• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu annelere soruyorum bir bakar mısınız

Seninle konuşmak daha zor dediğini unutuyorsun .Edit olarak bana şunu yazdin sen, iki yeğenim var babası sigara içiyor büyük yegenimi sap sup öperdi büyük yeğenim astim oldu, babası küçük yegenimden uzak kaldı küçük yeğenim astim değil dedin bu senin cümlelerin neyse

Tamam dogru ama sonuc olarak boyle boyle oldu dedim . Ek olarak oteki yegenimi de yazdim . Yukaridaki tez curutuluyor o zaman dedim. Dogrudan etkisi var mi bilmiyorum ama sonuc buydu.

"Edit : Seni destelemek icin soylemiyorum, simdi aklima geldi . Iki yegenim var , babasi sigara icerdi buyugunu sap sup operdi. Buyuk yegen astim oldu. Kucuk yegenden uzak kaldi o astim degil. Yanlarinda da icerdi . Sigaranin sagliga zarari var ama senin konun baska seninki klasik elti sorunu. Kaynina bu kadar takmiyorsun cunku."

Kirmizili kizim yanlarinda da icmezdi olacak. O kismi yanlis cikmis cunku biz de ailece sigarayi cocuklarin yaninda icilmemesi konusunda uyaririrdik.

Beni bir daha alintilama lutfen cunku anlasamiyoruz. Iki yonlu ornek vermeye calistim ama oyle bir duruma geldim ki hic sevmedigim sigarayi savundurtacak konuma getiriyorsun beni.

Size olan davranislarinda kirilmis olabilirsiniz sizi cok iyi anliyorum kvdemde beni cok kirdi bebegim dogmak uzere 3 tane torunu var butun hayalleri benim bebegim uzerine 6 7 tane kiyafet ordu digerlerine birer tane yapti mesela onlara torunum benimkine cocugum diyor. Hatta bana ver yeni bi tane yap diyor ona ben bakayim siyor bu ilginin sebebini anlayamiyorum ama oglumla basbasa kalamicam diye korkuyorum kendi evine besik koydu orda uyuturuz diye ve hergun yanina cikmami istiyor. Sebebi bilinmez ama sanirim takinti eltinizde oldugu gibi kvdemde de var moralim cok bozuluyor cunku abartmis durumda esim annene gidicegin zaman cocugumu anneme birak ozler diyor dogmamis bebegi sagiplendiler elimden alcaklar nerdeyse

Size olan davranislarinda kirilmis olabilirsiniz sizi cok iyi anliyorum kvdemde beni cok kirdi bebegim dogmak uzere 3 tane torunu var butun hayalleri benim bebegim uzerine 6 7 tane kiyafet ordu digerlerine birer tane yapti mesela onlara torunum benimkine cocugum diyor. Hatta bana ver yeni bi tane yap diyor ona ben bakayim siyor bu ilginin sebebini anlayamiyorum ama oglumla basbasa kalamicam diye korkuyorum kendi evine besik koydu orda uyuturuz diye ve hergun yanina cikmami istiyor. Sebebi bilinmez ama sanirim takinti eltinizde oldugu gibi kvdemde de var moralim cok bozuluyor cunku abartmis durumda esim annene gidicegin zaman cocugumu anneme birak ozler diyor dogmamis bebegi sagiplendiler elimden alcaklar nerdeyse

Peki sen kaynananın sigarasından rahatsız olmuyor musun evladının sağlığı söz konusu
Çocuğun yanında içmedikten sonra bi problem yok , ve evladım gayet sağlıklı çok şükür ki . çocuğumu en az sizin kendi çocuğunuzu düşündüğünüz kadar düşünüp sakınıyorum .

Ne demek annene giderken çocuğumu anneme bırak,eşin bunu sana nasıl söyler,o çocuğu senin anneninde görme hakki var. Sende kendimi gördüm benim kaynanam kayınbabamda oğlumu kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar

Neden sustunuz

Daha doğmamış geç kalmadan o beşiği eve getirtin

Biri odada biri salonda lazım deyin mesela

Altlı üstlüsünüz galiba

Annene gidince anneme bırak özler diyen kocanıza da annemin de torunu o da görecek diyemediniz mi

Sert olun şimdiden

lohusa iken acaba bir bildiği mi var der daha çok susarsınız

Çok fazla tekrarlayan düşüncen, obsesyonun, kompülsiyonun var.

Yakında sanrıya falan dönüşmeden bir psikiyatristi ziyaret et.

