çoğul gebelikte kilo alımı

Balimcim naptin yorganları, bitirebildin mı hazırlıklarını?

Ya bizim mersin'de öyle dün straplez giyimdim ama bu gün kısa kolluyum çünkü yağmur yağdı.
meteoroloji sağanak yağış diyor ama ara da atıştırıp geri toparlanıyor.
öğlen yemekten sonra yarım saat yürüdüm.
karnımm kocaman yaaa :O)
artık dengeli de olamıyoruz :O)

Arkadaşımın sorununu ben çözdüm sayılır kendi biraz bencil biri ilginin hep kendinde olmasına alışkın biri,bir de iş ilişkisiymiş bizimkisi bizim şirket öyle çok kalabalık değil.
kendisi sekreterdi iki de tekniker varız ikide aşağıda görevlimiz var yani biz bizeydik.demek iş bitti yapı paydos oldu.
ama doğrusunu söylemek gerekirse benim kişiliğim bu beni arayıp sormayasn bir adama bile kıymet veriyorum.
aman boş verdim onu...

bu arada biz bir proje çizmiştik birkaç sene önce iki katlı görüş bebe diye bir yer bu gün bayan patronumla boy göstermeye gidicez raya :O)
sanki kabadayı gibiymişiz :O)
bi alışveriş listesini oluşturayım sizlere de soracaklarım olucak...
işte listemi oluşturim orada mobilya falan da satılıyor.
bakıcaz işte biraz çünkü şimdiye kadar ki aldıklarımı ki çok bir şeyleri yok
mother care den 0-3 ay uzun kollu uzun paçalı tulum aldım 3 lü 2 paket
iki adet bir kız bir erkek gezmelik 0-3 ay tulum (kızınki bolerolu oğlanınki papyonlu )
iki tane de yedek zıbın takımı aldım hani sadece alt üst bere ve önlük olan yedek oluyormuş onun adı bende yeni öğrendim.
başkada bişey almadım.
bayan patronum yine aynı yerden 3-6 ay kısa kollu citcitli almıştı 5 li 2 paket
2 paket ağız silme tülbentleri
2 paket kola yatırma ve banyoodan sonra silme tülbenti almıştı
giyimleri bu kadar yani...
Annemin ve görümcemin aldığı şeyler genelde 6 ay sonrası için. ve zaten pek de bir şey yok onlarda...

niyse listemi yapim bakalım sizde bir göründe yeterli mi fazlamı bakarım hele balım sen tüm alış-verişi yaptın sen de bilirsin.prenslerim senin zaten Efe'den tecrüben var yardımcı olursunuz bana...

Bende sıcağı hiç sevmem, Ekim bı gelse havalar serinlese diyodum olmadı hala fenalıklar geçiriyorum sıcaktan. Ben aslen Konya eregliliyim, o yüzden Adana, Mersin, Antalya...sıcağını cok iyi bilirim, hayatta yasayamam oralarda ben, Allah sanada sabır versin canım, gerçi alisiksindir sen tabi ama olsun genede cok zor bisey sıcakta yasamak bence, kısın bile tiril tiril giyinirim ben, karasal iklimin soğuğuna alisigim...

Sen yap listeni canım ben tek tek yazarım, en cok neye ihtiyacın olacağını, sadece şeyi şimdiden soyliyim yunlu, polar, pelus...vs seyler alma alerjiyi tetikliyor...

Balimcim naptin yorganları, bitirebildin mı hazırlıklarını?

ay canım görsen beni eşim çıldırıyor :))) kanepelerin altını boşalttırıyorum kitap, kağıt ne varsa kutulayıp dışarıda ufak bir yer var oraya dolduracağım. bilgisayar dolabınıda salona geçireceğiz oturma odasında beşiğe yer açmamız lazım. eşyanın çokluğu delirtiyor beni. yarın yorganları alacağım ama güzel çarşaf örneği bldum onları dikmem gerekiyor birde annem benim örgü battaniyemi getirmiş onada kumaş alıp geçireceğim. bir yandan evleri düzenlemekle bir yandanda onlarla uğraşıyorum anlayacağın. bebişlerin hazırlıkları tamam valizide hazır kendi valizimi hazırlayacağım artık işte.
valize banyo havlusu felan koyuyormuyuz gerek varmıki bebişlerede koymadım olmazsa bir takım koyarım. göğüs ucu kremi almadım henüz bir tek onu unutmuşum acaba hangisini alsam.
aslında isimleri belirlesek kuzuşların havluya isimlerini işleyecektim ama babamız beğenemiyor bir türlü :)))) off daha ne kadar çok işim varmış bunaldım vallahi. yarın dr kontrolümüz var bakalım hayırlısıyla şu günleri bir atlatsak.

