• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

evet ziyaretime gelecektir ama ellerine pnakartt tutuşturmak çok farklı olsa gerek.
bir çocuk 9 yaşında anlamını bile bilmeden sevişirim evlenmem hamile kalırım doğurmam diyor, bir çocuk ayyaş koca istemiyorum diyor bir çocuk,ağacım da ağacım diyor... Örnekler uzar gider ufak tefek farklar olur kimine annesi tutuşturur kimisi para karşılığı gelir ama önemli bir ortak nokta ideolojilerde çocukların kullanılmasıdır.
şeyyy ama benim amacım iyiydiyle bu işler yurumez. Bırak ileride buna o karar verrsin değil mi.
Paralı ya parasız olması da çok önemli değil haa ne olur ilerde parayla yine beynini satar.

Bir insanin, velev ki bir cocugun icinde agac sevgisi olmasi icin beynini para ile satmasi gerekmiyor. Onu agacin kesilmesi icin pankart actiran olursa soyleyin.

Bir insanin, velev ki bir cocugun icinde agac sevgisi olmasi icin beynini para ile satmasi gerekmiyor. Onu agacin kesilmesi icin pankart actiran olursa soyleyin.

Olayları,cevap vermek istediğin gibi anlayıp kafanda kurduğun cevaba göre yorumluyorsun.
Ben parayla bu işler yaptırılırsa ileride bunu öğrendiği için yetişkin olduğunda da bunu yapar diyorum.
Ayrıca parayla yapılmasa bile bu tür konularda çocuklar kullanılmamalı diyorum.

Olayları,cevap vermek istediğin gibi anlayıp kafanda kurduğun cevaba göre yorumluyorsun.
Ben parayla bu işler yaptırılırsa ileride bunu öğrendiği için yetişkin olduğunda da bunu yapar diyorum.

ISte benimde bu cocuklar hakkinda konu acmamin sebebi bu ama insanlar israrla anlamiyor, anlamak istemiyor.
Bir cocugu, eline bir kac kurus verir, ne oldugunu bilmedigi isler yaptirmaya alistirirsaniz, büyüyünce o cocuk para karsiligi herseyi yapar.
Cünkü alismis oluyor. Kolay para!
Belki bu cocuklardan biri para karsiligi insan bile öldürebilir ilerde.
Yani olayin vahameti burada.
Ayrica Hükümet taraftari olsun, PKK tarftari olsun, Hükümet karsiti olsun kim olursa olsun, cocuklar kullanilmamali.
Insanlar bunu söyleyemiyor ya hayret verici bir durum.
Insanlar " cocuklar kullanilmamali" diyemiyor.
Cok garip ya.

Birincisi: Bu cocuklarin para karsiligi agaclari korumak icin pankart actigini Weiss ve senden baska iddia eden yok. Kanitiniz da yok.
Ikincisi: Bugun agaci korumak icin pankart acan bu cocuk, yarin buyudugunde de acsin. Itiraziniz mi var? Atam bir agac icin koca kosku cektirip yerini degistirmisti. O cocuk bir pankart acmis, cok mu?

Yahu hala agac icin diyorsunuz?
Gercekten anlamak mi istemiyorsunuz?
OTDÜ ile Devlet arasinda bu yolun yapilmasi karari 1994 te verilmis hanimefendi!
Anlatabildim mi?

Yani simdiki bir karar degil, yillar önce henüz AKP bile ortada yokken verilmis bu karar!

Simdi kalkip agac icin mi diyorsunuz bu eylemler!

O zaman OTDÜ ögrencileri yönetim ile karsi karsiya gelmeli, cünkü OTDÜ coktan "okey" vermis bu yol yapimina.
Taaa 1994 yilinda kabul etmis, yani artik yok demek gibi bir hakki yok anlatabildim mi?

