• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

Bir kaç fotoğraf üzerinden değil de keşke şu veriler (130 bin çocuk gelin, 2300 çocuk tutuklu, 900 bin çocuk işçi, 50 bin çocuk seks kölesi var) üzerinden çocuklarımız hakkında konuşabilsek...

Ne guzel paylasin iste, elinizi tutan yok.Degerli paylasimlarinizi baska bir topikde bekliyoruz.
Bu topikde birakin bu konu uzerinde konusalim, konuyu dagitmayalim..

Anliyorum Mune Hanim.Lakin bu forumda bazilari samimiyetsiz gercekten.Gercekten hak verdigi bir konu olsada, sirf baska gorusten diye, o insana hak vermezler, linc ederler birlik olupda, hemen hergun goruyoruz bunu.Nedense ortak algilarin olusturabilecegi nice yorumlara sirf bu nedenle hakli gormezler.Bu samimiyetsizlik de nedir?Bir insan yuzde yuz kusurlu olmaz.

Allah askina hangi biriniz cocugunuza 5-10 kurus cebine sikistirip, belli amaclara hizmet etmesine riza gosterir.Cocuk sahibi olan fakir muhtacda olsa bir anne istemez bunu.Burdakilerin cogu bekar sanirim, yorumlar o kadar acimasiz ki, ne olacak yani diyende var.Kullanilan cocuklara sanmiyorum ki hak verilecek bir yan olsun, ideolojiler gozunu karartmis derim. Ancak ya gercegi goremiyor ya da gormemezlikten geliyor, isine haline oyle elverdigi icin.Hak verenin ben kalbinden suphe duyarim.

Malesef çocuklar çok istismar ediliyor, sadece fakirlikte değil aslında, partilerin miting alanlarındaki çocukların hepsi fakir çocuğu değil ya da başka ideolojilerde kullanılan yavruların çoğu maddi sorunlar yaşayan ailelerin çocukları değil.

Aslında durum şunu gösteriyor ki biz büyüklerin kafalarındaki düşünceleri uygularken kullandığımız en masum varlıklar çocuklar, kimi para karşılığı kimi değil.

Bir konuda da söylenenlere katılıyorum, çocuklar sadece devletin değil bizlerinde meselesi olmak zorunda. Yine burda açılan bir topik vardı, başlığını hatırlayamayacağım :((( orda da konu çocukların eğitim uğruna yaşadığı mağduriyetti, okul yolunda yaşadıkları zorluklardı, orda da aynı şeyi savundum, devlet heryere yetişemeyebilir, halkta birşeyler yapmak zorunda.

Bu topikte içerik ideolojiler üzerine, ben hiçbirşekilde çocukların ideolojiler için kullanılmasını istemem çocuklar sonrasında o düşünce yapısıyla yetişiyor, oysa çocuklar seçim yapabilmeyi, farklı düşünmeyi öğrenmeli, ölçüp tartıp eğrisine doğrusuna karar verebilmeli, özgür düşünmeyi küçük yaşlarda öğrenmeleri gerek, en ufak misal kızım 2-3 yaşlarındayken giyeceği kıyafeti, takacağı tokayı seçme özgürlüğü vardı, bence renk uyumu olmayan şeyleri bile seçmesine izin veriyordum çünkü ben onun annesiyim ama o doğduğu andan itibaren bir birey ve benim görevim ona benden ayrı bir birey olduğunu öğretmek.

Tamam para karsiligi kullanilan cocuklar ve para karsiligi kullanilmanin cocukta ne gibi aliskanliklara, ilerde nasil bir insan olmasina neden olacagina dair konusmayin..
Eger o cokuklari para karsiligi kullanan hükümet ve hükümete destek verenlerse, ne ala yazin cizin küfredin..
Yok hükümete karsi olanlarsa, birakin su cocuklari konusmayi ve para karsiligi bu cocuklari kullananlari kinamayi, memlekette konusulacak daha mühim! konular var..

Isin özü bu yani öyle mi? Ne diyeyim, herkes kendi adaleti gibi bir adalette hesap versin!

Madem böyle konulardan bahsedilme lüksümüz yok. Madem olaylar vahşet derecesine gelince tepki verceğiz o zaman neden çarşaflı öğretmen dayağına tepki veriliyor(doğruluğu araştırılmadan) neden ayyaş koca olayına tepki verliyor yazılıyor çiziliyor neden ağaç için çevre için eylem yapılıyor. Bırakın hepsini bıçak kemiğe dayanmadan bu konularda da konuşmayın da görelim samimiyetinizi.

