• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

Evet evet hersey cikar hatta zorlasan o canta Kim Basinger in cantasi olur bakarsin icinden uzay gemisi bile cikar:)
Ama o cantadan para cikma ihtimali SIFIR.

Zaten o cocuklar cok SIKILMIS ciplak ayakla yagmurda tek dertleri olan sözde! agac eylemine katilmis:)

Ayrica herkes istedigine inanir. Bu nekadar büyük bir caba:) Ben bu cocuklarinda basina dikis atilan cocukl gibi 3-5 kurusa kiralandiklarina inanirim, bazilarida can SIKINTISINDAN eyleme katildiklarina.:ssz:

Ben çocuklara hep para veririm.
Çantamdaki bozuklukları dağıtırım.
Para veririm ama şekerdir, mendildir vermem.
Yüzü bir tek para verince güler sokaktaki çocukların.

Evet bu bir gercek ama iste görülmek istenmeyen bir gercek..
Ben de sokak cocuklarinin hic mendil, seker falan filan istediklerini görmedim..Tek sey isterler oda para!

Son düzenleme:
çantadan cep telefonu çıkma ihtimalide sıfır o zaman:).
weiss tekrar geçmiş olsun. bol c vitamini iyi gelir.:)

Son düzenleme:
Tabiki cep telefonu cikabilir ama zaten bizde olaylarin gelisimine bakarak cocuklara para verilip, pankart tasitildigini söylüyoruz.
Söyle ki;
Daha önce cocukara para vererek polise tas attirildigini gördük, hatta bir cocugun ifadesi kamoyu ile paylasildi.
Bu cocuklar fakir cocuklar, bu nedenle 5 tl verip istediklerini yaptirabiliyorlar.
Bu durumda cantasindan birseyler cikaran genc kizimizin, diger olaylardaki gibi fakir, hatta ayakkabisi bile olmayan, elinde tuttugu pankratta gecen " kapitalizm" sözünün anlamini bile bilmeyen ve tek derdinin eylem olmadigi acikca görülen bir cocuga para veriyor olmasi cok normal!

Ayrica siz cocuklara para verilerek tas attirilmasini eminim ki onaylamiyorsunuzdur?
Hatta cocuklarin o eylemlerde olamasini bile onaylamiyorsunuzdur?
para verilip polise tas attirilan , pankart tasitilan ( bu pankarta ne yaziyor olursa olsun, ister ayyas koca istemem yazsin, ister AKP istifa vb vb) hatta zarar gören cocuklar icin bizim " cocuklar kullanilmasin" dememizin neresi yanlis.

Hea derseniz ki; "Evet Weiss cocuklari herkes kullaniyor, hükümet taraftarida, hükümet karsitida, PKK lida suda buda" deseniz tamam ama, israrla bir tarafi bu ypilanlardan muaf tutmaya calisilmasini anlamiyorum.

Ben sadece bir tarafa söylemiyorum.
Cocuklara sadece bir taraf para vermiyor ki.
Ben bu resimleri gördüm bunu paylartim, sizde baska resimleri paylasin!

Ayrica gecmis olsun dileginiz icin tesekkür ederim.
Grip asisi ise yariyor, en azindan hafif atlatiyorsunuz.
Ama bu vesile ile yaziyi okuyanlara duyuralim, bu salgindaki virüs özellikle solunum yollarini cok etkiliyor. Astimi, bronsiti olan kisiler özellikle dikkat etmeli!

Evet bu bir gercek ama iste görülmek istenmeyen bir gercek..
Ben de sokak cocuklarinin hic mendil, seker falan filan istediklerini görmedim..Tek sey isterler oda para!

:1::1::1:
Ben şaka olarak demiştim. Bir çocuğa para vermek yerine ihtiyacını almayı tercih ederim.

Evet evet hersey cikar hatta zorlasan o canta Kim Basinger in cantasi olur bakarsin icinden uzay gemisi bile cikar:)
Ama o cantadan para cikma ihtimali SIFIR.

