• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

Soylediklerinize katilmakla birlikte birkac ekleme yapmak istiyorum.
Cocuklarin boyle islere alet edilmesine son derece karsiyim.Bu tur haberler surekli geliyordu bu zamana kadar, oncekilere hic uyari yapilmamisti.Ak kara herkes kendi dusuncesine gore begendigi haberi alip paylasiyordu, kimse genelden bakmiyordu olaya.

Burada konu acarken kimse dediginiz sekilde genelden ele almiyor ki konulari.Haberlerde gecen konulardan dikkatimizi cekenleri alip ekliyoruz, genelde konulari boyle aciyoruz.Size gore weiss butun cocuklarin kullandigi haberleri birlestirip ozet bir konumu olusturmaliydi?Iyi de bunu kimse bu zamana kadar burda yapmadi, ben en azindan goremedim.O yuzden biraz yanli bir tepki olarak karsiladim bu isteginizi.
Sasirdigimiz, akil erdiremedigimiz olaylari, bilgi olsun diye seciyoruz paylasiyoruz.

Dediginiz sekilde herkes konusunu acmaya calissa ,kimse vaktini ayirmaz bu ise, ugrasi ister bu is cunku.Forumda tek yonlu bakis acisindan herkes konusunu aciyor, bunu kimse inkar edemez, kapsayici genelleyici konular yok denecek kadar azdir.Tanimladiginiz sekilde konu acmayan herkese bu uyari gitmelidir o halde, herkes konularina buna gore ceki duzen vermelidir.

işte tam da bundan bahsediyorum.

muneyi beğenip weise kızanları kesinlikle samimi bulmuyorum.

Ayyaş kocadır vesairedir açılır konuşulur tartışılır. Biri bir gün böyle ama 'ağaçsız' bir konu açmış olsa yorum çocuklar kullanılmasın olurdu değil mi neden şundan bundan örnek vermiyorsunuz olmazdı.
Ha ama konu ağaç ya işte o zaman neden şundan bahsetmiyorsun,neden geniş düşünmüyorsun,amaç provokasyon gibi söylemler ortaya çıktı.
Devlet birinci dereceden sorumludur ve evet bu başka ÖNEMLİ bir konudur ama bir başka önemli konu da çocukların böyle kullanılmasıdır.
A ve B konuları benzer iki konu olsun. Ben A dan bahsettim diye B yi kenara itmiş mi oluyorum?
Hayır eğer konu ağaç olmasa o zaman görurdum buradaki taşlamaları:)
Hayır olmuş iyi olmuş diyeninden tut da taa nerelere geldi,neden? Çünkü Konu ağaç.

Mune hanım sizi yanlış değil eksik anlamış olmam lazım.
Weiss çocukların kullanılması konusuna gelmiş geçmiş bütün konuları ekleyemediği için siyaset yapmş çocukları kullanmış oldu peki.

hanımlar siz devam edin ne güzel insanlar hayır yapıyor hadi sadece devleti yuhalayılm.

Ayrıca hala şu konuda aynı şeyi savunuyorum ideoloji uğruna aynı kapıya çıkan iki konudan birini yerden yere vurupp diğerini savunurken farkına bile varmıyorsunuz. Çok güzel!

O değilde avatarındaki adamı mı örnek aldın onu merak ettim ben :37:

Bu ülkede günde beş lira kazanacak diye başı sıkışıp ölen çocuk var.......maksadınız çocuklar olsaydı hersene sayıları artan sigortasız ucuza çalıştırılan ve çalışma bakanlığının ısrarla görmezden geldiği çocuk işçileri topik yapardınız........tecavùz madurları ve çocuk gelinleri konularına girmek istemiyorum bile........devlet birinci dereceden sorumlu
Ha o başkaydı değil mi .......maksat muhabbet olsun torba dolsun

O başka derken sizin burdaki kullanımızla söylemedim.
Yani önemsiz birşeyden bahseder gibi bahsetmedim.
Fark ne biliyor musnuz? weiss burda çocukların kullanılmasından bahsederken;sizler bunun dışında her şeyi savunup bir de evet 3-5 kuruşları oldu en azından diyebiliyorsunuz.