Birincisi: Bu cocuklarin para karsiligi agaclari korumak icin pankart actigini Weiss ve senden baska iddia eden yok. Kanitiniz da yok.
Ikincisi: Bugun agaci korumak icin pankart acan bu cocuk, yarin buyudugunde de acsin. Itiraziniz mi var? Atam bir agac icin koca kosku cektirip yerini degistirmisti. O cocuk bir pankart acmis, cok mu?

Bana göre çok sana göre az neden senin gibi düşünmek zorunda bırakıyorsun.
İster faydalı ister zararlı olsun bir çocuk anlamadığı bir şeyi savunuyorsa ben buna karşı duruyorum.
Üstelik ben burada okuduğum habere göre 3-5 kuruş diyorum.Yazarken kesin değil EğER ÖYLEYSE diye belirtiyorum.
Sizleri anlamak zor doğrusu işinize gelen gelen bir haber olsa doğruluğunu araştırmak için bir saniyenizi bile ayırmazsınız(bu yorum genel ve şahit olduğum bir konu hakkında)
madem ağaç sevgileri bu kadar yoğun bunu aşılmamanın daha faydalı yolları var her çocuk bir fidan diksin bu tür çalışmalar yapılsın.
Ama kalkıp da eylem yapılıyorsa bunu neden yaptığını bilmiyorsa üstelik para karşılığı yapılıyorsa ben buna karşıyım.

Son düzenleme:
Kaldi ki OTDÜ nün basinda ki isimlerde aciklama yapti " bu yolun gerekli oldugunu biliyoruz, bizim yol yapimina bir itirazimiz yok" diye..
Siz neyi savunuyorsunuz?

Agaci bol yesilligi bol bir memlektte buyudum.Agacsiz yesilsiz yerlerde yasayamam, icim kararir.O denli agac yesil severim.Cocuklara agac sevgisi kucuk yasta yuruyuslere katilmakla yesertilmez, fidan diktirirsin bu bilinc zamanla olusur.
Kimse bana agac uzerinden demogoji yapmasin.Ordaki cocuklar ser sefil halde.Tek dertleri agaclar olsa sevinirdim bende.Onlarin sorunlari ayri ama cikarlari icin birileri onlarin caresizligini kullaniyor.Agac sevgisi butun cocuklara asilanir ama ne icin o dovizleri tasidigini bilmiyorlar.Kapitalizm yazili dozvizler tasiyor, ne oldugunu biliyormu ki bu cocuk.

isin aslini biliyoruz, yine sandikdan cikma umudur olmayanlarin basvurdugu sozde masum gosteriler.Bulmuslar bir tema cevrecilik temasi, her pisligi bu millette yedireceklerini saniyorlar.Yikiyorlar, yakiyorlar cevreciyiz ablasi biz:)) yemiyoruz uyanidk artik.Kacinci kez bu filmler cevrildi yeter yahu.
Millet yemiyor artik bu hikayeleri.Biz yesili kim seviyor, kim sevmiyor iyi biliyoruz.Can dundar da villasi ortaya cikana kadar direniyordu, ODTU de.Villa cikti ortaya yok oldu ortadan.Koc univeversitesi koca orman kiyimiyla kuruldu.Varsa gucunuz sozde cevreci gecinen Koc a kafa tutun da derim ki niyetleriniz salih ama ne yazik ki degil.Adam geziye destek veriyor, bir ormami yikmis talan etmis ona laf yok.Gucunuz yetiyorda bunlara laf edin o zaman hak vericem size.Ama yok nerde boyle babayigitler...

Ideolojinize uyuyor diye onu yoksayip, burda birkac agacin yerleri desigiyor diye nara atarsaniz, hic mi hic inandirici olmaz.Artik halk yemiyor bunlari, o elinde pankrat tasittiginiz cocuklar bile yemiyor.Maksat ortami germek, kaosa goturmek ulkeyi...Yol medeniyettir, medeniyete karsi cikan genclerden ilerde bisey beklemek sacmalik olur....

