Cocuksuz ilk tatil

xxx2022

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2022
33
21
Selam,

Esim ile 5 gun 4 gecelik kisa bir yurtdisi tatil planimiz var. Ilk defa bas basa bir tatil olacak, cocuklarimiz 19 ve 16 yasinda ve onlar ilk defa evde yalniz kalacaklar.

Tatil gunu yaklastikca ben biraz darlanmaya basladim, iyi mi yapiyoruz kotu mu yapiyoruz vs diye Bu konuda tercube ve tavsiyesi olan var mi?

Son düzenleme:
Bir sıkıntı olursa yakınlarında aile bireylerinizden kimse var mı?
Herkes kocaman olmuşlar demiş ama bırakıp AVM'ye gitmiyorsunuz Neticede.
Anneniz, kardeşiniz vs varsa aynı şehirde rahat rahat gidebilirsiniz.
Yeğenim 18 yaşında, bu sene üniversiteye başladı. Arkadaşları arasında Amerikaya Avustralyaya okumaya gidenler var. Lise çağında yurt dışında okuyan çocuklar var. O çocuklar orada başlarına birşey geldiğinde ne yapıyorlarsa konu sahibinin çocukları da onları yapacak. Yaşıtlarından ne eksikleri var bu çocukların da 3-5 gün yalnız kalamayacakları düşünülüyor?

yaşları büyük ama cinsiyetleri de önemli

Bir sıkıntı olursa yakınlarında aile bireylerinizden kimse var mı?
Herkes kocaman olmuşlar demiş ama bırakıp AVM'ye gitmiyorsunuz Neticede.
Anneniz, kardeşiniz vs varsa aynı şehirde rahat rahat gidebilirsiniz.

Konu konuya karismasin diye belirtmedim, aslinda benim kafami biraz kurculayan yukardaki arkadasin belirtigi gibi durum. Yani yurtdisinda gidiyoruz ve maalesef aile var ama yok diyelim (daha once bir konu ile bir baslik acmistim).

Büyük kiz zaten bizden bagimsiz arkadaşları ile tatil yapiyor geziyor, daha tecrübeli. Kucuk 16 olmak üzere, yasal olarak resit degil ve o daha tecrübesiz.

Birde merak eden arkadaslar, cidden esimle ilk kacamagimiz . Bu zamana kadar senelik iznimiz cocuklarla gecti. Ara kacamak yapamadik cunku is ve cocuklari emanet edecek kimse olmadı. Sizinlerinde belirtigi gibi “bebeler” artik buyudu, hem onlara hem bize iyi gelecek yeni planlar yapmaya calisiyoruz

19 yaşındaki için evet ama 16 yaşında bir çocuk söz konusu. Tabi ki yalnız kalabilirler, benim oğlum 11 yaşında o da evde yalnız kalıyor markete filan gittiğimizde. Evde yalnız kalmaları sorun değil, çok uzakta olmak beni tedirgin eder.
Aile yakınlarından birileri var mı diye o nedenle sordum.
Artı her çocuğu yaşına göre değerlendirmezsiniz. Ergenliği nasıl geçiyor, korkuları var mı, yaşının olgunluğuna erişmiş mi? Bin tane kriter var. O yaşlarda her çocuk yurtdışına eğitime gitmiyor, birkaç ay önce çalıştığım üniversitede bir öğrenci kendini 10.kattan aşağı attı.
Elbette konu sahibi bunları değerlendirmiştir ama ilk defa yalnız kalacak çocukların çevrelerinde aile büyüklerinden birileri olmalı. Bu benim fikrim.

Çocuklar yazıyorsunuz ama bir tanesi çocuk değil 19 yaşında yetişkin. 16 yaşındaki için de aile bireylerinden biri var mi diye sormuşsunuz 19 yaşında ablası var. O niye yetmiyor veya niye sayılmıyor anlamadım. O yaşta her çocuk yurt dışında eğitime gidebilir bu arada. Gidemiyorsa bir sorun vardır.

Tamam

Kizlar, haber edim dedim. Tatil cok iyi gecti Ozellikle 16 yasinda ki olan kizimiz resit olmadigi icin birakma konusunda tereddut ediyorduk fakat kizlar bizim yoklugumuzda biribirine cok guzel idare ettiler.

Kisaca bundan boyle arada kacamaklarin devami gelecek diyebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…