Çocuklarım ve anneliğim

Ben evime kendime bu kadar iyi bakamıyorum. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Herkes çok bilmiş zaten. Siz elinizden geleni yapın, gerisine tamam diyip geçin.

Tüm yorumları okumasamda birçoğunu okudum. İçten içe yanlış yaptığını düşünen, birileri bana ne kadar mükemmel anne olduğumu söylesin diyenler vermis gazı birbirine. Çocuk bebek konularında çok hassasim. Mükemmel ebeveyn yok, anneligini kutsallastirmaktan vazgeçin artık. Kafanızı kumdan çıkarıp araştırın. Bir de şu yok mu " ben verdim şu kadar yaşında çok sağlıklı, hiç birşey olmadı" dışardan gözlemlemediginiz için hiçbir sıkıntı olmadığını-olmayacagini düşünüyorsunuz ya pes diyorum.
Bir de yok yaş farkı azmis yok yardım eden yokmuş. Şartlariniz belli değil miydi başta. Yetişkin olarak tüm sorumluluk bizlerde. Beslenmesinden, duygusal ihtiyacina. Oyun ihtiyacindan uyku ihtiyacına her alanda en iyisini yapmak zorundasınız. Bana göre bunlar daha önemli diye birşey yok, hepsi bir bütün çünkü..
Konu sahibi de başta uzun uzun anlatmış düzenini, ki ne kadar iyi anne olduğunu soylensin kendisine.
Valla ben çevresini ve kayınvalidesini takdir ettim. Çünkü genelde tam tersi olur. Onu da mı vermiyorsun, şunu da mı yemiyor diye. Kadın pirinçte ki sıkıntıyı biliyor maşallah

Ahahhaha bizim aramız o kadar uzak değil, yarım saat. Ama günde en az 1 kere görüntülü görüşmek zorundayız haftada en az 1 kere bir araya gelmemize rağmen, neyse o görüşmelerden bir çoğunda benim kayınvalidem de böyle tespitlerde bulunmuştu, bi iki kere ben de dedim, evet anne aç bırakıyorum emzirmiyorum, diye Bir de kayınvalidemin 3lü kombini vardı, ilk zamanlar bunu duyunca delleniyordum. Çocuğu emzirirken, kafa içeri uzanır veeee “Emiyor mu? Doyuyor mu? Yutkunuyor mu?” Bi süre sonra cin çarpmışa dönüyordum bunu duyunca zaten 4. Aya daha girmeden, “Çorbaların suyundan ne zaman verecez? Ayyyy kokmuştur, ağzına değdirelim. Bak, canı istiyor, yazık.” Bu müdahaleler uzar gider. Değişiklik olsun diye mama ver demeler, şu çocuğuna mama da içiriyormuş demeler, hatta hiçbir şekilde mama kabul etmeyen çocuğa 1 yaşından sonra yine değişiklik olsun diye mama verelim önerileri, başkalarının çocuklarının ek gıda erken tattırıldığı için daha güzel yemek yediği tespitleri... Ay neyse, yine bunaldım, kahvaltıya geliyorlar, durduk yere kurulmayayım kadına

Yorumum kısa olacak ama kayinvalidene 'Hee' de geç. Millet nasıl olsa herşeye laf bulur.
Yalniz kvye imrendim. Bizimkiler niye her gördükleri yerde şekeri çikolatayı hazır gıdayı dayiyorlar yaa...

Bir de aklıma geldi. Şuan çok uğraşamıyorum ayri ayri yedikleri icin ama ilk kızım sizin ufaklık kadarken ona ceviz fındık badem ile kuru üzüm hurmayı blendarda karıştırıp küçük topçular yapıp veriyordum bayılıyordu. Sen de yapabilirsin hele kuruyemiş sevmiyorsa tatlı niyetine mideye indirirler

Ayol bir kalıp kek için “kadın zaten yorgun nasıl yapsın” diyenler olmuş sanki gün tabağı hazırlayacak. Çocuklar akşam sekizde uyuyor üstelik :) bu yiyecekleri tek tek blendra atacak da top yapıp yuvarlayacak da...

Herkes herseyi cok biliyoo.. uzak durun, akillarini kendilerine saklasinlar.. onemli olan cocuga fiziksel ve ruhsal zarar vermemek..

Uzgunum ama ben size de size hak verenlere de katilamiyorum. O kadar masum bahsettiginiz gidalar bildiğiniz zehir. Evet maalesef onlardan kaçış yok. Ben oğlumu 29 aya kadar koruyabildim ama on günde bir paket kraker ancak yiyordur. Sizin bir tanesi hele çok bebek. Hiç ağzına sürmemesi lazım. Evet iki bebekle zor ama unutmayın 2 bebek sizin tercihiniz. Eğer birini büyütmeden diğerini yaptıysanız zaten bunları göze alarak yaptınız. Yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum 1 kek çırpmak 10 dakika.

Çocuklarınızla çok güzel ilgileniyor olabilirsiniz. Pirinç yedirme vs gibi abartılı tepkiler de alıyor olabilirsiniz. Ancak ambalajlı şekerli belki msgli ürünleri çocuklarınıza yedirmenizin yanlış olmadığı anlamına gelmez bu. Bilinçli olan kimse bu konuda size dilediğiniz gibi davranın demez. Bu ürünler bütün dengemizi mahveden birer zehirdir.

+1

Icin rahatlayacaksa, kek kadar uzun sürmüyor yapmasi. 2şer ceviz badem fındık atıp bikac kuru üzüm atıp düğmeye basacak alt tarafı. Yuvarlayınca 10 tane çıkmıyor üstelik3 en fazla 4 top. Oglrn atistirmaligi bu.Ve bu gıdaları normalde yeniyorsa diye önerdim,tatlı olduğu icin yiyor çünkü. 5dksini ayiramiyorsa gitsin cikolata alsin ozaman.Cidden ilgincsin.