kızlar bundan iki tane düşünüyorum Allah kısmet ederse
3 kapılı garrdırobum var inşAllah beyaza da kaplayabilirm.
belki bir de şifonyer alırım 4 çekmeceli falan hatta yatak odamda var belki onuda kaplarım
boyaya da gerek kalmaz.
beğendiniz mi büyüyen istemiyorum neden mi?
çünkü benimkiler 4-5 yaşına geldiklerinde bir kız bir erkek oldukları için hır-gür çıkacak ve
ayrı oda istiyecekler bende onlara oda yapacağım o zaman.
bunun ebatı 70 x 130 sığar değilmi 4 yaşına geldiğinde....
fiyatı da uygun 700 cıvarlarında 2 tane olunca da 1400 birde 200 erden nevresimlerini kat
bir de döşşekleri olucak ne bilim 2bini ya bulur ya bulmaz.

GİYSİ (0-3 ay)
* iki adet hastane çıkış takımı + 2 adet yedek zıbın takımı yeni doğan yedek zıbın var
* dört adet iç zıbın (atlet) yeni doğan
* yandan alttan çıtçıtlı uzun kollu body 14 adet (iç giyim)
* penye ayaklı ve uzun kollu tulum 10 adet (dış giyim) 8 tane var
* ayaklı pijama altları (penye) 8 adet (iç giyim)
* uzun kollu body 8 adet (iç giyim)
* çorap 10 adet
* penye şapka, eldiven 10 adet
* minik penye önlükler 10-12 adet
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10 12 adet (bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için) var
* banyo havlusu 4 adet
* banyo havlusu içine tülbent (kimi bebek mağazalarında çok hesaplı ve iyi su emen cinsleri var, paket içinde. Bu ürün popo yıkama seansları için de çoook faydalı) 10 adet var
* penye battaniye 4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4 adet
* minik penye önlükler 10 adet

EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı
var (fileli değil bendeki model)
* vücut ve baş şampuanı sebamed veya nivea
* pişik kremi , bebek yağları
* saç fırçası, tarağı var
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için yeni doğan ıslak mendili
* kirli çamaşır kutusu, torbası ben evdekinden yapıcam ayım var onu hasır olan orta boy bir kirli sepetinin kapağına dikicem :O)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
hiç bilmiyorum nedir

HİJYEN VE BESLEME
* sterilizatör (en az 4 5 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik) var
* minik plastik bebek kaşıkları 4 adet
* gerekirse, emzik (silikon uçlu) 2 adet
* iki küçük iki büyük biberon (Avent yenidoğan seti)

ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği (ev düzenize göre karar vermeli)
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucular 3 4 adet
* odada ufak bir gece lambası evde yeşil ayaklı delikli şık taşlı bir uzun lambam var onu koyucam
* alt değiştirme masası (tercihe ve ev düzeninize göre karar vermeli)
* çekmeceli şifoniyer ve ufak bir dolap var
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
arkadaşım bir tane vericek ikinciyi alıcam
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
arkadaşım bir tane vericek ikinciyi alıcam

evet kızlar siz ne diyorsunuz eksileri artıları...
listeyi worlde döktüm çıktısını aldım bir de size danışayım...

güzelmiş canım ama bunlardan çocuklar ayaklandımı kendini atıyormuş o yüzden bende korkuyorum park yatak almayı planlıyorum. onlardan yeğenime almıştık tırmanmaya başladı 2 yaşında daha hemen kaldırdılar. park yatakalr daha derin oluyor ya birde penceresi var uyanınca çıkabilecekleri istersen sende biraz düşün biz çalışan anneleriz onalr uyudukça iş yapacağımız için gözümüz aklımız kalmamalı. belkide ben fazla titizleniyorum bilemiyorum ki.

