Doğuma Hazırlık çocukta yaparım ev işi de diyenler var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
valla ben kendime kızıyordum süpürge yapıp, toz alıyorum diye.. meger neler varmış neler kaydirigubbakcemile3
çamaşır, ütü, yemek, süpürge ve toz almak en rutin ev işleri ve bana ağar gelmiyor. ama iş halı silmek, stor perde silmek, cam temizlemek diye detaya girdim mi yandım valla hiç gozum almıyor.
tebrik ederim sizi. ama bir yandan da şu var. yardım edecek kimseniz yoksa, kadın tutacak paranız yoksa, ya da başkasının yaptıgı işi begenmiyorsanız yapacak birsey yok ama kendinizi de çok yormayın. allah muhafaza ya birsey olsa bebislerimize naparız dimi ama, degmez :eek:lmaz:..
o yuzden dikkat kızlar. opuyorumnanaktan

ev islerini mecburen bana bakiyor yurtdisindayim yardimci olacak kimsem yok .yavas yavas yapmaya calisiyorum ne kadar dikkat de etsem is yaptigimin aksamin da mutlaka bel agrisi cekiyorum..imkanim olsa mutlaka temizlikci tutardim

kızlar 38. haftadayım ama ev işi yapmaktan alamıyorum kendimi...yemeklerimi hala kendim yapıyorum, evi süpürüyorum,siliyorum... Acaba bunların bana bir zararı var mı? Ama yapmak zorundayım çünkü henüz yanımda kimse yok ve bütün ev işleri hala bana bakıyor... sizlerde durum nasıl?:eek:

sen yapıcaksın tabi şekerim kim yapıcak başka ben 36. haftamı bitirdim hala kendi evimi kayınvaldemin evini silip süpürüyorum yemekleride ortaklaşa yapıyoruz yani eğerki
doktorun risk görmeyip yat demediyse yapabilirsin tabiki hamiellik bir hastalık süreci değildi
hamilelikte hareket berekettir tabii abartmamak kaydı ile :1closedeyes:

valla evim dubleks, 5 oda 1 salon, 2 banyo ve bütün temizliği kendim yapıyorum, napıcaksınız valla yapıcam bende doğurana kadar. çünkü kimse yok gelip yardım edecek.

bazı işleri yapmak zorundayızda banyada dikkat edin arkadaşlar mahzallah evden badan dışırı düşürsiniz falanu sitede oumuştum bi arkaaş adını hatırlamıyorum belki sizde okumussunuzdur kovaya su doldululmak için banyoya ğitmiş düşümüş ve sonra çoçuğunu kaybetmiş duruma gerçekten içim paçalandı kendinize dikat edin hele evde kimse yokken bence banyadan uzuk durun

BENDE KENDI ISIMI KENDIM YAPIYORUM,SAOLSUN ESIM BANYO VE TUVALET TEMIZLIGINE YARDIM EDIYOR. UTULERIMI DISARIYA UTUCUYE VERIYORUM. RAMAZANDAN SONRA OLCAK DOGUMUM. BI IKI HAFTAYA KADAR BENDE BASLICAM MUTFAK SALON YATAK ODASI DIP BUCAK.COKTA KIRLI SAYILMAZ ASLINDA 2 AY ONCESINDEN YINE YAPMISTIM. ANNEM GELICEK BI YERDE EKSIGIMI GORMESIN ISTIYORUM MAZALLAH KAYNANADAN BETERDIR KENDISI sırnaşık şey

ben hala işe devam ettiğim için ayda bir yardımcı alıyorum dip bucak temizleniyor ama bir evin temizliği ayda bir yetmeyeceğinden tabi arada kendim yapıyorum.hiç içim rahat etmiyor.başkasının yaptığı içine sinmese de yapacak birşey yok en azından gözümle görüyorum ve yabancı değil gelende..
doğumdan sonra kısmetse kendim yapıcam her işimi.en güzeli..
bu arada cam silen arkadaşlar dikkat edin nolur, tülleri asarken bebişe zarar gelmesin sakın yukarılara uzanmayın az kaldı bu kadar zaman geçti biraz daha dayanalım üzülmeyelim sonra aman ha..

bende 26 haftalık hamileyim..çok şükür evimi süpürüp siliyorum,toz alıyorum,bulaşığımı yıkıyorum,çamaşırımı asıyorum,ütümü yapıyorum....cam silmek hariç her işimi yapıyorum maşallah:nazar: çalıştığım halde yapıyorum hemde..içim rahat etmiyor...yavaş yavaş yapıyorum kendimi yormadan...hem zevk alarak yapıyorum hemde spor oluyor bana....cam silmek gözümde çok büyüyor birde bebişimi düşünüp vaz geçiyorum...tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım...temizlikmi önemli bebişimmi...kısaca kendinizi yormadan ne yapabiliyosanız yapın bence...içiniz rahat eder...başkası yapınca bana temizlenmemiş gibi geliyor...allah hepimizin bebişimizi görmemizi nasib eder...büyütmemizide inş. sağlıkla...:Saruboceq: :Saruboceq:

maşallah hepinize ama çok da fazla yormayın kendinizi günlük işleri halledin yeter
doğumdan sonra dinlenmeye fırsat kalmıyor çünki bol bol uyuyun dinlenin yürüyün doğumunuz kolay olur
ben 32. haftaya kadar çalıştım izne çıkıncada yavaş yavaş temizliğme başladım doğum için bir yandan doğum çantası hazırla yıka ütüle sonra şişmeye başladım ellerim ayaklaım davul gibi oldu biraz ayakta kalsam feci şekilde şişiyolardı son haftalarımda hep uyudum bide beni hastalık yakaladı üşütmüşüm öksürük 15 gün kalkamadım kendime gelemdim sakın yormayın kendinizi sağlık olsun temizlik olur elbet

X