Ben yazmadan siz yazmışsınız, çocukların hiçbir siyasi ideoloji için veya hiçbir düşünce için kullanılmalarını asla tasvip etmiyorum, başlarında siyasi şapkalar, bandanalar, üstlerinde parti amblemli tişörtler, ellerinde siyasi bayrak veya pankartla dolaştırılan çocukların daha küçücük yaşta düşünce özgürlükleri kısıtlanıyor.
Eki Görüntüle 837037
Bu çocuk meclis gündemine gelmiş, bu minik kız ayyaşın, çapulcunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor belki, belki dindarlık kavramından bile bi'haber, koca lafıysa onun yaşındaki bir çocuk için yaşından büyük bir laf.
O henüz oyun yaşında, belli ki ilköğretim çağında, o eğitimi düşünmeli ama ama...
Ben yazmadan siz yazmışsınız, çocukların hiçbir siyasi ideoloji için veya hiçbir düşünce için kullanılmalarını asla tasvip etmiyorum, başlarında siyasi şapkalar, bandanalar, üstlerinde parti amblemli tişörtler, ellerinde siyasi bayrak veya pankartla dolaştırılan çocukların daha küçücük yaşta düşünce özgürlükleri kısıtlanıyor.
Eki Görüntüle 837037
Bu çocuk meclis gündemine gelmiş, bu minik kız ayyaşın, çapulcunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor belki, belki dindarlık kavramından bile bi'haber, koca lafıysa onun yaşındaki bir çocuk için yaşından büyük bir laf.
O henüz oyun yaşında, belli ki ilköğretim çağında, o eğitimi düşünmeli ama ama...
Bu cocuklara pankart tasitanlarla ayni görüsü paylasiyor olabilirsiniz..
Bu nedenle sözlerim agir geliyor, kabul edilemiyorda olabilir..
Kusura bakmayin, idolojiler zarar görmesin diye ben bu cocuklari görmezden gelemeyecegim..
PKK nin cocuklari kullanmasina, tas attirmasina alistik, kabul edemesekte, engellemek icin cabada harcansa onlarin zihniyeti bu, yapiyorlar, yapacaklar..
Ama simdi birde sözde cevreci! abiler cocuklari kullanmaya basladi.
Cekin ellerinizi cocuklardan, muhtac, fakir olmalarindan faydalanan ve idelojileri icin cocuklari kullananlardan tiksinti geliyor...
Devlet bu duruma daha etkili bir cözüm getirecek sekilde el atmali..
çocukların kullanılmasını hiç bir şekilde onaylamıyorum. onları oraya iten sebep devlettir. bunu söylemek bu durumu onaylamak mı oluyor? yol ve çevresine yapılacak olan restaurantlar mı önemli evsiz çocuklar, çocuk işçiler mi ? bu konudaki haber ağaç katliamını manipüle etmektir çocukları daha çok düşünmek değil.Ayrıca anladığım kadarı ile Mune ile Weiss farklı örneklerden yola çıkarak aynı şeyi savnmuş. Ama aynı kişiler birini eleştirip diğerini onaylıyor. Gözü kapalı ideoloji savunmak bu olsa gerek.
çocukların kullanılmasını hiç bir şekilde onaylamıyorum. onları oraya iten sebep devlettir. bunu söylemek bu durumu onaylamak mı oluyor? yol ve çevresine yapılacak olan restaurantlar mı önemli evsiz çocuklar, çocuk işçiler mi ? bu konudaki haber ağaç katliamını manipüle etmektir çocukları daha çok düşünmek değil.
yorumumdan sonra sizin yorumunuzu gördüm açıklama gereği duydum. konular farklı değil devletin ihmal ettiği çocuklara pankart veriliyor olması konu......Neden yorumu üzerinize alındınız ki böyle birşeyi savunmadıysanız. Eğer bunun sorumlusu devlettir diyenin aynı zamanda bunu onayladığnı düşünsem bu ikisi farklı konulardır diye alttaki yorumumda bunu belirtmezdim. Benim üzerinde durduğum konu çocukların bu hale gelmesinin kullanılması. Bu hale gelmeleri ayrı bir konu.
yorumumdan sonra sizin yorumunuzu gördüm açıklama gereği duydum. konular farklı değil devletin ihmal ettiği çocuklara pankart veriliyor olması konu......