Katılıyorum içeriklerine bile baksa konu sahibi insanların ona iyilik yaptığının farkına varır, bayatlamayan bebe bisküvisi yapmak çok xor değil evde

Tek çocuğa kolay demedim ben zaten , ama tek çocukla yaşadığınız sıkıntıları 2 çocukla yaşadığınızı düşünün bi lütfen . 2 ye tek i savunuyorsunuz şuan. O yüzden kimseyi anlayamıyoruz. Hepimize kolay gelsin hanımlar . Annelik zor iş , her annenin işi ayrı ayrı zor. Allah yardımcımız olsun.

Ben sana katılmıştım aslında anlamamışsın ironiyi

Banada tam tersi yonde cok karisanlar oluyor sinirlerim basima vuruyor. Kis aylarinda bebegime kalin corap giydiririm evin yerleri baya soguk oluyor cunku ben bile kalin corabimin ustune kislik terlik vs giyinmesem donuyorum, ne gerek var cingenelerin cocugu yaz kis yalin ayak geziyor disarda onlara hic birsey olmuyor. Yine kis aylarinda disarisi eksi 7/8 derece evden ciktigimizde bebegime montunu giydiriyorum ne gerek var mont giydirmeye araba kapida zaten. Kendileride koskocaman insanlar olduklari halde kendilerini sarip sarmalamadan cikmazlar araba kapida olmasina ragmen! Gunluk temiz kiyafet giydiririm hele bak bizim zamanimizda boylemiydi her gun bir takim kiyafet giyiniyor alttaki mesajda ne gerek var bu kadar ozen gostermeye. Bunlarin hepsini soyleyende kv ve kp. En sonunda cips vermek, istediler 1.5 yasindaki bebege neyse dedim cocugun gozu kalmasin bir iki tane yesin baktim butun kaseyi koydular onune bu kadar yeter deyince ne olmus yese ne kadar abartiyorsun bu kadar dikkat ediyorsun herseye. Lafimi yapistirdim artik. Onun annesi benim ben karar verecem tabi herseyine sagligindanda ben sorumluyum deyince geri adim attilar. Dikkat etsen bir turlu etmesen bir turlu anca car car konusuyor insanlar.

İkiz annesiyim, 20 günlükten beri tek bakıyorum. Tüm aşılarına, rutin hastane kontrollerine tek başıma götürdüm birkaç defa istisna dışında. Market alışverişi, pazar alışverişini çoğu zaman ben yaptım. Evimi kendim temizledim, bir kap yemek getiren bir kayınvalidem olmadı. Alışverişlerini kendim tek başıma yaptım. Sık sık dışarı çıkardım. Parka ya da hava almaya tek başıma götürdüm. Eşimden ne gündüz ne gece hiç yardım görmedim. Birini kucakta birini salıncakta salladım. Bunun dışında evde meyve pürelerini, yoğurtlarını, çorbalarını, et suyu, kek hepsini yaptım. Bir süre sonra organik hazır mamalardan almaya başladım. Her kafadan ses çıkıyor hepsine kulak tıkadım. Kayınvaidem benim de çok öğüt verirdi ama getir de burada bir gün ben ilgileneyim sen kendine zaman ayır demezdi yemeğinizi bari yapayım demezdi yok her gün banyo yaptır yok evde mama yapsan daha iyi değil mi yok şöyle yok böyle hiç soruyor mu dinlenmen lazım mı kendine 5 dk ayırıp ( o da sessizce kahve içebilmek için ) zamanın var mı demezdi kendi annem de çok akıl verirdi gurbette olduğumdan gelip yardım edemedi. Şu an 2 yaşındalar kolaylaşmadı daha da zorlaştı sürekli hareketliler 5 dk gözümü ayırsam birine bişey oluyor. Evet bence de paketli gıdadan ne kadar korusak ne kadar geç tanışsalar o kadar iyi ama kimse kimsenin aklına muhtaç değil yararı zararı siz de biliyorsunuzdur zaten. O yüzden bişey dediği zaman anne zaten çok zorlanıyorum öyleyse sana zahmet 2 kek yapıp gönderir misin iyi olur çocuklara babannelerinin ellerinden doğal doğal yesinler diyin bir daha demez bence ya da kulak tıkayın hı hı deyin geçin

Kişilerin öncelik algıları farklıdır

Örneğin benim evim hiç temiz olmadı olmaz da

Benim önceliğim yemektir 9 aylık Bebek bizim yediğimiz salçalı tuzlu şekerli vs şeyleri yemez

Siz mesela her gün neden sil süpür yapıp ev toplamayla enerjinizi bitiriyorsunuz ki

Evet gerekirse hazır gıda da verilir verme vs diyene sana ne de denir ama önünüzde çocuklu uzun yıllar var yaş aralıkları da az daha pratik bir düzen kurmaya çalışmalısınız

Kolay gelsin

Keske kv'den bu kadar beklentiye girmeden, önce esinden beklentiye girseydin. Yani çoçuklarina et suyu, yogurt felan yapman hos fakat babasiz büyüdüklerini degistirmiyor. Bir 5-10 yil sonra anneleride yipranip, sinir hastasi olacagini degistirmiyor.

Üzülüyorum bu kk'de "ben çoçuklarimi yanliz büyütüyorum" diyen tayfaya ve hatta bunun ile gurur duyan. Bir çoçugun babasinada ihtiyaci. Bir kadininda esine. Niye babalik sorumlulugunu yerine getirmek istemeyen adamlar ile bebek yapiyorsunuz cidden anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…