çoğul gebelikte kilo alımı

Günaydın Güzel ikiz Anneler ve Anne adayları :O)
Bu gün güne güzel başladım tartıldım :O) 105,6 kg yani geçen hafta pazartesi günü 106,9 kg dım.demekki ödemim olmuş farkında değilim
ya da suyumu iyi içememişim ki bir de ayıptır söylemesi wc sorunları ile bağlantılıdır belki...
yani yeniden gözden geçirmem gerekirse (sizde sıkıldınız benim kilo cetvellerimden)

1 ay = 0 kg
2 ay = 1,7 kg
3 ay = 3,3 kg
ilk üç ay = toplam da 5 kg

4 ay = 3,5 kg
5 ay = 3,7 kg
6 ay = 1,1 kg
ikinci üç ay = toplam da 8,3 kg

7 ay = ilk 24 günü (bu gün ayın 24 ü) 2,3 kg

Toplam da 105,6 kg almış durumdayım ve bu çok fazla ama başta balık kokmuştu şimdi bebişler için kilo nun önemi azaldı...
ama yine de dikkat etmeye devam :O)

bu arada geçen hafta kızım 1432 gram oğlum 1211 gram dı inşAllah sağlıkla gelirler psikolojik olarak gayet iyiyim ve 8 hafta sonra doğurmak istiyorum inşAllah ve hazırım da o zaman için.
erken doğum olucak gibi bir his yok içimde çok rahatım bir kaç gündür.
dün pikniğe gittik uzandım yedim yürüdüm...
çok yoruldum ama mersin de havalar kötü olmadan bunlar son fırsatlar...

ordaki nickim "yemekci" idi, ama çok oldu girmeyeli :)

Ben hamile bile değilim, hatta henz kilo verme aşamasında oldugum için çalışma bile yok. Ama bir taraftan da kilolu da olsa sağlıklı şekilde hamile kalıp, gebeliğini sürdürenleri takip edip olur da bu kilolarda hamile kalsam nelerle karşılaşırım onları anlamaya çalışıyorum. Yıllardır da ikizlerim olsun çok istedim o nedenle bu foruma bakmadan edemiyorum.

Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi.

inşAllah Canım hayırlısıyla istediğin zamanda istediğin gibi evlatlar sahibi olursun inşAllah...

AAAAA!!! ne alaka kız...
Ama evet 0 Rh + kanım nlamadım ben bir açıklasan ya :O)

enigmacim sen mesajlarinda surekli sut yogurt oeynir yedigini bi kac dilimde olsa ekmekten bahsetmissin ve hic et balik sevmiyorsun. kan grubu 0 olanlar sut ve sut urunlerini bugday urunlerini sindiremezler vucutta sindirilemeyen hersey toksik madde gibi algilanip ya o toksisigin etrafi yag kesecikleriyle orulur yada kaygan jelimsi bi siviyla kaplanir. bu bedeni toksinlerden korumak icin yapilir.
sen hergun fazlasiyla vucudunun sindiremedigi seyleri yiyorsun zaten oda sana kilo yapior. genel bir ihtimalle senin cogu zaman kabizliklarinda oluyordur. hamilelik oncesi bile. yanlismi dusunuyorum. kan grubu 0 olanlar et oburdurlar. siklikla et balik tavuk urunu yemelidirler

Şaşkınım sadece bişey diyemiyorum çok haklsın :O)
amabebişler içinn mecburum süt ürünleri yemeye içmeye onun dışında yoğurt peyniri de severim yani ama genel olarak sebze yiyorum dediğin gibi özellikle her öğün salata yemezsem bir kere doymuyorum yani o kesin.
bir gelenek haline geldi bu.memnunum durumumdan salata konusunda sadece artık tuz atmıyorum tansiyon olmasın diye.
bu öğlen türlü yemeği vardı şirkette ben 2 yemek kaşığı türlü aldım yaninda da 1.5 tabak salata yedim bir dilim de ekmek zaten pilavı hayatımdan çıkaralı çok olmuştu.
ama otçulsamda maalesef onlarda da seçim yapıyorum (çok kötü bir şey oluğunun farkındayım) patlicn kabak tan nefret ederim ama bebişleree vitamin olsun diye yiyorum...
parça et yiyemiyorum kıyma yiyorum tavuk et te yiyemiyorum vitamin olsun diye tavuk göğsünü zorla yiyorum balıkta aynı şekilde hiç sevmem ama Allahtan eşim de benim gibi bir tek o patlicanı da çok sever ve o da 0 rh +