Son düzenleme:
Yahu hala agac icin diyorsunuz?
Gercekten anlamak mi istemiyorsunuz?
OTDÜ ile Devlet arasinda bu yolun yapilmasi karari 1994 te verilmis hanimefendi!
Anlatabildim mi?

Yani simdiki bir karar degil, yillar önce henüz AKP bile ortada yokken verilmis bu karar!

Simdi kalkip agac icin mi diyorsunuz bu eylemler!

O zaman OTDÜ ögrencileri yönetim ile karsi karsiya gelmeli, cünkü OTDÜ coktan "okey" vermis bu yol yapimina.
Taaa 1994 yilinda kabul etmis, yani artik yok demek gibi bir hakki yok anlatabildim mi?

Neyse, en sonunda sadede geldiniz Weiss hanim.. Demek ki buradaki asil derdiniz sokak cocuklari falan degilmis, direkt ODT ve ogrencilermis... E bunu bastan soylesenize a kuzum? Hep diyorum lafi dolastirmadan ne diyecekseniz deyin, insanlar da ona gore cevap versin, di mi?:34:

İşte sorun burada. Çocukları kullanmayın diyoruz değil mi? O çocukları oraya çıkartan her kim ise, buraya bu şekilde konu açmakla da onlardan bir fark kalmıyor maalesef.
Şimdi anlatabildim mi?

Mune ben herhangi bir konu açılıp açılmamasından değil isteyen açsın elbette ama
Böyle bir konuyu güzelce tartışamamaktan yakınıyorum aslında. Olması gerektiği gibi olmuyor. Böyle bir konu ideolojinin dışında tutulmalıydı. Ve konu çocuklar olunca çok çok hassaslaşıyorum, bari bu konuda böyle olmasaydı.

Rengina,
aslında neden böyle oluyor açıkça ve dürüstçe eleştireyim mi? Hatta direk kendi üzerimden örnek vererek anlatacağım ki kimse kırılıp gücenmesin, bu arada weiss konunuza dalıp duruyorum kusuruma bakmayın lütfen.

Siyaset bölümünde açılan pekçok konuyu ben açsaydım, benimle aynı düşüncede olmayan insanların bir bölümü de dahil, benim tarafsızlığıma emin olan birçok insan benle paralel yorumlar yapacaktı, arada farklı düşünenler ya da benim düşünce tarzımı bilmeyenler karşı yorum yapacaktı ama hepsi o.
Malesef burda hangi ideoloji savunulursa savunulsun birçok insana önyargıyla yaklaşıyoruz, sadece bu konuda değil, şu bölümde açılan içinde eylem, ağaç, giyim, parti geçen konuların hepsinde bu var. Konuyu açan a veya b kişi olsun, a konu açtığında b karşı fikrini yazıyor, a gibi düşünenler giriyor topiğe, sonra b gibi düşünenler, konu çığrından çıkıyor, fikir dayatmasına gidiyor, sorarsanız hepimiz düşünce özgürlüğünden bahsediyoruz ama karşı fikrimizi ortaya koyarken bizim gibi düşünmeyeni baskılamaya çalışıyoruz.

Bunların dışındaki konular bildiğiniz öksüz yetim gibi çünkü içinde yukarıda saydıklarım yok, bakın bölüme en çok yorum alan konulara bir bakın, birde üç beş yorumla kendi haline bırakılan konulara bakın, o üç beş yorumlu konularda çok önemli ama biz fikir baskısı yapmayı yeğliyoruz.
Giyim baskısı, siyasi ideoloji baskısı, bu böyle gider, oysa ağaçlar mı konu benim düşüncem net, ben ağaç kesimine karşıyım, orda kestim ama burda şu kadar diktim demek bana 100 çocuğu kestim ama yerine 1000 tane çocuk verdim demek gibi geliyor, çünkü onlar canlı, onlar çiçek açıyor, onlar meyve veriyor, senin benim kadar canlı, insan olmadıkları için önemsiz görülmelerini anlamıyorum, ki ben tek bir çam ağacı için ortalığı ayağa kaldırmış biriyim, ben çocukların istismar edilmesine de karşıyım, amaç ne olursa olsun, bizler kocaman insanlarız, belki fikirlerimiz kirli biz çocuklar kadar masum değiliz ki, onların masumiyetlerini kullanmayı hak görmüyorum kendimde.