Zaten o cocuklar cok SIKILMIS ciplak ayakla yagmurda tek dertleri olan sözde! agac eylemine katilmis:)

Ayrica herkes istedigine inanir. Bu nekadar büyük bir caba:) Ben bu cocuklarinda basina dikis atilan cocukl gibi 3-5 kurusa kiralandiklarina inanirim, bazilarida can SIKINTISINDAN eyleme katildiklarina.:ssz:

Weiss Hanim,
Akil var,mantik var. Burada bahsettiginiz protesto gosterisini yapanlar 18-24 yaslari arasinda genc cocuklar.. Onlar kendileri cocuk zaten. Hepsi genc, hepsi delikanli. Ustelik sayica da yeterli ustunlukleri var. Neden bir de sokaktan cocuk toplayip pankart tasitma ihtiyaci hissetsinler ki? Aralarina karismis uc-bes cocugun resmini cekip kim nerede yayinladi ise esas cocuk somurusu yapan onlardir, ve de o resimleri buraya tasiyandir.
Bu bir gezi parki olayi degil ki yuruyuste aileler olsun.. Yanlarinda cocuklari olsun... Bu ogrencilerin protestosu.. Dolayisi ile kendi cocuklari, kardesleri yanlarinda yok.. Ihtiyac hissetselerdi onlari getirirlerdi ki, hepimiz genc olduk, biliriz, o yasta insanin kendine olan guveni o denli yuksektir ki bu tip seylere hic gerek duymaz. Kendi gibi dusunen arkadaslarindan ve kendi benliklerinden alirlar guclerini.. Yani iddianizin mantikla bagdasir yani da yok. Iyi demogoji yapiyorsunuz, ancak mantikla bagdasmayinca taslar yerine oturmuyor ne yazik ki...
Ben de arkadaslardan birinin yazdigi gibi bu cocuklarin 100. yil sakinlerinden oldugunu dusunuyorum. Cunki yerlerinde olsam ayni seyi yapardim. Kisi kendinden bilirmis hesabi...

Evet akil var mantik var sükürler olsun:)
Zaten cocuklarin eline 5 lira verip polise tas attirip sonrada yaralanan cocugun kafasina 13 dikis atilmasina sebep olanlar asla amaclari icin cocuklari kullanmiyorlar, molotof atmasi icin cocuklarin eline para verip molotof attiranlar cocuklari aslinda cok seviyorlar.
Cocuklara para ile pankart tasitanlar gercekte birer melek melek:)
Biz burada cocuklari sömürüyoruz tüüü bize..Haklisiniz..

Bakiyorum da bazilarimiz hala, masumca cocuklarin doviz tasittirildigini iddia ediyor.Sizde biliyorsunuz ya gercegi ama bilmemezlikten gelme, safi oynama geregi inkar yolunu tercih ediyorsunuz.

Sokak cocuklari herturlu kullanima aciktir, bunu bilmeyenimiz mi var.Bu cocuklar para karisliginda hemen herseyi kabul ederler, tamamen ailesinden kopanlar ozellikle.Bu resimlerdeki cocuklarin okullarda olmasi gereken zamanda, sokakda olmalari kullanimlarini kolaylastiriyor.Cunku yol gosterenleri ornek olanlari yok.Onlara siz simdi kolay parayi gosterirseniz ilerde kiralik katil, hayat kadini, uyusturucu bagimliligi ve taciri, insan taciri olma yolunda kapi aralamis olursunuz.Sokak cocuklarini kullanma burda anlattiginiz gibi onay verilecek bir durum degil, onlara kolay para kazanma yollarini gostermedir.

Kendi cocuklarimizin aman psikolojisi bozulmasin aman yanlis kisileri ornek almasin diye herseylerini kontrol etmeye calisiyoruz.Arkadaslarindan tutunda ogretmenlerine okullarina kadar en iyi birey olmalari icin cabaliyoruz.Kotu kimseleri arkadas edinmesin yanlis etkilenmesin diye kafa yorup didinmemiz bosunamI?Cunku hepimiz biliyoruz bu yaslarda ki cocuklarimizi kim nasil etkilerse gelecekteki hayatlarida on gore sekillenecektir.Burdaki sokak cocuklari kullanilmistir, para yada odul neyle orada onlari yurutmusler bilemiyorum.Bildigim tek sey karninda yok sirtinda yok o cocuklar orda bosuna durmazlar.Onlara verilen iyi niyetli oduller aslinda geleceklerine dair cocuklara kolay hayat yolunu gosteriyor.Bu cocuklar suca zamanla alisiyor zaten, odul karsiliginda herturlu pislik isttirecek kivama geitiriliyor.Bir is var, su kadar paraya denilediginde baliklama atlayacak vicdansizligina erisiyorlar.