Belli konuları içieren meselelerde neden yorum yapılınca provokasyon yapıldığı düşünlür hiç anlamam.
ohh ne güzel 3-5 kuruşu olmuş deyip konu ne olursa olsun karşıyım diyorsunuz bu ne yaman çelişki anne?

Weiss tek suçun genelden bahsetmemek
yok yok o da değil devleti eleştirmedin eylemcileri eleştirdin
aaa bu da mı değil peki tamam çocuklar ağaç sevgisini tadıyor sen de buna engel oluyorsun
hmm bu da değil neden kızıyordum sana unuttum ama her ne olursa olsun çocuklar kullanılmasın:27:

Konu bastan asagi provokasyon kokuyor. Bu ogrencilerin okuldan atilmak pahasina, tutuklanip iceri atilmak pahasina agaclari korumak icin yaptiklari protestolar ne hince fikirlerle karalanmaya ve adi birer isyanci, cocuk kullanan acizler olarak tanitilmaya calisiliniyor. Yazik.. Ulkenin geldigi durum. Bir de tarafsizliktan bahsediliyor. Tum internette baktim, cocuklara burada bahsedilen "uc-bes kurus" un verildigine dair, bu cocuklarin ODTU'lu ogrenciler tarafindan sokaklardan toplanip ozellikle getirildigine dair en ufak bir haber yok. Biri bir kuyuya bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis hesabi. Bu cocuklarin kendi ozgur iradeleri ile orada olmadigindan, kendi meraklarinin onlari oraya getirmediginden nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz? Yani biz de cocuk olduk, biz de her olaya merakli idik, ancak anamiz gorururse gidip bakabilirdik. Bu sokak cocuklarinin onlar icin kaygilanacak kadar bir analiga sahip olmadiklari ortada iken, ozellikle sokaktan toplanip getirildiklerinden neden bu kadar eminsiniz? Hani resimleri gormustunuz sadece? Yoksa gidip onlarla birebir roportaj da mi yaptiginizi iddia edeceksiniz simdi de? Gezideki cocuklarin analari yanlarinda, dindar koca aradiklarina dair pankartlari ellerine kimin tutusturdugu alen beyan ortada... Ancak ODTU'deki cocuklarin oraya ODTU'lu ogrenciler tarafindan para verilip getirildigi ve pankart tasittirildiklari iddiasinin hic bir kaniti yok, hic inandirici degil, bu yuzden de karalamadan ve provokasyondan ote bir konu degil bu konu, kusura bakmayin. O gencler ulkemizin gelecegi, hepsi de akilli zeki ODTU'lu gencler, bu kadar kolay karalanmayi haketmiyorlar, ayiptir..
anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz.. beğen butonu çalışmıyor alıntılamak istedim.. çocuklara para verildi demek büyük bir iddia.. doğa katlini örtbas etmek için bir çeşit çocuk istismarıdır.

Neden taraf kokuyor baslik acaba?
Eger siz hükümete karsi iseniz,
Eger siz ODTÜ deki eylemlei destekliyorsaniz,
Eger siz bu cocuklarin o eylemde oldugunu biliyorsaniz,
Ve ne olursa olsun ideoloji herseyin önünde gelir diyorsaniz,
Evet baslik tarafli kokuyordur:)

Kaldi ki ODTÜ de yapilan calismanin hükümetle alakasi bile yok.
OTDÜ ile devlet arasinda, bu yolun yapimi ile ilgili karar 1994 yilinda alinmis.
Simdi kargasa cikarildigina bakmayin!

Ama siz bunlara bakmiyorsunuz.
Siz "hanimlar hamile hamile sokaga cikmasin " diyen amcayi kiniyor. (bunu bende kiniyorum)
Ama bir babanin " memelerini güle güle kullan" lafini "memelerinle kahkaha atarak sevis, özgürce sevis" seklinde anlayan yazari kinamamizi abes karsiliyorsunuz.

Siz "dekolteyi" konu eden bir bakani kiniyor (bunuda kinamistim)
Bizim " Atatürk görse utanirdi, basörtülü kizlar üniversitelerden cikarilmali" diyen bir milletvekilini kinamamizi abes buluyorsunuz.