Kimsenin benim gibi düşünmesini beklemiyorum fakat önyargılı olmayı da anlamıyorum, hep geniş bakın sözünü kullanırım, biz geniş bakamıyoruz, o yüzden hep bir tarafta olmamız gerekiyormuş gibi hissediyoruz.

Kaldi ki OTDÜ nün basinda ki isimlerde aciklama yapti " bu yolun gerekli oldugunu biliyoruz, bizim yol yapimina bir itirazimiz yok" diye..
Siz neyi savunuyorsunuz?

Derdiniz AKPnin yapacagi yol idi madem, neden gunlerdir yok sokak cocuklari imis, yok para vermisler, cocuk kullanmislar diye ODTU'luleri karalama kampanyasi surduruyorsunuz. Neden acikca fikrinizi soylemiyorsunuz? Yandassaniz yandassiniz hanfendi, kimsenin o konuda birsey diyecegi yok, yanliz degilsiniz ki forumda. Biraz acik olun, samimi olun, insanlari karalamadan fikrinizi savunmayi deneyin, bu turlu provaolasyonlarla birsey elde edemezsiniz.
Yola gelince, agaclari kesmeden, ya da onceagac dikip[ sonra yoldaki agaclari bir tarafa tasiyarak bu sorunu halletmek hukumetin isi. Kavga ederek bir yere varamazlar.

Asil dert agacmis gibi " cocuklara agac sevgisi veriliyor" dinmesi hic tuaf degil inanin:)
Evet tek dert o eylemin ideolojiye hizmet ediyor olmasi!
Bu cocuklara reva görülen bu ezaya insanlarin sesini cikarmamasinin tek nedeni bu!
Zaten bunu taaa baslarda söyledik! Gec kalmissiniz ama siz!

