• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Ben yazamadan sen velboayi tercih etmissin, cok da iyi etmissin... yün, kadife, polar, pelus hiç bisey almani önermem, alerjiyi tetikliyor çünkü... doğumlar kısa denk gelecek biliyorum ama 2-3 kac sar yine de penyeden başka bisey alma derim... Alerjinin sonu astıma kadar gidiyor, Allah korusun, uyuyan devi uyandırma...

teşekkür ederim canım dikkat etmeye çalışıyorum zaten bende eşimde çok hassasız bebişlerde öyle olur herhalde :))) bizim birde ilk heyecan olunca herşeyi almak istiyorum zor frenliyorum kendimi. velboa antialerjik olarak yazıyordu ondan tercih ettim inşallah güzeldir. elime geçince yazarım sizede.

BAlım hiç üzülme canım gelmesinler de areamasınlar da boş ver gitsin benim de en büyük görümcem geçen beni sinir etti hatırlıyorsan geçen hafta hastaydım ve geçenlerde en büyük görümcemi eşimle iş çıkışı uçağın servisine bindirmek için yola çıktık Allah var arabadan inmedim artık 7 aylığım öyle zırt pırt hareket edemem.neyse sonra ben tabii konuşurken sesim çıkmıyordu bir de nefes alamadığım için insan biraz da olsa değişik sesler çıkaarıyor.neyse görümcem bindi arabda arkaya (eşim de bagaja bavulunu koyuyor) görümcem demez mi ne ahlayıp uhluyon diye bir sinir oldum bir haftadır yatıyorum,hastayım dedim.AAAAA geçmiş olsun dedi sonra ne dedi dersin Umut iyi değil mi dedi.yani kardeşinin hasta olup olmadığını soruyor bana nasıl da sinir oldum ya insan onu mu düşünür.
yani anlayacağın boş ver gitsin şimdi senin de prenslerimin de çok dikkatli ve stressiz zamanları olmalı benim için de geçerli artık 7 aydasın sende 26 haftalıksın dikkat ediceksin sinirine de stresine de eşinle çöz kimseye de minnet etme inanki bende iki üç gündür bebeklerim için bakıcı mı tutsam diyorum 6 aydan sonra çünkü bunların elinde benim çocuklarım ne hale gelir bilmiyorum bir yandan da diyorum ki daha erken biraz sabret ama bu ay son diyorum şimdilerde sanırım gelecek ay izinli olmuş olurum 7 ayım da bitiririm ve 8 ayımda evimde bebeklerimin eşyaları ile uğraşırım odaları ile evimde dinlenirim.kasığım değil de göbeğimin alt kısmı çok ağrıyor bir kaç gündür sanırım kızım orada ve çok ağrım oluyor son günlerde sanırım sancılanıyor muyum neyim haftya çarşamba doktora gidicem inşAllah sağlıklardır bebişler...
Diyeceğim konudan da saptım ama zaten boğazında şişmiş boş ver milleti hiç kendini üzme gelmek isteyen adam zaten gelir sana boş ver gitsin canını sıkma şekerini de inşAllah perhizle düzene sokarsın her şey yoluna girer...

ahahaha hay allahım hiç güleceğim yoktu, Umut nasıl dedi haaaa, vay vay vay. BUrda kadın 7 aylık hamile artı 2 can taşıyor üstüne seni ve bebekleri geç kardeşime bişey olmasın haa!

aynen öyle canım ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusa demişler ama bilmem ki ne desem...

herkesin kendi canı hayatım biz ne yaparsak yapalım geçmeyiz. ben ona değilde bebişlerimizi nasıl merak etmezler ona hayret ediyorum biz sonuçta eliz ama bebişler onların kanı canı değilmi. biizmkiler birde utanmadan selam gönderiyorlar selamları batsın diyorumda eşim bile gülüyor artık. her yaptıklarını tiye alıyoruz artık hiç şaşırtmıyorlar. tut ki bir iyi söz söylediler şok geçiririm herhalde :)))))

