doğal yollarla çözmeye çalışmak lağzım.
eşimin gözünde iki gündür üveyt var damla kullanıyor sütüm gelmiş olsaydı damlatırdım denemek için :O)
şaka bir yana dün bir gecelik aldım beyaz şimdi sadece meme kremim kaldı bir de bebişlerin bezi ile battaniyeleri (bez ve battaniyeyi görümcem alıcaktı ölme eşşeğim bahar gelsin)
evden de bir sabahlık ayarlıyacağım.
dün de meleklerin gardırıbunu temizledim ötrülerini ütüleyip serim.eşyalarını dizdim...

Back