Çocuklu kadın bekar adam..

Konu sahibi U utopyali şunu mu demek istiyorsunuz ,ben bu kişiyle evlenmeyi düşünmüyorum fakat bekar biriyle hiç mi evlenmeyecegim ? Bu mu aklınıza takılan ?

Bekar birinin ailesinin,oğullarının boşanmış çocuklu biriyle evlenmesine onay vermeyecek olması çok normal bir şey nesine guceniyorsunuz ki.. Benim reelden bir arkadaşım (kk üyesi aynı zamanda) kendisi iki çocuklu boşanmış bir kadın,bekar biriyle tanıştı birbirlerine aşık oldular ama sevgilisinin ailesi istemedi,annesi fenalasmis vs diye ayrıldılar.Kac kere denediler ama aile ikna olmadı,şimdi acı cekiyor arkadaşım.Dengi dengine olsun bence ilişkiler

Konu sahibi anlamsız bi şekilde şuna kızıyor aslında,
Ben çocuksuz bekar bi kadınla aynı kefede olmalıyım, çocuğum dezavantajlı olmamam lazım, bekar bi kadınla aynı şekilde tercih edilmeliyim ama toplum yüzünden edilmiyorum, açıklanıyor tek tek neden aynı kefede olamayacağı, bu kez de diyo ki ömür boyu yalnız mı kalayım?
Neden ısrar ve inatla çocuksuz adam, ben de onu anlamadım. Gelir anlatır inş.

Konu sahibi anlamsız bi şekilde şuna kızıyor aslında,
Ben çocuksuz bekar bi kadınla aynı kefede olmalıyım, çocuğum yüzünden dezavantajlı olmamam lazım, bekar bi kadınla aynı şekilde tercih edilmeliyim ama toplum yüzünden edilmiyorum, açıklanıyor tek tek neden aynı kefede olamayacağı, bu kez de diyo ki ömür boyu yalnız mı kalayım?
+1
Ben çocuklu biriyle evlenmeyi kafama koyduktan sonra ne ailem engel olabilir ne de toplum. Cidden de ailem, bir iki nasihat eder, yapma etme kızım, sen yapamazsın vs. derler. İki gün sonra onlar da pes eder, yaşa gör derler.
Ama kendim istemiyorsam orada iş değişir. Ki istemiyorum. Toplumun ne düşündüğü de umrumda değil. Toplum, çocuklu erkekler baldır kaymaktır dese de istemeyeceğim.
Zaten çocuk istesem kendim yapardım herhalde şu saate kadar. Henüz yapmamamın sebebi çocuk yapınca hayatımın değişeceği gerçeği zaten.

Hayır oluru varsa olsun o adamla da. Adam çekinikmiş ama. 🤷🏻‍♀️
İstemiyor olabilir. Yukarıda dediğim gibi, evliliğe gitmeyecek ilişki istemiyor belli ki adam. Konu sahibi şart değil evlenmek diyor ama bu onun kararı, adam belki daha net bir şeyler istiyor, bi yerden başlayalım sonrası Allah kerim demek istemiyor.

Çok yakın arkadaşım 2 çocukluydu ve boşandı. Sonrasında hiç evlenmemiş ve hatta kendisinden 5 yaş küçük bir adamla evlendi. Kadının maddi durumu adamınkini 3 e falan katlar. Evlenirken arkadaşımı adamın ailesinden kimse istemedi ve düğüne dahi gelmediler. Sonuç ne mi ? Adam benim çocuğum da olacak diye tutturdu bir çocukları daha oldu ve şu an berbat durumdalar. Adam arkadaşımın çocuklarını istemiyor. Ev dar geliyor , çocuğumu rahatça sevemiyorum falan demiş. Hatta salonda sevişmek istiyorum onu bile yapamıyoruz falan diyormuş. Evlenirken aklı neredeydi bilinmez. Şimdi arkadaşım b*ka batmış durumda ve çok mutsuz. Keşke evlenmeseydim hiç diyor.
Yani bana göre de asla olmuyor ve olmayacakta.

