çoğul gebelikte kilo alımı

Ayyyy hayırlı uğurlu olsun ne güzel almışsın bir çok şeyi darısı bana :O)
şekerin nasıl gidiyor bu son günlerde raporunu al evde dinlen sen çok yorma kendini inşAllah herşeyin yolundadır.
benim bir arkadaşım var onda kanguru,bebek bez taşıma çantası ve ana kucağı takımı var 3 lü.onu bebişi küçük doğdu
tek bebek olduğu halde 2,5 kilo gibi doğdu bu tarz şeyleri pek kullanmadı o da sana vereyim kullan dedi bebişi 7 ayında daha.
bende olur dedim bir 3 lü takım da ben alırım olmazsa diyorum...

oh oh maşallah cnaım valla etrafındaki kişiler düşünceli işte çok sevindim. bir takımda sen alırsın olur biter. biz arabayla çıkıyoruz genelde o yüzden oto koltuğu aldım. benim etrafımdakiler evime ne alsam kıskanıyorlar nedense ben ne kıskanç değilsem onlarda o kadar kıskançlar. kendi annemler şunu biz alıcaz felan diyorlarda eşimin ailesinden ses seda yok maalesef arayıp hatrımızı sormuyorlar ne bekliyeyimki onlardan. gerçi düğünümüzde almayan şimdi alırmı hiç. ben evde yatıyorum birde gelip gitmiyorsunuz diye sitem ediyorlarmış utanmadan siz bi dolaşın bakalım bazen nasıl kızıyorum ama insanları değiştiremeyiz ki.

Balım ben dün kayınvalidemlerdeydim hatırlarsan 8 görümcem ve 80 yaşında tonton bir akayınvalidem var. kayın validem çok sever beni zaten alzamır olduğu için tüm gün uyuyor şirin ton ton yaşlı biri...
Ama 8 görümce inasanın sorunu olmasa bile korkutucu bir rakam her kafadan bir ses çıkıyor herkes bir şey söylüyoor.
dün bir görümcem isim konusunda kendince takıntı yapmış kıza alara oğlana umut diye bu arada bu isimleri bir kaç ay önce ben seçip sevmiştim ama eşim istemedi zaten bende beğenmiyorum artık bir anlık alara zevkiydi vazgeçtim.umut eşimin ismi çok seviyorum ama eşim istemiyor birinci lui ikinci lui üçüncü lui gibi diye istemiyor.
neyse dün görümcem alara ile umut nasıl diye sürekli sürekli baskı yapıyor sonunda dayanamdım aklımda da kız için bade,beyza zehra var üçünden biri belki de ikisi olucak.oğlum içinse aklımda belli bir şey yok ama şöyle mert,cem,berk ne bilim kısa öz isimler olabilir yani birde modern olsun istiyorum öyle ali veli ramazan hasan tarzı şeyler istemiyorum.neyse yok dedi sen bu isimleri koy bende ne istersen alayım dedi.sinirlendim birde pazarlık yapıyor benimle.benim 8 görümcemin 6 sı bekar ama onlara sorsan dünya şeyi biliyorlar çocuk yetiştirmekte de aile içi işlerde de.
yani bir yandan keşke seninkiler gibi uzak dursalar daha mı iyi diyorum.
dün doktorda bana ciğer geliştirici iğne yapıldığında en küçük görümcem de vardı en küçüğü 42 yaşlarında ve eskiden kilolu olduğum için popomdaki çatlaklardan dolayı utandım çıkmasını isteseydim keşke ama isteyemedim.
anlayacağın kimse girmese hayatımıza her şey yoluna girer.

maddi olarak sıkıntım yok onun için de aççıkçası sindire sindire almak istiyorum herşeyi sen ne güzel başlamışsın içine sine sine alıyorsun ben biraz geç kaldım tabii.ve görümcelerimin her biri kendince ben şunu yapçam alcam havasında bir görümcem var o evli ve bebeklerin odasını yapacağını söyledi açıkçası içime sinmiyor tüm odayı birinin yapması günah o kişiye de normalde anneanneye düşmezmiydi beşik yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. hoş annem de vefasızın teki ama yapçak bir şey yok.
bende bu hafta sonu bakıcam biraz ay çok dert yandım sıkmadım inşlAllah...

