Çocuklarla Birlikte Kaliteli Zaman Geçirme Rehberi

defneylemola

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
3
0
1
İstanbul
Herkese Merhaba,

Eminim çocuğunu mutlu görmek her anne-babanın "olmazsa olmaz"ı. Sonuçta yaptığımız ve yapacağımız her şey onlar için. Beş sene önce anne olduktan sonra, "Tamam" demiştim; "Artık eskisi gibi sosyal hayatım olamayacak, belki de o çok sevdiğim işimden ayrılacağım". Sonra düşündüm, düşündüm, düşündüm...

Şimdi durum o kadar farklı ki... Gazeteci olduğum için işim aynı zamanda sosyal hayatım. Ve bu sosyal hayatımı çocuğumun da sosyal hayatına dönüştürmeye karar verdim; başardığımı zannediyorum.

Kızımla birlikte geçirdiğimiz zamanlarda her şeyi eğlenceli bir hale dönüştürerek, sanki oyun oynuyormuş gibi yapmaya başladım. Mesela "Kitapçıdan en komik kitapları bulup alma günü", "Bu gece en güzel masalı okuyup rüyamızda görme günü"; "Tavuklu pilav ve profiterol yeme günü"; "İstediğini yap günü"...

Bu günlere tabii ki sinema ve tiyatro gününü de mutlaka ekliyorum. Ama en keyifli olan gün "keşif günü"...

Keşif günlerine henüz yeni başladık. İlk durağımız Topkapı Sarayı'ydı. A'dan Z'ye gezdik sarayı. Bahçesindeki gülleri kokladık, Harem'e bile girdik. Çıkışta Sultanahmet'i turladık, yorulunca bir restorana girip koca bir dilim pasta yedik vs. Keşif günlerinde hem yeni yerleri (kızım için yeni tabii :1:) keşfedip hem de tatlı kaçamaklara izin var. Anlayacağınız pestilimiz çıkana kadar gezdik. Zaten o gece kızım erkenden uyudu. Keşif günlerinin güzel yanı yatma saatini asla geçirmemek oluyor :)

Yeni bir şeyler öğrenen çocuğun hayata bakış açısı, kelime hazinesi, kısacası vizyonu da gelişiyor. Her şeyden önemlisi düşünüyor, sorguluyor, yeri geldiğinde itiraz ediyor. Ve tüm bunları belli bir mantık çerçevesinde yapıyor. Ben, işimin bana sağladığı avantajlardan faydalanıyorum belki ama bir platform oluşturup bunu tüm aile ve çocuklarla paylaşmak gibi bir misyon da üstlendik kızımla :) https://www.facebook.com/defneylemola

Bu başlığı açarak bir rehbers oluşturmayı planladım, hepimiz için faydalı bir rehber... Mesela neler yaparsınız çocuklarınızla, nasıl vakit geçirirsiniz? Anlatsanıza... Eminim ilginç fikirler çıkacaktır?

Sevgilerimle,

Defne'yle Mola[/FONT]
[/SIZE][/SIZE][/FONT][/FONT]
[/SIZE][/SIZE]

Back