Yahu hala agac icin diyorsunuz? Gercekten anlamak mi istemiyorsunuz? OTDÜ ile Devlet arasinda bu yolun yapilmasi karari 1994 te verilmis hanimefendi! Anlatabildim mi? Yani simdiki bir karar degil, yillar önce henüz AKP bile ortada yokken verilmis bu karar! Simdi kalkip agac icin mi diyorsunuz bu eylemler! O zaman OTDÜ ögrencileri yönetim ile karsi karsiya gelmeli, cünkü OTDÜ coktan "okey" vermis bu yol yapimina. Taaa 1994 yilinda kabul etmis, yani artik yok demek gibi bir hakki yok anlatabildim mi?
...................................................................... ODTܒNÜN KABUL ETMEDİĞİ YOL ODTÜ arazisinden geçmesi istenilen iki ayrı yol vardır. Medyaya yansıyan tartışmalarda bu iki yolun karıştırıldığı anlaşılmaktadır. ODTÜ, Anadolu Bulvarı’nın devamı olan yolun doğu sınır bölgesinden geçmesine 1994 yılından itibaren onay vermiştir. ODTܒnün kabul etmediği yol, Ankara BŞB tarafından 2007 tarihinde “Ankara Nazım Planı 2023” önerisine eklenen ikinci bir yoldur. Bu ikinci yol, ODTÜ Kampusunun Bilkent (YÖK) Yolu üzerindeki kapısından girerek Kampusu doğu-batı yönünde ikiye bölecek bir hemzemin yol olarak tasarlanmıştır (Bkz. Ekli harita, Yol 2). ODTÜ, Kampusunu ikiye ayıracak, eğitim ve araştırma binalarına ve altyapısına zarar verecek, can ve mal riski yaratacak ve doğal sit alanlarını tahrip edecek bu hemzemin yol önerisine itiraz etmiştir. Ankara BŞB’nin hemzemin yol üzerinde ısrar etmesi üzerine, ODTÜ 2007 yılında iptal davası açmıştır. Dava ilk önce bölge mahkemesinde ve Ankara BŞB’nin mahkeme kararını temyiz etmesi üzerine de Danıştay’da ODTÜ lehine sonuçlanmış ve Kampusu ikiye bölecek olan bu ikinci yol önerisi iptal edilmiştir. ODTÜ, Ankara’nın ulaşım planı için önemi ve katkısı da tartışmalı olan bu yolun ancak tünel olarak yapılması halinde kabul edilebileceğini yaklaşık 10 yıldır ifade etmiştir............. ...............................................................................................................................................................................................................................................YOL İNŞAATINDAN ETKİLENECEK AĞAÇLAR ODTÜ öğretim üyeleri, Anadolu Bulvarı’nın devamı olan yolun Eskişehir Yolu ile bağlantısını çözmek için son altı ay içinde 27 farklı kavşak çözümü üzerinde çalışmıştır. Benimsenen çözüm, doğal çevreyi en az düzeyde etkileyecek ve ulaşım ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak tasarımdır. Bu çalışmalara ve söz konusu bölgede 30 yıldır ağaçlandırma yapılmamasına rağmen, ODTÜ arazisi içinde yaklaşık 3.000 ağacın yol yapımından etkilenmesi söz konusudur. Toplam 629 ibreli ağacın nakledilmesi; 292 adedi çam, 133 adedi dişbudak, 916 adedi ahlat, 293 adedi badem, 58 adedi kavak ve 696 adedi diğer yapraklılar olmak üzere toplam 2.388 ağacın kesilmesi gerekecektir............................................................................................................................................................................... SAĞLIKLI KENTLEŞME VE ULAŞIM SİSTEMLERİ ODTÜ olarak, Ankaralıların ulaşım ihtiyacını düşünerek Anadolu Bulvarı’nın devamı olan yola ve tünel olarak yapılması koşuluyla doğu-batı yönündeki yola itiraz etmemekle birlikte, bu yolların kentin ulaşım sorununa uzun vadeli çözüm olmayacağını vurgulamak istiyoruz. Ankara’nın sağlıklı kentleşmesi, arazi ve ulaşım ihtiyaçlarının planlı şekilde karşılanmasına ve bu kapsamda toplu taşıma sistemlerinin bir an önce yeterli düzeye getirilmesine bağlıdır. Benzer ölçekli kentlerle karşılaştırıldığında, Ankara’nın ulaşım altyapısının ve özellikle raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşıma olanaklarının çok yetersiz olduğu açıkça görülmektedir. Bugün nüfusu beş milyona yaklaşan Başkentimizde, ulaşım ihtiyacının etkili raylı sistemler olmadan karşılanması mümkün değildir. Bu yetersizlik giderilmediği sürece, sürekli olarak yeni yolların açılması Ankara’nın ulaşım ihtiyacını karşılamayacak; kentin sosyal dokusu ve zaten kısıtlı olan yeşil alanları yollara kaybedilecektir. Eskişehir Yolu boyunca, kentin batı koridorunda görülen çok hızlı yapılaşmanın yarattığı yoğun ulaşım talebinin, sürekli yeni yollar açılsa da karşılanamayacağı ve çözüm için toplu taşıma sistemlerine büyük ihtiyaç duyulduğu ortadadır.............................................................................................................................................................................. ODTÜ 5 eylül .......................................................................................................................Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Bayram tatilinin sürdüğü 18 Ekim 2013 Cuma günü saat 21.15 civarında bir gece baskını ile çitlerimizi yıkarak yerleşkemize girmesi, onaylanan plana yasal itiraz süresi tamamlanmadan bir oldu-bitti ile yol inşaatına başlayarak güzergah üzerindeki 3.000’den fazla ağacı bir gecede yok etmesi art niyetli bir davranış ve hukuksuzluk örneğidir. Üniversitemizin hak ve hukukunu hiçe sayarak yapılan bu tecavüz, koruma amaçlı imar planının kesinleşmesi sürecini ciddi şekilde sekteye uğratmış ve muhatap olduğumuz kurumların inandırıcılıklarını zedelemiştir. Bu tutumu sergileyen bir kurumun bundan sonraki ilişkilerimizde de, iyi niyet ve hukuk kuralları içinde hareket edeceği konusundaki ümitlerimiz de ortadan kalkmıştır........................................................................................................................... ODTÜ 23 ekim.............................................................................................................. demek ki neymiş 94 yılında alınmış bir karar deyip kesilip atılan sığ bir düşünce değilmiş odtü direnişi..

