çoğul gebelikte kilo alımı

Allah razı olsun. inşallah hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getiririz.
ikiz hamilelikte 7. ayda rahim 9. ayda ulaşılan büyüklüğe ulaşıyormuş.
eşiminde önceki çalıştığı yerde ikiz hamile bir bayan varmış.
her gördüğünde sen daha doğurmadın mı :) ? diye sorarmış.
Allah bütün hamilelere kolaylıklar versin.

Ah canım benim merak etme milletin karnı henüz yokken seninki çıkmaya başlıyor yani bence 3 ayın sonuna doğru çıkıveriyor karın çok iyi yapıyorsun abur cubur yemiyerek keşke ben de o hatayı yapmasaydım ama artık geçti en azında bilinçli hamile olman çok güzel sakın abur cubur gereksiz şeyler yeme bebişlerin için sağlıklı güzel şeyler tüket havalar iyiyken bol bol yürü...
kilo alımı herkeste farklı oluyor ben üçüncü ayımda başlamıştım almaya ama ben abur cubur yedim bende kilo alman değil önemli olan bebişlerin kilo alsın başka da dert olmaz :O)

doğru söylüyorsun bebişler sağlıklı olsun aldığım kilolar önemli değil.
yoğurt tüketiyorum (kendim yapıyorum ) en çok.
sabahları bal şerbeti içiyorum. ( peygamber efendimizin sünneti seniyesi olduğu için )
birde bal kan yaparmış. bu dönemde taze kana ihtiyacımız var.
salataya bayılıyorum. öğün olarak en çok şuan çorba içiyorum. meyve tüketiyorum.

Eee daha ne olsun, süper:) aynen devam...

Ay ne güzel olur canım ya keske normal doğsalar...o hissi bı daha yasamak istiyorum bende:)

Cok iyi dusunmussun liste isini, atlamadan sorarsın herseyi, senin iki kontrol arası cok açılmış zaten, bundan sonra iki haftaya düşer seninki de heralde...

inşAllah 15 günde bir çağırır artık eşimde piskopatmısın adam bir soun görse zaten seni sık sık çağırır her şey yolundaki ayda bir görüyor diyordu ama artık 7 ayı da bitirecez az kaldı o yüzden artık bence de 15 günde bir çağırır...

merhaba kızlar,sizleri takip etmeye yeni başladım.kısmetse bende ikiz annesi olucam.tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.Allahın izni ile tek yumurta ikizlerim olucak.kızlar bulantılarmın çok olduğu dönemde bile benim iştahım kapanmadı.hem çıkardım hemde yemeye devam ettim.bunda çevremin baskısı çok oldu.ben minyon biriyim ve ikiz olacağını duyduklarında ayy sen nasıl taşıyacaksın.zayıf kalırlar bak ye gibi sözlerle beni çıldırttılar.ben 47 kilo ile tedaviye başladım.3 kilo aldım.şu an 50 kiloyum ve 10+3 günlük hamileyim.11.haftadayım çokmu kilo almışım.
doktoruma geçen cuma günü sordum.hatta diyetisyene gitmek istediğimi söyledim.kullandığım hormon ilaçlarının etkisi olduğunu,şu an kullandığım jelinde vücuda hormon verdiğini,tabiki alacağımı tek gebeliklere göre daha fazla kilo alacağımı söyledi.riskli bir gebelik geçiriyorum ve başlarda yatmak zorunda kaldım.hareketsizlikte etkiledi tabiki.şimdi sizlerin yazdıklarına gözatınca doktorumun rahatlığına şaşırdım.
eşime ben piknik tüpü gibi oldum diyorum.kalçam büyüdü

kızlar ben normalde ekmek yemesem doyduğumu anlamam ama saat 6 dan sonra bişey yiyemem.çok dengeli beslenmiyorum galiba.öyle hergün balıktı sebzeydi yemiyorum.sizler gün içerisinde neler yiyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun canım bebislerin, saglikla kavuş inşallah...yemek konusuna girmeden bisey soyliycem benden sana nacizane tavsiye su saatten sonra cevrene kulaklarını tamamen kapa, yemek konusunda da diğer konularda da, dr'unun söyledikleri, ikiz hakkında tecrübesi olanların söyledikleri ve hislerin dısında kimseye kulak asma, bunu daha önce tek bebek doğurmuş biri olarak söylüyorum, tekille ikiz gebelik farkli yaşanıyor... Sen o bebekleri tasirsinda, beslersinde hiç sinirlerini bozma bosuna, güzel allahım öyle güzel denk getiriyor ki herseyi, sende yaşayıp göreceksin inşallah, sadece rutin dışındaki gelişmelere enfeksiyona, kanamaya...vs ektra dikkat et yeter. Bu arada İlk hamile kaldığım zaman benzer seyleri bende duymuştum hatta sivri zekanın teki biri düşse bari nasil bakican sen 3 cocuğa demişti banada dediğine pişman etmiştim, zevzek şey, sinirlendim bak gene...

