• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları bizler doğuruyoruz başkaları büyütüyor:(

ben dah 3 aylık hamileyim kayınvalidem kızının çocuğunu büyütecek ve biraz uzakta
annem çok yakın ama bakıma muhtac bi ananem var hep onunla ilgilenmek zorunda
artı bide üstüne kendi evinin işi gücü var
ben kısmetse doğumdan sonra çalışmayacağım istesemde olmaz çünkü
zaten eşim kesinlikle tavrını koydu hayır calışmayacaksın çocuğumuza sen bakacaksın
benim maaşım yeter diyor anneanne babaanne büyütsün istemiyor
aslında bende hem çalışıp hemde evin işiyle uğrasıp bi yandanda bebeğime bakmakta zorluk
cekeceğim için çalışmayı bırakmak istiyorum

kim ne derse desin ananeler hep kızlarının mutlu bir evliliği olsun torunları mutlu bir yuvada büyüsün diye kendilerini parçalıyorlar ama babanelerde gelinlere bu benim oglumu elimden aldı bide çocuk dogurdu oglumun ilgisini tamamen kendi yönüne çekti diye bakıyorlar olaya içten içte hep bu duyguyla her fırsat yakaladıklarında gelinleri ezmeye çalışıyorlar istediğiniz kadar okuyun istediğiniz kadar el bebek gül bebek büyüyün üstünüzde ego tatmin ediyorlar 2.unimi okuyorum eşimde 2 üni v yüksek lisans ama kadın bizi cahil gibi aşşagılamaya çalışıyor ben oyüzden hayatta bırakmam ona

aynen katılıyorum sana canım benım kayınvalıdem ılk evlendıgımızde onlara gıdıyorduk aksam yemege aynen su sekılde aglıyordu esımı gorunce kara kuzum senı kımler aldı
bırde gecen ben oglumun yuzune gulerek pıs senı kokmussun dıyordum çocugum elımden aldı ver kuzumu kuzum o anan kokmus dıye bende anne ne oluyoruz anlamadım sımdı dıyınce sustu

annemde teyzemin oğluna 6 sene baktı. kuzenim şimdi 8 yaşında ve anneme hala anne der. biz de onu kuzenden çok öz kardeşimiz gibi sevdik. annem onun için ölür resmen. hala da der o benim 3. çocuğum gibi diye.

sizde biraz rahat olun arkadaşlar sonuçta yabancı birinin bakmasından da akrabalarınızın çocuklarınıza bakması çok daha iyi. tv de gazetelerde görüyoruz bazı bakıcıların çocukları ne hale getirdiğini, dayakla korkutmayla sindirdiklerini.

sizin çocuklarınız en azından sevgiyle büyüyor en azından bunun için biraz dişinizi sıkın bu kadar katı olmayın.

haklısın bu düşüncelerinde. zaten çocuk 2 yaşına kadar anneyle bi bağ kurmak zorunda. o bağ 2 yaşına kadar kurulmayınca olmuyor bi daha. haftasonları, işten gelince vs. hemen çocuğunla sen ilgilen. yani zaten ilgilenirsin de "sadece" sen ilgilen. diğer ilgilen kişileri uzaklaştır. çok önemli bi konu. ben kendimden örnek veriyim. annem çalışıyordu, beni sadece 2 ay emzirmiş düşün, ondan sonra rahmetli anneanneme bırakmış. haftasonu gelirmiş yanıma. ben anneme küsermişim giderken, üzülürmüşüm. bak düşün o kadar anneannemle kalmama rağmen yine de anlıyorum asıl kimle olmam gerektiğini :) ki yaşım 1-2 falan.

o bağı iyi kurmak lazım bi şekilde. ben yıllarca anneannemi herkesten çok sevdim bu nedenle. ölümüyle de zaten bunalıma girdim. annem ölmüş kadar içim acıdı. hatta annem öldü.

