Çocukların (insanların) davranış ve huyları sizce ailenin yetiştirme şekliyle mi alakalıdır ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Uysal ya da hareketli olmaktan bahsetmiyorum. Kimi insanlar için bazen diyorum ki nasıl yetiştirilmiş ki böyle biri diyorum bazen ama sonra diyorum ailesi çok iyi olup çocugun davranışları sıkıntılı olabilenler de var. bebeklikten çocukluktan ne verilirse nasıl davranılırsa karakteri huyu ona göre şekillenir diye düşünüyorum ama sizce aile yetiştirme şekli insanların çocukların davranış ve huylarında etkili mi yoksa ne kadar iyi yetiştirsen de olmayınca olmuyor mu ? Ben çocugum için okuyorum araştırıyorum nasıl davranmalıyım neler yapmalıyım vs ama ya düşündüğüm gibi olmazsa diye düşünüyorum bazen

Tamamen degil. Genetik ve fitratin buyuk etkisi var. Ailenin yetistirmesiyle alakali olsaydi her kardes birbirinden farkli da olmazdi.
Tabi ki kisinin yasadigi aile belirli sinirlar ciziyor. Ama karaktere etki edemiyor.
Ben ve buyuk kardesim cok uysal soz dinleyen cocuklarmisiz. Annem kendi yetistirme tarzindan oyle oldugunu dusunurmus. Ama kucuk kardesim daha ilk komut alma aylarinda (8-9 ay gibi) annemin dedigi seyleri yapmazmis asiymis. Annem o zaman anlamis yetistirmenin cok da etkisi olmadigini. Kardesim hala da asidir
Tabi ki bu demek degil cocuklarimizi serbest birakalim. Iyi yetistirmek icin elimizden geleni hep yapiyoruz. Ama belirli bir cerceve var bence. Onun disina cok cikilmiyor.
Esim 3 kardesler. 3u de birbirinden o kadar farkli ki. Ki yaslari da yakin birbirine.

Huy genetiktir diye öğrenmiştik. Büyüme sürecinde taklit etme de var. Yetiştirme şekli işin içinde. Ama bazen iyi ailelerden kötü çocuklar çıkabiliyor. Elinizden geleni yapın siz. Iyi cocuk olur umarım.

Uysal ya da asi hareketli olmak mizaç gibi ama davranış şekli yetiştirmemize bağlı değil midir acaba

B.ktur kokar, huydur çeker demişler bence az çok benziyor herkes ailesine.
Benim dünyaya bakisim, hayat felsefem, gamsizligim falan annemle inanılmaz zıt.
iskolik olmamam, sorumluluktan kaçmam, pinti bir insan olmam falan da babama inanılmaz ters :)
Ama her gün yeni bir icat çıkarmam, üşenmemem, merhametim, kendimi begenmis olmam , burnumun dikine gitmem aynı annem,
Neşeli olmam, kalp kırmaktan kaçmam, romantik ilişkiye bakış açım aynı babam .
Bir yerden kıssa da bir yerden çekiyor insan ister istemez.
Benim annem ve ananem de cok zıt iki kişidir ama ikisini de yakından tanıyan biri olarak benzer çok fazla yanlarıni görüyorum ben.
Gibi gibi...
Çocuğunuz elbet sizden farklı düşünecek . Belki en uyuz olduğunuz siyasi oluşumu destekleyecek, belki sizin önem vermediğiniz şeyler onun dünyasında çok önemli olacak. Amaaa en nihayetinde sizin çocuğunuz. Bazı hal ve hareketleri de şıp demiş burnunuzdan düşmüş olacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…