Kızlar merhaba, ben de bebislerde iyiyiz cok şükür, merak edicek bisey yok:) annem yoktu iki gündür, kv gelmişti, eesi o gelincede oglum benim tepemden inmiyor, dolayısıyla bir türlü fırsat bulupta giremedim nete. Oglum mecbur olmadıgı sürece babaanneyle pek iletisime gecmiyo niyeyse, elektrik alamıyor galiba:) bugün annem geldi tekrar da cok şükür hepimiz rahatladık, kv'yi kapıdan ugurlayisimizi görmeniz lazımdı, öğretsem bu kadar lafı bir araya getirip söyletemezdim yani:) ilk doğumumda cok üzmüştü kv'm beni simdi onun acısını çıkarmak ister gibi pek bı sirinlik muskasi kıvamında ama toruna sökmüyor malesef döktüğü diller.

Balimcim, sen tatlı canını simdi hic üzme (gerçi üzülmekten cok sınır oluyor insan gördüğü muameleye, cok iyi anlıyorum seni) neyse iste o bebekler bı doğsun, bı dillensinler senin hayatta soyleyemeyecegin seyleri çatır çatır suratlarına söylüyorlar, sen bile şaşıracaksın, son gülen iyi güler demişler...rapor isinde de şimdiden kolay gelsin canım aman cok ayakta kalmamaya bak yine de...

Enigmacim, kuzulara da, onlara iyi bakan annelerine de maşallah, bı de 1 kiloyu gecmis mıdır diyodun, 41 kere maşallah:) sen 30'u bitirince izne ayrilcaksin ozaman doğru mü?

Bu arada sonunda sekeri 120'nin altına düşürmeyi başardım:) ne yemek olursa olsun (pirinç...vs hariç tabi) 4 kasik yiyorum, 2 dilim uno tahilli ekmek, 1 domates, 2 bardak su hepsi bu kadar, seker olcumu her seferinde 110-120 arası çıkıyor:) tabii bu arada ben açlıktan oluyorum, 2 saat gecsinde bişeyler yiyim diye gözüm sürekli saatte, 1-2 haftaya bünyem alışirmis bu yemek düzenine ama ben kedi gibi sürekli buzdolabı onundeyim, kapağını açıp açıp kapatıyorum :)

Bende efeye ikeadan yeni bı oda yapıp, bebislere Efe'nin eskisini vermeye karar verdim...4 ay kadar heralde beni tek oda takımı idare eder, ondan sonra ek bı yatak ve sifonyer alıp bitiricem...benim asıl evde yeniden düzenlemeler yapmam lazım, odanın biri tamamen boşalmalı ama ordan çıkanlar napilmali, bu aralar sürekli bununla mesgulum bende...hiç alışık değilim birine sunu yap bunu yap demeye ya da esim gelsinde bişeyleri indirsin kaldırsın diye aksamı beklemeye, en basit is bile uzadıkça uzuyo,offf of.

selam kızlar
benimde k.validem kız bebek olmasını çok istiyordu.Banada bu zamana kadar çok ettiler.
cinsiyetlerini öğrendiğim zaman haber vermek için aradım.Dedim anne 2 side erkekmiş diye
bana tüh tüh gerçektenmi yalan demi doğruyu söyle falan dedi.Kapatırken de tüh tüh diye kapattı teli
nasıl cnm sıkıldı nasıl moralim bozuldu anlatamam.Niye böyle bu k.valideler bilmem.Onunda iki oğlu var kızı yok
bende eşime dedim madem çok biliyordu annen kız doğursaymıştı diye.Çok sinir oldum.

cnm tekrar çok çok geçmiş olsun.Gerçekten çok zor günler geçirmişsin sende.Çok şükür ki herşey yolunda gitmiş.Allah dermanı olmayan dert vermesin önemli olan o.