Canım ben hala alamadım bir şeyler çıkıp kendime alıp dönüyorum eve :O)

canım ben şimdilik tamamladım alacaklarımı bugünde sabun tozu alıp elimde bir güzel hepsini yıkadım astım şimdi kurumaktalar :))) minik minik aman ne uğraştım makinaya atmıyayım dedim ilk yıkamada. yarında renkli ultrasona gideceğiz bakalım neler yapıyor benim minişler. sonrada eşyalarını güzelce ütüler çantamızı hazırlarız hayırlısıyla.

canım bende eşimde 0 gurubuyuz etoburuz biraz ama süt ve süt ürünlerinide çok fazla tüketiyoruz. birazda yemek alışkanlıklarına bağlı bence.

tabiki yeme aliskanliginada bagli bir kisi hergun sekerli hamurlu yagli gidalar tuketirse kan grubu ne olursa olsun mutlaka kilo alir. ama genel bir kural var herkes mizacina uygun beslendigi taktirde hem beden daha sihhatli olur hemde uygun kiloda kalir. benim demek istedigim temel kurallar var her kangrubunu buyuk derecede etkileyen besin gruplari var.

bende B grubundanim gecen sene bir ay diyet denedim hergun 1 saat kosutum her ogunde salata ve tok tutmasi icin bir parca tavuk butu yiyordum bir ayda gram veremedim bide ustune 300 gr almistim. sonra bir arkadasimdan duydum kan grubuna gore beslenmeyi. sadece bu sekilde ve biraz sporla 3 ayda 12 kilo verdim. ve ustelikte bazi hastaliklarimin belirtileri azaldi . bu konuda cok arastirdim. ogrendimki banada tavuk eti zaraliymis
hani su gida intoleransi diye bi test varya son zmanlarda cok mesur oldu aslinda o testle neyin size zarar verdigi ortaya cikiyor kisiye ozel.

0 GRUPLARI ICIN sut ve bugday urunleri B GRUPLARI ICIN tavuk ve susam urunleri
A gruplari icin kirmizi et turevleri zarali gida grubunda AB grubu cok detayli
0 GRUPLARI et obur A gruplarida otobur

Son düzenleme:

Balım nasıl özendim kız şimdi sana ayyy biran önce başlamak istiyorum bende :O)
dün bebişlerimin odası yapacağım odaya bir gireyim dedim (girmez olaydım kendi tannsiyonumu kendim yükseltiyorum :O)
bir yüklük gibi ağır dolağ sağa sola kaydıramazsın o derece yani bir de 3 kapılı gardorop var 3 kapılıyı bebişlerin dolabı yapıcam ama önce içini boşaltmam lağzım.onun dışında da iki eski vitrin dolabı ile bir kitaplık var bir de sandığım...
kabus gibi dün girdim bir vitrini bile zor boşalttım vitrin dediğim de eşimin kendi eviydi bekarlık evi ben vitrin falan sevmediğim için eşim evlenirken ki mobilyalarımda sadece iki konsol yaptırmıştım o eskileri de diğer odaya alıp çeyizimdeki fazlalıkları ve 5seneliğimde biriken fazla işleri onlara doldurmuşum.amlayacağın ben dün akşam 1.5 saatte bir vitrini boşaltamadım.
Şeytan diyor ki at hepsini çöpe ama olmuyor işte resmen dün moralim sıfırlandı eşim de dün çok yorgundu adamcağız bir spor salonu yapmaya başladı ve tüm gün şantiye de ayakta o kestirriken giriştim işe hoş vitrinin içindekiler tencere ve fincan falan ama yine de iş.
daha boşalacak bir sürü şey var. o odaya bir çeki düzen vermem lağzım ama spikolojim bozuldu.
Ablam üşütmüş onu çağırmıyorum çünkü bulaşabilir.Annem de yazlığı kapattı geldi mersine yeni ama şimdi evin çöp ev olmuş deyip moralimi bozar diye korkuyrum...
Anlayacağın dün elimi attım ilk kez odaya gerisi gelicek inşAllah.