Samimi tavsiyemdir.

2 kere psikoloğa gittim demene gerek yok arada yazmışsın 5-10 kez.

Psikiyatriste git, hastanede ilaç yazan cinsinden.

Haklısın çok takintiliyim. İlk başta sigarayi belirtmedim çünkü bu forumda sigara içen sigarayi savunan insanlar vardır bana yuklenirler diye korktum yemin olsun bak ondan korktum

Kardeş

Cidden olmuyor

Biz senin oğlunu öpmeyeceğimize göre neden alınalım sana yüklenelim :110:

Fiziksel hastalıkları hafife alma hastanede yatanları düşün ne kadar zor.Tamam ben oğlumun sağlığını dusunmeseydim beni ayakta alkislicaktiniz hak vercektiniz,Tek sucum oğlumun sağlığını düşünmek sizlerin gözünde sağolun..

Son yorumum

Psikolojik rahatsızlıkları, belirtileri hafife alma.

Ama tedavi olmak istersin

Ama istemezsin

Orası sana kalmış

Hayat stilini sen seçebilirsin ancak.

Üff ne sigaraymış arkadaş ya. Ulan anam babam tüm bebekliğim, çocukluğum boyunca içtiler, yanımda içildiği de oldu. Ben astımlıyım( kardeşim değil). Neredeyse 28 yaşıma geldim. Ulan ben bile bu kadar dırdır etmedim. Edecek olsam anama babama saydırırdım ilk. Elti sigara kullanıyor, sonra genel olarak çocuğuna sarılıp öpüyor diye amma tantana yaptın arkadaş! Sigara kullanan biri çocuk öpüyor diye o çocuk astım filan olmaz, hasta da olmaz öyle. Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sana 40 kişi söylemiş bunu.

Ama ben anladım seni. Eltiye saplantılısın. Sigaranın s'si bile geçmiyor esas konuda. Elti bebeğini halıya bırakmış da seninkini sevmiş diye kadının anneliğiden girmeye kalktın konuya. Sandın ki burada millet gaza gelip " vay pis anne, nasıl çocuğunu yere koyabilir, başının üstünde taşıması lazım, o ne biçim anne " vs saydıracak. O tutmayınca, sigaradan tuttun yürüdün. E bu da tutmadı arkadaşım. Boşuna herkese bozuk plak gibi sigara kokan ağız muhabbeti yapma, yeter. Bir çocuk sigara içen biri öptü diye de zarar görmez, yere konuldu diye de görmez. Sen bir ruh sağlığı doktoruna git tedavi gör. Çocuğuna en çok sen zarar veriyorsun. Psikolojisi bozuk anneler, psikolojisi bozuk yetişkinler çıkarıyorlar ortaya. Sen sigarayı migarayı bırak, kendi haline bak. Kendini düzelt önce.

Ay ne güzel sevgi dolu bir insan... şaşırdım size
Çocuklari çok seviyor demek ki.Kendi oģlunu da bol bol öpüyordur.
Ama zorlamasin o ayri mesele.
Çok tatliysa dayanamiyor belki. ;)

Ne demek annene giderken çocuğumu anneme bırak,eşin bunu sana nasıl söyler,o çocuğu senin anneninde görme hakki var. Sende kendimi gördüm benim kaynanam kayınbabamda oğlumu kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar
Malesef cok tartistik bu konu yuzunden ust katimdalar 2 gun gormeseler birsey eksilcek sanki diger torunlarinin birini 9aydir gormuyorlar digerini 5 aydir benim cocuguma gelince sanki onlarinds ben odunc alip gezdircem

sizin cocuklari seviş şekliniz ya da karsı tarafin sevme şeklini tartişmaya açik bir konu olarak görmüyorum ben. herkesin sevgisini gösteriş biçimi kendine özgüdur. ben henüz bir evlat sahibi olmadım, hamileyim. Allah nasip etsin isteyen herkese,
bebegimi kucagıma almam nasip olursa eğer ve beni irite edecek şekilde cocugumu seven biri olursa, bir de üstüne cocugum da rahatsız ise bu durumdan önce konuşmayı denerim 2 kere. Allah in hakkı üctür diyip, devam ediyorsa, kabalaşırım açıkçasi. hatta cok kibar biriyimdir normalde:) ama zıvanadan çıkardım herhalde.