Sokak cocuklari kullanmak oyle sizin dediginiz gibi basit bir olay degil.Bugun bu isi yaptirirsin, yarin baska birisini yaptirirsin ama mutlaka belli bir karsilikla, bedavaya kimse yapmaz.Onlari neye hazirladigimiz iyi dusunup ona gore konusmamiz lagzim.Kendi cocugun yerine koyamazssin belki ama en azindan suca yoneltecek olaylar sinsilesinde de bir katkin olmasin.

Sokak cocuklariyla ilgili calisma yapan insanlar bunun boyle oldugunu soylerken bizim oturdugumuz yerden burda kotu birsey yok, cocuklarin eline birkac kurus gecti iste dememiz olayin vahimiyetini gosteriyor.

Eğer bir çocuk;

- Kavga ve gürültü içinde yaşarsa KAVGAYI ÖĞRENİR,

- Kıskançlık içinde yaşarsa NEFRET ETMEYİ ÖĞRENİR,

- Dürüst hareket edenlerle yaşarsa ADALETİ ÖĞRENİR,

- Sevgi içinde yaşarsa SEVMEYİ ÖĞRENİR.

Çocuk deyip geçmeyin,

Onun da dünyası var.

Güzel, çirkin demeyin,

Her çocuk şefkat arar.

İyi düşün geçmiş günleri,

Sen de çocuktun daha önce

Ondan eksik etme sevgini

Kimsesiz çocuğu görünce

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların suç işleme eğilimleri bulundukları çevre, ekonomik durum, aile yapısı, şiddete olan düşkünlükleri gibi pek çok nedenden dolayı risk altındadırlar.
Özellikle sokaktaki çocukların yaşlarına bakıldığında temel eğitim çağında olmaları düşündürücüdür. Çocuk suçluluğu ile ilgili olarak yapılan tanımlama ve araştırmalar özellikle sokağın sorumsuz ve sınırsız özgürlüğünün sağladığı hareket etme rahatlığının, çocuğun sokağa hızla teslimini kolaylaştırdığı noktasında hemfikirdir. Aynı zamanda sokaktaki çocuklar suç örgütlerinin de kurumayan ucuz kaynağı haline gelmektedirler

ÇOCUKLARI SOKAĞA VE SUÇA İTEN SEBEPLER

- Bölünmüş ve parçalanmış aile yapısı

- Anne ve babanın ilgisizliği, sevgi yoksunluğu

- Anne ve babanın ihmali (kontrol, yönlendirme)

- Anne ve babanın istismarı (şiddet, aşağılama)

- Ailenin ekonomik yoksulluğu

- Aile baskısı ile çocuğun çalışmaya zorlanması

- Ailede alkol ve madde kullanan kişilerin varlığı

- Kentlere göçler

- Macera düşkünlüğü

- Sokağın aldatıcı serbestliği ve özgürlüğü

- Sürekli başarısızlık ve reddedilme

- Seçilen arkadaş grubu ve sosyal çevre

Son düzenleme:
Evet akil var mantik var sükürler olsun:)
Zaten cocuklarin eline 5 lira verip polise tas attirip sonrada yaralanan cocugun kafasina 13 dikis atilmasina sebep olanlar asla amaclari icin cocuklari kullanmiyorlar, molotof atmasi icin cocuklarin eline para verip molotof attiranlar cocuklari aslinda cok seviyorlar.
Cocuklara para ile pankart tasitanlar gercekte birer melek melek:)
Biz burada cocuklari sömürüyoruz tüüü bize..Haklisiniz..

Yine ayni seyi yapiyorsunuz. ODTU'de polis yoktu, kimse de polise tas atmadi. Bu 13 yasindaki cocugun konuyla ilgisi nedir? ODTU'de mi olmus olay, ya da o da mi agaclar kesilmesin diye pankart tasiyormus?
Konuyu oyle yerlere cekiyorsunuz ki, nerdeyse bugun hala doguda ellerine tas degil tabanca tutturulup kan davasi icin ya da tore icin can almaya azmettirilen, can alan cocuklarin da bu isi 3-5 kurus icin yaptigini iddia edeceksiniz.

Bakiyorum da bazilarimiz hala, masumca cocuklarin doviz tasittirildigini iddia ediyor.Sizde biliyorsunuz ya gercegi ama bilmemezlikten gelme, safi oynama geregi inkar yolunu tercih ediyorsunuz.