o iki eski vitrinle kitaplık çöpe gidicek.
içlerindeki eşyalar annemlere gidicek.
sandığım da annemlere gidciek.
gardorop bebişlerin olucak ama yüklük gibi olan dolabı birinin sökmesi lağzım ki sökseler de içindekiler nolcak ayyy çıldırcam o kalıcak sanırım odada...

psikolojim bozuldu bak yine ev 3+1 ama yine de hareket edicek yer yok...

ohh canım bende aynıyım ama benim eşyam çok fazla 2+1 ama odalarım büyük şükür. oturma odasına beşik koyacağım ama düzenlemem lazım belkide bilg masasını çıkaracağım girişim oda gibi oraya çıkartırım diyorum. daha halılarım yıkanacak ama onuda makinayla yıkarız koltukları felan yıkarız hepsi bir arada çıkartırız. ben bir yandan hazırlayayımda gittikçe ağırlaşıyor dahada çok yoruluyorum. geçen bayramda zaten vitrindekileri hep yıkadım dantellerimi felan ondan kurtuldum.
bugünde renkli ultrasonumuz vardı dr herşeyin iyi olduğunu söyledi şükürler olsun. kuzularım aynı benim gibi yatmış uyuyorlar bana çekecekler kesin :))) onalrı gördükçe dahada heyecan basıyor sabırsızlanıyoruz kucağıma alıversem koklasam diyorum. az kaldı şükürler olsun sağlıkla gelsinlerde.

Amin canım çok şükür ki iyisin en güzeli senin sağlıklı olman...
Bende halag göndermedim halıları yıkamaya onlarında aradan çıkması lağzım..
.

Bende başladım o islere, bebislerin olacak odada bı koltuk takımı vardı, aradim Kadıköy Belediye'sini gelip alacaklar bu hafta icinde, ihtiyacı olan bı aileye gidecek, bı ise yarayacak diye de cok seviniyorum. Halıları vermiştim yıkamaya bu hafta onlarda geliyor...Efe'nin mevcut oda takımına bı yatak daha ekleyip bebislere veriyoruz, koltuklar gidince onlar yer değiştirecek, efeyede ikeadan cok güzel bı oda yapıyoruz, artık abi oldugu için bebek odasını kendi isteğiyle verdi kardeslerine cok şükür ikna etmek için uğraşmadık...bebekler için bugün esim ek yatağın siparişini vermiş, 12 Kasım'da gelicekmis daha one almiyorlar diye bi panik aradi, iyi dedim esime ben 16 Kasım'da dogurucam zaten, sorun yok:) Ekim ayindada odaları yerleştirmek, kıyafetleri yikayip utulemek ve ikramliklari hazırlamamış uğraşırız, Kasım'da da yan gelip yatarız inşallah:) cok zevkli yaa, hele 1,5-2 ay önceki korku dolu günleri düşündukce bugünlere sukredip daha cok zevk alıyorum ben yorulmaktan, cok şükür bugünlere geldik:)

ikramlık olarak ne düşünüyorsun canım. bebek şekerleri doğunca hastanedemi, eve gelenleremi yoksa mevlit içinmi alınıyor. benim etrafımdaki hiç kimse bebek şekeri almadı bende haliyle bilmiyorum. bizde çikolata ikram edilir, komposto yapılır onu verirsin felan. mevlütde bakalım nasıl yapacağız çok kış olursa baharda yaparız diyo annem daha iyi olur hem isteyen herkes gelebilir nasip artık bebişlerimizin şansı bol bol olsun inşallah.

inşallah hep rahat geçsin günleriniz. o günleri görmeyi ve bebişleri sağ salim kucağımıza almayı Allah hepimize nasip etsin

Ayyy harikasın bende odayı boşaltmaya başladım dün ama resmen çıldırmıştım şimdi ofiste enine boyuna ölçtüm ofisteki arkadaşım yardım edicek birlikte çözcez innşAllah :O)
benim evde bir gardırop var krem rengi onu beyaza kaplayabilsem onu araştırıyorum şimdi...