Örneklemeler cok ama vermeyeyim simdi hepsini.
Yani demem o ki eger baslik size tarafli geliyorsa, belki taraf olan baslik degilde sizsinizdir.
Nedersiniz?

Son düzenleme:
Tamam para karsiligi kullanilan cocuklar ve para karsiligi kullanilmanin cocukta ne gibi aliskanliklara, ilerde nasil bir insan olmasina neden olacagina dair konusmayin..
Eger o cokuklari para karsiligi kullanan hükümet ve hükümete destek verenlerse, ne ala yazin cizin küfredin..
Yok hükümete karsi olanlarsa, birakin su cocuklari konusmayi ve para karsiligi bu cocuklari kullananlari kinamayi, memlekette konusulacak daha mühim! konular var..

Isin özü bu yani öyle mi? Ne diyeyim, herkes kendi adaleti gibi bir adalette hesap versin!

Bu cocuklarin para karsiliginda kullanildigini ve bunun icin sokaklardan toplanildigini size kim soyledi?
Sizin icin agaclarin kesilmesinin hic bir onemi yok mu?
Sizce bu cocuklar icin aslinda agaclar dediginiz kadar degersiz mi? Yani karinlari ac ise ve ustleri ciplak ise umursamamalari mi lazim?
Orada ablalarinin, agabeylerinin yaninda yer tutmalari size gore cok mu abes? Onlarin agac sevgisi ile ilgili bir fikirleri yok mudur, ya da olmamali midir? Cunki onlar actir, onlari ilgilendiren tek konu bu olmalidir, boyle mi dusunuyorsunuz? Onlar bu ulkenin birer ferdi degil midir? soiz soyleme haklari yok mudur?

anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz.. beğen butonu çalışmıyor alıntılamak istedim.. çocuklara para verildi demek büyük bir iddia.. doğa katlini örtbas etmek için bir çeşit çocuk istismarıdır.

Neden buyuk iddia olsun ki basbayagi para verilmis.Orda ustune basina montu bile olmayan cocuk keyfine mi dovizler tasiyor elinde.Buna kimse inanmaz.Unutmayin Gezi zamaninda,polise tas atmak 5 tl, Toma onune gecmek 10 tl oldugunu.Kimse bunlari yemiyor artik.Cocuklarin oraya keyfine geldigine hicbirimiz inanmiyoruz.Uste yok basta yok, o sogukda doviz tasit cocuguna, kendileri giymisler montlari ama.Cok vicdanli olsalardi cocuklara alirlardi guzel montlar.Gerci simdi desifre oldular diye birdahaki sefere bastan asagi gidrirler belki belli olmasin sokak cocugu olduklari.Doga katlini dusunecek haldemi o cocuklar?yapmayin arkadas bu kadar da...Insan ihtiyaclari piramidine bakin, doga katli dediginiz olay insanin ihtiyaclari arasinda kacinci siradadir.Once beslenme, barinma, giyim,egitim, vs lerden sonra lukse kacar bu tur gosterilere katilmak fakirler acisindan yazdim.Tuzu kurulara zaten hergun bayram...

Son düzenleme:
twitter da yeni açılmış bir hashtag var beki ilgilenenler olur #YoksulÇocuklaraYardımEtVicdanlıOl diye bir twit atarak dikkat çekebilirsiniz belki sosyal medya aracılığıyla birlik olunup birşeyler yapılabilir...

Son düzenleme:
Weiss sizinle oturup tartışmayı isterdim ama ben düşüncelerini zorla dikte eden, üstüne alaycı üslupta yazan, asla ortak nokta bulanamayacağını düşündüğüm biri ile ve siyasette samimiyetinize inanmadığım için üzgünüm.
Size kolay gelsin.

Weiss tek suçun genelden bahsetmemek
yok yok o da değil devleti eleştirmedin eylemcileri eleştirdin
aaa bu da mı değil peki tamam çocuklar ağaç sevgisini tadıyor sen de buna engel oluyorsun
hmm bu da değil neden kızıyordum sana unuttum ama her ne olursa olsun çocuklar kullanılmasın:27:

In kapinin onune, bir pankart ac, herhangi bir sebepten, iki gun otur, cevredeki butun sokak cocuklari ziyaretine gelecektir, hic suphen olmasin.

Ben cok isterdim ya..Ne yapsam nasil ikna etsem sizi, simdi uykularim kacar uyuyamamda..
Tek derdim, tek istegim buydu, mahrum etmeyin beni bu ulvi, mutluluk verici birseyden ...
Tövbe yarabbim, olaya bak ya nerelere geldi.. Birde hem yapamam deyip hemde mesaj yazilmasa bende inanacagmda iste neyseee..

