Cocuklarin, agaclar kadar degerinin olmadigi bir zaman.....

Bu cocuga bu pankarti tasitan ebeveynleri ile o cocuklara 3-5 kurus verip o pankartlari tasitanlarin arasinda ki fark ne Mune?
Ikiside ayni degil mi?
Ikisinde de kullanilan cocuk degil mi?
Tas attirilan, öne sürülen cocuklarin hepsi masum birer cocuk degil mi?
Neden insanlar buna karsi gelmiyor.
Neden ideolojiler dogrularin bile önüne geciyor.
Ben bugün paylastigim eve hapsedilmis cocuklarin haberini okurkan gördüm bu pankart tasitilan cocuklarida. Dayanamadim, acidim, cocuklarin yasadiklari seyler cok aci..
Beklerdim ki insanlar "cocuklarin kullanilmasi cok acimasizca" desinler.
Ama diyemiyoruz, gercekleri bile savunamiyoruz, o derece taraf olmusuz...

bu kızdan 9-10 yaş büyük ablalarıda, okula gitmek istemiyoruz, bize ahirette okulda öğrendiklerimizi sormayacaklar diye pankartlar taşıyorlardı. konuyla alakası yok belki ama aklıma geldi, bu çocuklar büyüyor ve taşıdıkları o pankartı gerçektende temsil etmeye başlıyorlar. Çocukların beyinleri bunlarla yıkanacağına çevre sevgisiyle yıkansın (tabii çocukların eylemlerdede kullanılmalarını onayladığım anlamı çıkmasın bundan)
ama konuyla direk ilgileri varsa eylemde yapabilirler büyüklerinin gözetiminde, okulları imamhatibe çevrilen yüzlerce çocuk ana babasıyla eylem yaptılarda ağladılarda ne oldu, yine kapının önüne kondular, hangi okula gidersen git diye

Son düzenleme:
Agac bildigin agac ama agaca sekil veren insan:)
Bir agaci önüne alir keseride hep kendine dogru sallar, hep kendine yontarsan sonunda cikan seyin ne olacagini iyi kestirmelisin:)
Yazik caresizliginden faydalanilan cocuklar bile agac sevgisi ediniyor olduya diyecek baska bir söz yok!

Başlık ‘Çocukların yol, avm kadar değeri yok’ olsa daha gerçekçi olurdu. Çocukların orada olmasının sorumlusu öğrenciler değil orada olmasalar sokakta mendil satacaklar belki, ailelerinin yanında sıcak evlerinde oturacak değillerdi herhalde. Öyle olsa 'anneleri ellerine pankart vermiş çocukları kullanıyor' olurdu üstteki fotoğraftan farkı bu. Bundan anneler sorumlu ama üç kuruşa muhtaç bırakılanlardan devlet sorumlu. Söz konusu ağaç katliamını nasıl savunuruz olunca en masum ne var diye çocuklara sarılırlar bunun dışında çocuklar akıllarına gelmez. Ağaç yerine dikilir 10 sene 20 sene beklenir yetiştirilir orman olur ama orada ölen yuvası bozulan çocuklar kadar masum onlarca hayvanı geri getiremezsin.

Son düzenleme:
Agacin yeri ayri, cocugun yeri ayri, hepsinin ayri degeri var. Ancak memleketimizde insanin bile degeri yok, hersey maddiyat olmus. Ne bekliyorsunuz ki? Butun degerler zaman icinde yer ile yeksan oldu zaten..

Odtü'lü öğrencilerin, soğuktan elleri üşümesin diye gariban çocuklara para verip pankart taşıttıklarını düşünmek bana biraz komik geldi. Sonuçta gezi eylemlerinde sokakta yatan, günlerce aynı kıyafeti giyen, ama düşüncesini savunan gençlerden bahsediyoruz.

Yine aynı şekilde, bu konudaki ağaçlarla ilgili, sabaha kadar okulun bahçesinde nöbet tutan, orada yatıp kalkan, uykum tulumlarını çantalarında taşıyan gençlerden bahsediyoruz.