Neden sustunuz

Daha doğmamış geç kalmadan o beşiği eve getirtin

Biri odada biri salonda lazım deyin mesela

Altlı üstlüsünüz galiba

Annene gidince anneme bırak özler diyen kocanıza da annemin de torunu o da görecek diyemediniz mi

Sert olun şimdiden

lohusa iken acaba bir bildiği mi var der daha çok susarsınız
Susmadim ki boyle yaparsan bosanmaya kadar gider dedim o cocuk annenin degil benim cocugum dedim kvdeme de cocuk burda deil asagida kalcak oturmaya geldigimde uyursa yatiririm bu besige dedim. Ben sussam ezilirim ve hicbir zaman ezik gelin olmsya niyetim yok

Üff ne sigaraymış arkadaş ya. Ulan anam babam tüm bebekliğim, çocukluğum boyunca içtiler, yanımda içildiği de oldu. Ben astımlıyım( kardeşim değil). Neredeyse 28 yaşıma geldim. Ulan ben bile bu kadar dırdır etmedim. Edecek olsam anama babama saydırırdım ilk. Elti sigara kullanıyor, sonra genel olarak çocuğuna sarılıp öpüyor diye amma tantana yaptın arkadaş! Sigara kullanan biri çocuk öpüyor diye o çocuk astım filan olmaz, hasta da olmaz öyle. Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sana 40 kişi söylemiş bunu.

Ama ben anladım seni. Eltiye saplantılısın. Sigaranın s'si bile geçmiyor esas konuda. Elti bebeğini halıya bırakmış da seninkini sevmiş diye kadının anneliğiden girmeye kalktın konuya. Sandın ki burada millet gaza gelip " vay pis anne, nasıl çocuğunu yere koyabilir, başının üstünde taşıması lazım, o ne biçim anne " vs saydıracak. O tutmayınca, sigaradan tuttun yürüdün. E bu da tutmadı arkadaşım. Boşuna herkese bozuk plak gibi sigara kokan ağız muhabbeti yapma, yeter. Bir çocuk sigara içen biri öptü diye de zarar görmez, yere konuldu diye de görmez. Sen bir ruh sağlığı doktoruna git tedavi gör. Çocuğuna en çok sen zarar veriyorsun. Psikolojisi bozuk anneler, psikolojisi bozuk yetişkinler çıkarıyorlar ortaya. Sen sigarayı migarayı bırak, kendi haline bak. Kendini düzelt önce.
Sigara zarar vermiyor diye konusan sen astim olmussun demek ki neymiş sigara astim yapıyormuş bu bir. Senin gibi sigarayi savunan insanların bana yüklenmesinden korktuğum için konumda sigarayi belirtmedim çünkü kavga çıkmasından korktum bu iki,Defalarca yeminler ettim asıl sorunum oğlumun sağlığı sigaradan zarar görmemesi o yüzden eltimin sigara içip içip oğlumu öpmesinden rahatsız oluyorum dedim bu 3,yemin ettiğim halde böyle bir ayda inanmiyorsan sana kalmış.Eltimi sevmiyorum evet, eltimin oğluma aşırı yapışması beni rahatsız ediyor evet,kendi cocugu halinin üstünde çırpınıp ağlarken benim oğluma koşması bana doğru gelmiyor evet ama benim asıl taktigim oğlumun sağlığı bunu bil. Eltim değil abimde olsa aynı tepkiyi verirdim sigara konusunda,çünkü oğlumun sağlığı söz konusu.Ailen seni sigaraya maruz bıraktı diye sırf ben oğlumu sigaradan korumaya çalışıyorum diye bana tepki veriyorsun, benim oğlumda astim olcak diye şart yok, benim ordan burdan yürümeye ihtiyacim yok hangi konulara üzüldüysem sizlerle paylaşmak dertleşmek icin yazdim buraya yoksa ordan burdan yürümek icin degil çok naziksin sağol.

sizin cocuklari seviş şekliniz ya da karsı tarafin sevme şeklini tartişmaya açik bir konu olarak görmüyorum ben. herkesin sevgisini gösteriş biçimi kendine özgüdur. ben henüz bir evlat sahibi olmadım, hamileyim. Allah nasip etsin isteyen herkese,
bebegimi kucagıma almam nasip olursa eğer ve beni irite edecek şekilde cocugumu seven biri olursa, bir de üstüne cocugum da rahatsız ise bu durumdan önce konuşmayı denerim 2 kere. Allah in hakkı üctür diyip, devam ediyorsa, kabalaşırım açıkçasi. hatta cok kibar biriyimdir normalde:) ama zıvanadan çıkardım herhalde.
Beni anladigin için teşekkürler:)

Back