Son düzenleme:
İşte bu yüzden:ssz:

In kapinin onune, bir pankart ac, herhangi bir sebepten, iki gun otur, cevredeki butun sokak cocuklari ziyaretine gelecektir, hic suphen olmasin.

evet ziyaretime gelecektir ama ellerine pnakartt tutuşturmak çok farklı olsa gerek.
bir çocuk 9 yaşında anlamını bile bilmeden sevişirim evlenmem hamile kalırım doğurmam diyor, bir çocuk ayyaş koca istemiyorum diyor bir çocuk,ağacım da ağacım diyor... Örnekler uzar gider ufak tefek farklar olur kimine annesi tutuşturur kimisi para karşılığı gelir ama önemli bir ortak nokta ideolojilerde çocukların kullanılmasıdır.
şeyyy ama benim amacım iyiydiyle bu işler yurumez. Bırak ileride buna o karar verrsin değil mi.
Paralı ya parasız olması da çok önemli değil haa ne olur ilerde parayla yine beynini satar.

Son düzenleme:
Konu iyice kişiselleşmeye başladı, konu başlıklarını, içerikleri ele almaya başlarsanız bir sürü konu açan üyeyi zan altında bırakırsınız, herkes kendi çerçevesinden bakıp şu konu da taraflı, bu da provokasyon amaçlı diyebilir.

Burası siyaset bölümüyse yasalara ve site kurallarına aykırı olmadığı sürece herkes konu açma özgürlüğüne sahip.

Amaç burda herkes konu açmasın'ı vurgulamaksa, özür dilerim site yönetimi olarak tarafsızız diyorsak suç teşkil etmeyen, kurallara uyan her konuya yer vermek zorundayız.

Aynen Mune Hanim öyle bir kisisellestiki ben bile bu kadar ilerisine gidilecegini düsünmemistim.
Birde bu konuya yazin, yada benimle konusun diye kimsenin kafasina silah dayamiyorum ama bir insan neden gelip " ben size yazamam" der bunuda anlamis degilim:))
Gercekten cok komik, yazamassan yazma zaten kimse kafana silah dayamiyor ki:)

Ben cok isterdim ya..Ne yapsam nasil ikna etsem sizi, simdi uykularim kacar uyuyamamda..
Tek derdim, tek istegim buydu, mahrum etmeyin beni bu ulvi, mutluluk verici birseyden ...
Tövbe yarabbim, olaya bak ya nerelere geldi..

Minareyi calan kilifini hazirlar. Sirf konu sahibi oldugunuz icin herkesin sizle ayni fikirde olacagini beklememeniz ve buna hazirlikli olmaniz gerekirdi. Bizler piril piril genclerimizin bu kadar kolay karalanmasina seyirci kalacak degildik herhalde..

Konu iyice kişiselleşmeye başladı, konu başlıklafını, içerikleri ele almaya başlarsanız bir sürü konu açan üyeyi zan altında bırakırsınız, herkes kendi çerçevesinden bakıp şu konu da taraflı, bu da provokasyon amaçlı diyebilir.

Burası siyaset bölümüyse yasalara ve site kurallarına aykırı olmadığı sürece herkes konu açma özgürlüğüne sahip.

Amaç burda herkes konu açmasın'ı vurgulamaksa, özür dilerim site yönetimi olarak tarafsızız diyorsak suç teşkil etmeyen, kurallara uyan her konuya yer vermek zorundayız.

Mune benim derdim herhangi bir konu açılıp açılmamasından değil isteyen açsın elbette ama
Böyle bir konuyu güzelce tartışamamaktan yakınıyorum aslında. Olması gerektiği gibi olmuyor. Böyle bir konu ideolojinin dışında tutulmalıydı. Ve konu çocuklar olunca çok çok hassaslaşıyorum, bari bu konuda böyle olmasaydı.

Son düzenleme:
He konu dönüp dolaşıp geziye geliyor madem o zaman şunu da hatırlatmak isterim... En azından birileri birşey yapmaya çalışıyor bu çocuklar için..
$halkevleri-yaz-okulu-bakirkoy-agustos-2013.jpg $BNI6XwjCIAEiabG.jpg $BNMpN3uCcAAOLhC.jpg

Son düzenleme:
Back