Sokak cocuklari herturlu kullanima aciktir, bunu bilmeyenimiz mi var.Bu cocuklar para karisliginda hemen herseyi kabul ederler, tamamen ailesinden kopanlar ozellikle.Bu resimlerdeki cocuklarin okullarda olmasi gereken zamanda, sokakda olmalari kullanimlarini kolaylastiriyor.Cunku yol gosterenleri ornek olanlari yok.Onlara siz simdi kolay parayi gosterirseniz ilerde kiralik katil, hayat kadini, uyusturucu bagimliligi ve taciri, insan taciri olma yolunda kapi aralamis olursunuz.Sokak cocuklarini kullanma burda anlattiginiz gibi onay verilecek bir durum degil, onlara kolay para kazanma yollarini gostermedir.

Kendi cocuklarimizin aman psikolojisi bozulmasin aman yanlis kisileri ornek almasin diye herseylerini kontrol etmeye calisiyoruz.Arkadaslarindan tutunda ogretmenlerine okullarina kadar en iyi birey olmalari icin cabaliyoruz.Kotu kimseleri arkadas edinmesin yanlis etkilenmesin diye kafa yorup didinmemiz bosunamI?Cunku hepimiz biliyoruz bu yaslarda ki cocuklarimizi kim nasil etkilerse gelecekteki hayatlarida on gore sekillenecektir.Burdaki sokak cocuklari kullanilmistir, para yada odul neyle orada onlari yurutmusler bilemiyorum.Bildigim tek sey karninda yok sirtinda yok o cocuklar orda bosuna durmazlar.Onlara verilen iyi niyetli oduller aslinda geleceklerine dair cocuklara kolay hayat yolunu gosteriyor.Bu cocuklar suca zamanla alisiyor zaten, odul karsiliginda herturlu pislik isttirecek kivama geitiriliyor.Bir is var, su kadar paraya denilediginde baliklama atlayacak vicdansizligina erisiyorlar.

Sokak cocuklari kullanmak oyle sizin dediginiz gibi basit bir olay degil.Bugun bu isi yaptirirsin, yarin baska birisini yaptirirsin ama mutlaka belli bir karsilikla, bedavaya kimse yapmaz.Onlari neye hazirladigimiz iyi dusunup ona gore konusmamiz lagzim.Kendi cocugun yerine koyamazssin belki ama en azindan suca yoneltecek olaylar sinsilesinde de bir katkin olmasin.

Sokak cocuklariyla ilgili calisma yapan insanlar bunun boyle oldugunu soylerken bizim oturdugumuz yerden burda kotu birsey yok, cocuklarin eline birkac kurus gecti iste dememiz olayin vahimiyetini gosteriyor.

Eğer bir çocuk;

- Kavga ve gürültü içinde yaşarsa KAVGAYI ÖĞRENİR,

- Kıskançlık içinde yaşarsa NEFRET ETMEYİ ÖĞRENİR,

- Dürüst hareket edenlerle yaşarsa ADALETİ ÖĞRENİR,

- Sevgi içinde yaşarsa SEVMEYİ ÖĞRENİR.

Çocuk deyip geçmeyin,

Onun da dünyası var.

Güzel, çirkin demeyin,

Her çocuk şefkat arar.

İyi düşün geçmiş günleri,

Sen de çocuktun daha önce

Ondan eksik etme sevgini

Kimsesiz çocuğu görünce

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların suç işleme eğilimleri bulundukları çevre, ekonomik durum, aile yapısı, şiddete olan düşkünlükleri gibi pek çok nedenden dolayı risk altındadırlar.
Özellikle sokaktaki çocukların yaşlarına bakıldığında temel eğitim çağında olmaları düşündürücüdür. Çocuk suçluluğu ile ilgili olarak yapılan tanımlama ve araştırmalar özellikle sokağın sorumsuz ve sınırsız özgürlüğünün sağladığı hareket etme rahatlığının, çocuğun sokağa hızla teslimini kolaylaştırdığı noktasında hemfikirdir. Aynı zamanda sokaktaki çocuklar suç örgütlerinin de kurumayan ucuz kaynağı haline gelmektedirler

ÇOCUKLARI SOKAĞA VE SUÇA İTEN SEBEPLER

- Bölünmüş ve parçalanmış aile yapısı

- Anne ve babanın ilgisizliği, sevgi yoksunluğu

- Anne ve babanın ihmali (kontrol, yönlendirme)

- Anne ve babanın istismarı (şiddet, aşağılama)

