- 19 Ekim 2013
- 1.353
- 2.226
- Konu Sahibi mermaid2608
Duygusal veya fiziksel istismardan bahseden olmadı burada lafı çok baska yerlere çekiyorsunuz. Ben hislerden bahsediyorum. Kaç defa aynı şey geldi başıma çocuğu yere fırlatıp ağla orda mı diyoruz biz sanki? Kucağımda onu sakinleştirirken yüzümdeki gülümsemeyle bunları düşünmek onu nasıl etkileyebilir bu bir. İkincisi bir bebek daha yeni doğduğunda siz daha bunların yaşanacağını bilmeden misafir geldiğinde mosmor olana kadar ağlarsa bu bebek müneccimdir diyebilir miyiz o zaman ilerde yaşanacakları görmüş o zaman şimdiden ağlıyor? Laf kalabalığı yapıyorsunuz ve anlatmaya çalıştığım noktayı anlamıyorsunuz. Ben eve misafir geleceği zaman oğlumu 3 gün önceden hazırlamaya başlıyorum aaa bak dayı gelicek çok uzaklardan sana oyuncaklar getiricek seni çok sevdiği için geliyor diye 3 gün boyunca onu hazırlamaya çalışıyorum ama sizin anlattıklarınıza göre ben oğluma bak misafir gelicek sakın ağlama kırarım bacaklarını diye tehdit ediyorum galiba? Dediğim gibi yaşamayan anlamaz, o durumda olmayan da yok ben öyle yapmazdım der.Ben...Çünkü biliyorum ki herhangi bir sebeple rahatsız olup gidenlerin ardından , kazara veya bilinçsizce bir kez bile 2-3 yaşındaki çocugu suçlarsam , çocuga direkt "evimize birileri geldiğinde başina kötü şeyler gelecek, onlar gelince benim tarafımdan duygusal veya fiziksel istismara uğrayacaksin, bana hayatımı elimden alınmış gibi hissettireceksin" mesajını vermiş olurum...Böylece çocuk eve kim gelirse gelsin başina kötü birşey geleceğini öğrenir ve doğal olarak birileri gelir gelmez ağlamaya başlar...Çunkü bunu ona bakışlarimla, tavırlarımla, sözlerimle ben oğretmiş olurum...Bu dinamik verdiğiniz bütün örnekler (Dr, misafir,hastane, sokak...vs) için geçerlidir....Siz çocuğu suçlamaya devam ettikçe doğal olarak bu davranışlar da pekişir, güçlenir, içinden çıkılmaz hale gelir....2+2 dôrt...