Günaydın canım dün alış-veriş yaptk :O)
anlatırım bir kendime gelim mesaiye yeni başladım :O)
8 de işbaşı yapıyorum ama 9 a doğru anca kendime geliyorum bir de zaten 5 te uyanndım bu gün...

ben bu yataklarda yatıracağım ya ön kısmı çıkarılıyor zaten 2 yaşına-3 yaşına geldi mi çıkarırız onu kendileri girip çıkarlar.
ben oldum oolası hayrandım beyaz mobilyaya onun için alıcam :O)
zaten başlangıçta parrk yatakta yatıcaklar bizim odamızda ikisi bir park yataktta....

benimde çok hoşuma gidiyor o yataklarda ben biraz pipirikliyim sanırım :)))) bizde sabah dr a gittik herşey yolunda şükürler olsun suları felan gayet iyi kuzularımın, fazla kilo almamışlar ama olsun sağlıklı olsunlarda. bir dahaki gidişimizde doğum iznimize başlayacağız inşallah dr bu şekilde çalışman doğru değil dedi. geldik karnımızı bir güzel doyurduk sonra alışverişe çıktık çarşaflık, kurdale, dikiş ipi gibi şeyler aldık geldik. annişleri cici yapacak kuzularına :))) bu arada ellerimdeki uyuşmalara yapacak bişey yok dedi dr doğumdan sonra geçer ancak dedi hayırlısı artık anne olmak kolay değil katlanacağız herşeye.

Hayırlısıyla kucağımıza alıcaz inşAllah.
uyuşmaların geçicek az kaldı sende inşAllah kasımın sonunda aalığın başında doğurursun inşAllah.
bebişler iyi olduktan sonra inanki kiloları çok önemli değil yeterki normal aralıklara yakın ya da içinde olsun neticede bak arkadaşım 36 haftada olduğu halde tek bebeği 2 kilo doğurdu ve gayet sağlıklı küvöze falan da girmedi.
Merak etme sen biz süper sonik anneler olucaz bu güdüşle bende dün bayağı kolayladım alış-verişi...
birazdan yazarım aldıklarımı liste çıkaroyorum da yine :O)
ben bu cuma gidicem inşAllah doktora inşAllah iki kiloya yakın olmuşlardır kuzularım...

Dün alınanlar
iki bebetto hastane çıkış seti ( koca bir setmiş gözümde çok küçültmüşüm bu işi :O)
iki chicco çıtçıtlı body
iki avent yeni doğan 0-6 emzik
kulaktan ölçer termometre
sebamedin vücut şampuanı,yağı,saç şampuanı,pişik kremi
chicco lif
yenidoğan islak mendil 3 lü paket
yeni doğan pudrası
avent göğüs pedi
kulak çöpü

önceden olanlar
iki zıbın takımı
6 tulum
2 cicili tulum biri bolerolu biri papyonlu :O)
ağız silme tülbent bezileri 2 paket
kola yatırmak için ya da banyodan sonra kurulamaya yardımcı büyük tülben bez 2 paket
banyo küveti içinde bebeği yatıracak yer var filesiz
saç fırça seti (içinde tırnak makası,törpü,diş fırçası,saç fırçası,burundaki suyu çekme aparatı gibi bişeyler var)
avent sterilizatör 6 biberonluk 3 raflı
bebek çantası
tefal buhar aleti
travel sistemli tekli anakucaklı puset(patonum verdi ilk 2-3 ay evin içinde gezdirirsin veya doktora götürürsün dedi oturaklı kısmını kaldırdım)
2 pike

alınacaklar
çıtçıtlı uzun kollu 10 adet
ayaklı pijama altı 8 adet
uzun kollu body 8 adet
çorap 10 adet
eldiven 6 adet
bere 4 adet
banyo havlusu 4 adet
penye yelek 4 adet
minik silikon kaşık 4 adet
avent yenidoğan biberon seti (iki büyük iki küçük)

Dün alınanlar
avent yenidoğan biberon seti (iki büyük iki küçük)

canım ben aventin setini aldım e-bebek te daha ucuz. hatta üst komşumada sipariş verdim geldi sende bak istersen 1 tanesini sormuşlar 25 demişler. bizim birtek beşik kaldı şimdilik alışverişe tamam dedim çünkü hediyelerde gelecek ihtiyaca göre alırız.

