çoğul gebelikte kilo alımı

prenslerim ilk hamileliğinde kötü günler yaşamışsın o yüzden psikolojini anlayabiliyorum. ben zaten hep kasım sonu gelecekler diyorum kızlarımada yaramazlık yok gününüzü bekleyin diyorum :))) tabi herşey nasip kısmet artık.

ya sorma benimde moralim bozuluyor bu kilo işine çünkü bu benim 2. hamileliğim
ilkinde 22 kilo aldım ve gerçekten zor verdim.aslında ilk 3 ay hiç kilo almamalıydım benim planlarım öyleydi
ama hiç birşey planladığım gibi gitmiyor.Neyse inşallah bundan sonra çok almam diycem ama artık
bu aydan sonra daha çok alınıyor.Birde drum egzersiz yapmamı önerdi onun da kilo takıntısı olunca
insan ister istemez strese giriyor.

hamile kalmadan öncesine göre çok daha az yemek tüketiyorum.Porsiyonlarımıda azalttım.
Ama benim kabızlık sorunum var haftada 1 kez belki tuvalete çıkabiliyorum.
Buda kilo almama sebep oldu.

Doğunca elbette ki seveceğim ama şuan cinsiyet konusunda içimde çok büyük
bir hayal kırıklığı yaşıyorum.Tarifi imkansız yani.Ne yapalım kader...

Birde ben tam iş ararken hamile kaldığımı öğrendim.Şuan hem maddi yöndende sıkıntı çekeceğimiz için
bu hamileliği istememiştim.Ramazan olması , 3 aylarda olması falan herkes beni çok etkiledi ve
aldıramadım.Neyse çok uzattım.Bir dokun bin işit oldu

çok geçmiş olsun.Hem de başın sağolsun.Ne kadar zor günler geçirmişsin.Benimde ilk hamileliğimin son dönemi ve doğum çok zor geçmişti.Oğlumda kordan dolanması olmuş.İlk doğduğu gün yaşaması için dua edin demişler.1 hafta küvezde kaldı.Ama çok kötü günlerdi.senin oğlun neden ameliyat oldu acaba?

Allahım kimseyi evladiyla sinamasin, sende zor günler geçirmissin canım yaa, insan herseye katlanıyor yeterki onlara bisey olmasın, her dogum ayrı bı hikaye...canım benim babam böbrek hastasiydi, yavaş yavaş iflas etti böbrekleri son 10 yılını diyalizde geçirdi, o zamanlar sebebini bilememişler şimdiki gibi testler filmler falan yokmuş, nefrit (böbrek iltehabi) deyip gecmisler, sonra ben 2007de durup dururken tas düşürdüm, daha once sorsan böbreğim nerde bilmezdim, tas düştü ama idrar yollarında asiri genisleme var nedeni ne diye arastirimaya başlandı, ortaya ciktiki sol tarafımda 2 böbrek var, normal bı yapıya sahip değiller, kanallar idrar kesesine yanlış yerden bağlanıyor dolayısıyla da tam idrar hiç boşalmıyor, idrar kesesinden böbreklere tekrara idrar çıkıyor, tamamen doğuştan anatomik bozukluk yani...zorlu bı ameliyatla düzeltildi, dr'umuzun anlattigi idrar kesesini paramparça edip yeniden yaptıkları, bu arada tabiibende zaman icinde bobrekte doku kaybı başlamış falan, sürekli kontrol altındayım is büyümesin diyalizler falan uğraşmayalım sonrasında diye...sonra 2008de ben hamile kaldım, dr'lar bu böbrek ısinin genetik olduğunu söyledikleri için her ultrasonda dr'um bebeğin böbreklerine ayrıca bakıyor, bisey yok derken 16. Haftada böbrekleri şişmeye başladı Efe'nin, hemen detaylı ultrasona gittik sag tarafında 2 böbrek var, böbreklerden birinin kanalı da tamamen tıkalı... 26. Haftaya kadar anne karninda mudehaleye gerek varmı yokmu diye bakıldı, cok şükür gerek kalmadı ama doğumdan sonra ameliyat olması şart dendi, doguma kadar her ay çapaya gittik orada derslerde vaka olduk ogrencilere:) efe doğduktan sonra çekilen filmler ameliyatın uzun süreceğini gösterdi, verilecek narkoza dayanabilmesi için 10 kilo olması gerekiyor denildi, Allah'tan 4 kilo doğmuştu zaten, 4. Ayda 9 kilo oldu sadece anne sütuyle, böbreklerde iyce şişmişti bu 4 ayda yeterli deyip ameliyata aldılar...benzer acıları bende çektiğim için ameliyat sonrası her aglamasinda, cis yapısındaki suratını gördüğümde mahvolurdum...cok şükür gecti o günler, simdi iyi, her sene rutin kontrolumuz yapılıyor ikimizdede sorun yok:) ikizlerinin böbreklerine de her ultrasonda ayrıntılı bakıyor dr'umuz saolsun bisey çıkmadı bu haftaya kadar:)