ben de 2 ay sonra işe başlıcam nasıl bırakıcam kızımı bilmiyorum
ben büyütmek isterdim ama malum hayat
kayınvalidem bakıcak benim kızıma da
çok iyi bakacağından eminim
en azından emin ellerde olduğunu bilicem
sadece kızımı çok özlicem :(

ben de 1-2 ay sonra işe başlıcam nasıl bırakıcam oğlumu inan bende bilmiyorum
herk gibi tabiki bende kendim büyütmek isterdim ama... özel iş olsa 1 sene araverirsin devlet işi bırakamazsında:1no2:
kayınvalidem bakıcak eminimki elden iyi bakıcaktır
en azından emin ellerde olduğunu bilicem ama malesef benim evde kalıp burda bakıcak keske buralarda otursalarda ole baksa onun evine bıraksak insanın ev düzeni deişio yaa
umarım çok sıkıntı yaşamayız:Saruboceq:

ben de 1-2 ay sonra işe başlıcam nasıl bırakıcam oğlumu inan bende bilmiyorum
herk gibi tabiki bende kendim büyütmek isterdim ama... özel iş olsa 1 sene araverirsin devlet işi bırakamazsında:1no2:
kayınvalidem bakıcak eminimki elden iyi bakıcaktır
en azından emin ellerde olduğunu bilicem ama malesef benim evde kalıp burda bakıcak keske buralarda otursalarda ole baksa onun evine bıraksak insanın ev düzeni deişio yaa
umarım çok sıkıntı yaşamayız:Saruboceq:

özelde 1 sene ara veririsin demişsin devlet memurlarınında doğum izni bitiminden itibaren 12 ay ücretsiz izin hakları var istiyorsan ayrılabilirsin
ben kullanacağım önce 1.dönem diyordum şimdi 2. dönemde gitmeyeceğim 8 ay ayrılıp oğlum 1.5 yaşına geldiğinde işe başlayacağım en azından elimden geleni yapmış olacağım.

özelde 1 sene ara veririsin demişsin devlet memurlarınında doğum izni bitiminden itibaren 12 ay ücretsiz izin hakları var istiyorsan ayrılabilirsin
ben kullanacağım önce 1.dönem diyordum şimdi 2. dönemde gitmeyeceğim 8 ay ayrılıp oğlum 1.5 yaşına geldiğinde işe başlayacağım en azından elimden geleni yapmış olacağım.

ah be tatlım ben yeni d.memuru oldum asaletim onaylanmadı keşke vakti zamanında d.memuru olsaymışım özelde o kadar yıl heba etmişiz asaletim onaylanmadan 1 yıl ücretsiz isteyebiliomuyum acaba süper olur valla öle bişi olsa

ah be tatlım ben yeni d.memuru oldum asaletim onaylanmadı keşke vakti zamanında d.memuru olsaymışım özelde o kadar yıl heba etmişiz asaletim onaylanmadan 1 yıl ücretsiz isteyebiliomuyum acaba süper olur valla öle bişi olsa

memurlar netten falan bi araştır bakalım eylülde atandıysan seminerden sonra asaletin tasdik olur ücretsize ayrılırsın şubatsa artık kayınvalidenin bakma imkanı varmış en azından bunada şükür diyeceksin elin bakmasından iyidir

arkadaşlar benim bebeğim daha 3.5 aylık.ücretsiz izne ayrılacaktım fakat eşimi işten çıkarttıkları için çalışmak zorunda kaldım.bebeğim artık benim kucağıma gelmek istemiyor.bana gelince ağlıyor.eşime gidince susuyor.psikolojim bozuldu.ne yapacağım bilmiyorum.çocuğumu ben büyütmek isterdim ama hayat şartları...

arkadaşlar benim bebeğim daha 3.5 aylık.ücretsiz izne ayrılacaktım fakat eşimi işten çıkarttıkları için çalışmak zorunda kaldım.bebeğim artık benim kucağıma gelmek istemiyor.bana gelince ağlıyor.eşime gidince susuyor.psikolojim bozuldu.ne yapacağım bilmiyorum.çocuğumu ben büyütmek isterdim ama hayat şartları...

