Ben özelde doğurmuştum canım, banyo havlusu falan istememişlerdi, hatta oda beğenmeye gittiğimizde ihtiyacınız olabilecek seylerin listesi diye hastane çantasında olması gerekenlerin oldugu bı liste vermişlerdi, sen nerede doğuracaksın? Şimdide yine benzer bı çanta hazırladım, hatta efe 4 kilo doğduğu icin benim ona aldığım yeni dogan takımının icine sığmadı, hastanenin kendi verdigi hastane çıkışiyla çıkardık:)
şimdi size soracağım şey kızlar avent in elektronik pompasını şimdi alim mi? doğumdan sonra mı alim birde aventin yenidoğan setini 2+2 olanı prenslerrim Efe de kullanmamışsın ama yine de sorayım balım sen aldın mı?
Günaydın kızlar dün öğleden sonra doktorumu aradım kalbimin sıkıştığını midemin bulandığını ve karnımın çok sert olduğunu söyledim hemen tansiyonumu sordu
13,5/8,5 gibi dedim en son öyle ölçtüm.hemen gel 3 katta nts ye çık sonuçları al gel dedi.Panik olma dedim kendi kendime ben hiç nts ye girmedim ama sizden duyuyorrdum nts ye girdiğinizi onun için
huzursuz gitmedim normalde de vakti gelmişti nts nin.neyse gittim nts ye girdim (ilk kez)önce korktum kalp atımları at nalı sürer gibiydi ama normalmış ben nereden bilim :O)
önce sağlda yakaladılar 10-15 dakika onu çizittirdiler bir alette (makinadan kağıt çıkıyor ya sıkıldım orda kendi kendime eğlendim işte )
10 dakika da solu dinleyip çizittirdiler.sonuçlarla OSman hoca'ya gittik sağ olsun kızlar hemen beni sıkıştırdılar.
Girdim nts sonucuna baktı" iyi" dedi.ultrasonda da sağdaki bebişimiz kızımızmış bu arada ve pozisyonunu almış başaşşağı duruyor 1850 gram cıvarında dün 31+6 idik (yani 32 yi bu gün bitiryorum)" gayet güzel" dedi doktor.
oğlumu ise çapraz bulduk soldan sağa doğru çapraz durmuş kızın üstüne de ayaklarını uzatmış yaramaz onunda "1900küsür 2000 diyelim" dedi "onun drumu iyi "dedi.şimdi tansiyonumuza bakalım dedi.
sol kolum 16/9 sağ kolum 13/8 çıktı çok fark var dedi.bizim i.inde sol önemli dedi.
tansiyonun böyle giderse almak zorunda kalıırım bebekleri dedi."Hayır "dedim."elimizden geleni yapıcaz daha fazla kalmaları için ama tansiyonun zorluyor" dedi.
bende "ben kendime güveniyorum tansiyonumu düzeltirim " dedim.
Sonra çıkmadan önce dedim ki "hocam şimdi benim tansiyondan başka bir sounum varmı"dedim.
"yok tansiyon çok önemli"dedi."tamam" dedim "ben bunu çözerim"dedim :O) sanki elimdeymiş gibi...
işte böyle kızlar bebişlerin alış-verişini de tamamladım sayılır
kıyafet
2x10 parçalı hastane çıkışı (battaniyeli)
2xzıbın takımı
8 uzun kollu çıtçıtlı body
8 uzun kollu çıtçıtlı tulum kendinden eldivenli
10 patikli alt
1 alt üst takım (görümcem kıza almış)
2 iç zıbın takımı
2 iç atlet zıbın
2 yün yelek
24 büyük tülbent
24 ağız silme bezi
4 çorap
şimdilik havlu hariç herşey var.
belki üst alırım 2 şer tane birde penye yelek.
o kadar.
şimdi size soracağım şey kızlar avent in elektronik pompasını şimdi alim mi? doğumdan sonra mı alim birde aventin yenidoğan setini 2+2 olanı prenslerrim Efe de kullanmamışsın ama yine de sorayım balım sen aldın mı?
