prenslerim ve balımnur ikinizde geçen hafta doktora gittiniz bebişlerin kilosu boyu nasılsdı çok mmerak ediyorum 1 kilo falan olmuşlarmıdır???
yüzlerini net gödünüz mü ben en son şeker için 25 gün önce gitmiştim çok uzun zaman geçti aradan çarşambayı sabırsızlıkla bekliyorum...
Evet canım 1er kilo olmuşlar:) benimkilerin arasında yaklaşık 1 hafta fark var geç döllenmeden dolayı dolayısıyla biri 100 gr daha tombis:) alttaki oğlumun yüzünü ilk kez gördüm bende aynı efeye, abisine benziyor, tombis olan da o...digeri sagolsun hala göstermedi yüzünü, kafayı iç karnıma gömmüş, sagdan soldanda elleriyle kapamış, ensesini izleyip geldik yani...her ultrasonda bebek a, bebek b dıyorduk bu sefer isimleriyle bahsettik, ilk dogana Halil erdem, ikinciye Ali Emre dedik:) ilk doğacak olan erdemmiş, aşağıda ve bas geliş duruyo, ikinci Emre olacak o daha donmedi ayaklar aşağıda, aslında basta o da kafa aşağı duruyodu sonradan ters dondü, daha vaktimiz var dilediği gibi yatsın şimdilik dedi dr'umuz:) sürekli birbirlerinin kafasına tekme atiyolardi, birinin kafasına bakarken öbürünün ayağı ekrana giriyor sürekli...baliminda dediği gibi tek parça görünmüyor artık, her kola bacağa ayrı ayrı bakıyor, karman corman bı görüntü var yani:)
Doğuracak gibi hissetmende bence normal, bende erken dogum riski olmasına ragmen karnimdaki kasilmalari ve kasigimdaki ağrıları normal sayıyorum, yalancı sancıların hissedilmeye basladigi donemdeyiz çünkü, efedende asinayim bunlara onunda rahatlığı var tabi, önemli olan bunların duzensiz olması...eğer için yinede rahat etmezse dr'una bı söyle nst'ye bağlasın seni, o sırada da benzer bisey yasarsan sancı olup olmadıgı anlaşılır, gerçi böyle durumlarda da basına benzer bisey gelmez, karnın yumusacik olur, genede şansını bı dene istersen...
Öyle Ekim'de dogurucak gibi hissediyorum falan deyip evrene yanlış mesajlar gönderme, kasımı yarilamadan doğurmak falan yok, balım sen bu durumda en az kasımı bitiriyosun canım:) bu kontrolde dr'um erdem baya aşağıda 30. Haftada hastane çantan kapıda hazır olsun dedi, çanta kolay hazırlarım ama ben 16 Kasım'da dogum günümde dogurucam dedim (tam 37. Haftanın bittiği gün), öğrendiğim iyi oldu notumu aliyim programımı ona göre yapayım dedi:)
benim ilk hamileligimin 34. Haftasindayken babam vefat etti, dogumdan sonrada efenin ameliyat olacagi kesindi dolayisiyla cok zor günler geçirdim, psikolojim hiç iyi degildi, zaten hormonlar ve annelik iç gudusuyle yogun bı endişe duyuluyor bebeğe karsı bı de bu iki olay bende kaybetme korkusuna sebep oldu, efe doğacak, sonra ameliyatta kesin kaybedeceğim diye düşünüyorum dolayisiyla da dogmasını hiç istemiyorum, dr'umada diyorum dogurmiycam, hep icimde kalsın ben taşırım diye... Artık son günler 39. Hafta Dr kontrolüne gittik bebek donmuş, aşağı inmiş, açılmada başlamış, bir iki güne doğar dedi, içimdeki korkuyu anlatamam, başladım dua etmeye doğmasin diye... aradan bi hafta gecti dr'um aradı iyi mısın, niye aramadin, kontrole gel diye, gittik, bebek tekrar yukari çıkmış, açılma oldugu gibi kalmış ilerleme yok, dogum durmus:) bunca yıllık dr'um daha neler gorucem dedi kadıncağız, bana bi güzel fircayla karışık bı konuşma yaptı baktı bende bı ilerleme yok, sana 3 gün veriyorum sonra ben seni dogurtmasini bilirim deyip yine gönderdi bizi, esim annem yalvariyolar, herkes dil dokuyor bisey olmiycak bebeğine bırak doğsun diye, kimse içimdeki korkuyu anlamıyor...neyse aradan 3 gün daha gecti 40+3de suni sancıyla zorla dogurttular bana bebeğimi...bu hamileligimde de rahim agzim 1.8 olculdugunde daha 19. Haftadaydim ve hunilesmede vardı... alttaki bebeğin kafası yola girmek uzereydi Ultrasonda gördüğümde aklımı kaciricaktim resmen, cok şükür bu haftalara geldik ama yine psikopata bağlamış sekilde dogurmiycam diye tutturdum ve cok dua ettim...lafı cok uzattım ama yukarıda demiştim ya dr'um 16 kasımı not aldı diye, cok ciddiydi resmen beklenen dogum tarihi 16 Kasım yazdı oraya, bende erken dogacaklarina inanmıyorum bebislerimin, güzel allahım da inşallah öyle yazmıştır:)