Kızlar merhaba, bugün kontrolum vardı, 68 olmuşum, maşallah cok istikrarliyim her hafta bı kilo alıyorum:) dr'um şekerin yükselmedigi sürece kiloya takilmiyorum sende dedi...bu hafta yediklerimi listelemis, 1 saat sonra tokluk şekerimi olcmustum, seker açlıkta 90-100 arasi, toklukta da 140-160 arası çıkmıştı, bu kadar yemeyle bu degerler cok dedi, bebeklerin iyi beslenebilmesi için 1800 kalorilik bı diyet verdi, bu tam diyabet diyeti degil geçiş diyeti dedi, bu haftada bu diyetle takibimi yapicam, yine yuksek çıkarsa haftaya günde tek doz insilune basliycaz...haa bı de sekerim fırlamaya cok merakli gorunuyomus, biz toklukta 140'i degil 120'yi sınır alicaz dedi...

Kızlar merhaba, bugün kontrolum vardı, 68 olmuşum, maşallah cok istikrarliyim her hafta bı kilo alıyorum:) dr'um şekerin yükselmedigi sürece kiloya takilmiyorum sende dedi...bu hafta yediklerimi listelemis, 1 saat sonra tokluk şekerimi olcmustum, seker açlıkta 90-100 arasi, toklukta da 140-160 arası çıkmıştı, bu kadar yemeyle bu degerler cok dedi, bebeklerin iyi beslenebilmesi için 1800 kalorilik bı diyet verdi, bu tam diyabet diyeti degil geçiş diyeti dedi, bu haftada bu diyetle takibimi yapicam, yine yuksek çıkarsa haftaya günde tek doz insilune basliycaz...haa bı de sekerim fırlamaya cok merakli gorunuyomus, biz toklukta 140'i degil 120'yi sınır alicaz dedi...

benimde yarın tekrar ölçülecek bakalım nasıl çıkacak. inşallah ikimizde insüline başlamadan atlatırız. ama bu diyetle işimiz çok zor yaa acıkmıyorum ama midem sürekli kazınıyor saat başı bişey yemem gerekiyor bebişler büyüdükçe çok istiyorlar. bugün çok kıpır kıpırdılar sonunda eşimde hissetti çok farklı bir duygu. babalarını hissediyorlar resmen yatarken eşime sarıldığım anda veya eşim sarıldığında kıpırdamaya başlıyorlar. babacı olacak bunlar şimdiden anlaşıyor bende babasıyım ama bana çekmiş yaramazlar :)))

benimde yarın tekrar ölçülecek bakalım nasıl çıkacak. inşallah ikimizde insüline başlamadan atlatırız. ama bu diyetle işimiz çok zor yaa acıkmıyorum ama midem sürekli kazınıyor saat başı bişey yemem gerekiyor bebişler büyüdükçe çok istiyorlar. bugün çok kıpır kıpırdılar sonunda eşimde hissetti çok farklı bir duygu. babalarını hissediyorlar resmen yatarken eşime sarıldığım anda veya eşim sarıldığında kıpırdamaya başlıyorlar. babacı olacak bunlar şimdiden anlaşıyor bende babasıyım ama bana çekmiş yaramazlar :)))

Evet ya cok güzel bı duygu diy mı?:) Allah hiç bozmasın mutluluğunuzu canım...