canım eşinin olayına çok üzüldüm benimde eşimi işten çıkarmışlardı.ama üzülme senin çalışmanda çok ii.ayrıca babasına gidince susuyomuş ne güzel.babasına düşkün olması gayet normal.zaten biraz büyüyünce anne baba ayrımını kavrar.benimkide şuan evde olmama ve ben bakmama rağmen babasına daha çok düşüyo.onu görünce oyunlar oynuyo,kahkahlar atıyo.hiç canını sıkma sütün etkilenmesin.yabancı deği öz babası,hem zaman biçok şeyi değiştiriyor emin ol..

kızım 2 aylıkken işe başladım 15 gün çalıştım kolay değil hemde hiç
annem bakıyordu evemiz dipdibe akşamları gidiyordu evine gözüm arkada kalmadımı
ister istemez kalıyor anneyim çünki ananede baksa babanede baksa aklı kalıyor insanın
işten çıktım madii anlamda zorlanıyoruz açıkçası tek maaşla kirada varsa zor
tekrar başlamayı düşünüyorum aksilik çıkmazsa
arkadaşın sıkıntısı aynı evde yaşamaktan kaynaklanıyor
çünki özel kalmıyor gerçekten oda zor kayınvalidemle 2 sene yaşadım bilirim
özellikle çok karışan bir tipse daha zor ben bana geldiklerinde bile bunalıyorum bazen herşeye
karışıyorlar diye bişey söylesen alınır sonuçta çocuğuna bakıyor
idare edicekisn arkadaşım en azından yavrun emin ellerde senin kadar olmasada
iyi bakıyorlardır onlarında evlatları şükür etki işin var en azından
annem diye sevme konusuna gelince ben yadırgamıyorum bütün ananeler ve babanneler yapar bunu
bizde yapıcaz ilerde eminim :)) durmayın üstünde bence fazla

benim kaynanamda annem diye seviyo,annemde öyle sesleniyo.ikisinide uyardım,küstüler bi ara sonra aynı şekilde devam ettiler.ben daha işe başlamadım,eylülde benimde kaynanam bakacak mecburen ama çok kötü günler beni bekliyo biliyorum.ben ne yaparsam tersini yapıyo.ben 5 çocuk büyüttüm diye aşağlıyo bide.ben fazla pimpirikliymişim öyle diyolar.ama insan çocuğunu kimseyle paylaşmak istemediği gibi bi düzen oturtmak istiyo ama işe büyükler karışınca düzen falan kalmıyo.mesela kaynanam tv izletiyo,zararlı diyom bişey olmaz benim çocuklar hep izledi diyo.ağzına bişeyler vermeye çalışıyo yavaştan alışsın diyo.ben biraz daha beklemek istiyorum ama herşeyi kafalarına göre yapıyolar.annemde öyle,ben şunu şöyle yap dediğimde kızıyo,ben sizi nasıl büyüttüm diyo,bide tehdit ediyo beni işe başlayınca kendin bak ozaman diyo.benim ihtiyacım olduğunu biliyolar ve bebeğime sanki kendi bebekleriymiş gibi davranıyolar.banada sen çocuk bakamıyosun diyolar.merak etme bende aynı durumdayım,belli bi zamana kadar mecburi bi depresyondayız.çok zor,iki taraflı sıkıntı.bakıcı ayrı dert anne kaynana ayrı dert..

valla benmkıde 5 cocuk buytmuş habıre kakıo kafama ..valla dılımın ucuna kadar gelıo ii pk yedın dıcem :)))))))))))))) banane ya gerzk banmı sordun ayprken ala ala ne alaka cok yapan cokmu bilir..her cocugun huyu baska..annesınden baskası bılemez zaten..benm kızımada kızım dıo alalhım yarrabbbımmmmmmmm yaaa..o doğurdu ya..anlamıom ben ya cok istıolrsa dogrsunlar..bana dıo ayyy ver bana bu valla ben bakarım buna..şakamı şimdi bu????şaka yapıomuş..ay cok eglendım hahaha ne hoş şaka..naniknanik benmde kımsem yok sırf bakmasın dıe calışamıom valla..ypksa cok gsel iş teklıflerı geldi..inandımdan çalışmıcamiikendıme kötülk etcem belki cnkü ödenmış prım sayım cok yuksek 5 sene calışsam emeklı olcam..amannn bee bıktım bu kayıvalıde sendromundankötükedihüso