Şimdi kalkıp "ellerinin üşümemesi için" diye cümleye başlarsak, biraz ironik olur..

Komik doğrusu ya da içler acısı mı desem.
Bitki için 3-5 kuruşa İNSAN,ÇOCUK kiralamak!!
Sonra da ne var canım en azından 3-5 kuruşları oldu demek.
Yaşasın Bitkiler :)

Daha neyi eleştirdiklerini neyi savunduklarını bile bilmiyorlar,şeker sakızla çocuk kandırmaca
Bunu eleştirmek bunu gözler önune sermek de provokasyon oluyor
Alakalı alaksız örneklemerden dem vuruluyor :)

'Çocukların bu halinin sorumlusu kim' konusu farklı
'çocukların bu halinden faydalanılması' konusu farklı

Ayrıca anladığım kadarı ile Mune ile Weiss farklı örneklerden yola çıkarak aynı şeyi savnmuş.
Ama aynı kişiler birini eleştirip diğerini onaylıyor.
Gözü kapalı ideoloji savunmak bu olsa gerek.

Bunlar herseyi kullanir.Gezide ki kullanilan cocuklar gibi bunlarda kullaniliyor tabii..Bunlarin amaci kaos cikarmak agacmis bocekmis cocuk mus dertleri degil.Gezide kullandiklari bir baska cocugun sozleri, burada kullanilanlara en iyi ornektir zannimca...

Gezi kalkışmasının arkasındaki gerçekler bir bir ortaya çıkıyor. Gezi olayları sırasında sokaklara sürülen 13 yaşındaki M.A çarpıcı itiraflarda bulundu. Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit isimli programda ibretlik görüntüler yer aldı. Yönetmenliğini Fatma Korkutata'nın yaptığı programda M.A para vaadiyle kandırılıp Divan Oteli'nde ağırlandığını ve polis TOMA'larının önüne sürüldüğünü söyledi. Gezi olaylarının iç yüzünü anlatan açıklamalarda çarpıcı ifadeler birbirini takip etti.
M.A:Gezi olaylarında polise taş atmam istendi Her taş için 5 TL aldım. Divan Oteli'nde ağırlandık TOMA'nın önüne sürüldük. Divan Oteli'nde başıma 10 dikiş atıldı sonra Yoğrutçu Parkı'na polise taş atmaya gönderildim. Başbakan'a küfretmem istendi.

TAŞ ATMAK 5 TL;TOMA ÖNÜNE GEÇMEK 10 TL

Tüyleri diken diken eden görüntülerde M.A, çarpıcı açıklamalarda bulundu. M.A "Yüzü maskeliler bize taş atmak için para verdiler. Her taş attığımda 5 lira verildi. Olaylarda TOMA'ların önüne sürüldüm. Polis bana müdahale edemedi. Eğer etseydi ölebilirdim. 10 lira veriyorlardı TOMA'nın önüne geçiyorduk. Bizi oraya sürenler biliyorlardı bizi TOMA'ların ezemeyeceklerini" diye konuştu.

Cocuklari bu islere alet edenleri kimse aklamaya calismasin.Sapiklarda cocuklara uc-bes kurus menfaat saglama vaadiyle tenhalara cekip, istediklerini yaptirmiyor mu?Zihniyet ayni zihniyet, menfaat vaadiyle kandirilan cocuklar, hayati karartilan cocuklar.Ilerde buyuncede bu cocuklara para karsiliginda adam oldurmek, yada birisiyle birlikte olmak cok zor gelmiyecek.Yavas yavas alistiriyorlar onlara para karsiliginda egilmeyi, birilerine kul kole olmayi...Akli basinda kimse kendi cocugunu boyle siyasi olaylara sokmaz.Kendi cocuguna reva gormeyecgini baskasina da reva gormemek lagzim...

