Allahım kimseyi evladiyla sinamasin, sende zor günler geçirmissin canım yaa, insan herseye katlanıyor yeterki onlara bisey olmasın, her dogum ayrı bı hikaye...canım benim babam böbrek hastasiydi, yavaş yavaş iflas etti böbrekleri son 10 yılını diyalizde geçirdi, o zamanlar sebebini bilememişler şimdiki gibi testler filmler falan yokmuş, nefrit (böbrek iltehabi) deyip gecmisler, sonra ben 2007de durup dururken tas düşürdüm, daha once sorsan böbreğim nerde bilmezdim, tas düştü ama idrar yollarında asiri genisleme var nedeni ne diye arastirimaya başlandı, ortaya ciktiki sol tarafımda 2 böbrek var, normal bı yapıya sahip değiller, kanallar idrar kesesine yanlış yerden bağlanıyor dolayısıyla da tam idrar hiç boşalmıyor, idrar kesesinden böbreklere tekrara idrar çıkıyor, tamamen doğuştan anatomik bozukluk yani...zorlu bı ameliyatla düzeltildi, dr'umuzun anlattigi idrar kesesini paramparça edip yeniden yaptıkları, bu arada tabiibende zaman icinde bobrekte doku kaybı başlamış falan, sürekli kontrol altındayım is büyümesin diyalizler falan uğraşmayalım sonrasında diye...sonra 2008de ben hamile kaldım, dr'lar bu böbrek ısinin genetik olduğunu söyledikleri için her ultrasonda dr'um bebeğin böbreklerine ayrıca bakıyor, bisey yok derken 16. Haftada böbrekleri şişmeye başladı Efe'nin, hemen detaylı ultrasona gittik sag tarafında 2 böbrek var, böbreklerden birinin kanalı da tamamen tıkalı... 26. Haftaya kadar anne karninda mudehaleye gerek varmı yokmu diye bakıldı, cok şükür gerek kalmadı ama doğumdan sonra ameliyat olması şart dendi, doguma kadar her ay çapaya gittik orada derslerde vaka olduk ogrencilere:) efe doğduktan sonra çekilen filmler ameliyatın uzun süreceğini gösterdi, verilecek narkoza dayanabilmesi için 10 kilo olması gerekiyor denildi, Allah'tan 4 kilo doğmuştu zaten, 4. Ayda 9 kilo oldu sadece anne sütuyle, böbreklerde iyce şişmişti bu 4 ayda yeterli deyip ameliyata aldılar...benzer acıları bende çektiğim için ameliyat sonrası her aglamasinda, cis yapısındaki suratını gördüğümde mahvolurdum...cok şükür gecti o günler, simdi iyi, her sene rutin kontrolumuz yapılıyor ikimizdede sorun yok:) ikizlerinin böbreklerine de her ultrasonda ayrıntılı bakıyor dr'umuz saolsun bisey çıkmadı bu haftaya kadar:)