- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Keske kv'den bu kadar beklentiye girmeden, önce esinden beklentiye girseydin. Yani çoçuklarina et suyu, yogurt felan yapman hos fakat babasiz büyüdüklerini degistirmiyor. Bir 5-10 yil sonra anneleride yipranip, sinir hastasi olacagini degistirmiyor.
Üzülüyorum bu kk'de "ben çoçuklarimi yanliz büyütüyorum" diyen tayfaya ve hatta bunun ile gurur duyan. Bir çoçugun babasinada ihtiyaci. Bir kadininda esine. Niye babalik sorumlulugunu yerine getirmek istemeyen adamlar ile bebek yapiyorsunuz cidden anlamiyorum.
Size ne?Peki yanlış anlaşılmış olabilirsin okey peki 9 aylık olan bebeğine süt dilimi tarzı şeyler veriyormusun yani ?
Peki size ne ?Size ne?
Onlar her yerde var canım hepimizin başında var.Bende anneme kızıyodum kraker verme diye annem karşısında yiyince istiyo tabi çocuk,anneme kızarken bende düğünde vs oyalamak için kraker veriyorum çocugaMerhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?