çoğul gebelikte kilo alımı

canım ya ben hep yan yana hayal ediyorum çok komik geldi.doktor ultrasonu sabitleyemiyo gülmekten. biri tekme atıyor ve öbürü zıplıyor hayal gibi. ey Allahım mucizelerin ne sonsuz.

tAtlım hepimiz sağlıcakla jucaklasak ve isteyen ama sahip olamayan öyle çok insan tanıdımki bu sitede Allahım onlarada versin.şimdiden evimize ayrı bir neşe ve huzur geldi.Herkese yaşatsın rabbim.

demek senin kuzularda ranza durumunda maaşallah onlarada:nazar

Günaydın güzel ikiz anneleri ve anne adayları.
Sabah wc ye çıktım sonra da bir şansımı deniyeyim dedim bakalım kaç kilo çıkıcam diye bir tartıldım ki 105,6 çıktım
nasıl sevindim (en son çarşamba günü doktor günü yatılmıştım 106,7 çıkmıtım 90 kilo ile hamile kaldığım için de 16,7 kilo almış durumdaydım)
şimdi ki hesabıma göre de şu an 105,6 ile 15,6 kilogram almış durumda oluyorum yani bu hafta sanırım ödemim vardı ki bir haftada 1,1 kilo verilmez suya biraz
daha yoğunlaşmalıyım şimdilik şişliğim yok gibi ama nolur nolmaz demekki farkında değilim vücudum su topluyor...
ama su işini biraz boşlamışmıyım neyim anlayamadım çünkü eskisi kadar su içmeye hevesli değilim ama bu işler hevesle olmaz ben meleklerim için bol bol su içiyorum son günlerde günde 2-2,5 litre içiyordum yeniden düzene sokup en az 3 litre içmeliyim...

arkadasim senin kan grubun nedir yazdiklarina bakinca bana sen 0 grubu gibi geldin yaniliyormuyum aceba?

slm kızlar dün hastanede yattık çıktık şükür herşey yolunda raporumuzuda aldık hemşirelere bundan sonra doğuma gelirim inşallah dedim. birde annemle prenseslere yeni ciciler aldık ay süper elbiseler var yaa hepsini alalım diye saldırıyorum annemide zor frenledim vallahi. çok yorulmuşuz anneler ve kızları misali oturuyoruz şimdi. bugün bende yeme olayını sapıttım annem varya yanımda yedim durdum :))))

Balimcim hosgeldin, rapor isini kolayca halletmissin anlaşılan cok sevindim canım...valla kiz bebekler için insanı cildirtan seyler var, frenleyebildiysniz kendinizi bravo, ben bile gecen hafta erkek kıyafetinden cok kiz kıyafetlerini elime aldım:) duz beyaz biseye bile bı fiyonk koymuslar cok tatli olmus...eşimde yapalim mı bı kiz diyo bana kıyafetleri gördükçe, karnım olmuş zaten bı dünya, mutluyum ben ogluslarimla ben almiyim canım dedim...simdi efeyle bizim aramızdaki askı bağı gördükçe sanırım bı kızım olsaydı diye aklından geciriyo:) gecen kv'm bizdeyken esim isten geldi, hosgeldin nasilsin derken eğildi tam beni öpucek, nerden çıktı, nasil koştu yetişti daha biz noldugunu anlayamadan efe esimin sol gözüne "herkes kendi annesini öpsün" diye bağırarak bı yumruk attı ki esimin sürati resmen dağıldı yani (adamcagizin suratı aklıma geldi yine yazarken gülme krizine girdim), neyse sonra sıkı sıkı boynuma sarıldı, ben seni herkesten korurum annecim dedi, ne yalan soyliyim zevkten dört kose oldum:)

evet cnm boşverdim artık ama 2 gün çok moralim bozuldu.Hayırlı ve sağlıklı evlatlar olsun cnm tek dileğim bu.inşallah öyle olur

herkes bişeyler yaşıyor kv desi ile.Yaşamayan yok.Cahilliklerinden kaynaklanıyor bizimkilerin.Ben nekadar hassas bir dönemdeyim ama bizimki bana laf sokmaya bayılır.Neyse geçti artık.Benim yerimde başkası olsa bu zamana kadar yaşananlardan dolayı yüzlerine bakmaz.Ama ben çok çabuk affediyorum.Bazen kızıyorum kendime.Anlatsam destan olur.8 senelik evliliğimde hergünü ayrı olay gibi yani.

Hayırlı ve sağlıklı evlatlar olsun inşallah.Gerisi boş.

merhaba kızlar..ben 16 haftalık hamileyim ikizlerim olcak Allah kısmet ederse...ilk 3 ay sadece 1.5 kilo aldım ama sonrasındaki 13 günde 3 kilo birden aldım.iştahımda değişiklik yok yani çok yedim de ondan oldu diyemiyorum galiba çoğul gebeliklerde normal oluyo bu kilo alımı.

ay canım senin efede az değilmiş valla ikizler olunca neler yapacak kimbilir aman çok dikkatli olmalısın ansızın bebişlerede öyle vurmasın sakın allah korusun. kv dem bana örmemizi, almamızı istediğin bişey varmı diye ağız ucuyla soruyor olmuşum kocaman daha yeni aklı başına gelmiş :))) ne isterseniz onu alın ben şunu bunu alın diyemem dedim ne diyeyim aldım birçok şeyini kuzularımın. annemlerde sağolsun herşey alıyorlar yeter. komşu teyzeler bile neler göndermiş annemden eşimde diyorki anneme "kaldır anne yoksa kızlardan önce annesi giyinecek baksana nasıl içi gitti elbiselere diye" gülmekten öldüm vallahi.