Son düzenleme:
Iyide hanimefendi yapilan yol, kabul edilmedigi söylenen yol degil ki yahu.
Zaten " OTDÜ nün kabul etmedigi " söylenilen yol insaati degil bu insaat.
1994 te kararlastirilan yol, bu yapilan yol.
Eee bu neyin eyle mi o zaman?.
Ayrica konu zaten eylem de degil.
Ortada olmayan bir konu icin eylem yapiliyor ve bu eylemlerde cocuklar kullaniliyor konu bu!

Rengina,
aslında neden böyle oluyor açıkça ve dürüstçe eleştireyim mi? Hatta direk kendi üzerimden örnek vererek anlatacağım ki kimse kırılıp gücenmesin, bu arada weiss konunuza dalıp duruyorum kusuruma bakmayın lütfen.

Siyaset bölümünde açılan pekçok konuyu ben açsaydım, benimle aynı düşüncede olmayan insanların bir bölümü de dahil, benim tarafsızlığıma emin olan birçok insan benle paralel yorumlar yapacaktı, arada farklı düşünenler ya da benim düşünce tarzımı bilmeyenler karşı yorum yapacaktı ama hepsi o.
Malesef burda hangi ideoloji savunulursa savunulsun birçok insana önyargıyla yaklaşıyoruz, sadece bu konuda değil, şu bölümde açılan içinde eylem, ağaç, giyim, parti geçen konuların hepsinde bu var. Konuyu açan a veya b kişi olsun, a konu açtığında b karşı fikrini yazıyor, a gibi düşünenler giriyor topiğe, sonra b gibi düşünenler, konu çığrından çıkıyor, fikir dayatmasına gidiyor, sorarsanız hepimiz düşünce özgürlüğünden bahsediyoruz ama karşı fikrimizi ortaya koyarken bizim gibi düşünmeyeni baskılamaya çalışıyoruz.

Bunların dışındaki konular bildiğiniz öksüz yetim gibi çünkü içinde yukarıda saydıklarım yok, bakın bölüme en çok yorum alan konulara bir bakın, birde üç beş yorumla kendi haline bırakılan konulara bakın, o üç beş yorumlu konularda çok önemli ama biz fikir baskısı yapmayı yeğliyoruz.
Giyim baskısı, siyasi ideoloji baskısı, bu böyle gider, oysa ağaçlar mı konu benim düşüncem net, ben ağaç kesimine karşıyım, orda kestim ama burda şu kadar diktim demek bana 100 çocuğu kestim ama yerine 1000 tane çocuk verdim demek gibi geliyor, çünkü onlar canlı, onlar çiçek açıyor, onlar meyve veriyor, senin benim kadar canlı, insan olmadıkları için önemsiz görülmelerini anlamıyorum, ki ben tek bir çam ağacı için ortalığı ayağa kaldırmış biriyim, ben çocukların istismar edilmesine de karşıyım, amaç ne olursa olsun, bizler kocaman insanlarız, belki fikirlerimiz kirli biz çocuklar kadar masum değiliz ki, onların masumiyetlerini kullanmayı hak görmüyorum kendimde.

