Cocuksuz calisan ciftler, yilda kac kez tatile cikiyorsunuz?

Ben yurtdışında yaşıyorum.. Türkiye'de ve İspanya'da yazlığımız var. Baharları Türkiye'ye , sonbaharları Ispanyaya gidiyoruz.Evim denize yakin.Yazin bazı hafta sonlarında anca günübirlik denize gidiyoruz. Dediğim gibi sağlık sorunlarınız var, olmasa ben turları çok severim. Ama uzun yuruyemiyorum.

Esimin senede 1 defa uzun izni oluyor dolayisiyla uzun tatili 1 kere yapabiliyoruz.
Geri kalanlar cumartesi, pazar gunu olacak sekilde oluyor belli bir sınırı yok.

Çok şükür Kurban bayramı tatili de uzunmuş bu sene.
Her bayramı tatil olarak değerlendirmeyi çok seviyoruz! :spor:

Canım bu ımkanla alakalı olduğu kadar gezmeyi sevmekle de alakalı. Ben mesela çok severim eşim o kadar degıl ama sagolsun gelır gezdırır benı ve çok guzel geçer. Ben kıyafet az alırım kenara para atarım gezme ıcın. Bu sene oku haftasonu kacamagı yaptık sımdıye kadar agıstosta da esımın memleketıne gidicez ordan gelınce yaz tatılıne gıdıcez. Kasım gibi de gıderiz bı haftasonu kaçarız mesela

Çocuktan önceki 3 senemizi düşününce otel tatil köyü anlamında senede 1 defa çıktık..
Arada yakın yerlere gittik kısa süreliğine.
Öyle tatil gezme tozma delisi değiliz.
Bayramları da tatilden saydığımız için ekstra senelik izin kullanmazdık..
Çocuktan sonra da böyle..

İstediğmiz zaman . Hafta sonu , yazın denize , kışın kaplıcalara .
Müsait oldugumuz her zaman gezeriz . 6 yıllık evlıyım . Hele bu sene çocuk yapmayı düşünüyoruz .
O yüzden afedersınız totoşum yer görmuyor :D :D
İşten çıkıp gece 2 ler eve gelip ertesı gun 7 de işe gidiyorum .

Bu arada ev borcumuz var . O olmasa yurtdışına falanda çıkardık :)

Biz bi tek balayinda gittik. Cok ama cok guzeldi. Bide kismetse kurban bayraminda gidelim diyoruz. Ama belli degil izin vermeyebilirler esime. Cunku bayramda bir gun izin bir gun is sonraki gun yine izin seklinde vermislerdi. Yani bir yere gitmemiz imkansizdi. Bu tatil meselesi kesinlikle maddiyat ve gezmeyi sevmekle ilgili. Esim tam bir ev kusu. Evde oturmayi cok sever. Ben ikna etmeye calisirim hep

Şimdiii hesaplamam lazım, biz de pek gezeriz :D Sadece son 1 yılı baz alırsak; 3 ayrı partta 5 ülke 9 şehir, yurt içinde de 2 defa tatil yaptık. Pazartesi yine bir yurtdışı yapacağız 4-5 günlük..

evlendim 4 sene hic tatilsiz calistim. cocuk oldu gina geldi evde oturmak bu sene türkiyeye gittim cok sükür. 3 degisik ülke icin bilet ayarladim

Kışin bir hafta Afyona hamama sevmedigim halde .
Yazinda 1 hafta denize cok severim denizi .
Bir hafta İstanbula bu sene gitmedim ama .Ben istemedim o cocuklarla turladı .Bursa çanakkale Edirne ist.

bi yıllık evliyiz
biz iki üc haftada bir ya yurtici ya yurtdısı haftasonu kacamakları yapıyoruz bizimki fazla olabilir gerci :)

Bebekten once yilda 5-6 kez tatil yapardik
Simdi esimin is yogunlugu nedeniyle senede bire dustu
Cok dertliyim bu konuda

Yılda 1 hafta otelde, 1 hafta kendi babamın yazlığında, 1 hafta da kayınbabamın çiftliğinde tatil yapıyoruz. Bunlar hep yazın oluyor. Kışın da 2 günlüğüne Uludağ'a kaçıyoruz. Bu kadar.
Bayramları da değerlendirebilsek keşke. Ama eşim bu konuda çok geleneksel. :(

Öyle haftasonu kaçamaklarımız da yok,keşke olsa.. :dua: Bebiş olunca ne olur bilemiyorum ama. :D

Merhaba arkadaslar,

Ben 1,5 senelik evliyim. Ikimizde calisiyoruz. Merak ettigim konu yeni evli olan ve calisan ciftler yilda kac kez tatile cikiyorsunuz?
5,5 senelik evliyim çocuğum yok. Balayı dışında iki kez tatile çıkabildik uzun, düğün nişan vs dolayısıyla da arada gittik bir yerlere onları tatil saymıyorum :) Son iki yazdır gidememiştik izinlerden dolayı bu sene gidebildik çok şükür 11 günlük uzun bir tatil yaptık. Yani bu çiftten çifte değişir, maddi durum, izinleri ayarlamak vs. Bizim sıkıntımız maddi değil, izinden dolayıydı. İzinlerimiz bol olsa ve rahat olabilsek çok daha sık gitmek istiyoruz.

Merhaba arkadaslar,

Ben 1,5 senelik evliyim. Ikimizde calisiyoruz. Merak ettigim konu yeni evli olan ve calisan ciftler yilda kac kez tatile cikiyorsunuz?
Mümkün olsa her haftasonu bir yere kaçacağız...
2-3 yurtdışı tatili yapıyoruz kısa kısa... KV'nin yazlığına gidiyoruz haftasonları, uzun tatillerde bnim aileme...
Onun haricinde yine ara ara farklı şehirleri gezip eğleniyoruz...
bu tamamen maddi durumunuza ve sizin kafa yapınıza bağlı...

Kiyaslamak degil ki merak ettim sadece. Bazen bi yerinizde durum diye tepki aliyoruz. Biz yilda 3 buyuk, ayda veya iki ayda bir hafta sonu kacamagi yapiyoruz

Mesela ben hiç öyle tatil yapmadım

Yeni evli iken ilk yıl 7 gün ve diğer yılarsa 15 gün iznim vardı

Yılda 3 tatil imkansız

Şimdi kendi işim var

Kış tatili okul kapanınca tatil ve ağustos ta gideceğiz

Ama bu hep böyle olur diye kural yok

Seneye hiç olmaz bir sonraki yıl 6 olur vs vs

Size hangisi uyarsa o doğrusudur

Bence bu referans alınacak bir sayı değil. Tatilden beklenti, gelir durumu, işyerinin yıllık izin kullandırımındaki bakış açısı hepsi ayrı etken. Yılda 2 kez çıktığımızda da oluyor, 4 kez çıktığımızda.

Back
X