çoğul gebelikte kilo alımı

sevindim canım bebişelr ne kadar içeride dururlarsa o kadar iyi. hastaneye yatırıp takip etmek istemeside güzel. günler azaldıkça heyecanda korkuda çoğalıyor.
tansiyonum iyi şükürler olsun şekerde bu hafta tekrar gitmem gerekiyor bilmiyorum yüksek çıkabilir kaçamaklarm var çünkü :))) ellerim zaten problemliydi benim karpal tünel sendromu var meslek hastalığı işte sürekli tasarım yapmak, yazı yazmaktan olduğunu söylemişti doktorum şimdide en hassas yerden vuruyor işte (( yinede yavaş yavaş herşeyi yapmaya çalışıyorum. annemin makinası bozulmuş o yüzden bana birsürü kumaş getirmiş onları diktim bugün. daha çok işim var ama yavaş yapınca gözümde büyüyor işte.

Cok gecmis olsun canım, ben bilmiyordum rahatsızlığını inşallah daha fazla sıkıntı vermez sana...elinden dikis ısı geliyor demekki ne güzel, neler dikiyosun bakiim? :) benim annem dikis bilir, onun bana çizdiği 36 beden bı kalıp var, sadece onunla can etek dikmeyi biliyorum:)

eskisi gibi vakit bulamıyorum dikiş için sökük, yırtıkları, fermuarları yapsam yetiyor zaten. pikolarımı kendim yaparım işte aman fazlayada gerek yok hazırlar dolu :))) hoşuma giden bir model varsa yapıyorum, şimdi kuzuşlarımın yorganlarına çarşaf dikeceğim işte süslü püslü hemde :))) kundak battaniyelerden diktim işte doğduktan sonra çok lazım oluyor. annemde yapıyorda ona kıyamıyorum getir ben yaparım diyorum babamda kızıyormuş kızıma iş götürme kendin yapsana diye ee herkesin kendi evladı babamda bana kıyamıyor :)))

Canım çok teşekkür ederim sarımsak her gün tüketiyorum limonu da çoğaltıcam
‘Euzü billâhi mineşşeytanirracim’i de her seferinde söyleyeceğim...

Prenslerim...
İnşAllah ikimizde kasımı görürüz benim inancım tam sen de hiç merak etme...
Hayırlısıyla Erdem Emre'nin omzuna elini koyar ikisi bir anda sağlıkla dünyayya gelirler onları bekleyen annelerinden daha meraklı bir Efe'leri var
dirayetli ol iyi düşün Emre de görürsün bak kendini nasıl toparlayacak.
Rahim ağzının ölçümünü bilmiyorum ama doktorun iyi dediyse meraklanma gör bak benim içimden öyle geçiyor sen 35.haftayı da atlatırsın gibime geliyor 33 değil 34 te cepte :O)
Her şey yoluna girer çok şükür bilinçli insanlarız ki senin tecrübelerin bizimkilerde de çok o yüzden Emre'de annesinin dediinden çıkmayacaktır merak etme...

Balım...
Demek dikiş geliyor elinden ne güzel ben lisedeyken odamın perdelerinden bir uzun etek ve boyundan bağlamlı bir bluz dikmiştim kalıp falan yoktu elimde evdeki bir etekten ve bluzdan örnek almıştım.
o zamanlar iple bağlayıp boyama yapmak modaydı bende öyle yapmıştım.
Ama söküklerini falan iyi dikerim elimden gelir yani ama işte başka da bir şey dikemem çok beceri ve sanat isteyen bir iş bence...
Tahmin ediyorum prenseslerine ne ciciller dikeceğini...