'ayyaş koca istemiyoruz' temalı konu açtın da kadınları değil de sadece çocukları mı konuştuk? bu konu da öyle, çocukları öne sürüp ağaçları yok saymak benim değindiğim konu. ağaç ta çocuk ta önemli devletin güvencesinde olmalı. ki burada sadece fotoğraflara göre yorum yapılıyor oradaki çocukları bulup nasıl haldeler öğrensen yardım etsen (çok duyarlısın hepimiz öğrendik) konuda paylaşsan katkın olur. tam tersi 'tühh çocukları kullanıyorlar ağaç kıyımına destek verelim mi' demek istiyorsun.. ağaç sevgisi çocukların öğrenmesi gereken en önemli konulardan. 'ilerisi?' derken? bu protestoya katıldıkları için değil evsiz kaldıkları için ilerisi vahim. ha geldik mi, çocukların bu durumda kalmaları nedenleri konusuna..........Neden yorumu üzerinize alındınız ki böyle birşeyi savunmadıysanız. Eğer bunun sorumlusu devlettir diyenin aynı zamanda bunu onayladığnı düşünsem bu ikisi farklı konulardır diye alttaki yorumumda bunu belirtmezdim. Benim üzerinde durduğum konu çocukların bu hale gelmesinin kullanılması. Bu hale gelmeleri ayrı bir konu. Neden konu ''Ağaç'' olunca çocukların kullanılmasına değinemiyoruz,değinince hemen provokasyon amaçlı sayılıyor?? Ama konu 'ayyaş koca istemiyoruz' olunca böyle olmuyor!!! Oysa ikisi de aynı durum. Çok haklı bir konu olmuş ağaç kadar değeri olmayan çocuklar. Şimdiden 3-5 kuruşa neyi savunduğunu bile bilmeden en ön sırada. Peki ya ilerisi?
Bu cocuga bu pankarti tasitan ebeveynleri ile o cocuklara 3-5 kurus verip o pankartlari tasitanlarin arasinda ki fark ne Mune?
Ikiside ayni degil mi?
Ikisinde de kullanilan cocuk degil mi?
Tas attirilan, öne sürülen cocuklarin hepsi masum birer cocuk degil mi?
Neden insanlar buna karsi gelmiyor.
Neden ideolojiler dogrularin bile önüne geciyor.
Ben bugün paylastigim eve hapsedilmis cocuklarin haberini okurkan gördüm bu pankart tasitilan cocuklarida. Dayanamadim, acidim, cocuklarin yasadiklari seyler cok aci..
Beklerdim ki insanlar "cocuklarin kullanilmasi cok acimasizca" desinler.
Ama diyemiyoruz, gercekleri bile savunamiyoruz, o derece taraf olmusuz...
Ayrıca anladığım kadarı ile Mune ile Weiss farklı örneklerden yola çıkarak aynı şeyi savnmuş.
Ama aynı kişiler birini eleştirip diğerini onaylıyor.
Gözü kapalı ideoloji savunmak bu olsa gerek.
İşte ikinizde anlamamışsınız, ha ağaç için, ha siyaset için ,ha o için ha bu için, fark etmiyor, çocukların kullanılmasına külliyen karşıyım demiş miyim ilk mesajımda.
Demişim, pankart örneğini çıkardım, çünkü eğer birşeylere karşıysanız ağaç için kullanılan çocukların fotolarını eklerken, siyasi sebeplerden pankart açan çocukların fotolarını da eklemelisiniz.
Ben olsam çocukların kullanıldığı tüm alanları geniş açıdan ele alırdım, burda konu çocuksa, erişkinlerin çocukları kullanmasına karşı olmak ve kınamaksa maksat, mesele sadece ağaç üzerinden olmamalıydı.
Umarım bu sefer kendimi ifade edebilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?