Canım günaydın innanılmaz moral verdin bana zaten bende dediğin gibi dün karar verdim kasımın ortasını görmeden doğurmak yok diye güne karar vermeye çalışıyorum bebişlerin akrep değil de yay olmalarını istiyorum babaları yay da :O)
ama 23 kasım 38.haftanın bitişi oluyor ama olmiyacak bir şey değil neticede :O)
ama en azından kasımın 15 inden önce doğurmicam dün ona karar verdim ve bu gün kendimi daha iyi hissediyorum sanırım dediğiniz gibi kendimizi doğaylabirlikte erken doğuma hazırlamamalıyız bu arada eşimde ben de aralık doğumluyuz aynı günü olmasa da aralıkta doğmalarını çok isterdim örneğin 4 arlalıkta çünkü babaları 14 aralık ben 24 aralık ama aralığın 4 onlar için 40.hafta oluyor ama bence kesin 38 diye de konuşmamkak lağzım ben bir kasıma gelim de hayırlısıyla...

Yani diyorsun ki kasıklarda arada ağrı olması ve karnımda sertlik olması normal bazen nnefes alamıyacak gibi oluyorum yarın doktora gidicem inşAllah her şey yolundadır ve kızım kasıklarımda değildir artık çünkü onun kasığımda olması psikolojimi bozan...

Canım bence kilo sorunun yok ama yine de dikkat et madem benim gibi takıntın var ben bir hafta da aldım 2,5 kg o yüzden taksakta gelicekler takmasak ta ki ben hamile kalmadan önce 33 kilo vermiş biriydim.neyse cinsiyet konusunda da bence çok takıyorsun Yaradan Rabbim evlat vermediği bunca insan varken şanslı insanlardanız yani hayırlısı olsun...

Bende ilkinde 18 kilo almıştım, bunlarda nolurum kim bilir diyodum daha 10 kilo aldım, ikizler daha cok yiyip bitiriyor anneyi heralde ki ben sürekli yatıyorum...karnın büyüdukce midene de fazla yer kalmıyor istesende yiyemiyorsun zaten, belki seninde öyle olur, bundan sonra yavaşlar...18-20 hafta arası rahim boyu olculuyor o bı olculsun ondan sonra egzersize başla derim...

selam güzel annişler. sabah dahiliye doktoruna gittim şeker düzeyim sınırda çıktı 2000 kalorilik diyete başladım. 1 ay sonra tekrar test yaptıracağız. aman şükür yüksek çıkmadı yoksa insüline başlayacakmıştık allah korusun. bol bol meyve yalanmış meyvede çok şeker var dedi doktor günlük sınırlı sayıda yiyebileceğim artık. enigmacım bende bebişlerimin yay olmasını istiyorum akrep olmasın eşiminde benimde kardeşlerimiz akrep aileyi birbirine katıyorlar tabi herkesin huyu farklı ama psikolojik olarak tırsıyorum aslında. prenslerim sakın kırılma bana sende akrepsin biliyorum ama sütten ağzı yanan hesabı nabayım.