Ben...
Arkdaşlar tansiyon sorununu çözemedim...
cumartesi günü 3 te işten çıktım çıkmadan önce tansiyonum 14/9 lardaydı doktorumu önce aramadım dedim ki bir tıp merkezine gideyim öyle arayayım çünkü hala gergindim
Annem ve Babam geldiler beni almaya babamlar bu gün sabah erkenden fransa'ya gittiler gitmeden beşikleri alıp öyle gidelim dediler çünkü oturumları bitiyor bu hafta o yüzden mecburen gittiler
ve oturum evraklarını alır almaz hemen dönücekler bu 2 hafta da sürebilir 2 ay da o yüzden inşAllah kısa sürer çünkü anneme çok haksızlık ettim sinirimden o çok üzgün beni bu halde bıraktığı için...
Neyse...
Hala isimleri olmayan iki meleğime biri kırık beyaz pembe diğeri de kırık beyaz mavi iki büyüyen beşik beğendik aldık.döşşeğini de uyku setini de cibindiriğinide aldık.adetlerimizde anneanneye düşermiş ben pek bilmem böyle şeyleri...
oradan da annemle çıktık alış-veriş de yaptık bebişlerin çorabı,penye yeleği ve havluları eksikti sadece onları da aldım ve bebişlerin battaniyeleri hariç herşeyleri tamam (penye battaniyeleri var)
bana da kocaman battal boy bir pijama takımı aldık beyaz üzerine çiçekli beğenmedim ama napalım bir tane daha alıcam belki de bu kez kırmızı alırım diyorum.
eve dönerken de tıp merkezinde tansiyonumu ölçtürdüm 13/8 çıktı.rahatladım doktorumu aradım.
hiç bir gün önceki 16 ya çıkan tansiyonumdan bahsetmedim çünkü çok çok çok sinirli olduğum için olmuştu yani bir sebebi vardı.
neyse 14-14,5 lardan bahsettim bir dahakine beni hemen ara dedi.Gerekirse yatışını yaparız dedi.tamam dedim.
artık 14 te değil 14,5 ta arıyacağım doktorumu öyle konuştuk tamam dedi.
dün neler yaptım aklınız şaşar.
Erkende güne başıyorum zaten o Allah'ın emri :O)
6:30 da uyanıp eşimle sohbet ettim sonra geri uyumuşum uyandığımda saat 8:30 du.
kahvaltıya kayınvalidemlere gittik evde 3 görümcem vardı onlarla kahvaltı ettik sonra 10 gibi eve döndük eşim şantiyesine gitti ben evi temizlemeye başladım.
süpürdüm sildim bu arada eşim geri geldi.
bebişlerin kıyafetlerini bir iki gündür yıkamıştım iki makine.onları ütülemek için salonun yemek masasına bir pike ve çarşaf örttüm başladım ütülemeye sanırım 2,5-3 saat sürdü...
en çok yoran o kola serilen bezler var ya tülbentler ütüle ütüle bitmiyor...
neyse o bitince bu kez iki görümce eşi ve oğlu geldi birde onlara ikram oturdular gitmediler...
bir ara görümcemin karşı bloktaki evine geçtiler eşimle fırsat bilip evden tüydük marina ya gittik yürüdük yemek yedik.
sonra eve döndük aradılar yeniden geldiler...
yeniden çay faslı ki bu arada 7 aydır ağzıma çay değmedi kokusu biler iğrenç geliyor ki günde 4 demlik falan içerdim...
onlar gidince kışlıkları çıkardım giyilmeyenleri ayırdım.
yazlıkların bir kısmını kaldırdım bu işlemi bu arada bazanın içine tıkarak yaptım yani öyle çok düzgün bir işlem olmadı...

bu akşam kışlıkların ütülenmesi bekliyor beni...
cuma günü de 1 ve 5 arası bebişleri karylaları gelicek gelince bi resmini çeker gösteririm.bu arada aventin elektrikli pompasını da aldım çok şükür o da bitti.
hadtane çantam için tek eksiğim bir kırmızı ya da beyaz pijama/gecelik ,külot ve göğüs ucu kremi...

kızlar sabah sabah kafanızı şişirdim biliyorum ama işte bende başladım ı yazmaya bitmiyor.
bu arada konu balşlığımız olan gebelikte kilo alımı için de bir ölçün söyliyeyim bu sabah tartıldım 107,7 kg mım. yani 17,7 kg almış durumdayım.İnşAllah bir ayım daha var ve 20 kiloyu geçmem diye umut ediyorum.
bu hafta 200 gram vermişim ama geçen hafta da bir haftada 2,5 kg almıştım.
hoş artık kiloyu kim takıyorki derdimiz daha büyük...
beni sabırla dinlediğiniz i.in çok teşekkür ederim...

Ooo ne kadar çok yapmışsın öyle. Ben okurken yoruldum, maşallah sana. Ama artık bu kadar yorma kendini.
Yazma konusuna gelince, lütfen yaz, hatta diğer arkadaşlar da yazsınlar. Hem size iyi gelir anlatmak hem bize tecrübe oluyor. Biz (size göre daha yeni ikiz anne adayları)sizin tecrübelerinizden çok faydalanıyoruz. Ve prenslerim, balım ve senin için dua ediyorum, inşallah zamanında hayırlısıyla doğum yaparsınız. Bizlere de güzel örnekler olursunuz.