- Ailenin ekonomik yoksulluğu

- Aile baskısı ile çocuğun çalışmaya zorlanması

- Ailede alkol ve madde kullanan kişilerin varlığı

- Kentlere göçler

- Macera düşkünlüğü

- Sokağın aldatıcı serbestliği ve özgürlüğü

- Sürekli başarısızlık ve reddedilme

- Seçilen arkadaş grubu ve sosyal çevre

Dun ODTU'nun kapatilmasinin daha hayirli olduguna dair yazilari getirip buraya koyuyordunuz, simdi ise sokak cocuklarindan nasil adam olmaz onu kanitlamaya ugrasiyorsunuz. Size mantiktan bahsetmem ise yarar mi bilemiyorum. Ama, okuyan baskalari icin gene de yazacagim.
Tamirciye para verirsiniz, karsiliginda esyaniz tamir edilir, kullanilir hale gelir. Avukata para verirsiniz, sizi mahkemede savunur. Bakkala para verirsiniz size ihtiyaciniz olani tedarik eder. Dolmusa para verirsiniz, sizi gideceginiz yere birakir, vesaire vesaire....
Burada iddia ettiginiz sey de sokak cocuklarina poara verildigi, karsiliginda da pankart tasittirlip slogan attirildigi... Sebep?????
Yuzlerce ODTU'lu ogrenci sesini duyuramamis, sonra gidip bu sokak cocuklarindan 5-6 tanesini toplayip getirmisler ve sayelerinde seslerinin duyulacagini mi ummuslar?
Ya da; eger polis girer de gaz sikmaya kalkarsa bu 5-6 cocuga aciyip ODTU'lu yuzlerce ogrenciye gaz sikmaktan vaz gececeklerini mi ummuslar?
Ya da; bu ac ve ciplak diye nitelendirdiginiz cocuklarin gelecekte ODTU ogrencileri olacagini varsayarak simdiden okullarini korumada temsili gorev yapmalarini mi arzu etmisler?
Ha bir de sizlerin mantigi acisindan bakalim, ODTU'lu yuzlerce gencin pankart tasimaktan elleri usumus, 5-6 tane sokak cocugu kiralayip pankartlari onlara tasittirarak ellerini ceplerine sokup suya sabuna dokunmadan eylemlerini surdurme arzusundan mi?
Biraz komik olmuyor mu hanimlar??? :52:

Ya da; bu ac ve ciplak diye nitelendirdiginiz cocuklarin gelecekte ODTU ogrencileri olacagini varsayarak simdiden okullarini korumada temsili gorev yapmalarini mi arzu etmisler?
Ha bir de sizlerin mantigi acisindan bakalim, ODTU'lu yuzlerce gencin pankart tasimaktan elleri usumus, 5-6 tane sokak cocugu kiralayip pankartlari onlara tasittirarak ellerini ceplerine sokup suya sabuna dokunmadan eylemlerini surdurme arzusundan mi?
Biraz komik olmuyor mu hanimlar??? :52:

Siz hayal dunyasinda yasiyorsunuz sanirim.Sokak cocuklarinin gelecekte ne olabilcegini pekala daha biliyorsunuz.ilerde universiteli olabilirlermis demissiniz, sahiden bu hayale inaniyormusun? dalga olsun diyemi yazdiniz.Hangi imkanla hangi birikimle universiteye kadar yukselecekler?
Ailesi yillarca cabaladigi halde universiteye girmeyen nice gencimiz var.
Buna kimse inanmaz, sokak cocugu ilerde neler olur? onu biliyoruz evet... Bu durumda sizin savunmaniz pek bir komik eglence olsun diye yazdiniz sanirim.Universiteli olabilirlermis, ben hic gormedim sokak cocuklugundan universite ogrenciligine terfi etmis bir sokak cocugu.
Bir dogus cikmisti sarkici olarak onunda gecmisinde tecavuz, adam yaralama, hirsizlik vs birsuru iddia gundeme gelmisti.Simdi guzel bir hayat kurmus, bir zahmet onla iletisime gecin de o size yasayan biri olarak anlatsin, canli canli.Neler donuyor o sokaklarda...