Kimsenin benim gibi düşünmesini beklemiyorum fakat önyargılı olmayı da anlamıyorum, hep geniş bakın sözünü kullanırım, biz geniş bakamıyoruz, o yüzden hep bir tarafta olmamız gerekiyormuş gibi hissediyoruz.
Haklısın Mune. Ben zaten tarafsız değilim. Taraf dediğim yanlış anlaşılmasın elbette.
Siyasi konulara tarafsız bakamadım hiçbir zaman. Yorumlarım da bu yöndedir hep.
Ama bu konu böyle açılmamalıydı.:50:Eylemi bu şekilde yapanlardan bir farkı yok benim için bu konunun. Tüm derdim de bu şuan.
Ben eylemi destekleyenlerdenim. Buna rağmen şuan o eylemi bu şekilde yapanları kınıyorum. İdeoloji uğruna, siyaset lafını belki hayatında hiç duymamamış çocukların kullanılmasına çok çok üzüldüm gerçekten. :50:

Son düzenleme:
Hala amaciniz "yol yapimi, eylemdi söyleseydiniz" gibi konuyu baska tarafa cekmeye calisanlara inanamiyorum yahu.
Eger konu yol olsa zaten bir baslik vardi, gider orada yazardi.
Beni bilenlerde bilir zaten aslada bildigimi söylemekten cekinmem.

Simdi siz kalkip " cocuklara agac sevgisi asilaniyor" diyeceksiniz, buna karsilik bende" ne agac sevgisi hangi agac sevgisi" dedigimde, " hah iste bunu demek istiyordun" diyeceksiniz.
Gercekten biraz adalet, biraz merhamet yahu.

Hem cocuklari böylesine kullanmalarini kiniyorsunuz? Hemde bu konu böyle acilmamaliydi diyorsunuz?
Ayni ideolojiyi paylasmaniza ragmen bu olayi siz bile kiniyorsunuz ( bile ekini kullanmamin nedeni burada Mune den baska kimse olaylara objektif bakamiyor o acidan) ama benim sinirle böyle bir baslik kullanmam mi rahatsiz ediyor?

Keske ta basindan herkes kinayabilseydi bu cocuklara reva görülen ezayi.
Zira bir anne baba istedigi karar cocugunu iyi yetistirsin, kirli bir cevrede her an cocuguda kirlenebilir!
Bu cocuklarin para karsiligi is yaptirilmaya alistirilmasi, aslinda her anne babanin cocuguna dokunabilecek bir zarardir!
Bunu görebilmek gerek!

Anliyorum Mune Hanim.Lakin bu forumda bazilari samimiyetsiz gercekten.Gercekten hak verdigi bir konu olsada, sirf baska gorusten diye, o insana hak vermezler, linc ederler birlik olupda, hemen hergun goruyoruz bunu.Nedense ortak algilarin olusturabilecegi nice yorumlara sirf bu nedenle hakli gormezler.Bu samimiyetsizlik de nedir?Bir insan yuzde yuz kusurlu olmaz.

Allah askina hangi biriniz cocugunuza 5-10 kurus cebine sikistirip, belli amaclara hizmet etmesine riza gosterir.Cocuk sahibi olan fakir muhtacda olsa bir anne istemez bunu.Burdakilerin cogu bekar sanirim, yorumlar o kadar acimasiz ki, ne olacak yani diyende var.Kullanilan cocuklara sanmiyorum ki hak verilecek bir yan olsun, ideolojiler gozunu karartmis derim. Ancak ya gercegi goremiyor ya da gormemezlikten geliyor, isine haline oyle elverdigi icin.Hak verenin ben kalbinden suphe duyarim.

henah bekar olmak acımasız olmak değil hele çocuklara üzülmemek hiç değil. bu hissi duymak için anne olmak gerekmiyor.
nacizane bunu okuyunca yazmak istedim.
konuyla belki ilgili pek değil ama çoğu anne kadar hassasız biz bekarlarda..

Back