muhtaç çocuklar için yapılacak şey gösteri, yapmak değildir zaten..maddi manevi elinden geldiğince yardımda bulunmaktır..bu çocuklar neden mi muhtaç önemli olan sorun da bu zaten..fakirlik neden arttı,neden çok çocuk yapılıyor,bu çocuklar doğurulup sokağa atılıyor ya da evde ölüme terk edilirken hala 5 çocuk diyen bir başbakan var orada...Bu manzara duygu sömürüsü gibi mi geldi?
Ben bu manzaraya bakinca icim aciyor...
Evet tüm canlilara karsi insan merhametli olmali.
Ama "üsüdügü" icin pankart tasiyamayan insanlarin muhtac cocuklari kullanmasini pekte " ne var bunda" gibi karsilayamiyorum.
Ayrica agaclar icin yapilan eylemlerin kacta kaci bu muhtac cocuklari icin yapilliyor? diyorum ki yapilmiyor.
Insanlarimiz son dönemde sanki birer cevre dostu gibi davraniyor ama bu manza karsisinda ben bu " cevreci" görünüsü sahte buluyorum!
Zaten ortada bir cevre katliamida yok. Dikilen ve insaat yapimlari sirasinda kesilen acac sayisi ortada! Kaos olusturmak, kargasa yaratmak icin verilen ugrastan baska birsey degil.
Abes olan bu ugras sirasinda kullanilanlar!
Insanna merhamet etmeyen hicbir canliya etmez.
Insana merhamet edilmedigini nereden biliyorsunuz? denilirse, kendisi üsüdügü icin ellerini cebinden cikaramayan insanlarin cocuklara karsi sergiledikleri bu davranisin merhametle uzaktan yakindan ilgisi yok!
Tekrar söylüyorum, gercekten cevreci olan, agaci düsünen insanin, cocuga hayli hayli merhameti olur..
Yagmur nedeni ile pankart tasiyamiyorlar, tasiyanlarda yagmurdan korunmak icin kafasina sariyor zaten..
O cocuklarla annelerinin tek derdinin eylem oldugunu hic zannetmiyorum.
Onlara pankartlarin verilmesi ve tasitilmasida sanirim pek insancil bir davranis degil.
Devlet birseyler yapmiyorsa, yapmasi icin bir eylemde bu cocuklara düzenlensin. Olmayan bir cevre katliami icin bile bu kadar caba harcanbiliyorsa..Bu cocuklar icinde birseyler yapilabilir..Ama soguk havada tasinamayan pankartlari tasitmak bu yapilacaklar arasinda degil!
Insanlarin "ideolojim zarar görmesin" mantigi ile bu cocuklari ve onlara reva görülen seyi görmezden gelmesi gercekten inanilasi degil...
Bir daha böyle konu actigimda, taraf belli etmeyecegim, kimin ideolojisi böyle bir kabul edilemez duruma imza atti belli etmeden basligi acacagim, bakalim insanlar gercekte nasil yaklasiyor bu durumlara..
ayrıca şunu da söyliyeyim;hangi ideoloji için olursa olsun,çocukların eylemlerde kullanılmasını yanlış buluyorum...
kafasına parti ismi yazılı şapka geçirmiş,pankart taşıyan çocukları doğru bulmuyorum..
ama odtü deki durumun bu olduğunu da sanmıyorum..parayla 3 kuruş için kullanılan çocuklar olduklarını sanmıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?