Diger bir hususda; ODTU nin siyasi kimligi gundemden hic dusmuyor.Adi basarilariyla anilancagina siyasi olaylarla gundemde kaliyor.Basari dersen Akdeniz U, Istanbul teknik. Bogazici univers. adindan surekli guzel icatlar basarilardan soz etirirken, OTDU de capulcularindan soz ettiriyor.Olan biten budur, isine baksin, gundemi mesgul etmesin artik.Ikinci bir Gezi olayi nasil cikaririz diye kafa yoracaklarina, derslerine kafa yorsunlar.Ulkeyi savas alanina cekmeye calisan kimseyi hos goruyle karsilayamiyorum.Bu olaylar insallah sadece yuruyuslerle kalir da zarar ziyan dokundurmazlar yine ulkeye.Arkadasin konusunu dagitiyoruz ayrica konu cocuklarin kullanilmasiydi.

Son düzenleme:
Siz hayal dunyasinda yasiyorsunuz sanirim.Sokak cocuklarinin gelecekte ne olabilcegini pekala daha biliyorsunuz.ilerde universiteli olabilirlermis demissiniz, sahiden bu hayale inaniyormusun? dalga olsun diyemi yazdiniz.Hangi imkanla hangi birikimle universiteye kadar yukselecekler?
Ailesi yillarca cabaladigi halde universiteye girmeyen nice gencimiz var.
Buna kimse inanmaz, sokak cocugu ilerde neler olur? onu biliyoruz evet... Bu durumda sizin savunmaniz pek bir komik eglence olsun diye yazdiniz sanirim.Universiteli olabilirlermis, ben hic gormedim sokak cocuklugundan universite ogrenciligine terfi etmis bir sokak cocugu.
Bir dogus cikmisti sarkici olarak onunda gecmisinde tecavuz, adam yaralama, hirsizlik vs vardi.Simdi guzel bir hayat kurmus, bir zahmet onla iletisime gecin de o size yasayan biri olarak anlatsin, canli canli.Neler donuyor o sokaklarda...

Ben ODTU'lu genclerin bu cocuklari gidip sokaklardan toplayip getirip, para verip pankart tasittirmasindaki sebepler ne olabilir diye soruyordum. Belki ODTU'luler boyle dusunerek onlari getirmislerdir oraya diye... Yani bu sebeplerin hepsinin de sacma birer varsayim oldugunu siz de kabul ediyorsunuz. Bu cocuklarin orada okumaya potansiyelleri olsa bile dershaneye, okula gidip hazirlanacak paralari yok. Oyle ise ODTU'lulerin bu cocuklari oraya getirmedeki ve ustune bir de para vermelerinin amaci neydi? Onu soruyorum. Para verdiler diye iddia ediyorsunuz ya, mutlaka mantikli bir sebebi olmali. Yoksa yuzlerce ogrencinin tasidigi onlarca pankarttan ikisini tasisinlar diye mi bu kadar zahmete girmisler?
Hem Henah hanim, sokak cocuklarindan bu kadar korkmayin. Memleketin tasini topragini rant icin satip ormanlarini hic edenler onlar degil... Binlerce kisinin katildigi Gezi Parki olaylarinda oldurulen genclerimizin failleri de onlar degiller. Sucluyu yanlis yerde ariyorsunuz. Para icin suc isleyecek insanlar ille de sokak cocuklari arasindan cikmiyor, oyle ki bu tip insanlari ariyorsaniz onlari en duzgun sayilan ailelerin yetistirdigi insanlardan, en gozde sayilan sirketlerin sahiplerinden, devletin en alt kademesinden en ust kademelerine kadar heryerde bulabilirsiniz.

Ben ODTU'lu genclerin bu cocuklari gidip sokaklardan toplayip getirip, para verip pankart tasittirmasindaki sebepler ne olabilir diye soruyordum. Belki ODTU'luler boyle dusunerek onlari getirmislerdir oraya diye... Yani bu sebeplerin hepsinin de sacma birer varsayim oldugunu siz de kabul ediyorsunuz. Bu cocuklarin orada okumaya potansiyelleri olsa bile dershaneye, okula gidip hazirlanacak paralari yok. Oyle ise ODTU'lulerin bu cocuklari oraya getirmedeki ve ustune bir de para vermelerinin amaci neydi? Onu soruyorum. Para verdiler diye iddia ediyorsunuz ya, mutlaka mantikli bir sebebi olmali. Yoksa yuzlerce ogrencinin tasidigi onlarca pankarttan ikisini tasisinlar diye mi bu kadar zahmete girmisler?
Hem Henah hanim, sokak cocuklarindan bu kadar korkmayin. Memleketin tasini topragini rant icin satip ormanlarini hic edenler onlar degil... Binlerce kisinin katildigi Gezi Parki olaylarinda oldurulen genclerimizin failleri de onlar degiller. Sucluyu yanlis yerde ariyorsunuz. Para icin suc isleyecek insanlar ille de sokak cocuklari arasindan cikmiyor, oyle ki bu tip insanlari ariyorsaniz onlari en duzgun sayilan ailelerin yetistirdigi insanlardan, en gozde sayilan sirketlerin sahiplerinden, devletin en alt kademesinden en ust kademelerine kadar heryerde bulabilirsiniz.