Eee akrepler biraz mimli bu konuda ama kuru iftirada diyemiycem yani:) benim esim koç, efeyle annem oğlak, ikizler gelince evde 3 akrep olucaz ya esim bizimle iyi geçinmek için hepsini toptan kuzu burcuna geçireceğine söylüyor, çözümü böyle bulmuş garibim :)

Şekerine de cok sevindim canım...meyve yerine banada grisini ve peynirle ara ogun verdi dr'um.

Canım meyvvedeki şeker oranı gerçekten de kaale alınacak bir değerdir.
meyve suyu falan çok dikkatli olmalısın şurda dayanacağın 2 ay kaldı hayırlısıyla hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alıcaz...
prenslerim alınmasın çünkü benim de iki arkadaşım var ikisi de sürekli birbiri ile kavga ediyor bizim evde de kaos olsun istemiyorum amabenimkiler %95 akrep benim de yükselenim akrep bu arada :O)

22.haftamdayım şimdiden 12-13 kg aldım.Doktor çok yanlış yoldasın dedi.taşıyamazsın falan dedi.en fazla 15 kg normalmiş.son 3-3,5 ay.bundan sonra daha hızlı kilo alınıyormuş.Ne yapıcam ben şimdi?

slm cnm.valla ben seker olctürmedim daha ve cok tatli yiyorum.58 kiloyum simdi.5 ay boyunca 8 kilo aldim.cokmu sizce.bir de geneldeyatiyorum hep.ara sira karnim tas gibi oluyor bu normalmi yoksa kasilma var da ben mi hissetmiyorum.cumartesi ayrintili ultrason var.radyolog bakacak yani kendi dr umu görmicem.ee rahim boyunu radyolog olcermi acaba.kendi dr um bana randevu vermmedi bu hafta.

canım 26 haftadan sonra fırlıyor kilo artışı ben 6.ayımda toplamda 1,1 kg aldım geçen ayları konuşursak o zmanlarda çok almıştım senin gibi çok dikkat etmemiştim doktorum resmen kızmış hatta beni korkutmuştu gebelik zehirlenmesi olur demişti resmen ödüm patlamıştı.

1.ay 0kg
2.ay 1,7kg
3.ay 3,3kg
4.ay 3,5kg
5.ay 3,7kg
6.ay 1,1kg
7.ayın yarısında ise şu an yani 3,6kg almış durumdayım ve bunu da toplarsan 17 kg olmuş oluyor ve durum çok vahim demek oluyor canım yani dikkatli olmalısın bende 22 haftamdayken 12,2 kg almıştım ondan sonra çok dikkatli olmuştum ama sana diyeceğim artık çok dikkatli olmalısın çünkü son 3 ay da da çok ani kg alınıyor demişlerdi de inanmamıştım ama şimdi gördüm 2 haftada 3,5 kilo alınca dünya kaç bucak anladım çok dikkatliyim çünkü yarın doktora gidicem ve bakalım nasıl papara yiyeceğim...

Bence normal canım ama dr'una da tabii danis mutlaka...bebeklerin pozisyonunun erken dogumu tetiklemek gibi bı özelliği yok, açılması, serklaji, kanaması...vs gibi riskleri olanlarda kritik olabiliyormuş, onlarda bile %100 sebep degil, o acıdan kızın hala kasiklarindaysa bile moralini bozmanı gerektirecek bı durum yok yani...nefes alamiycak gibi olmanda, simdi karnımı parcalayip çıkacaklar gibi hissetmende, cok aşağıda tekme hissetmende... hepsi normal bence. Allah kısmet ederde normal dogum yasarsan zaten bunların kesinlikle alakasinin olmadıgını, solda sıfır kaldığını göreceksin:)

Tabii Allah ne yazdıysa onu yasiycaz ama insanın basına gelecekleride belirlediği bı gercek, erken dogumu çağırmak da bunlardan biri bence...37-38i gören arkadaşların sayısı da hiç az degil, yeterki sağlıklı olsunlar:)