enigmacım bi kaç gündür iştahım da açıldı.Yemekten önce 1 bardak su içiyorum daha az yemek için.Ama doymuyorum sanki.Ben ilk hamileliğimde 7. ayıma kadar 14 kilo almıştım.son 2 ayda da 8 kilo daha aldım.Sonradan iştah inanılmaz çok açılıyor.İnsan taktıkça daha çok alıyor.Birde benim kabızlık sorunum var.Dr da dedi metabolizman çalışmıyor diye.İlaç verdi o bile fayda etmedi doğru düzgün.Cinsiyet konusunda da k.valide biraz cnmı sıktı o yüzden bu kadar takıntı yaptım.Evet kızım olmasını çok isterdim ama allahın dediği oluyor sonuçta benim elimde olan bişey değil.Şuan onu atlatmış durumdayım.Ama 2 gün psikolojim inanılmaz bozuldu.Şuan tek dileğim sağlıklı ve hayırlı evlat olmaları...Allah bana ve buradaki tüm annelere sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

enigmacım bi kaç gündür iştahım da açıldı.Yemekten önce 1 bardak su içiyorum daha az yemek için.Ama doymuyorum sanki.Ben ilk hamileliğimde 7. ayıma kadar 14 kilo almıştım.son 2 ayda da 8 kilo daha aldım.Sonradan iştah inanılmaz çok açılıyor.İnsan taktıkça daha çok alıyor.Birde benim kabızlık sorunum var.Dr da dedi metabolizman çalışmıyor diye.İlaç verdi o bile fayda etmedi doğru düzgün.Cinsiyet konusunda da k.valide biraz cnmı sıktı o yüzden bu kadar takıntı yaptım.Evet kızım olmasını çok isterdim ama allahın dediği oluyor sonuçta benim elimde olan bişey değil.Şuan onu atlatmış durumdayım.Ama 2 gün psikolojim inanılmaz bozuldu.Şuan tek dileğim sağlıklı ve hayırlı evlat olmaları...Allah bana ve buradaki tüm annelere sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

inşallah 12 kilo alarak tamamlayabilirim bu hamileliğimi.4. ayda 4,5 kilo şuanda.Bir sonraki kontrolüm başka bi dr da olacak ayrıntılı ultrasona giricem
belki orada rahim boyu ölçülür.Zaten bol bol yürüyorum.Oğlumu okula yazdırdım ben götürüp getiriyorum şimdilik.

bazen bünyeden bünyeye değişiyor.Benim bi arkadaşım 2. ayında 8 kilo almıştı.Ama sonra toparladı , dikkat etti 18 kiloyla tamamladı hamileliğini.Bence de bundan sonra yediklerine dikkat edersen normale döner diye düşünüyorum.Ben bol su içmeye çalışıyorum.Su ile açlığımı bastırıyorum.

enigmacım son aylarda gerçekten daha çok alınıyor.Yani benim öyle olmuştu.3 tabak çorba içip,Üstüne yemeğimi pilavımı tatlımı yediğimi çok iyi bilirim.Ama bunda daha tecrübeliyim ve dikkat edeceğim.Çok kilo aldıracak şeyler yeme bence.Birde yoğurt tokluk hissi veriyor.Acıkınca birkaç kaşık yoğurt işi yarıyor bende hem daha az yemek tüketiyorum.Birde ben patates ve pilavı çok seviyorum ve bunları da yoğurtla beraber tüketiyorum.Tam kilo alımlık yani.Ama ne yapayım çok cnm istiyor bunlardan vazgeçemiyorum.Akşam 6-7 den sonra yemek yememeye özen gösteriyorum.

Burcin'ciğim kayınvalide olayı için denecek bir şey yok benim kayınvalidem 80 yaşında ton ton bir kadın ama bende de 8 görümce var dillere destan her biri birbirinden kokoş bilmiş ve 6 sı bekar ama dünyayı bilmişler.ve eşim 8 ızdan sonra gelen erkek olduğu içinde bolca şımartılmış biri...
yeme onusunda doktordan paparamı yedim zaten ayın 3 ünde tekrar örüşücez iki hfta sonra yani ve sadece yarım kilo almış olarak geliceksin dedi onun tartısında çarşamba günü 106,7 çıkmıştım yani 16,7 kilo almış durumdaydım.dün sabah tartıldım yani bir gün sonrası 106,5 çıktım.yani iki hafta içinde bence yarım kilodan fazla alırım ama napalım artık çok dikkatli olmak gerek..