Bence de olmaz
Erkegin cocugu olmasiyla da asla ayni sey degil. Belki linc gelecek ama cocuksuz kadin cocuklu erkek evliligi bence daha uygun cunku cocuk yüzde 99 annede kaliyor. Haftada 1 gun yilda 1 hafta falan babaya geliyor.

Şu kadar söyleyeyim, sarilsak oglum aramiza girip anneme ben sarilicam sen git diyor 😄 cocugu olmayan bir erkegin bu durumda cok merhamet gostermesini bekleyemezdim.

Sadece annene mi sarilacaksin, bana sarilmazsan cok üzülürüm diyor, biz teletabi gibi hepimiz sariliyoruz😍 ilk evliligi ve ilk heyecani olan bir erkek bunu gercekten yönetemezdi.

Böyle bi seyin altina girmesine de pek gerek yok bence.

Bence de olmaz
Erkegin cocugu olmasiyla da asla ayni sey degil. Belki linc gelecek ama cocuksuz kadin cocuklu erkek evliligi bence daha uygun cunku cocuk yüzde 99 annede kaliyor. Haftada 1 gun yilda 1 hafta falan babaya geliyor.

Şu kadar söyleyeyim, sarilsak oglum aramiza girip anneme ben sarilicam sen git diyor 😄 cocugu olmayan bir erkegin bu durumda cok merhamet gostermesini bekleyemezdim.

Sadece annene mi sarilacaksin, bana sarilmazsan cok üzülürüm diyor, biz teletabi gibi hepimiz sariliyoruz😍 ilk evliligi ve ilk heyecani olan bir erkek bunu gercekten yönetemezdi.

benim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.

Ben bekar olsam aşkından acillik olsam bile çocukla adamla evlenmezdim. Takılırım bir iki o kadar. Sevgili bile olmazdım adamla görüşeceğim zamanlar çocuğuyla görüşme günüdür falan benim kafam almazdı. Şu an evliyim çocuğum yok, çocuğum olur da boşanırsam çocuklu biriyle olmayı düşünürüm. Çünkü ikimiz de evlat sevgisini sorumluluğunu biliriz. He çocuksuz boşanırsam yine çocuksuz biriyle evlenirim. Çocuk sorumluluğu zor çünkü. Yaşayan bilir ve anlayış gösterir sadece.

benim anlatmak istediğim tam da buydu, bakın arkadaş ne demiş, çocuklu adam çocuksuz kadın olur çünkü çocuk anne de kalır demiş, özetlemiş harika olmuş. peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.
Çünkü erkekler çocuğa yabancının çocuğu gibi bakıyor.
Ayda bir görüyor onların babalık anlayışı bu.
Kadınlar öyle degilki.
Siz yaşadınız bunlari.
Daha iyi bilmeniz lazım.

Bence de olmaz

Cocuklu adamlar da daha iyi değil bence. Konu sahibine de soylemiştim bakmamistir ama cocuklu adamlarla evlenmiş kadinlarin konularina çoğu kişi denk gelmistir, erkegin cocugu oldugunda cocuk annede bile kalsa sorun yaşanabiliyor. Herkesin kaldiracagi bir şey değil bu.

Asiriiii asiriiiiii anaç bir yapiya sahip degilse senin olmayan cocuklarla uğraşmak veya o cocuklar icin gerektiginde plan bozmak, anlayiş gostermek ve ikinci planda kalmak kadin icinde zor bence.

Cocuklu adamlar da daha iyi değil bence. Konu sahibine de soylemiştim bakmamistir ama cocuklu adamlarla evlenmiş kadinlarin konularina çoğu kişi denk gelmistir, erkegin cocugu oldugunda cocuk annede bile kalsa sorun yaşanabiliyor. Herkesin kaldiracagi bir şey değil bu.

Asiriiii asiriiiiii anaç bir yapiya sahip degilse senin olmayan cocuklarla uğraşmak veya o cocuklar icin gerektiginde plan bozmak, anlayiş gostermek ve ikinci planda kalmak kadin icinde zor bence.