neyse gelelim yemek meselesine; senin aldığın kilo bencede yediğinden ziyade kullandığın ilaç ve istirahatten olmuştur ama en kisa sürede hamilelik için ayrı bir düzen kursan da iyi olur... Hiç bir besin grubunu abartmadan düzenli alman önemli; bende seker çıktığı için suan durumum farkli ama genede hergun yumurta, süt, ceviz mutlaka yiyorum, haftada 4-5 gün et yada etli yemek yiyorum, beyaz ekmek yerine tahilli ekmek yiyorum, pilav, makarna, patates, hamur ısı hiç yemiyorum, meyve suyu, tatlı zaten yiyip içmiyorum onun yerine ara ogun olarak bol meyve yiyodum şekerden dolayıda oda yok denecek kadar az suanda, sürekli yatmak zorunda oldugum için kabizligi önlemek için hergun bir öğünüm mutlaka zeytinyağlı sebze yemegi oluyor, gazli icecek, çay, kahve hiç yok bı de bol bol su iciyorum...

Ne güzel kızlar sizleri burda görmek beniçok sevindirdi. Bende sizler gibi ikiz bebek bekliyorum. 24. haftam ve ikiside kız inşallah. Kilo olayına gelince şu ana kadar toplamda 10 kilo aldım. Çok dert etmiyorum ama son üç ayda daha ne kadar kilo alırım bilmiyorum. Bu aralar karnımda çatlaklar başladı ve kaşıntıdan ölecem.sırt ağrılarım çok çalışıyor olmam sırt ağrılarımı dayanılmaz bir hale getiriyor.benimde doğumum 20 aralık ve sonrası bende yeni yılı beklerler mi acaba diyorum ama ne zaman yazılmışsa kaderimize o zaman doğarlar . sık sık görüşürüz arkadaşlar.

evet kilo almışsın şidmiden hamurişi, tatlılar, pirinci ve tuzu kesmeye başlamalısın. kestiğim halde benim şekerim yüksek çıktı doğuma kadar diyetle geçirmek zorundayım. çatlaklar içinde fazla kaşımamaya çalış kaşıdıkça açılır derin. benim doktorum lierac diye bir krem önermişti sürekli ondan sürüyorum birde vaseline kakao kremini. daha yeni yeni başladı ama kaşıntım olmuyor öyle. birde bu lierac çatlakları birazda olsa onarıyor pahalı ama değer bence. eczanede pahalı ben netten buldum daha uyguna. sırt ağrılarımıda kantaron yağı ile masaj yaptırıyorum eşime hafifletiyor. rabbim hepimize sabırlar versin bebişlerimizde zamanında gelsin inşallah.

herkese merhabalarr kızlar bizim doğum tarihimiz belli oldu 22 eylülde yani 37 haftalık olduklarında geliyor benim prenseslerim, moralinizi bozmak istemem ama agrılarım çok o yüzden biraz öne aldık tarihimizi normalde 38 haftayı bekleyecektik , su an ultrasonda görülen kiloları da masallah ıyı oldugundan doktorum da kurtaralım seni dedi.. Maya 3 kilo Mira'da 2.900 görülüyor su an insallah kuvöze filan girmezler , ben inanılmaz rahat bir hamilelik gecirdim ama 34 haftaya kadar hatta herkes ayy ikiz ne zordur dediklerinde ben hiç bir zorlugu yok diyordum taa ki 34. haftaya bi girdik kasıklarımda sancı , gece uyku imkansız ennnnn canımı acıtanda pelvik agrısı oldu su an iki kişi koluma girmezse yürüyemiyorum bile .. sakın moralinizi bozmayın benim erken baslamış agrılarım umarım hiçççç sorunsuz gecirirsiniz kalan zamanınızı .. epidural ile sezeryan olacak benim dogumum , inşallah dogumu da anlatırım haftaya

Canım allah kurtarsın seni ve prenseslerini. benimde en büyük korkum ağrılarımın olması yürüyememem felan. prenseslerin kiloları iyi görünüyor inşallah sorunsuz atlatırsınız. daha uykusuz günler bizleri bekliyor demekki. yeterki sağsalim kucağımıza alalımda herşeye katlanırız annelik kolaymı değilmi.