Son düzenleme:
çocukların kullanılmasını hiç bir şekilde onaylamıyorum. onları oraya iten sebep devlettir. bunu söylemek bu durumu onaylamak mı oluyor? yol ve çevresine yapılacak olan restaurantlar mı önemli evsiz çocuklar, çocuk işçiler mi ? bu konudaki haber ağaç katliamını manipüle etmektir çocukları daha çok düşünmek değil.

Neden yorumu üzerinize alındınız ki böyle birşeyi savunmadıysanız.
Eğer bunun sorumlusu devlettir diyenin aynı zamanda bunu onayladığnı düşünsem bu ikisi farklı konulardır diye alttaki yorumumda bunu belirtmezdim.
Benim üzerinde durduğum konu çocukların bu hale gelmesinin kullanılması.
Bu hale gelmeleri ayrı bir konu.

Neden konu ''Ağaç'' olunca çocukların kullanılmasına değinemiyoruz,değinince hemen provokasyon amaçlı sayılıyor??
Ama konu 'ayyaş koca istemiyoruz' olunca böyle olmuyor!!!
Oysa ikisi de aynı durum.

Çok haklı bir konu olmuş ağaç kadar değeri olmayan çocuklar.
Şimdiden 3-5 kuruşa neyi savunduğunu bile bilmeden en ön sırada.
Peki ya ilerisi?

Son düzenleme:
yorumumdan sonra sizin yorumunuzu gördüm açıklama gereği duydum. konular farklı değil devletin ihmal ettiği çocuklara pankart veriliyor olması konu......

yorumumdan sonra sizin yorumunuzu gördüm açıklama gereği duydum. konular farklı değil devletin ihmal ettiği çocuklara pankart veriliyor olması konu......

Dünyanın ekonomide birinci olan ülkesi Amerikada bile emin olun bakıma muhtaç çocuk vardır. Çocukarın ihmal edilmesiymiş. Madem ihmal ediliyor o zaman her çocuğa 3-5 kuruş verileceğine o paralar toplanıp bakım evleri falan yaptırılsın. Çocukların o hallerinden faydalanılmasın. Bakıma muhtaç olan çocuk konusu devlet değil dünya kapsmına bile giren bir konu.Ama bu durumdan faydalanılması asıl konu. Konuyu açan bunu vurgulamış. Bu kadar düşünceliyseniz siz de devlet ihmali ve çocukların kullanılması hakkında farklı iki knou açın :)
Ayrıca her yorum altına yazan bir üsttekine mi hitap ediyor. kendinizden birşeyler bulmuşsunuz ki açıklama gereği duymuşsunuz.

Şimdi çocukların bu halinden devlet sorumlu diye kullanılmaları hakkında eleştiri yapılmasın mı o zaman tepe tepe kulanılsınlar madem

'ayyaş koca istemiyoruz' temalı konu açtın da kadınları değil de sadece çocukları mı konuştuk? bu konu da öyle, çocukları öne sürüp ağaçları yok saymak benim değindiğim konu. ağaç ta çocuk ta önemli devletin güvencesinde olmalı. ki burada sadece fotoğraflara göre yorum yapılıyor oradaki çocukları bulup nasıl haldeler öğrensen yardım etsen (çok duyarlısın hepimiz öğrendik) konuda paylaşsan katkın olur. tam tersi 'tühh çocukları kullanıyorlar ağaç kıyımına destek verelim mi' demek istiyorsun.. ağaç sevgisi çocukların öğrenmesi gereken en önemli konulardan. 'ilerisi?' derken? bu protestoya katıldıkları için değil evsiz kaldıkları için ilerisi vahim. ha geldik mi, çocukların bu durumda kalmaları nedenleri konusuna..........

İşte ikinizde anlamamışsınız, ha ağaç için, ha siyaset için ,ha o için ha bu için, fark etmiyor, çocukların kullanılmasına külliyen karşıyım demiş miyim ilk mesajımda.
Demişim, pankart örneğini çıkardım, çünkü eğer birşeylere karşıysanız ağaç için kullanılan çocukların fotolarını eklerken, siyasi sebeplerden pankart açan çocukların fotolarını da eklemelisiniz.
Ben olsam çocukların kullanıldığı tüm alanları geniş açıdan ele alırdım, burda konu çocuksa, erişkinlerin çocukları kullanmasına karşı olmak ve kınamaksa maksat, mesele sadece ağaç üzerinden olmamalıydı.
Umarım bu sefer kendimi ifade edebilmişimdir.