O değilde avatarındaki adamı mı örnek aldın onu merak ettim ben :37:

Avatarım neden seni ilgilendiriyor ki şimdi?

Konuya bir faydan değerli bir yorumun mu dokunmuş oldu yani?

Aslında hiç cevap vermem ama herkes haddini bilsin.

bu bölüm avatara yorum yapmaca değil.

oyun bölümlerinde takılın isterseniz

HENAH,
genel bir durumdan bahsetmiyorum, yorumum weiss'e, kendisiyle fikirlerimiz kimi zaman uyuşmasa da kimi zaman aynı düşünceleri paylaşsakta, kendisi benim ne demek istediğimi anlayacaktır, tutumumun kendisine karşı veya taraflı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama ben weiss'in yazdıklarımı okuyunca neyi anlatmak istediğimi kavrayacağını biliyorum.

Bu ülkede günde beş lira kazanacak diye başı sıkışıp ölen çocuk var.......maksadınız çocuklar olsaydı hersene sayıları artan sigortasız ucuza çalıştırılan ve çalışma bakanlığının ısrarla görmezden geldiği çocuk işçileri topik yapardınız........tecavùz madurları ve çocuk gelinleri konularına girmek istemiyorum bile........devlet birinci dereceden sorumlu
Ha o başkaydı değil mi .......maksat muhabbet olsun torba dolsun

Sahiden bu kadar rahatsizlik duyuyormusunuz o cocuklarin bu halinden?
Neden siz bu konulari tasimadiniz buraya bu zamana dek?
Maksat laf olsun torba dolsun, o cocuklar pek umrunuzda degilde.Kullanilmalari sizin icin bisey ifade etmiyor.Kendi cocugun olsa, fakir olsan cocugunun orda hangi zihniyet olursa olsun kullanilmasina, yine cocuklarin cebine 5-10 kurus para giriyor ne olacak diyebilirmiydin?
Bundan dem vurup olayi hakli gosterme cabalari sadece...
Arkadas uzulmus ve paylasmis bu kadarini, digerlerini de eger sahiden uzuluyorsaniz siz paylasabilirsiniz.Bizde bilgi sahibi olmus oluruz, konunuzu merakla bekliyoruz.

Son düzenleme:
O başka derken sizin burdaki kullanımızla söylemedim.
Yani önemsiz birşeyden bahseder gibi bahsetmedim.
Fark ne biliyor musnuz? weiss burda çocukların kullanılmasından bahsederken;sizler bunun dışında her şeyi savunup bir de evet 3-5 kuruşları oldu en azından diyebiliyorsunuz.

zaten çocuk gelinler,tecavüz mağdurları ve çocuk işçiler akp'den önce yoktu değil mi ?

Avatarım neden seni ilgilendiriyor ki şimdi?

Konuya bir faydan değerli bir yorumun mu dokunmuş oldu yani?

Aslında hiç cevap vermem ama herkes haddini bilsin.

bu bölüm avatara yorum yapmaca değil.

oyun bölümlerinde takılın isterseniz

Tamam hemen :51:

'ayyaş koca istemiyoruz' temalı konu açtın da kadınları değil de sadece çocukları mı konuştuk? bu konu da öyle, çocukları öne sürüp ağaçları yok saymak benim değindiğim konu. ağaç ta çocuk ta önemli devletin güvencesinde olmalı. ki burada sadece fotoğraflara göre yorum yapılıyor oradaki çocukları bulup nasıl haldeler öğrensen yardım etsen (çok duyarlısın hepimiz öğrendik) konuda paylaşsan katkın olur. tam tersi 'tühh çocukları kullanıyorlar ağaç kıyımına destek verelim mi' demek istiyorsun.. ağaç sevgisi çocukların öğrenmesi gereken en önemli konulardan. 'ilerisi?' derken? bu protestoya katıldıkları için değil evsiz kaldıkları için ilerisi vahim. ha geldik mi, çocukların bu durumda kalmaları nedenleri konusuna..........