Aynen midem sürekli kazınıyor benimde, biraz önce gidip buzdolabını seyredip geldim:) yine diyete raziyim dediğin gibi insulin çıkmasında basımıza...

slm kızlar. sabahın 8 inde hastanedeydim şeker testi için. ne işkenceymiş valla 3 saat geçmek bilmedi şükür bugün pazar ve kimsecikler yoktuda koltuklara uzanabildim. ilk açlık 97 çıktı, 1. saatte 171, 2. saatteki ise 134, 3. saattekini öğrenemedim telefonda söylemiyorlar. ama düşmeye başlamış inşallah 3.de düşük çıkmıştır. saatlerce aç kalınca bebişler hiç rahat durmadılar hadi yemek ye der gibi sürekli tekmelediler valla.

slm kızlar. sabahın 8 inde hastanedeydim şeker testi için. ne işkenceymiş valla 3 saat geçmek bilmedi şükür bugün pazar ve kimsecikler yoktuda koltuklara uzanabildim. ilk açlık 97 çıktı, 1. saatte 171, 2. saatteki ise 134, 3. saattekini öğrenemedim telefonda söylemiyorlar. ama düşmeye başlamış inşallah 3.de düşük çıkmıştır. saatlerce aç kalınca bebişler hiç rahat durmadılar hadi yemek ye der gibi sürekli tekmelediler valla.

kızlar ikinizde moralinizi bozmayın bence çok kötü değil şeker durumunuz Yaradana şükür ki artık doktorlar her zaman yanımızda...
Biraz daha dayanıcaz her şey yoluna giriceek bebişlerimiz için elimizden geleni yapacağız...
ben de bu sabah tartıldım resmen şoklardayım (90 ile hamile kaldım)106,9 yani 107 çıktım geçen hafta pazartesi 104,2 ydim ondan önceki pazartesi ise 103,3 tüm oha denecek bir pozisyondayım
kocaaaa ağustos ayında toplamda 1,1 kg almıştım şimdi ise 15 günde 3,6 kg almış durumdayım evet kendimi hiç sıkmadım son üç aya girdim diye ama bu kadarını da beklemiyordum hani bir ayda 2-3 kilo neyse şoklardayım sanırım çokta fazla rahat bırakmışım yeniden dikkat edicem çünkü olmaz böyle yaaa şok şok şok sizin gibiyim bende kızlar sadece sorunlarımız farklı amacımız aynı ayyyy...

işte ben yine yarın sabah yeniden tartılıcam hafta sonu suyumu rahat içemedim wc sorunum da var biraz ama yine de ne kadar eksilebilir ki şoklardayım valla...
geçen hafta ilk kez aşerdim şimdi yazıp sizi de yoldan çıkarmim o yemekten o gün akşam iki tabak yemiştim çok yedim bu iki hafta ipleri yeniden elime alma varki geldi azıcık ucunu kaçırdım mı resmen cılkını çıkarıyor benim vücudum...

nolcak benim bu halim bilmiyorum...

enigmacım sende moralini bozma boşver valla biz kendimizi sıktıkça çıkıyor herhalde. zaten bu aydan sonra kilo alımı çoğalıyor bebişlerde kilo alıyor. az kaldı sabır diyecez artık. benimki aşerme gibi değilde yasak olan şeyleri istiyor resmen canım yaa dahada hırslanıyorum öyle olunca. olsun hiç yoktan bişeyler yiyip içebiliyoruz ya bunada şükür bizim komşumuz 9 ay boyunca hastaneye taşındı hiçbirşey yiyemedi hep serumla beslendiydi yazık. bugünümüze şükür diyeceğiz.

enigmacım sende moralini bozma boşver valla biz kendimizi sıktıkça çıkıyor herhalde. zaten bu aydan sonra kilo alımı çoğalıyor bebişlerde kilo alıyor. az kaldı sabır diyecez artık. benimki aşerme gibi değilde yasak olan şeyleri istiyor resmen canım yaa dahada hırslanıyorum öyle olunca. olsun hiç yoktan bişeyler yiyip içebiliyoruz ya bunada şükür bizim komşumuz 9 ay boyunca hastaneye taşındı hiçbirşey yiyemedi hep serumla beslendiydi yazık. bugünümüze şükür diyeceğiz.

balım çok haklısın millet bir taneyi karnında yaşatmak için nelerle uğraşıyor ne acılar çekiyor biz çok şükür iki tanesi için uğraşıyoruz acı da çekicez aç ta kalıcaz ama sonunda bebişlerimizi inşAllah sağlıkla kucağımıza alıcaz...