Günaydın kızlar dün öğleden sonra doktorumu aradım kalbimin sıkıştığını midemin bulandığını ve karnımın çok sert olduğunu söyledim hemen tansiyonumu sordu
13,5/8,5 gibi dedim en son öyle ölçtüm.hemen gel 3 katta nts ye çık sonuçları al gel dedi.Panik olma dedim kendi kendime ben hiç nts ye girmedim ama sizden duyuyorrdum nts ye girdiğinizi onun için
huzursuz gitmedim normalde de vakti gelmişti nts nin.neyse gittim nts ye girdim (ilk kez)önce korktum kalp atımları at nalı sürer gibiydi ama normalmış ben nereden bilim :O)
önce sağlda yakaladılar 10-15 dakika onu çizittirdiler bir alette (makinadan kağıt çıkıyor ya sıkıldım orda kendi kendime eğlendim işte )
10 dakika da solu dinleyip çizittirdiler.sonuçlarla OSman hoca'ya gittik sağ olsun kızlar hemen beni sıkıştırdılar.
Girdim nts sonucuna baktı" iyi" dedi.ultrasonda da sağdaki bebişimiz kızımızmış bu arada ve pozisyonunu almış başaşşağı duruyor 1850 gram cıvarında dün 31+6 idik (yani 32 yi bu gün bitiryorum)" gayet güzel" dedi doktor.
oğlumu ise çapraz bulduk soldan sağa doğru çapraz durmuş kızın üstüne de ayaklarını uzatmış yaramaz onunda "1900küsür 2000 diyelim" dedi "onun drumu iyi "dedi.şimdi tansiyonumuza bakalım dedi.
sol kolum 16/9 sağ kolum 13/8 çıktı çok fark var dedi.bizim i.inde sol önemli dedi.
tansiyonun böyle giderse almak zorunda kalıırım bebekleri dedi."Hayır "dedim."elimizden geleni yapıcaz daha fazla kalmaları için ama tansiyonun zorluyor" dedi.
bende "ben kendime güveniyorum tansiyonumu düzeltirim " dedim.
Sonra çıkmadan önce dedim ki "hocam şimdi benim tansiyondan başka bir sounum varmı"dedim.
"yok tansiyon çok önemli"dedi."tamam" dedim "ben bunu çözerim"dedim :O) sanki elimdeymiş gibi...
işte böyle kızlar bebişlerin alış-verişini de tamamladım sayılır
kıyafet
2x10 parçalı hastane çıkışı (battaniyeli)
2xzıbın takımı
8 uzun kollu çıtçıtlı body
8 uzun kollu çıtçıtlı tulum kendinden eldivenli
10 patikli alt
1 alt üst takım (görümcem kıza almış)
2 iç zıbın takımı
2 iç atlet zıbın
2 yün yelek
24 büyük tülbent
24 ağız silme bezi
4 çorap
şimdilik havlu hariç herşey var.
belki üst alırım 2 şer tane birde penye yelek.
o kadar.
canım ilk önce tansiyonu nasıl düzelteceksin bu elimizde olan bişey değilki. bence artık çalışma izne çıkmalısın işyerinde ne kadar iş olmasa bile evde uzanmak dinlenmek yetiyor. benimde hamile kalmadan önce bir ara tansiyon problemim vardı ve ard arda raporlarla düzenledik çalışırken olmuyor. limonu tavsiye ederim ama oda mideni ağrıtacak.
aventin 2 küçük+2 büyük biberon+1 emzik+1 fırçası olan setini aldım. ayrıca 2li emziğindende aldım. yeğenimde aventin biberonunu kullandık ve çok iyi kaliteliydi bende o yüzden şimdiden aldım. göğüs pompasını sonra alırım diye düşündüm. birde milupa papatya çayı için 2 küçük biberon aldım. çayı asla süt biberonuyla vermeyin.
canım inşallah tansiyon problemini atlatır 38 de doğurursun..tansiyon gebeliktemi çıktı öncede varmıydı?
Anladım canım ben de alacağım da yine de danışayım dedim.
çayı ilk 3 ay da vericek miyiz?
BEN BİLEMEDİM ŞİMDİ ???
ya ben çok tuzlu yiyorum çok korkuyorum inşallah tansiyon problemi yaşamam
yok canım bu gebelik tansiyonu...
canım çayı ilk andan itibaren verebiliyorsun ama birkaç gün bakarız bebekler gazlı olurlarsa az az vermeye başlayabiliriz sanırım. rezene ağır gelir diye düşündüm. birde kendimiz rezene ve papatya çayları içersek sütümüzdende alırlar gaz problemi azalabilir. normal suyu veremiyoruz zaten bebişlere arada azıcık çay yapıp verirsek faydası olur yeğenimde öyle yapmıştık biz.