kızlar e-bebek.com a prima 4lü fırsat paketi gelmiş çok uyguna geliyor ben hemen sipariş verdim kaçırmayın malum iki bebiş olunca stok yapmak gerekiyor :)))

canım şu yapışkanlı kağıtlar varya dolaplar için aldığımız onlarla kaplamışlar çok güzel olmuştu sende istediğin modelde alıp kaplıyabilirsin. hatta düz kaplayıp üzerine bebek stickerlarından yapıştırırsın

Balımcım ben doğumdan önce baby shower (çocuksuz hayata veda partisi) vericem o bir eğlence şekli birde prenslerimin dediği gini kurabiye işi var onudaa öğrencez yapçaz inşAllah bende bir tarif var aama çok net değil arkadaşım yolladı tarifi kendi yapıp satıyor istanbul da. bana ttarifini mial attı kalıp falan almak lağzım o iş için bir de renkli şeker hamurları.
çoğu kişi yaptırıyor ama bence kendi elimizle yapmamız zevkli olur...
mevlüt zaten sonra olur bu işlerin eğlence kısmı

Balımcim, efedeyken kağıt kaplı üstünde bebek biblolarinin oldugu cukolatalardan da yaptırdım, üzerinde sadece bebek suratının oldugu badem sekerlerindende. Hastaneye daha ziyade esimin ve benim is arkadaslarım ve cok yakın akrabalar gelmişti onlara çikolata ikram ettim, eve gelen arkadaslarada çikolata verdim, eve cumbur comagat, coluklu cocuklu gelen akrabalarada o bademlerden ikram ettim, yani biraz adam ayırmış gibi oldum ama hem daha hesaplı oldu hemde hepsine yetti. Mevlitte kalabalık oluyor baya, orada da o bademlerden ikram ettim yine. Simdi ikizlerde de benzer bisey yapicam.

Bizde de lohusa şerbeti ikram edilir ama ben daha severek içen kimse görmedim, dolayısıyla Efe'de taze limonata yapıp ikram etmiştik, yazdan limon kabuklarını şekerleyip koymuştum derin dondurucuya tıpkı yaz limonatasi gibi olmuştu, yine koydum limon kabuklarini, lohusa serketi yerine limonata ikram edicem, icine naneyle yeşil elma dilimi de koyuyorum, herkes seve seve iciyor:)

Bı de deep frezee'e patatesli, ispanakli, kıymalı ve peynirli 1er kilo yufkadan 4 cesit sigara böreğiyle, oklavadan çekme denir bizde baklava hamuruyla yapılan cevizli, şerbetli bı tatli ondan hazirlayip koyuyorum. o curcunanin icinde ne yapsam derdin yok, nasil yetişsek derdi yok, evde malzeme yok derdi yok, cok rahat oluyor. bı şerbet kaynat tatlı hazır, börekleri de fırına at tuzlu hazır:) haa bı de yine deep frezee'e milfoy hamuru stokluyorum, ondan tatlı bişeylerde tuzlu bişeylerde hazırlamak cok kolay oluyor. Gecen sefer bu sekilde 40ina kadar rahat idare etmiştim...

Tabii Eskişehir'in kisi istanbula benzemez, burada yağmur çamur kıs dediğin okadar bisey. Ben Konya'nın kuru şoguna alisik oldugum için kıs bana hafif geçiyor burada...annen haklı bence de illa kirkinci gunünde yapılacak diye bı kural yok ki, maksat bebislere dua okunsun, bahar sana daha rahat olabilir gercekten...

Benimde tv sehpam akça ağaç kaplı onu beyaza boyatip Efe'nin odasına koyucam oyuncak dolabı olarak, böylece bana yeni tv sehpası alınacak:) eee arada kendime de bı pay çıkarmam lazım di mı ama:)

Efe doğduğunda prima almıştım ona, yumusacik cok güzel diye ama Efe'nin kakası ben sürekli incir yediğim için (cok güzel süt yapıyor) isal gibiydi, tepesine kadar cikiyodu, dolayısıyla beli lastikli diye huggiese geçtik, o hiç sizdirmiyordu, cok rahat etmiştim...dolayısıyla bez, pisik kremi, sampuan...vs stoklama derim şimdiden, senin için kullanışlı olmayabilir, bebislere alerji yapabilir...vs deneyimledikce almak daha doğru oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…