Çocukların taze meyve sularını hergün içmesi

Otelde açık büfe kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyunun ekstra ücret olup fiyatını bilseler sanırım kimse karşı çıkmaz

Komşunun gofret vermesine.
Hala cehalet devam ediyor yahu.
Keşke daha hiç yemedi bir süre daha yemesin falan deseydin. Bi kere yemesinden bir şey olmaz da bu insanların eğitilmesi lazım artık.
Benimkinde süt ürünleri kabuklu yemiş ve kakao alerjisi var. 2.5 oldu hala düzelmedi. Kabuklu yemişte de anaflaksi riski var mesela. Biri bir şey uzatınca ejderhaya dönüyorum.

Bu bir kriter değil.
Çocuklara verilmesi konusunda ben de aradayım bilemiyorum ama mesela alkol da çok pahalı ama çocuklarımıza vermiyoruz
Bu kış günlerinde her gün vermek gerekiyor C vitamini kışın şart bir de o taze sıkılmış portakal mandalina suyuna 1 kaşık da pekmez damlatın kan yapıcı özelliği olsun. Ben üşenmesem her gün sıkıyordum aileme kızım da küçükken hep içirirdim şuan zorla içiyorum işte

Her gün meyve suyu degilde mesela bir gün ayran ertesi gün portakal suyu sonra kefir verseniz tabi sade olacak evde siz meyveyle tatlandirabilirsiniz

Ben vermiyorum alerjik bizim oğlan çeyrek portakal yerse yer nadiren. fazlası iyi gelmiyor. Reflü yapıyor. Geniz eti büyük. Reflü geniz etini kötü etkiliyor. Sık hastalanan çocuklarda önermiyor doktorumuz.
Ama sağlıklı çocuklarda bilemiyorum. Şeker kısmından çekinmiyorum pek ben.

Kendi çocuğu bundan 1 ay büyük ben Eylül'e güvendim yemez diye şükür yemedi. Elinden almak istemedim vermişti bi kere daha da kıymetlenirdi ağlar zırlardı.

Geçmiş olsun paşaya
Şekerden sakınmak gerekiyorsa şayet paketli gıdalardan sakınmak gerekiyor annemde gizli şeker var paketli gıdadan bir tane bisküvi tüketse şekeri çıkıyor meyve yediğinde öyle olmuyor he meyvenin de aşırısı zarar ama C vitamini çocuklarda hatta biz yetişkinlerde de şart ben üşendiğim için takviye gıda alıyorum Supradyn veya Pharmaton gibi

Kendi çocuğu bundan 1 ay büyük ben Eylül'e güvendim yemez diye şükür yemedi. Elinden almak istemedim vermişti bi kere daha da kıymetlenirdi ağlar zırlardı.

Evet evet elinden alınca kıymete biner iyi yapmışsın. Tadına falan bakabilir. İstersen sen de verebilirsin o kadar katı olmaya gerek yok. Ama sen verirsin komşu veremez yahu anneye sormadan.

Bu seferde kantinden hazır meyve suları almaya başladi ev yapımı içsin en azından c vitamini diye düşündüm
çok güzel düşünmüşsünüz ama c vitamini hava ile temas ettiğinde çok hızlı yok olur, büyük olasılıkla çocukların onları içme zamanı geldiğinde içindeki c vitamini tükenmiş oluyor. Hazır meyve sularında extradan eklenir bu vitamin. Ben yılda 1-2 defa hasta olduğumuzda meyve suyu sıkarım, sıkıcıdan aldığım anda bir dikişte içiririm, şeker bakımına hızlıca içirmekte yanlış yapıyor olabilirim ama en maksimum faydanın bu şekilde olduğuna inanıyorum.

Yemeklerle beraber sıvı tüketimi tavsiye edilmiyor zaten. Ben okula meyve+kefir ya da meyve+yoğuru rondoda çekip koyuyorum arada hatta bazen yulaf da atıyorum içine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…