ya ben çok tuzlu yiyorum çok korkuyorum inşallah tansiyon problemi yaşamam
ilk 15 gün rezene çayı verilmiyor kızlar size tavsiyem son zamanlarınızdasınız kimyon çayı yapın için ve bebek doğuncada devam edin kimyon gaza birebir..inşallah bebişler gazlı olmaz benim kızımda hiç yoktu bunlarda olursa 2 tane bide çok zorlanırım kesin
kızlar dünden beridir tansiyonum çok yüksek dün sinirlenmiştim ama tansiyonumun bu kadar fırlayacağını hiç tahmin etmemiştim 16 ya 10 u gördüm dün.
tabii bunu görünce daha da telaş yaptım sinirlendim.en son 15-14-13 diye diye uyumadan önce 13,5 a 9 u gördüm. küçük tansiyonum büyüktü ama yine de içim biraz rahatladı.
doktorumu aramaım çünkü sinirlendiğim için olduğunu biliyorum.
her neyse şimdi bu gün de 14 lerde geziyor hayırlısıyla bir düz<elseydim gerginim geriliyoum...
kızlar dünden beridir tansiyonum çok yüksek dün sinirlenmiştim ama tansiyonumun bu kadar fırlayacağını hiç tahmin etmemiştim 16 ya 10 u gördüm dün.
tabii bunu görünce daha da telaş yaptım sinirlendim.en son 15-14-13 diye diye uyumadan önce 13,5 a 9 u gördüm. küçük tansiyonum büyüktü ama yine de içim biraz rahatladı.
doktorumu aramaım çünkü sinirlendiğim için olduğunu biliyorum.
her neyse şimdi bu gün de 14 lerde geziyor hayırlısıyla bir düz<elseydim gerginim geriliyoum...
Haklısınız kızlar birazdn ölçeceğim tansiyoumu inşAllah güzel çıkar bu gün güzel bir gün olsun bebişlerimin karyolalarını alıcaz anneanne ve dedeleriye...
inşAllah bir ay ve sonrasında kucağıma alırım meleklerimi...
ben zaten özel hastaneye gidiyorum canım olmazsa sorarım zaten kaç defa yattık servistekiler tanıyorlar artık :))) birde ikiz olunca ayrı bir ilgi gösteriyorlar. fito kremi biilyorum normalde bende bazen yaralara kullanıyorum. annemle yengeme krem hazırlamıştık hatta bende yüzüme kullanıyordum çok iyiydi ben onuda deniyeceğim. gül suyunun içine ayva çekirdeklerini koyuyorsun birkaç gün sonra krem halini alıyor yengemin göğüsleri hiç yara olmamıştı. ama tabi bizim ikiz ne olur bilmiyorum hayırlısı artık.
Kızlar merhaba, dün kontrolumuz vardı, çok şükür kötüye giden bişey yok, emrenin damarindaki direnç maalesef devam ediyor zaten düzelme olmazmış ama ben genede bı ümit beklemiştim, neyse bunada çok şükür, gerilik 2-3 hafta hala bı artış olmamış, az da olsa büyüyor kuzum. Erdemde normal gelisim devam ediyor çok şükür. Bu haftayı atlayiriz dedi dr'um darısı 34un basına insallah, ondan sonrası da benim için piyango olur:) rahim ağzını son kez ölçtü 2 cm çıktı, çok buyuk bı terslik olmazsa 34den önce bı sürpriz yaşatmaz bize dedi, bı daha ölçüp kafa karıştırmayalım dedi. Seker zaten kontrol altındaydı, sıkı diyet devam ettigi için kalori harcamam hala yasak, bu arada ben de 70 kilo oldum:) ama ödemde var sanırım el ve ayaklarımda sislik var çünkü...
Enigmacim çok gecmis olsun canım, aman dikkat et nolur, hiç bişey senden ve kuzularından daha kıymetli değil...
kuzuşlar sağlıkla ya bunada şükür diyeceğiz artık. 34 de alıcakmı dr artık kesin karar mı canım keşke dahada dayanabilseler. benimkilerde birkaç gündür çok fena canımı acıtıyorlar sürekli dikeliyorlar durun orda daha zamanınız var diyorum :)))) akşam düğüne gittik 1 saat zor oturdum valla. şeker diyetine gelince arada kaçamak yapıyorum ben ne yapayım yasak olunca canım çok istiyor. benimde ellerim şişiyor birde uyuşuyor gebelik boyunca böyle geçecekmiş maalesef bazen bişey tutamaz hale geliyorum. rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?