Boncuk'cum Yaradan Rabbim seninde bizlerin zamanına gelmeni ama sağlıkla çünkü biz 3 ümüzün maalesef şeker ve tansiyonu var ama olsun canla başla baş etmeye çalışıyoruz.bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
Eminim ki şimdiden tuzuna da hareketlerine de dikkat eiyorsundur. tuzunu kes bu çok önemli tansiyon sorunun olmasa da ödem için ve senin bebişlerin sağlığı için tuz dan kaçın.
aslını istersen beslenbmene çok dikkat et bunu kilo için söylemiyorum şimdi farketmezsin de gebeliğinin ileri aylarında hele hele ciddi ciddi hareketlerini hissettiğinde onların sağlıklı olması için keşke en başından beridir dikkat etseydim diye düşünüyor insan.
yani balığını (sevmesende),ıspanağını,sebzeni meyveni herşeyini dikkatli bir şekilde tüket.ben hata yaptım mide çok bulanıyor diye dışarıdan fast-food çok tükettim.ve gereksiz kilo aldım daha hamileliğimin bile başındayken...
yani bol bol yürü (doktor engelin yoksa).
inanki bu zamanlarını çok arıyacaksın.
ben şu an yataktan tek başıma kalkarken bir milyon uğraşıyorum...
sormak istediğin bir şey de olursa hiç çekinme...

enigmacım çok yorma kendini diyoruz hala aynısın valla işleri yavaş yavaş yapmalısın artık. bende yapıyorum ama arada dinlenerek yaptığım halde bebişler rahatsız oluyor bir dayanıyorlar felaket canım acıyor. annenlerde inşallah daha erken gelebilirlerde sana yardımcı olurlar artık ağırlaştık.
bizimde beşiği babam alıcam dedi bayramdan sonra alalım dedi bakalım şimdilik 1 tane alıcam ben. hem yer yok hemde 5-6 ay aynı yatakta yatırmayı düşünüyorum. makinayla halıları yıkayacağız daha eşim çok çalışıyor evde duramıyorki.
boncuk cum teşekkür ederim canım benimde dualarım hepmizde sağlıkla inşallah bebişlerimizi kucağımıza alacağız. ikiz oluncada çok nazar oluyoruz bir yere çıkmaya gelmiyor. çok şişmişsin, doğum yakın herhalde diyor herkes.

Canım zaten bitirdim işleri kafam rahat artık önümüzdeki hafta salıya kadar da işteyim sonrasında evde olucam Allah'ın izniyle.
göğüs kremi,pijama/gecelik ve bebek battaniyesi dışında her şey tamam.
inşAllah sağlıkla gelirler...

Kızlar merhaba, her cepede son sürat hazırlıklar devam ediyor ne güzel:) bizdede esim dün ikeadan kalan parçaları aldı, yarın teslim ediliyor, cmtesi de kurulacak, böylece Efe'nin odası bı düzene girecek inşallah, cok hevesli heycanli eşyalar alinirken falan tavsan gibi ziplayip duruyo:) hiç sabri kalmadı kuzumun, cok özlemiş kardeşlerini, gecen abimin eşiyle telefonda konuştuk erken dogum isini, sevinçten çığlıklar atıyor yasasın erken dogacaklarmis diye, cocuk olmak ne güzel:)

Ya benim vücudumun her yeri kaşınıyor, boyle tatlı bı kaşıntı olamaz, kollarım, bacaklarım, karnım...ödemden oluyor heralde, Efe'de daha cok ödemim vardı ama hiç kaşıntım olmamisti, 2hafta falan önce dr'uma söyledim, dokuntum olmadıgı ve tansiyonum normal oldugu icin önemsemedi cok, soğuk dusa giriyorum bı yarım saat rahatlıyorum sonra yeniden başlıyor...Sizde de kaşıntı var mı?

Boncukcum, 18. Haftandasin rahim boyunu olcturmey unutma, mutlaka alttan olctur...

efe nin maşallahı var inşallah doğduktan sonrada kıskanmaz kardeşlerini. benim sırtım çok kaşınıyor canım bazende karnım. ılık duş alıyorum hafifliyor eşimde hergün sırtıma kantaronla masaj yapıyor, karnımada sürekli lierac sürüyoruz hafifliyor. özellikle karnımı kaşımamaya çalışıyorum çatlaklar oluşmasın diye. artık vücudumuzda isyan ediyor sanırım. rahim boyu için benim doktorum bişey sölemedi hiç sadece kanamam olduğunda alttan bakmıştı rahim ağzı açılmamış dedi o kadar. bakalım bundan sonra ölçer herhalde.

enigma yanlış anlama belki kendin yapmak zorundasın anlıyorum seni ama kendini sakın yorma ben dikkat etmedim erken doğum yaptım o yüzden çok dikkatli ol. illa yapacaksan da mola vererek yavaş yavaş iş yap lütfen.