sen yinede dikkat et canım yediklerini ayarlamaya çalış fazla tatlıdan tuzlulardan uzak dur ikiz gebelik zorlu süreç her gün dahada değişiyor insan. benim şimdi haftam haftamı tutmuyor azıcık markete gittik geldik öyle yorulmuşum ki.

doğru söylüyosun canım.doktorum da aynı şeyi söyledi dikkat etmek lazım tabi...benim de bi günüm bi günümü tutmuyo sırt ağrım çok ayakta duramıyorum şimdiden 2 ay sorasını düşünemiyorum :):):)

Merhaba bu arada eskiden takıldığım bir zayıflama forumu vardı uuzn bir aradan sonra tekrar gireyim durumlar nedir dedim. Hep de takip ettiğim bikaç isim ne alemdeler acaba diye bakınırken, birdeeeen aslında onlardan brinin sen oldugunu farkettim çok şaşırdım ve nedense eski bir dostu görmüş gibi de sevindim. Belki de şimdi seni fiziken de tanıyor olduğum içindir :) Hakikaten süper zayıflamıştınn :)

benim efem tam efe gercekten, hiç az degil valla bı de uslu görünüp halledenlerden, en tehlikeli model:)
Ben de su aralar internetten sürekli zaten bu kardes sendromlarını okuyorum, mutlaka bi kıskançlık yasayacak ama ne kadar hafif atlatirsak okadar iyi diye tiyolar topluyorum sürekli, annemde ben ikizlere bakarım sen efeyle ilgilen yeter diyor ama ne kadar mümkün bilmiyorum tabii, bı de bu benim yatış olayı onu cok etkiledi, ilk uç ay baya bı curcuna olacak galiba bizim evde...
Allah ağız tadiyla giydirmeyi, bakmayı nasip etsin hepimize inşallah, öyleydi böyleydi derken günler yaklaştı balım yaaa:) cok şükür kıyafet, biberon...vs aldığımız günlere geldik, bı de saglikla kavuşsak inşallah...

inşallah canım allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. günler yaklaştıkça inşallah erken gelmezler diye dualar eder olduk. gün geçtikçe daha çok yoruluyorum azıcık markete gittik mahvoldum. çantamı hazırlayacam artık kıyafetleri yıkayıp ütüleyeyim tamamdır.
benim yeğenim çok kıskanmıştı kardeşini usulca vurup kaçıyordu vurma diye kızıncada ağlıyordu. anlatıyoruz o bebek diye ama feryat figan ortalığı yıkıyordu şimdi hala kardeşini sevelim istemiyor. küçükte o kadar mazlum ki maşallah kendi kendine oynar susadı acıktı gider mutfağa bulur bişeyler bakarız ya ekmek almış kemirir ya bisküvi felan abisi yüzünden napsın bakan yok ben kendi işimi kendim görürüm hesabı yapıyor. inşallah senin ikizlerde uslu olurda fazla zahmet çekmezsin.

Ayyy çok başka senin durum seni koruyor ha ne güzel bir şey bu.
Biz daha ilk bebişleri görüzez inşAllah bizimkiler de anneciğim deyip boynumuza sarılıp bizi korumak isterler...
Amin Yaradan Rabbim :O)
Ben de cumartesi günü gittim ilk alış verişime ne mi aldım heyecandan bişey alamadım kendime batik ten bir elbise ve bebişlerin eşyalarını koymak için deri bir çanta aldım adı bana bebişlere eşya alıcaktım ama nerde yine kenndime bişeyler alıp çıktım :O)

Canım ben hala alamadım bir şeyler çıkıp kendime alıp dönüyorum eve :O)

KAç kilosun nasıl gebe kaldın bunlar da etken canım benim bu ara da hoş geldin inşAllah sağlıkla bebişleriini getirirsin dünyaya...
ilk üç ay kilo alınmıyormuş normalde ama ben de ilk 3 ayda 5 kilo almıştım ve doktorum da kızmıştı.
sonraki üç ayda da 8,5 kilo ya yakın aldım yani çok almışım ilk 4-5 ay onun için dikkatli olmaalısın kilo dan ziyade tansiyon şeker sorunları da çıkabilir...
onun i.in ipleri eline al ben hata yaptım sen yapma bak 30 haftamdayım 15,6 kilo almış durumdayım aslında toplamda alınması gerek bu kadar kilonun...
bol su içmelisin günden en az 3 litre,cevizini yumurtanı etini balığını eksik etme meyveni ye ekmek tatlı tuzlu şeyelrde uzak dur normal kilo alırsın bir de doktorun sakınca görmüyorsa bol bol yürü önümüz kış yağmur kar başlarsa evde tıkılı kalcaksın...

Merhaba nursaycım demek ki ortak yönlerimiz var mış oradaki nickin de nursay22 miydi benim nickim hep enigma dır da :O)
demek zayıflama sürecimi biliyorsun çok sevindim seninle karşılaştığıma tanıdık gibi sanki eski günlerden biri...
bana hatırlatman ne güzel oldu o 33 kiloyu verirken hiç kolay olmadı şimdi ikiz gebeliğimde 15,6 kilo almış biri olarak işte o geri dönüşümleri hatrlıyorum ve teşekkür ederim sana ki ; bana hatırlattın ne kilolar verdim ben bebeklerim için aldığım kiloların hiç bir önemi yok...
tekrar çok teşekkür ederim...
bu arada ikiz gebemisin, ikiz anne misin yoksa takip edenmisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…