Phılıps Avent Yeni Doğan Başlangıç Seti şu an toker bebede kampanyada ben ankaradaki magazasından aldım.ama internettede aynı fiyat..

http://www.e-toker.com/urn_a.php?sdfg=43&mi=16&fi=

aventin 2 çeşit yenidoğan seti var bu arada 1. SCD271/60 modeli 2. si SCD270/60 modeli... 271/60 olan daha ucuz. zannedersem tek farkı biberonun malzemesiyle ilgili. 270/60 olanda daha şeffaf gözüküyor diğerinde daha buğulu bir görüntüsü varmış ama özünde hiç fark yok dediler...

Son düzenleme:
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/gun-gun-hamilelik-gebelik-takvimi
canım bu sitedeki gün gün hamilelik takvimine göre 30-40 gr ileriler bile. endişelenme

Ben göğüs ucu kremi olarak lansinoh kullanmıştım, onu temizlemeden bebeği emzirebiliyorsun, oldukça yogun bı krem yanlız direkt sürmesi zor oluyor, elinle hafif ezip öyle surersen sorun olmaz. Ben sürekli nemli tutmama ragmen yine de göğüs uçlarım cok yara olmuştu, yara açılıp, kanadıgi donemde fito diye antibiyotikli bı krem var ondan kullanmıştım yanlız onu cok iyi temizlemek lazım emzirmeden önce. Niye yara oldu dersen baslarda her zaman doğru tutturamayabiliyorsun memeyi, gece yarısı uyku arasında, arabada giderken...falan mesela sonra tecrübe arttıkça sorun kalmıyor, cok yara olmasına ragmen ben emzirmeyi hiç bırakmadım, ağlaya ağlaya emzirirdim, hatta dr'a sormuştum bebeğin ağzına kanlı süt gidiyor, sorun olur mü diye iltehap olmadıgı sürece sorun olmaz, onun icin de fito kullanıyoruz zaten demişti...

Ben özelde doğurmuştum canım, banyo havlusu falan istememişlerdi, hatta oda beğenmeye gittiğimizde ihtiyacınız olabilecek seylerin listesi diye hastane çantasında olması gerekenlerin oldugu bı liste vermişlerdi, sen nerede doğuracaksın? Şimdide yine benzer bı çanta hazırladım, hatta efe 4 kilo doğduğu icin benim ona aldığım yeni dogan takımının icine sığmadı, hastanenin kendi verdigi hastane çıkışiyla çıkardık:)

Bana da heyheyler gelmek üzere, ikeadan gecen hafta gardrop aldık efeye, istediğim renk kapak yoktu, bu hafta gelecekti, gelmedi haftaya kaldi, odası Çarşamba pazarına dondü, bütün oyuncaklar ortada ne kadar toparlasakta düzenli olmuyor, oda da oynayacak yer kalmayınca oda salona taşımaya başlıyor ben de çıldırıyorum haliyle:)

Enigmacim, nasil oldun canım? İnşallah basit bı usutmedir, önemli bisey yoktur...

Listene baktım canım, ekleyeceğim bı kac bisey var ama kendi listemin oldugu ajandamı bulamadım bı türlü (efe resim yapmak icin almış, nereye koyduğunu hatirlamiyomus -yani kesin bı sayfası yırtıldı, henüz ortaya çıkaramıyor korkudan paşam:) pudra kullanma derim, pisik kremi isini fazlasıyla görür, bende sebamed kullanmıştım, yine sebamed aldım. Biberonlarını avent aldıysan, süt sagma makinanida avent al derim, biberondan biberona aktar isiyor uğraşmazsın. Ben Efe'de hiç biberon kullanmadım sadece hediye gelen hiç açılmamış 4'lu bı avent setim var ama süt sagma makinam medelaydi, onun icin simdi kullanmak icin medela alacağım ama hangisini alacağım dogum haftamıza göre belli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…