Çocukların taze meyve sularını hergün içmesi

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar selam iki çocuğum var biri 4 buçuk biri 6 buçuk yaşinda.

İkiside okula gidiyor. Okula içecek koyuyorum beslenmeye, ancak sürekli taze sıkılmış portakal, mandalina suyunun midelerini herhangi zararı olur mu? Bazen ikisini karıştırarakta koyuyorum. Bazen nar ekliyorum. Başka bir şey eklemiyorum şeker su vs. Hani asitli vs olduğu için günlük içmelerinin ileri dönemde bi zararı olur mu diye sormak istedim faydalı olayım derken zarar vermekten korkuyorum. en azından içim rahatlasın.

Birde farklı alternatifleriniz varsa beslenme için fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Bir bardakta birden çok portakal gerektiği için o meyvelerin şekeri de çok gelebilir. Meyveyi direkt koysanız saddce su içseler daha iyi
Haklısınız, illaki içecek istiyorlar
Şeker yuklemesi yapıyorsunuz düzenli olarak ne kdr meyve de olsa şeker üstelik lifleri de yok sadece suyu. Bunun yerine yanına 1 tane mandalina koyun mesela
Genelde hep öyle yapıyordum meyveyi direkt koyuyordum ( yemiyordu gerçi ) son 1 haftadır başladık. illaki içecek istiyorlar. Bu seferde kantinden hazır meyve suları almaya başladi ev yapımı içsin en azından c vitamini diye düşündüm

Ben kendime ve eşime meyveyi rondodan geçirip püre haline getirdikten sonra bardağa belli ölçüde koyup üzerine su ekliyorum

Valla çok zor yani bu yeme içme konusu. Benimki daha küçük 2 yaşında dün komşu bak sana ne getirdim diye gofret verdi eline bin şükür iki tırtıkladı bıraktı vermediğimiz için ağır geldi. Parta çocuklar cips yiyo filan biz bile mücadele ediyoruz sizi düşünemiyorum. Keşke hiç satılmasa kantinde.

Sanırım direk suyunu sıkıp içmek doğru değil. Direk meyve halinde yemeye alistirin

Aynen öyle yaaa. Kantini açtık diye müjde verir gibi söylediler birde, hiç iyi olmadı. Hep hazır kek çikolata vs var

Meyvedeki şeker zararlı değildir safsatalara inanmayın lütfen bu soğuk kış günlerinde düzenli olarak C vitamini sıkıp vermeniz çok faydalı bir de o sıkılmış mandalina portakal suyuna bir kaşık pekmez az da olsa koyarsanız kan yapıcı özelliği olmaktadır. 1 yaşına gelene kadar çocuklara kan ilacı verilmesi gerekirken kan damlası kızımı kabız yaptığı için kullanamamıştık ben o dönem mandalina suyuna çay kaşığı ile pekmez karıştırıp verdim kızımın kan tahlilleri gayet iyi çıkmıştı. Çocuklarınız içiyorsa şayet her gün sıkıp verin C vitamini şart

Tabiki hazır meyve suyunu musadece etmeyin. Sebze suyu deneseniz ferahlatıcı şeyler salatalık suyu ıspanak suyu nane az limon gibi?

Çok teşekkür ederim pekmezi de deneyeceğim baya severek içiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…