bişey sonmak istiyorum aramızda 2 hafta da olsa ortalama aynı sayılırız ben bazen her an doğurucak gibi hisssediyorum sonuçta daha önceden bir gebelik tecrübem doğum tecrübem yok ama nasıl söylesem sanki ağırlık arttıkça her an gelicekler gibi hissediyorum bazen wc ye kendimi zor atıyorum bazen öyle sertleşmem oluyorki kasılma gibi hissediyorum.geceleri uyuyamıyorum bazen ağlayacak gibi oluyorum sağa yatsam acı sola yatsam acı bir de psikolojik olarak sanki ekimde doğurucam gibi geliyor oysaki çok erken daha...
Kendine gel diyorum 40 haftan aralığın ilk haftası bare 38 hftana kadar sabret oda kasımın ortaası desemde kendime her an doğurucak gibi hissediyorum...

bunu sana da prenslerime de soruyorum ortalama aynı zamanlardayız sizde de varmı böyle şeyler...

balım çok haklısın millet bir taneyi karnında yaşatmak için nelerle uğraşıyor ne acılar çekiyor biz çok şükür iki tanesi için uğraşıyoruz acı da çekicez aç ta kalıcaz ama sonunda bebişlerimizi inşAllah sağlıkla kucağımıza alıcaz...

bişey sonmak istiyorum aramızda 2 hafta da olsa ortalama aynı sayılırız ben bazen her an doğurucak gibi hisssediyorum sonuçta daha önceden bir gebelik tecrübem doğum tecrübem yok ama nasıl söylesem sanki ağırlık arttıkça her an gelicekler gibi hissediyorum bazen wc ye kendimi zor atıyorum bazen öyle sertleşmem oluyorki kasılma gibi hissediyorum.geceleri uyuyamıyorum bazen ağlayacak gibi oluyorum sağa yatsam acı sola yatsam acı bir de psikolojik olarak sanki ekimde doğurucam gibi geliyor oysaki çok erken daha...
Kendine gel diyorum 40 haftan aralığın ilk haftası bare 38 hftana kadar sabret oda kasımın ortaası desemde kendime her an doğurucak gibi hissediyorum...

bunu sana da prenslerime de soruyorum ortalama aynı zamanlardayız sizde de varmı böyle şeyler...

birde ikinizde geçen hafta doktora gittiniz bebişlerin kilosu boyu nasılsdı çok mmerak ediyorum 1 kilo falan olmuşlarmıdır???
yüzlerini net gödünüz mü ben en son şeker için 25 gün önce gitmiştim çok uzun zaman geçti aradan çarşambayı sabırsızlıkla bekliyorum...

canım bebekelr büyüdükçe çok baskı yapıyorlar onun içinde idrara sıkışıyoruz sürekli. ben evde olduğum için sık sık wcye gidiyorum işyerinde bu çok zor. zaten sadece sağ ve sol yana yatmak var sırtüstü yatış yasak bana. sağdan sola dönerken bile acıyor. sağa yatsam sağdan tekmeliyorlar sola yatsam soldan oda sıkıntı veriyor. birde ikiz gebeliklerde özellikle 32. haftadan sonra dikkat etmek gerekiyor erken doğum olabilir. zatende normali 37. haftada doğum. doktorum en ufak sancıda beni arayıp bildir diye özellikle her defasında uyarıyor. herşeye dikkat etmeliyiz artık. bende prenseslerime zamanında gelin yaramazlık yok diyorum ama rabbim ne nasip ettiyse o olur hayırlısıyla kucağımıza alalımda

prenslerim ve balımnur ikinizde geçen hafta doktora gittiniz bebişlerin kilosu boyu nasılsdı çok mmerak ediyorum 1 kilo falan olmuşlarmıdır???
yüzlerini net gödünüz mü ben en son şeker için 25 gün önce gitmiştim çok uzun zaman geçti aradan çarşambayı sabırsızlıkla bekliyorum...