valla benmkıde 5 cocuk buytmuş habıre kakıo kafama ..valla dılımın ucuna kadar gelıo ii pk yedın dıcem :)))))))))))))) banane ya gerzk banmı sordun ayprken ala ala ne alaka cok yapan cokmu bilir..her cocugun huyu baska..annesınden baskası bılemez zaten..benm kızımada kızım dıo alalhım yarrabbbımmmmmmmm yaaa..o doğurdu ya..anlamıom ben ya cok istıolrsa dogrsunlar..bana dıo ayyy ver bana bu valla ben bakarım buna..şakamı şimdi bu????şaka yapıomuş..ay cok eglendım hahaha ne hoş şaka..naniknanik benmde kımsem yok sırf bakmasın dıe calışamıom valla..ypksa cok gsel iş teklıflerı geldi..inandımdan çalışmıcamiikendıme kötülk etcem belki cnkü ödenmış prım sayım cok yuksek 5 sene calışsam emeklı olcam..amannn bee bıktım bu kayıvalıde sendromundankötükedihüso

bende çalışmak istemezdim bi süre ama maddi durumum buna elverişli değil.eşim bi süre işsiz kaldı,şimdi yeni kendimizi topluyoz.ayrıca ben sözleşmeli öğretmenim,ücretsiz izinde alamam.yani mecburen çalışcam ve ya kaynanam yada annem bakacak.bide ben doğuda çalışıyom,ordaki insanları çok tanımıyom hiç güvenip bakıcı olayına giremem.en azından kaynanam yada annem bebeğimin canına zarar vermez.ama insan ince düşününce bu bebeklerin beyin gelişimi 2 yaşına kadar devam ediyo ve bu süreç çok önemli olduğundan herşey mükemmel olmalı diyosun.tamam bakıcıya güvenemyiz.döver,söver... kaynana yada anne bunu yapmaz ama duygusal ve sosyal gelişim için yaptıklarımız ve yaşattıklarımız çok önemli olacak.ben çocuk büyütmedim daha önce ama teoride eskilerden çok çok daha fazla şey biliyorum ve bunu uygulamaya çalışıyorum.ayrıca her insan çocuğunu kendi öğretileriyle yetiştirmek istiyo ve böyle oluncada durum katlanılmaz bir hal alıyo.yani biraz uzattım ama işin özü ben bu topiğe işe başlayınca çok şikayet ve sıkıntı yazarım gibi geliyo... iki ucu .... değnek afedersin.işimiz zor..

benim kayananmda 1 ay yanımda kaldı doğumdan snra şimdi memleketde o bir ayı bana sorun ben emzirip gazını çıkarırken kucağımda tuturyorum malum başka şekilde olması imkansız uyuyor yatırıyoruz her hangi bir sebepten dolayı ağladığında bakk bana diyorduuz sen kucağa alıştırdın durmuyoo yıkıyoruz giydiriyorum çabuk çabuk üşücek bir kolunu ben giydirirken bir kolunuda o giydiriyor kabus gibiydi ben açıköğretimmeslek lisesi öğrencisiyim ve bu sene mezun olucam haftada 3 gün stajım var sataj yeriyle konuştum kulda ki hocamda kabul ederse daha az süre yapıcam stajı ve biz beraber kalıyoruzz dün gece rüyamda gördüm gelmişler çocuğuma benden çok müdahale ediyor şuna alışmış böyle olmuş falan inanın kabus gibiydi fırladım baktım rüya inş gerçek olmaz birgün ama elimden geleni yapıcam oğlumu ben yetiştirmek için nede olsa çocuk gelişimi okuyorum iki tanede büyütmüş olsa benim kadar bilgili değildir...

Back