O cocuklarin oraya bir bedel karsiliginda cikarildigina cok eminim.Bunu burda oylamaya soksaniz cogunluk evet der.
Uste yok, basta yok, zorla cikarmaya calis, cikmaz o cocuklar oraya.Bir bedel var elbette.Benim kizdigim nokta yine tekrarliyorum bu cocuklar kolay para odule alisitiriliyor.Iyi niyetle yapiliyor belki ama sonuclari husrana varacak isler bunlar.

Hem goruyorsunuz ya sizinle orta noktaya gelemiyoruz, bu nedenle fazla uzatmayalim derim ben.Siz dusuncelerinizi soylediniz, bende soyledim.Herkes saygiyla karsilasin.Arkadasin konusu dagiliyor.Alintiliyarak yazi yazmayi pek sevmiyorum, cunku cok uzuyor, cevap hakki doguyor.En iyisi sozu burada kesmek.Yaziyi ortaya yazalim, herkes ustune duseni aliyor zaten begendigini aliyor, begenmedigini birakiyor.

O cocuklarin oraya bir bedel karsiliginda cikarildigina cok eminim.Bunu burda oylamaya soksaniz cogunluk evet der.
Uste yok, basta yok, zorla cikarmaya calis, cikmaz o cocuklar oraya.Bir bedel var elbette.Benim kizdigim nokta yine tekrarliyorum bu cocuklar kolay para odule alisitiriliyor.Iyi niyetle yapiliyor belki ama sonuclari husrana varacak isler bunlar.

Hem goruyorsunuz ya sizinle orta noktaya gelemiyoruz, bu nedenle fazla uzatmayalim derim ben.Siz dusuncelerinizi soylediniz, bende soyledim.Herkes saygiyla karsilasin.Arkadasin konusu dagiliyor.Alintiliyarak yazi yazmayi pek sevmiyorum, cunku cok uzuyor, cevap hakki doguyor.En iyisi sozu burada kesmek.Yaziyi ortaya yazalim, herkes ustune duseni aliyor zaten begendigini aliyor, begenmedigini birakiyor.

Tam tersine cogunluk degilsiniz maalesef, son sayfalara bile bakmaniz yeterli. Hala para diye iddia ediyorsunuz ancak hic bir kanitiniz olmadigi gibi ODTU'lu yuzlerce ogrencinin bu 5-6 cocuga neden ihtiyac duyup, gidip onlari bulup getirip, ellerine para verdigine dair mantikli bir sebebiniz de yok.

Eylem icin kendini toma nin onune atan,yedigi ictigi biber gazi olan genclerin sirf elleri usudugu icin cocuklara pankart tasittigini dusunmek nasil bir mantigin urunu orasi muamma zaten

Yüksek ögrenim gören, görmüs ( en azindan öyle söylüyorlar) bir grup toplanmis agaclarin kesilmesini protesto ediyor.

Evet "eder eder kardesim" diyenler olabilir.
Edebilir tabi.
Ama bunun icin ac, muhtac cocuklari kullandi mi? iste o zaman is boyut degistirir.

Bir kac resim paylasacagim... Ac, ayaginda ayakkabisi bile olmayan muhtac cocuklarin, agac kadar degerinin olmadigi ve 3-5 kurusa nasil kullanildigini anlatiyor bu resimler...

Eki Görüntüle 836838

Hava soguk, millet SIKI SIKI giyinmis, eller cepte, ayakta botlar..Ama pankart tasiyacak, kalabalik edecek birileri lazim...
Muhtac cocuklardan iyisi samda kayisi..

Eki Görüntüle 836839
Pankart tasiyan yok, tasiyanda zaten resimdeki bayan gibi yagmurdan korunmak icin kafasina sariyor..

Eki Görüntüle 836837
Iste kullanilacak cocuklar ve 3 kurus icin eline tutusturulan pankarti tasiyan anneleri...

Eki Görüntüle 836840

Ciplak ayakli cocuklar görev basinda...

Eki Görüntüle 836847

Ne yapacaklari, nasil bagaracaklarida ögretiliyor..