herkese merhaba
bende bugün dra gittim
cinsiyetleri erkekmiş
bu ay 1,200 kilo almışım çok dikkat etmeme rağmen
4,5 kilo civarında almışım 4 ayda
dikkat etmesem kimbilir ne kadar olacaktı??
çok cnm sıkılıyor kilo işine
cinsiyetler konusundada zaten çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum
çok moralim bozuldu kızım olmasını çok ama çok istemiştim :43::43:

herkese merhaba
bende bugün dra gittim
cinsiyetleri erkekmiş

canım bir ay içinde 1,2 kg harika bir rakam çok değil sakın öyle düşünme normali tek bebekte 2 kilo zaten.
bende çok takıyorum bu kilo işini o yüzden diyorum çok değil bu kilo merak etme 4 ayda 4,5 kilo da gayet güzel hatta harika...
benim çizelgeme bakarsan 18 haftamda 8,5 kilo almıştım yani endişelenme dikkat etmeye devam et sadece...
moralini bozma onların sağlıklı olması için bizlerin de sağlıklı ve moral olarak iyi olması gerekli...

prenslerim ve balımnur ikinizde geçen hafta doktora gittiniz bebişlerin kilosu boyu nasılsdı çok mmerak ediyorum 1 kilo falan olmuşlarmıdır???

canım ultrasona sığmıyorlarki artık kocaman bir kafa görünüyor parça parça bacak kol felan. ben çarşamba gittiğimde birisi 740 gr diğeri 660gr dı. tabi sizinkiler daha büyük 1kg olmuşlardır.

herkese merhaba
bende bugün dra gittim
cinsiyetleri erkekmiş

kilo alımın normal bu kadar takma ama tabi dikkatde etmeliisn. ben dikkat ettiği halde kilo alımımda normaldi ama şekerim yüksek çıktı. hamurişinden şekerli yiyeceklerden uzak dur. cinsiyet konusundada rabbim ne nasip ettiyse o olur hayırlı evalt olsunalrda başka bişey istemeyiz. bende birisi erkek olsun istemiştim ama hergün prenseslerim diye seviyorum kız olunca çok sevindim cicili şeyler almaya başlayınca sende farkedeceksin. sakın üzülme bebişlerin anlamasın alınırlar sonra .

canım ultrasona sığmıyorlarki artık kocaman bir kafa görünüyor parça parça bacak kol felan. ben çarşamba gittiğimde birisi 740 gr diğeri 660gr dı. tabi sizinkiler daha büyük 1kg olmuşlardır.

Hay MaaaşAllah prenseslerine Yaradan Rabbim onlara sağlık ve güzelik nasip etsin inşAllah...
yeni bir konu açtım bu arada hem alış-veriş için hem de kaçıncı haftada kaç kilo doğru bebişler diye inşAllah bizlerde aydınlanırız...

Evet canım 1er kilo olmuşlar:) benimkilerin arasında yaklaşık 1 hafta fark var geç döllenmeden dolayı dolayısıyla biri 100 gr daha tombis:) alttaki oğlumun yüzünü ilk kez gördüm bende aynı efeye, abisine benziyor, tombis olan da o...digeri sagolsun hala göstermedi yüzünü, kafayı iç karnıma gömmüş, sagdan soldanda elleriyle kapamış, ensesini izleyip geldik yani...her ultrasonda bebek a, bebek b dıyorduk bu sefer isimleriyle bahsettik, ilk dogana Halil erdem, ikinciye Ali Emre dedik:) ilk doğacak olan erdemmiş, aşağıda ve bas geliş duruyo, ikinci Emre olacak o daha donmedi ayaklar aşağıda, aslında basta o da kafa aşağı duruyodu sonradan ters dondü, daha vaktimiz var dilediği gibi yatsın şimdilik dedi dr'umuz:) sürekli birbirlerinin kafasına tekme atiyolardi, birinin kafasına bakarken öbürünün ayağı ekrana giriyor sürekli...baliminda dediği gibi tek parça görünmüyor artık, her kola bacağa ayrı ayrı bakıyor, karman corman bı görüntü var yani:)