Canım hoşgeldin merak etmiştim seni kayınvalide derdi bitmiyor hiç bendeki durum farklı evlerden uzak 8 görümce neyse boşverelim moral bozmayalım.
benim de doktor artık iki hafta da bir görüşelim dedi.7 ay bitiyor diye sanırım.bu gün 29 haftam da bitiyor çok şükür ki iyiyiz.senin de iyi olmana hele şekerinin 110-120 yi aşmamasına çok sevindim atlatıcaz bu günleri ve balım da biz ikimizde sonra aynı anda bebişlerimizin ortak sorunlarını konuşucaz Allah nasip ederse inşllah.
kızım 1432 oğlum 1211 gram olmuş ki kızım en son oğlandan 70 gram eksikti çok şükür ki iyiler hoş oğlan kendi haftasna göre normal geçen ay kendi haftalarından ilerideydiler daha doğrusu hep öyleydiler şimdi oğlan kendi haftasına göre normal olunca bir an için burkuldu sanki küçük mü kalıcak diye bizde takıcak birşeyi mutlaka buluyoruz...
tansiyonum orda 13/8 çıktı ama 3,2 kilo almışım diye paparayı yedim iki hafta sonra en fazla yarım kilo alarak geliceksin dedi.
bence hayal kuruyor iki bebek var içerde zaten sadece onların gelişimi ile yarım kilodan fazla alınır değilmi neyse ben dikkat ediyorum artık inşAlah dediği gibi olur ne diyeyim.
ciğer geliştirici iğne oldum iki doz yaptılar önümüzdeki çarşamba da iki dozu daha yapıcaklar.
öyle işte şimdilik sen ne zaman gidiceksin gidince anlat bize her şeyi...

Ayol 30. Haftaya giriyoruz artik bizim yarım kilo almamız bı iki saatlik is:) 15 günde nasil yarım kilo alican anlamadım cok utopik olmuş, kilo vermen lazım senin bu durumda!!! Sen yine 1,5-2 kiloyu geçmemeye çalış bu iki haftada yeter bence. Tansiyonda senin için normal degerlerde çıkmış cok şükür, belki bundan sonra 1 puan falan artabilir (benim son aylarımda öyle olmuştu) onu da cok dert etmemişti dr'um, sen yine tansiyonunu sıkı takip ediyorsun degil mı?

Bebeklerin gelişimi bende dahil tum annelerin en takıntıli oldugu nokta, bizimde gecen hafta kafamızda soru işaretleri oluştu, dr'um takip etcez bisey söylemek için erken dedi, bende kafayı yememek için düşünmemeye çalışıyorum, buraya bile yazmadım o yüzden dillendirmiyim diye ama önümüzdeki hafta bı gelse cok rahatliycam, internette korkunç seyler yazıyor çünkü...neyse konuyu kapatayım fena oluyorum çünkü...

Bosver canım sen o kadıncağızı, yazık ne dediğini bilmiyor o, torba olsa buzuverirdin ağzınıda iste yapcak bisey yok...Aslan gibi 3 oğlun olucak, bence 3 erkek annesi olmakta cok havalı yani, allah hayırlı evlatlar versin asla sırtımız yere gelmez bizim:)

Merhaba
Hic sinirini bozma benim kayinvalidem de ikizlerimiz olacagini ogrendigimizde beni arayip hayirlisi olsun kizim bile demedi .. Ertesi gun ben heycanli heycanli eltimle konusurken ikisinide mi dogurcaksin dedi !!!!!! Neymis dili surtmus . Hani sagliklari yerindemi diye sormak istemis . Boyle bir sorma sekli yada olabilirmi.. Tabi benim bir anda basimdan asagiya kaynarsular devrildi..Bende bir anda tepkimi dile getirdim tabi..bazen ne soylediklerinin farkinda degiller .tabi bunu burda sizlerle paylasiyorsam dusunun benim icimde nekadar yer etmis . Cinsiyet kismina gelene kadari bana yetti
Ama ben soyledigi ve yaptigi davranislarin nekardar kirici oldugunu , beni incittigini sakin bir zamanimda paylasarak hatalari dile getirdim ... Simdi sagolsun oda cok heycanli, ilgili .... Ama neticede onun cahilligine ve yasliliktan bazen soylediklerinin ucunun nereye deycegini bilmemelerine bagliyorum.
Boyle dusunuyorum cunku cunku esimin annesi, kendimi sakinlestirip boyle kirici durumlari unutmaya calisiyorum . Eger ona karsi sinirim gecmezse esimi de uzerim .. Ne gerek var . Hayatimiza bak ne guzel yeni heycanlarimiz, melekleklerimiz geliyor . Onlari dusun varsin erkek olsun varsin kiz olsun. İnsanin kendi evladi icin ne fark eder....