Bu ülkede günde beş lira kazanacak diye başı sıkışıp ölen çocuk var.......maksadınız çocuklar olsaydı hersene sayıları artan sigortasız ucuza çalıştırılan ve çalışma bakanlığının ısrarla görmezden geldiği çocuk işçileri topik yapardınız........tecavùz madurları ve çocuk gelinleri konularına girmek istemiyorum bile........devlet birinci dereceden sorumlu
Ha o başkaydı değil mi .......maksat muhabbet olsun torba dolsun

Soylediklerinize katilmakla birlikte birkac ekleme yapmak istiyorum.
Cocuklarin boyle islere alet edilmesine son derece karsiyim.Bu tur haberler surekli geliyordu bu zamana kadar, oncekilere hic uyari yapilmamisti.Ak kara herkes kendi dusuncesine gore begendigi haberi alip paylasiyordu, kimse genelden bakmiyordu olaya.

Burada konu acarken kimse dediginiz sekilde genelden ele almiyor ki konulari.Haberlerde gecen konulardan dikkatimizi cekenleri alip ekliyoruz, genelde konulari boyle aciyoruz.Size gore weiss butun cocuklarin kullandigi haberleri birlestirip ozet bir konumu olusturmaliydi?Iyi de bunu kimse bu zamana kadar burda yapmadi, ben en azindan goremedim.O yuzden biraz yanli bir tepki olarak karsiladim bu isteginizi.
Sasirdigimiz, akil erdiremedigimiz olaylari, bilgi olsun diye seciyoruz paylasiyoruz.

Dediginiz sekilde herkes konusunu acmaya calissa ,kimse vaktini ayirmaz bu ise, ugrasi ister bu is cunku.Forumda tek yonlu bakis acisindan herkes konusunu aciyor, bunu kimse inkar edemez, kapsayici genelleyici konular yok denecek kadar azdir.Tanimladiginiz sekilde konu acmayan herkese bu uyari gitmelidir o halde, herkes konularina buna gore ceki duzen vermelidir.

Son düzenleme:
Ayyaş kocadır vesairedir açılır konuşulur tartışılır. Biri bir gün böyle ama 'ağaçsız' bir konu açmış olsa yorum çocuklar kullanılmasın olurdu değil mi neden şundan bundan örnek vermiyorsunuz olmazdı.
Ha ama konu ağaç ya işte o zaman neden şundan bahsetmiyorsun,neden geniş düşünmüyorsun,amaç provokasyon gibi söylemler ortaya çıktı.
Devlet birinci dereceden sorumludur ve evet bu başka ÖNEMLİ bir konudur ama bir başka önemli konu da çocukların böyle kullanılmasıdır.
A ve B konuları benzer iki konu olsun. Ben A dan bahsettim diye B yi kenara itmiş mi oluyorum?
Hayır eğer konu ağaç olmasa o zaman görurdum buradaki taşlamaları:)
Hayır olmuş iyi olmuş diyeninden tut da taa nerelere geldi,neden? Çünkü Konu ağaç.

Mune hanım sizi yanlış değil eksik anlamış olmam lazım.
Weiss çocukların kullanılması konusuna gelmiş geçmiş bütün konuları ekleyemediği için siyaset yapmş çocukları kullanmış oldu peki.

hanımlar siz devam edin ne güzel insanlar hayır yapıyor hadi sadece devleti yuhalayılm.

Ayrıca hala şu konuda aynı şeyi savunuyorum ideoloji uğruna aynı kapıya çıkan iki konudan birini yerden yere vurupp diğerini savunurken farkına bile varmıyorsunuz. Çok güzel!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…