Doğuracak gibi hissetmende bence normal, bende erken dogum riski olmasına ragmen karnimdaki kasilmalari ve kasigimdaki ağrıları normal sayıyorum, yalancı sancıların hissedilmeye basladigi donemdeyiz çünkü, efedende asinayim bunlara onunda rahatlığı var tabi, önemli olan bunların duzensiz olması...eğer için yinede rahat etmezse dr'una bı söyle nst'ye bağlasın seni, o sırada da benzer bisey yasarsan sancı olup olmadıgı anlaşılır, gerçi böyle durumlarda da basına benzer bisey gelmez, karnın yumusacik olur, genede şansını bı dene istersen...

Öyle Ekim'de dogurucak gibi hissediyorum falan deyip evrene yanlış mesajlar gönderme, kasımı yarilamadan doğurmak falan yok, balım sen bu durumda en az kasımı bitiriyosun canım:) bu kontrolde dr'um erdem baya aşağıda 30. Haftada hastane çantan kapıda hazır olsun dedi, çanta kolay hazırlarım ama ben 16 Kasım'da dogum günümde dogurucam dedim (tam 37. Haftanın bittiği gün), öğrendiğim iyi oldu notumu aliyim programımı ona göre yapayım dedi:)

benim ilk hamileligimin 34. Haftasindayken babam vefat etti, dogumdan sonrada efenin ameliyat olacagi kesindi dolayisiyla cok zor günler geçirdim, psikolojim hiç iyi degildi, zaten hormonlar ve annelik iç gudusuyle yogun bı endişe duyuluyor bebeğe karsı bı de bu iki olay bende kaybetme korkusuna sebep oldu, efe doğacak, sonra ameliyatta kesin kaybedeceğim diye düşünüyorum dolayisiyla da dogmasını hiç istemiyorum, dr'umada diyorum dogurmiycam, hep icimde kalsın ben taşırım diye... Artık son günler 39. Hafta Dr kontrolüne gittik bebek donmuş, aşağı inmiş, açılmada başlamış, bir iki güne doğar dedi, içimdeki korkuyu anlatamam, başladım dua etmeye doğmasin diye... aradan bi hafta gecti dr'um aradı iyi mısın, niye aramadin, kontrole gel diye, gittik, bebek tekrar yukari çıkmış, açılma oldugu gibi kalmış ilerleme yok, dogum durmus:) bunca yıllık dr'um daha neler gorucem dedi kadıncağız, bana bi güzel fircayla karışık bı konuşma yaptı baktı bende bı ilerleme yok, sana 3 gün veriyorum sonra ben seni dogurtmasini bilirim deyip yine gönderdi bizi, esim annem yalvariyolar, herkes dil dokuyor bisey olmiycak bebeğine bırak doğsun diye, kimse içimdeki korkuyu anlamıyor...neyse aradan 3 gün daha gecti 40+3de suni sancıyla zorla dogurttular bana bebeğimi...bu hamileligimde de rahim agzim 1.8 olculdugunde daha 19. Haftadaydim ve hunilesmede vardı... alttaki bebeğin kafası yola girmek uzereydi Ultrasonda gördüğümde aklımı kaciricaktim resmen, cok şükür bu haftalara geldik ama yine psikopata bağlamış sekilde dogurmiycam diye tutturdum ve cok dua ettim...lafı cok uzattım ama yukarıda demiştim ya dr'um 16 kasımı not aldı diye, cok ciddiydi resmen beklenen dogum tarihi 16 Kasım yazdı oraya, bende erken dogacaklarina inanmıyorum bebislerimin, güzel allahım da inşallah öyle yazmıştır:)

Back