Canım hoşgeldin aramıza bir kere bana denk geldin ya işte duydukça sıkılacaksın bennden benim damar kısmım kilo konusu...
Caınım haftanın iki günü et iki günü balık iki günü tavuk ye her gün de sebze yemeği ye her gün yumurtanı sütünü yoğurdunu ye ihmale gelmez.
bundan sonra mercan ın hayatı bitti ikizlerin dönemi başladı önünde ki 6-7 ay onlar için besleneceksin hayatımda tavuk ve balık yemeyen evime sokmayan biriyim şimdi balık yağı kullandığım halde yemek zorundayım.onların gelliişimi bizim keyfimize bağlı değil.
ekmek te bir dilim ye her öğün abartmadıktan sonra nolucak ki ama benim gibi 7 ayını bitirmeden 17 kilo almak istemiyorsan şimdiden önlemini al ve mutlaka sağlıklı şeyler ye ben abur cubur çok yedim gebeliğimin ilk 5 ayı ve ilk 5 ayda boşu boşuna dünya kilo aldım yazık bu vücuda...
yani bende sadece tavsiye dikkat et ve 3 kilo almışsan da o doktorun dediği gibi ilaçların etkisi ile de olabilir yemene dikkat ett yeerli...

hoşgeldin canım kızların sağlıkla doğarlar inşAllah...
sırt ağrıların için dikkatli ol artık kocaman oluyoruz ve çok dikkat etmemiz gerekli bol bol dinlen burda konuşacağımız bir sürü şey olucak tekrar hoşgeldin...

Balım ben kantaron la hakiki zeytinyağını (görümcemin zeytinliğindeen) karıştırdım gebeliğimin başından beridir onu sürüyorum yağ olarak memnunum her banyodan sonra sürüyorum...
çatlak yok henüz ama benim zaten eskiden çatlak var önceden 120 kilo olunca insan :O)

PAni cim Yaradan Rabbim seni de melek prensesilerini de bir anda kurtarsın canım sen 37 haftayı bitirdiğinde doğurucaksin yani 38 sayılır çok dert etme daha cumartesiye çok var inşAllah bizlerde senin günleri görürüz kiloları da harika bu arada darısı bize inşAllah...

Son düzenleme:
Evet kızlar sıra bana geldi bu gün sabah doktordaydık :O)

resmen fırçamı yedim geldim :O)
bir ayda 3,5 kilo almış görünüyorum aslında o kilo 15 günde alındı ama doktor bilmiyor :O)
o kısmı geçiyorum ama artık sinirlenmiyorum çünkü adam haklı çok fazla almışım :O)

bebişlerin durumu iyi bu güne kadar kızım oğlumdan hep biraz minik ti şimdi kızım akşın yapmış ve kızım 1432 gram oğlum 1211 gram doktor da şaşırdı ve ikisinin de gayet sağlıklı olduğunu söyledi inşAllah hep böyle gider gelişimleri...
ikiside 37-38 cm cıvarlarında kızım hala aşağıda ve doktor kasıktan korkma kocaman bebek nerde olucak mutlaka kasığına da kaburganda olucak dedi gülüştük.ben endişelerimi söyledim her şeye bir cevap zaten neyse gayet keyifliydi...
bu arada her şey yolunda dedi kilo dışında tansiyonum da 13/8 çıktı oda idare eder ve erken doğum için hiç bir belirti yok ama yine de biz ciğer geliştirici iğnelerimizi olalım dedi.ikisini bu gün oldum ikisini de haftaya olucam.
bundan sonra iki hafta da bir görüşücez dedi iki hafta sonra çarşamba sabah 8 45 te görüşücez.doğum iznini de şimdilik herşey yolunda gerek yok ayrılmana iki hafta sonra konuşuruz dedi.

yni her şey yolunda sayılır hayırlısıyla inşAllah...

enigmacım bebişlerinin sağlıklı olmasına çok sevindim. boşver kiloyu bebişler sağlıklı olsunlarda. kızının maşallahı var gününden önde gidiyor sanırım aman öyle olsunlar. ciğer geliştiriciyede sevindim inşallah benim doktorumda verir. yavaş yavaş çantamızı hazırlıyoruz biz birkaç parça eşyası kaldı, oto koltuklarınıda alacağım ondan sonra kuzucukları beklemeye başlıyacağız.

Balım prenslerim yok iki gündür inşAllah herşey yolundadır...
Merak ettim şimdi...

hemen kötüye yormayalım canım nete girememiştir. inşallah bişey olmamıştır tabiiki birde oğlu var onun işi çok zor. ben gibi herşeyinede kendisi koşturuyor galiba. bende yarın yine doktora gideceğim raporum bitiyor sanırım yine yatış yine serum ve sabah kadar ağrı kontrolü yapacaklar artık kaç gün yatarım bilmiyorum. dünde prenseslerimin oto koltuklarını ve hastane çıkışlarını aldık eşyaları bir yandan hazırlayacam ne olur ne olmaz diye hayırlısı olsun artk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…