Bu arada benim ikizlerimin cinsiyetleride 1 kiz 1 erkek heycanla meleklerimi bekliyorum ...
Sevgiler ...

Canım bende öyle düşünüyorum bu arada canını sıkma hiç bir şeye bu.
ben tansiyonnumu günde 2 kez düzenli olarak ölçüyorum en fazla 13/8 i görüyorum genelde 11-12/7-8 gibi devam ediyor.iyiyim çok şükür tuz hala hiç kullanmıyorum sanırım onun için de (çok şükür ödemim yok şimdilik) ayaklarımı da sehpaya iş yerinde uzattığım için sanırım ayaklarım da da şişme yok çok şükür.
doktorla izni de konuştum iki hafta sonra durumuma bakıcaz öyle karar vericez izin işine bende çok acele etmiyorum ama belki ekimin ilk haftası değil de ikinci haftası izne ayrılabilirim,keşke bayram tatili daha erken olsaydı...

Tansiyonun normalde cok iyiymis canım, belki dr'da heycanlanmissindir biraz, ben bazen öyle oluyorum çünkü:) bebekleri bı goruyum ondan sonra ölçün diyorum, ozaman daha normal çıkıyor...izin isini de cok uzatma derim, bisey olmayabilir ama o riskide almaya gerek yok, iki hafta sonra bence ayrıl izne...

çok teşekkür ediyorum.yazdıklarınız bana moral oldu.kusura bakmayın geç cevap veriyorum.biraz rahatsızlandım.bir kaç gündür üzücü haberler aldım.uzak kaldım buralardan.çaydı kahveydi bende içmiyorum.sabah kahvaltısında maalesef her gün yumurta yiyemiyorum.çok kokuyor.midemi iyi hissettiğim zamanlarda yemeye gayret ediyorum.yoğurt ve peyniri özelliklede kaşarı bol tüketiyorum.çok süt içemediğimi doktoruma söylemiştim.ayran ve yoğurtla desteklememi istedi.ekmeğimi hemen değiştireceğim ve daha az tüketeceğim.Ceviz ver kuru kayısıyıda ara öğün olarak yiyorum.öneriler için çookk teşekkür ediyorum

hoşbulduk canım. bütün önerileri yazdım ve uygulayacağım.ayrıca sizinle bol bol sohbet etmeye çalışıcam.ben çok abur bubur yemiyorum tatlım ama hamur işi yiyordum valla.ne yapayım doyduğumu anlamıyorum.yemiycem diye şartlandıkça daha çok aklıma düşüyor sanki.gerçi 6 engeç 7 den sonra bişey yeme alışkanlığım hiç yoktur.en fazla meyve yerim.

birde kızlar ben en geç 8:30 da yatıyorum vücudum dayanmıyor.yata yata büyütüyorum galiba.biraz önce doktordan geldim sabah kırmızı renkte lekelenmem oldu.devamı gelmeyince dedim ki kendimi dinlemiycem.doğru işe gittim.sadece bir kez koyu renkte geldi.öğlen eve geldim (yarım gün çalışıyorum) tekrar kırmızıya dönünce doktor yolu gözüktü bana.hafta sonu doktorum olmayacağı için lekelenme devam ederse korkardım.iyiki gitmişim. sıpalarımı gördüm.çok şükür rahimde temiz çıktı.arada olur dedi .kalpleri atıyor sıvı kaybı yok dedi ve doktor kahkahalarla güldü.
kızlar ranzada yatar gibi biri altta biri üstte ve alttaki üsttekine tekme atıyor üsttekide zıplıyor.bütün endişem korkum geçti.şükürler olsun.ağlayarak gittim gülerek geldim.

Allahım hepimize sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin.

Canım benimkiler de ranzadaydı hala öyleler çok komik bir durum dediğin gibi...
canım uyku olucak tabii ki iki-üç haftaya düzelirsin ilk 3-4 ay olur öyle bende kafamı kaldıramıyordum sonra ikinci 3 aylık dönemde düzeldi :O)
merak etme yani her şey normal ama kanama olursa hiç bekletme hemen doktora başşvur Allah korusun...
demek tekme atıyor biri diğeri de takla atıyor ha ne güzeller mAşAllah inşAllah bir an önce sağlıkla kucağına alırsın yavrularını...
Canım endişe hepimize zarar rahat ol meleklerimizin sağlığı hepimizin elinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…