Çok felsefik bir yaklaşım. Ama konu Ayyaş koca istemiyoruz olsa o çocuklar neden kullanılıyor olurdu.
Bir faydası bir de zararı olan bir konuda sırf faydaya bakılıp o şey kabullenilemez.
Ağaç sevgisi iyi hoş güzel de 3-5 kuruşa neyi neden yaptğını bilmeden yaptırmak vahim doğrusu.İlerde de 3-5 kuruşa neyi neden savunduğunu bilmeden en önde olacak bu çocuklar işte ilerisi dediğim de bu oluyor

HENAH,
genel bir durumdan bahsetmiyorum, yorumum weiss'e, kendisiyle fikirlerimiz kimi zaman uyuşmasa da kimi zaman aynı düşünceleri paylaşsakta, kendisi benim ne demek istediğimi anlayacaktır, tutumumun kendisine karşı veya taraflı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama ben weiss'in yazdıklarımı okuyunca neyi anlatmak istediğimi kavrayacağını biliyorum.

Anliyorum Mune Hanim.Lakin bu forumda bazilari samimiyetsiz gercekten.Gercekten hak verdigi bir konu olsada, sirf baska gorusten diye, o insana hak vermezler, linc ederler birlik olupda, hemen hergun goruyoruz bunu.Nedense ortak algilarin olusturabilecegi nice yorumlara sirf bu nedenle hakli gormezler.Bu samimiyetsizlik de nedir?Bir insan yuzde yuz kusurlu olmaz.

Allah askina hangi biriniz cocugunuza 5-10 kurus cebine sikistirip, belli amaclara hizmet etmesine riza gosterir.Cocuk sahibi olan fakir muhtacda olsa bir anne istemez bunu.Burdakilerin cogu bekar sanirim, yorumlar o kadar acimasiz ki, ne olacak yani diyende var.Kullanilan cocuklara sanmiyorum ki hak verilecek bir yan olsun, ideolojiler gozunu karartmis derim. Ancak ya gercegi goremiyor ya da gormemezlikten geliyor, isine haline oyle elverdigi icin.Hak verenin ben kalbinden suphe duyarim.

Lütfen bari böyle bir konuda taraf olmayalim.
Daha öncede söyledim, cocuklar ve yasadiklari zorluklarla ilgili bir internet sitesinde, eve hapsedilen cocuklar haberini okurken takildi bu haber gözüme ve paylasmak istedim.
Durup diger kullanilan cocuklari arastirmadim ama her ne sekilde olursa olsun cocuklarin kullanilmasi icimi acitiyor.
Bu haberi burada paylasmamin nedeni ise para vererek kullanilmalariydi.
Bir cocugun para karsiligi, ne oldugunu bilmedigi pankartlar tasimasi, tasitilmasi hem cok aci hemde o cocuk icin cok tehlikeli.
Bugün para karsiligi onun parkartini tasir yarin büyüdügünde bir vatanhaini verir bu cocuklara para karsiligi vatanina ihanet ettirir.
Daha öncede PKK nin yada baska eylemlerde cocuklarin para karsiligi polise tas attirildigini falan duymustum.
Burada para verilirken resimde olunca paylasayim dedim.
Cocuklari kim, hangi görüste olursa olsun kullanilmasini siddetle kiniyorum.

Bu basligi bir kesim arkadaslar ideolojilerine saldiri gibi görebilirler, belki baska bir baslik kullanmaliydim ama haberi okudugum anda icimden gecen " agac kadar degerleri yokmu" oldu, onun icin bu baslikla actim..

Kimsenin ideolojisinede saldirmak niyetinde degilim.