Cincik bende merak ediyordum bebişler nasıllar,iyimisiniz?
canım artık dinlenicem zaten bana da ağır geliyor...
şimdilik idare ediyorum işte...

bende karnımda kaşıntı var kantaron+gerçek zeytinyağı karışmı sürüyorum hamileliğimin başından beridir.başka da bir şey kullanmadım.
aventin elektrikli ve pilli süt pompasını da patronumun kızı almış çantalı olan setini yıllar önce (şimdiki fiyatı 460 tl) ama açmamış bile ihtiyacı kalmamış onu da cumartesi günü aldım sağ olsunlar hakikaket
de içindeki mallar kullanılmamış gibi görünüyor.
çok sevindim alıcaktım ama çok iyi oldu benim için.
çantasızını alıcaktım ben 260 tl olanını ekonomi olmuş oldu bir yandanda...

cumartesi günü taburcu oldular bebeklerim 10 günlük oldular canım tşk ederim :) tek başıma bakıyorum çok zorlanıyorum haliyle :S

çok çok dikkat et yorma kendini.

güle güle kullan ben de ameda' nın pompasını kullanıyorum şimdilik memnunum

Bundan sonra ölçmez canım sanmıyorum, 30. Haftadasin artik, rahat ol, benim ki hunilesme ve 1.8 cm'le başladığı için sıkı takipteydi 34e kadar, artık beni bile ölçmeyecek. Bu arada unnado'da lierac 37 lira, ben alicam iki tane, evdeki yarım tüp kaldı çünkü...bide ben dogum sonrasında kullanmıştım doku yenilemesini hızlandırsın diye faydasını da gördüm acikcasi

Karnimdaki kaşıntı gerginlikten oluyor, bende kaşınmaya çalışıyorum çatlak olmasin diye ama bu kol ve bacaklarım beni çıldırtiyo, o kadar güzel kaşınıyor ki anlatamam yani:)

Karnimdaki kaşıntı gerginlikten oluyor, bende kaşınmaya çalışıyorum çatlak olmasin diye ama bu kol ve bacaklarım beni çıldırtiyo, o kadar güzel kaşınıyor ki anlatamam yani:)

Canım iyimisin senin için ve balım için bir de kendim için uzun bir yazı yazmıştım sanırım bir önceki sayfada kaldı beğenirdin yoksa :O)
dün ütülerini falan a bitirdim bebişlerin sen krem ne almıştın meme ucu için aventin kini alayım diyorum.hem silmeden emzirebiliyormuşuz da...

canım bende lieracı gittigidiyordan alıyorum ilk önce eczaneden aldık tanesi 70tlydi. bende son tüpü kullanıyorum 3 tane daha isteyeceğim 3 tanesi 106,90 tl.

Ay enigma sen tam dayakliksin ha, yavrum bı otur artık neler yapmışsın öyle valla Allah koruyo seni, bizde yapıyoruz hazırlıklarımızı ama öyle senin gibi bı günde bitirmiyoruz yani, boyle tingir mingir yap herseyi, nolur ya valla korkuttun beni bu tempo coooook...sen boyle atom karınca gibi gezersen etrafda kimse seni düşünmez, misafir gibi agirlatirlar kendilerini...

Ben lansinoh krem kullanmıştım canım, oda temizlemeden kullanılabiliyor, ilk 2-3 hafta kullanılıyor zaten ondan sonra eger yara olmazsa kreme falan gerek kalmıyor, yara olursa da fito kullanmanı tavsiye ederim. Aventi hiç etrafımdan kullanan olmadı bilemiycem ama kaliteli marka oldugu icin sorun yasamazsın heralde. Bı de emzirmeye başlamadan önce hafif sıkıp süt gelmesini sağlarsan bebek direkt kuru memeyi ağzına almadığı icin yara olma ihtimalide azalır.

İnşallah 35i görürüz canım zaten 34den sonrasına geç premature deniyormuş ve kuvoze girme ihtimali de cok düşüyormuş.

Canım zaten dediğin gibi artık ağırdan alıyorum işimin %90 ı bitti :O)
dün akşam da makinaya bebeklere dolap örtüsü ayarlamıştım (bizim dolaptakileri çıkardım eşim onlar bizden kıymetli mi dedi :O)
onları da hacışakir sabun tozu bebe matikle yıkadım hatta görümcemin yaptırdığı pikeleri falan a attım.onları serdim dün.başka da bir şey yapmadım.
dün işten çıkmadan önce tansiyoonum 14,5/9 du dışarıda atıştırdık eşimle eve dönerken de hastaneye uğrayıp ölçtürdüm tansiyonumu 11/8 bu nasıl bir şeydir anlamadım.
heyecanlanıyorum kendi tansiyonumu ölçerken ondan mı oluyor diğcem ya da acildeki kız ölçmeyi bilmiyor...
dün gece göbek deliğimin etrafı ve alttan biraz ağrım oldu ama şimdi daha iyiyiyim.
perşembe günü doktor görüşmem var hareketlerini say demişti ama ben şimdi sadece uzanınca kızı çok hafif hissediyorum oda sanırım sağ da baş aşşağı duruyor demişti doktor onun için hissediyorum galiba çünkü oğlan çapraz duruyordu...

prenslerim senin yakışıklıların kontrolü ne zaman bana her hafta görüşücez dedi (tansiyondan her halde )...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…