Aynen oyle

Ben mesela bastan cocuk annesinde kalir diye dusunmustum kendi kendime ama cocuk bizimle kalıyor :)
Islerine geldigi zaman "ama Geyikli sen onun annesisin" islerine gelmedigi zaman "Geyikli sen karisma, annesi bilir"

Bu cok adaletsiz bir durum. Sorumluluk almak zorundayim cunku annesiyim. Ama en ufak bir yetkim yok, annesi degilim. Bunu da bir cok kisi sanirim kaldiramaz. Bizim cocuklar uysal allahtan. Cok sorun olmuyor.

Ben bekar olsam aşkından acillik olsam bile çocukla adamla evlenmezdim. Takılırım bir iki o kadar. Sevgili bile olmazdım adamla görüşeceğim zamanlar çocuğuyla görüşme günüdür falan benim kafam almazdı. Şu an evliyim çocuğum yok, çocuğum olur da boşanırsam çocuklu biriyle olmayı düşünürüm. Çünkü ikimiz de evlat sevgisini sorumluluğunu biliriz. He çocuksuz boşanırsam yine çocuksuz biriyle evlenirim. Çocuk sorumluluğu zor çünkü. Yaşayan bilir ve anlayış gösterir sadece.
Aynen şekerim, resmen bensin sen. Çocuksuz halimle asla çocuklu adam düşünmezdim, bazı kadınlar var anne olmak için doğmuşlar sanki, bütün hücreleri bebekkk diye bağırıyor, dünyadaki bütün çocukları bağrına basabilirler, bizim eski bakıcı öyleydi mesela. Bense doğurmadan önce çocuk nasıl bir şey bilmezdim, hiçbir çocuk için uykusuz kalmadım, rahatımdan feragat etmedim, yapabileceğimi kimse düşünmedi biliyor musun, kesin çökerim sandılar, o kadar yani. Şimdi ben kendi çocuklarıma anca yeterim ama çocuklu adamın halinden de anlarım.

Bence öyle değil, ben bekarken çocuklu bir adam evlenmek istemezdim mesela. Diyelim ki yine de böyle bir yüzde var. İşte %70 çocuklulardan kaçıyorsa %10 da erkeğin çocuğu varsa ve annedetse sorun etmiyor diyelim. O %10 un radarına girmek istiyorsanız velayeti babasına verebilirdiniz. Velayeti alan taraf sosyal açıdan -çocuk onda olacağından dolayı - velayeti kaybeden tarafa göre daha dezavantajlı olabilir ama bunlar hep seçim. Sizin seçiminiz çocuk yapmaktı ve çocuğunuzun velayetini almaktı. Eşinizin tercihi çöpsüz üzüm gibi kadınlara akmaktı belki. Bu yeni hoşlandığınız beyefendinin de tercihi çocuksuz kadın. Ne yapılabilir ki anlamadım? Toplumla da ilgili değil bence hala konu. Tercihler.

peki ama her iki bireyde aynı şartlarda bu evliliği bitirmişken neden adam hayatına devam edebilirken rahatlıkla kadın arka planda kalmalı ki burası kilit nokta karşıda ki kişi bekar olsun olmasın evlenmiş boşanmış çocuklu çocuksuz fark etmeksizin.

Bunu cidden sordunuz mu??? Şaka gibisiniz… ben cevaplıym sorunuzu, çünkü annelikle babalık aynı şeyler değiller, bi annenin sorumluluğuyla babanınki eşit değil

Aynen oyle

Ben mesela bastan cocuk annesinde kalir diye dusunmustum kendi kendime ama cocuk bizimle kalıyor :)
Islerine geldigi zaman "ama Geyikli sen onun annesisin" islerine gelmedigi zaman "Geyikli sen karisma, annesi bilir"

Bu cok adaletsiz bir durum. Sorumluluk almak zorundayim cunku annesiyim. Ama en ufak bir yetkim yok, annesi degilim. Bunu da bir cok kisi sanirim kaldiramaz. Bizim cocuklar uysal allahtan. Cok sorun olmuyor.

Ben annesinde kalan, uysal bir cocugu bile kaldiramazdim. 😬 Cocugun huyunu suyunu gectim eski eşiyle hiç kopmayacak canli bir bağ olmasi ve baska kadindan bir cocuk sahibi olmus olmasi beni rahatsiz eder. 🙄🙄

Yani çok fazla insan kaldiramaz bunlari.

X