- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.776
Otelde açık büfe kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyunun ekstra ücret olup fiyatını bilseler sanırım kimse karşı çıkmaz
Bu kış günlerinde her gün vermek gerekiyor C vitamini kışın şart bir de o taze sıkılmış portakal mandalina suyuna 1 kaşık da pekmez damlatın kan yapıcı özelliği olsun.Bu bir kriter değil.
Çocuklara verilmesi konusunda ben de aradayım bilemiyorum ama mesela alkol da çok pahalı ama çocuklarımıza vermiyoruz
Her gün meyve suyu degilde mesela bir gün ayran ertesi gün portakal suyu sonra kefir verseniz tabi sade olacak evde siz meyveyle tatlandirabilirsinizKızlar selam iki çocuğum var biri 4 buçuk biri 6 buçuk yaşinda.
İkiside okula gidiyor. Okula içecek koyuyorum beslenmeye, ancak sürekli taze sıkılmış portakal, mandalina suyunun midelerini herhangi zararı olur mu? Bazen ikisini karıştırarakta koyuyorum. Bazen nar ekliyorum. Başka bir şey eklemiyorum şeker su vs. Hani asitli vs olduğu için günlük içmelerinin ileri dönemde bi zararı olur mu diye sormak istedim faydalı olayım derken zarar vermekten korkuyorum. en azından içim rahatlasın.
Birde farklı alternatifleriniz varsa beslenme için fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Bu kış günlerinde her gün vermek gerekiyor C vitamini kışın şart bir de o taze sıkılmış portakal mandalina suyuna 1 kaşık da pekmez damlatın kan yapıcı özelliği olsun.Ben üşenmesem her gün sıkıyordum aileme kızım da küçükken hep içirirdim şuan zorla içiyorum işte
Kendi çocuğu bundan 1 ay büyük ben Eylül'e güvendim yemez diye şükür yemedi. Elinden almak istemedim vermişti bi kere daha da kıymetlenirdi ağlar zırlardı.Komşunun gofret vermesine.
Hala cehalet devam ediyor yahu.
Keşke daha hiç yemedi bir süre daha yemesin falan deseydin. Bi kere yemesinden bir şey olmaz da bu insanların eğitilmesi lazım artık.
Benimkinde süt ürünleri kabuklu yemiş ve kakao alerjisi var. 2.5 oldu hala düzelmedi. Kabuklu yemişte de anaflaksi riski var mesela. Biri bir şey uzatınca ejderhaya dönüyorum.
Geçmiş olsun paşayaBen vermiyorum alerjik bizim oğlan çeyrek portakal yerse yer nadiren. fazlası iyi gelmiyor. Reflü yapıyor. Geniz eti büyük. Reflü geniz etini kötü etkiliyor. Sık hastalanan çocuklarda önermiyor doktorumuz.
Ama sağlıklı çocuklarda bilemiyorum. Şeker kısmından çekinmiyorum pek ben.
Niloya ama herkesin kafası bu şekilde senin gibi çalışmıyo kiOtelde açık büfe kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyunun ekstra ücret olup fiyatını bilseler sanırım kimse karşı çıkmaz
Kendi çocuğu bundan 1 ay büyük ben Eylül'e güvendim yemez diye şükür yemedi. Elinden almak istemedim vermişti bi kere daha da kıymetlenirdi ağlar zırlardı.
çok güzel düşünmüşsünüz ama c vitamini hava ile temas ettiğinde çok hızlı yok olur, büyük olasılıkla çocukların onları içme zamanı geldiğinde içindeki c vitamini tükenmiş oluyor. Hazır meyve sularında extradan eklenir bu vitamin. Ben yılda 1-2 defa hasta olduğumuzda meyve suyu sıkarım, sıkıcıdan aldığım anda bir dikişte içiririm, şeker bakımına hızlıca içirmekte yanlış yapıyor olabilirim ama en maksimum faydanın bu şekilde olduğuna inanıyorum.Bu seferde kantinden hazır meyve suları almaya başladiev yapımı içsin en azından c vitamini diye düşündüm