Kasilmalarin olması, karnının sertleşmesi normal, önemli olan bunların belirli aralıklarla düzenli olmaması canım, bir de pozisyon değiştiğinde gciyorsa korkma, ayaktaysan otur, sola yatıyorsan sagına don...vs yalancı kasilmaysa gecer, gercek sancılar amuda da kalksan geçmiyor...senin seker için daha erken canım 24-26 arası olculuyor...

benim söyle bir gözlemim var ilk hamileliginse ve zayıf hamile kalmışsan basta vücut önce anneye bı depo yapıyor, benim de pek cok arkadaşımın da ilk hamileliginde bu sekilde oldu, 54le hamile kaldım 18 kilo aldım 72yle bitirdim mesela, aynı donemde cok yakın bı arkadasım 62yle hamile kaldi 10 kilo aldı oda 72yle bitirdi, buna benzer daha cok ornek var etrafımda...seninkide öyle olabilir belki aldığın 8 kilonun 3-4 kilosu sana depo olarak ne yaparsan yap yapışıyor zaten...ama sen yine de tatlıyı azalt hem su tutmana sebep olur (ilerde tansiyon sorunu falan yasayabilirsin) hem de şekerinin çıkmasına sebep olabilir, zaten istirahatle geçiriyorsun sebepsiz yere hızlı kilo alma derim.

Radyologta ölçer canım rahim boyunu, ölçmezse hatirlat mutlaka ve alttan ölçmesini iste mutlaka...

İlk basta bakınca 22. Haftada 12 kilo cok duruyor tabi ama boyunla, hamile kaldığın kiloyla, haraket ozgurlugunle (yatarak mı geçiriyorsun mesela), ödemin var mı (normalde yediğinden daha az seker ve tuz tuketmelisin, ödeme sebep oluyor yoksa) bunlarla da alakalı aldığın kilo...seker, hamur ısı, makarna, beyaz ekmek, patates, pirinc mümkünse hemen kes derim...

arkadaşlar ben size göre yolun başındayım. şuan 9. haftayı bitiriyoruz. sanırım ilk 3 ay pek kilo alınmıyor.
ben de 60 kilo ile hamile kaldım ama şuan 59 kiloyum. abur cubur yemiyorum. daha doğrusu şuan yeme
isteği pek olmuyor. kusmasam da bulantılarım var. ama yoğun değil.
kilo alımı kaçıncı haftada başlıyor?
birde karınlarınız kaçıncı ayda belli olmaya başladı?

Canım bünyeden bünyeye farkediyor tabi ama genel olarak 3 aydan sonra bulanti ve kusmalar hafifleyince azar azar başlıyor diyebiliriz heralde...Hiç göbeğim yoktu benim 10. Haftada pirtlamisti hemen yumruk gibi bisey sonrada 14. hafta kontrolüme giderkendi heralde normal pantolonumun düğmesini kapatamamistim:) hatta bak bu haftasonu noldu; dr'um Erken dogum riskinden dolayı dogum çantan hazır olsun diyince esime rica ettim bı saatligine bebek mağazası gezdik (normalde yatmam gerekiyor bı de polis gibi eşimden izin alıyorum oturup kalmak için:) neyse bı kiz vardı 10-11 yaslarında mağazada annesine beni gösterip bu kac aylık hamile dedi, annesi de ayı falan kalmamış birazdan suracikda doğurur o dedi, tabii nerden bilsin ikiz olduğunu:)

Abur cuburu kesmen cok iyi olmus, seker ve tuzada dikkat edersen bı de bol su içersen bu haftalar icin super...hamileliğinde hayırlı olsun canım bu arada, Allah saglikla kavuştursun inşallah...

çok haklısın bence de 38 hafta ideal benim içinde madem bunlar normal bu arada bir liste yapayım diyorum şikayetlerimi yarın doktoruma sormak için...
bir de yeniden normal doğumu konuşacağım eğer uygunlarsa meleklerim önceden tarihe de gerek kalmaz ne zaman sancı olursa o zaman doğum olurr :O)
keşke normal doğumla dünyaya getirsem meleklerimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…