Konu zaten "AĞAÇ" olduğu için oradaki çocukları da ilgilendiriyor.Ağaç demek onların geleceği demek.Torunlarımız içecek su bulamayacak o küçümsenen ağaçlar yüzünden.Bunu "çapulcu,ayyaş,koca" gibi bir çocuğa hiç yakışmayacak ifadelerle kıyaslamak bile çok saçma.
Ha ben yine de o çocukların orada olmasını istemezdim.Bizde çevreci eylemlerin nasıl sonuçlandığı malum,çocukların orada tehlikeye düşmesini istemem.

Sahiden düşünüyor musnuz bu çocuklar bu eyleme katıldı diye ağaç sevgisini biraz da olsa tattı bir nebze dahi olsa çevreci yönleri kabardı ????

Yoksa bitse de eve gitsek deyip 3-5 kuruşla birşeyler alıp yollarına devam mı ettiler??

emin olun böylesine muhtaç çocukların ağaçlar umrunda bile değildir ve sonuç olarak bu çocuklara aşılanan tek şey para karşılığı fikirlerini satması..

Tehlikyei anlayan böylesine komik bir yorum yapmazdı zaten.

Son düzenleme:
Bir kaç fotoğraf üzerinden değil de keşke şu veriler (130 bin çocuk gelin, 2300 çocuk tutuklu, 900 bin çocuk işçi, 50 bin çocuk seks kölesi var) üzerinden çocuklarımız hakkında konuşabilsek...

Son düzenleme:
Konu gerçekten tarafsız açılsa idi aynı şekilde yorum yapacaktım.
Ama konuyu açış şekliniz bile buram buram taraf kokuyor. Konu, çocukları düşünmeniz değil bunu her mesajda gösterdiniz zira.

Konu bastan asagi provokasyon kokuyor. Bu ogrencilerin okuldan atilmak pahasina, tutuklanip iceri atilmak pahasina agaclari korumak icin yaptiklari protestolar ne hince fikirlerle karalanmaya ve adi birer isyanci, cocuk kullanan acizler olarak tanitilmaya calisiliniyor. Yazik.. Ulkenin geldigi durum. Bir de tarafsizliktan bahsediliyor. Tum internette baktim, cocuklara burada bahsedilen "uc-bes kurus" un verildigine dair, bu cocuklarin ODTU'lu ogrenciler tarafindan sokaklardan toplanip ozellikle getirildigine dair en ufak bir haber yok. Biri bir kuyuya bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis hesabi. Bu cocuklarin kendi ozgur iradeleri ile orada olmadigindan, kendi meraklarinin onlari oraya getirmediginden nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz? Yani biz de cocuk olduk, biz de her olaya merakli idik, ancak anamiz gorururse gidip bakabilirdik. Bu sokak cocuklarinin onlar icin kaygilanacak kadar bir analiga sahip olmadiklari ortada iken, ozellikle sokaktan toplanip getirildiklerinden neden bu kadar eminsiniz? Hani resimleri gormustunuz sadece? Yoksa gidip onlarla birebir roportaj da mi yaptiginizi iddia edeceksiniz simdi de?
Gezideki cocuklarin analari yanlarinda, dindar koca aradiklarina dair pankartlari ellerine kimin tutusturdugu alen beyan ortada... Ancak ODTU'deki cocuklarin oraya ODTU'lu ogrenciler tarafindan para verilip getirildigi ve pankart tasittirildiklari iddiasinin hic bir kaniti yok, hic inandirici degil, bu yuzden de karalamadan ve provokasyondan ote bir konu degil bu konu, kusura bakmayin. O gencler ulkemizin gelecegi, hepsi de akilli zeki ODTU'lu gencler, bu kadar kolay karalanmayi haketmiyorlar, ayiptir..

Bir kaç fotoğraf üzerinden değil de keşke şu veriler (130 bin çocuk gelin, 2300 çocuk tutuklu, 900 bin çocuk işçi, 50 bin çocuk seks kölesi var) üzerinden çocuklarımız hakkında konuşabilsek...

Değil mi? Buraya gelene kadar ne konular var:ssz: Onlarda pek bir sus pusuz nedense..

Back