Iste agac kadar degeri olmayan cocuklar..

Ayaklarina bakarsaniz ciplak ayaklari..

Soguk havada, üsüyen yüksek egitim görmüs, cevreci grubumuz artik ellerini ceplerine sokup, eylemlerine devam edebilirler...

Ne kadar yazik, bugünlerde hep ezilen, zulmedilen, öldürülen, sömürülen cocuk haberleri görüyorum..
Alah insanlara merhamet, vicdan versin!

siz kadrolu provokatör müsünüz acaba
ben öyle düşünüyorum
burda para alan biri varsa sanırım o çocuklar değil

Arkadaşım seni tebrik ediyorum sabrına hayran kaldım anlamamakta ısrar edene yorulmadan anlatıyorsun büyük erdem olmalı..

Çocukların olmadığı şey kalmadı sanki oradalarmış gibi, '3 kuruşa beynini satan' 'molotof attırılan çocuk' olup çıktılar. Hem oradakiler

sokak çocuğu olsa da onlara para verildiği için kötü insan olmazlar devlet onları görmediği için sokakta öğrenirler acıyı,

kötülüğü…….

Çok merak ettiğim bir konu da şu: haberi bir siteden baktığını söyleyen konu sahibi link nerede acaba? yalan değilse söylerseniz
eğer site linkini merak ettim? Resimleri görsellerde arattım. hiçbir sonuç yok videodan kesip kendi yorumlarınızı mı kattınız?

Interneti olmayan bir okadar insan var, neler soyluyorlar onlara da kulak verirseniz, buralarda kolay konusamazsiniz.Tuzu kurular olarak nette yazip ulkeyi kurtariyoruz guya neti olmayan halkin cogunlugu verecek cevabi.
Cocuklara para verilmedigine dair bir belgeniz mi var?Toma onune atlamak 10 tl ydi.Zannimca 2,5 lira almislardir.Zira tas atmiyorlar, sadece doviz tasiyorlar. Tas atipda kollari yorulmuyor, doviz tasiyorlar.Tas attirmak 5 tl di cunku...
Sessizce yurusunler eyvallah ama ulkeyi talan eden zihniyetlere miletimiz gereken cevabi sandikda verecektir.Bakalim capulcu partisi sandikdan cikacak mi?Snadiktan cikarsa derim ki biz yanlisiz arkadas, durum oyle degil:))Ama sandiktan cikamazssaniz bazilariniz acaba buralarda yine bu kadar iddiali yazabilcek mi asil onu merak ediyorum.Kimse yazimi alintilamasin o kadar yaziyorum yine de alintilaniyor.Varsa karsit gorusunuz ortaya yazin, uzerine alinacak olan alinir yazar size.Saygilar...

Interneti olmayan bir okadar insan var, neler soyluyorlar onlara da kulak verirseniz, buralarda kolay konusamazsiniz.Tuzu kurular olarak nette yazip ulkeyi kurtariyoruz guya neti olmayan halkin cogunlugu verecek cevabi.
Cocuklara para verilmedigine dair bir belgeniz mi var?Toma onune atlamak 10 tl ydi.Zannimca 2,5 lira almislardir.Zira tas atmiyorlar, sadece doviz tasiyorlar. Tas atipda kollari yorulmuyor, doviz tasiyorlar.Tas attirmak 5 tl di cunku...
Sessizce yurusunler eyvallah ama ulkeyi talan eden zihniyetlere miletimiz gereken cevabi sandikda verecektir.Bakalim capulcu partisi sandikdan cikacak mi?Snadiktan cikarsa derim ki biz yanlisiz arkadas, durum oyle degil:))Ama sandiktan cikamazssaniz bazilariniz acaba buralarda yine bu kadar iddiali yazabilcek mi asil onu merak ediyorum.Kimse yazimi alintilamasin o kadar yaziyorum yine de alintilaniyor.Varsa karsit gorusunuz ortaya yazin, uzerine alinacak olan alinir yazar size.Saygilar...

:1: Para alip almadiklari sandikta belli olacakmis.

Arkadasim sizin yazdiginiz su belgen var mi olayi suna benzedi:
Ben diyorum ki "Ahmet benim cuzdanimdan su kadar para caldi".
Ahmet diyor ki "calmadim, goren duyan bilen var mi? Ispat et!"
Ben de diyorum ki "Calmadigina dair belgen var mi?":52::52::52::52:

Back